Chyba już wiem dlaczego sklep PS Store jest tak słabo aktualizowany, że raz na miesiąc można sciągnąć nową tapetę lub zwiastun jakiejś gierki ;] Przez taką sytuację z nudów sięga się po pozycje których nigdy by się nie ruszyło... Ja właśnie tak zrobiłem, szarpnąłem się na SkyDiving i Everyday Shooter, do których nie byłem do końca przekonany... wystarczyło mi 15 minut gry łącznie aby stwierdzić, że wyrzuciłem w błoto 47zł - odechciało mi się zakupów i grania

Gdyby te gry nie były tak związane z kontem użytkownika, oddałbym za darmo ;]
lothronik
6 03 2008, 07:03
W JP PS Store pojawiło się demko logicznego Echocrome - polecam sprawdzić!
http://www.kikoo.pl/news/726-1/Demo-Echocrome-dost%C4%99pne/
Tomasson225
6 03 2008, 16:19
Można bez problemu ściągnąć grę z US PS Store czy mogę tylko z PL. I drugie pytanie to co lepsze: Gripshift (wersja z PL czy US Store jak sie da) czy High Velocity Bowling. Dzięki z góry za odpowiedzi i pozdrawiam

EDIT: Dzięki drk2
CYTAT(Tomasson225 @ 6 03 2008, 16:19)

Można bez problemu ściągnąć grę z US PS Store czy mogę tylko z PL. I drugie pytanie to co lepsze: Gripshift (wersja z PL czy US Store jak sie da) czy High Velocity Bowling. Dzięki z góry za odpowiedzi i pozdrawiam

Mozna ciagnac bez problemu z us store ( i placic polska karta tez ) co do gier nie wiem ,nie gralem
Musiolik
12 03 2008, 21:08
Orientuje się ktoś co daje patch 1.5 do Pain? Bo dziś kupiłem grę i powitał mnie update.
jak zobaczylem ten filmik:
http://www.ps3site.pl/stara-szkola-arcadecos pieknego!!, jak ta gierka wyladuje na PSS to chyba niebedzie osoby ktora tego nie łyknie
ja czekam z niecierpliwoscia
killdante
15 03 2008, 09:28
super jatka

kocham takie gry, dawac ją szybo...
Jest sieciowy multiplayer, czyli będzie miodzio
A jak wygląda sprawa z pokerem z psstore ?? Fajne to ??
Oloos widziałem że pogrywasz w niego, szarpniesz jakąś reckę ??
Zeratul
10 05 2008, 19:42
Zakupilem wlasnie za $10 echochrome z PS Store... rewelacja... jest to dokladnie to, obiecywano... zabawa jest przednia, trzeba ruszyc glowa. Planszy jest od metra, dodatkowo mozna stworzyc swoja wlasna. Szkoda, ze nie ma online, chociazby co-opa... ale i tak jedna z najlepszych gier na PS Store! Zdecydowanie polecam!!
No a ja wlasnie sie zniechecilem do Echochrome po zagraniu w demo...
Czy ktoś już skusił się na Dark Mist ?? Co to dokładnie jest ? Jakiś dungeon shoter ? Czy może coś w rodzaju stardusta (statyczne plansze)
-->
zwiastun<-- tak wygląda dark mist, nie jestem przekonany do zakupu
A ja jestem przekonanyy, tyle tylko, że nie mam jak załadować sobie konto..., muszę sobie wreszcie credit card jakiś skonstruować. xD.
Kurde, wychodzi na to ze to strzelanaka w statycznych lokacjach (acz bardziej urozmaiconych niz w Stardust). Liczyłem raczej na coś w rodzaju gauntlet... Jak na razie wstrzymuję się z zakupem, stardust jeszcz mi się nie znudził. Zobaczymy czy dark mist zaoferuje na tyle duzo nowych patentow by zainwestowac w ten tytuł.
@Hysz - polecam mbank - wszystko załtwiasz siedząc w domu, minimum formalnosci, nie musisz mieć stałych dochodów, 0 opłat za prowadzenie konta, malutkie opłaty za przelewy do innych banków itp Wystarczy pamiętać by we wniosku wypełnić podanie o e-karte (prócz zwyczajnej visy)
Afroman
16 05 2008, 23:06
Sciagal ktos mgs z pss japan? Da sie polapac w menusach?
CYTAT(Afroman @ 17 05 2008, 00:06)

Sciagal ktos mgs z pss japan? Da sie polapac w menusach?
Tak, da się połapać. Dawno temu na szaraku przeszedłem całego MGSa w wer. JAP. Jedynie częstotliwośc do otwarcia bramy podpatrzyłem z solucji
Ja się szarpnąłem na Dark Mist i jestem zadowolony, a moja córa jeszcze bardziej. Jest to chodzona exterminacja wszystkiego co się rusza z bardzo ładną grafiką i fajną muzyką. Taki jakby Gauntlet (przynajmniej nic innego mi się nie kojarzy) stylizowany na mangę. Skończenie tej gry chyba mi dłużej zajmnie niż skończenie np. Army of Two
alexx-1
18 05 2008, 23:12
Kupil ktos juz jakas czesc C&C z PS Store? Jesli tak czy sa jakies roznice z wersji na PSX? Bo np. Red Alert na potyczce straszmie zwalnial przy wiekszych armiach i wlasnie jestem ciekaw czy to naprawili. Aha i jeszcze jedno, czy ta wersja zawiera tez cutscenki?
ziemia1
19 05 2008, 07:37
Odradzam trails of topoq i creature feature. Moim zdaniem to crapy jakich malo
Deadeye
19 05 2008, 23:50
CYTAT(alexx-1 @ 19 05 2008, 00:12)

Kupil ktos juz jakas czesc C&C z PS Store? Jesli tak czy sa jakies roznice z wersji na PSX? Bo np. Red Alert na potyczce straszmie zwalnial przy wiekszych armiach i wlasnie jestem ciekaw czy to naprawili. Aha i jeszcze jedno, czy ta wersja zawiera tez cutscenki?
nie wiem czy zwalnia (przeszedlem tylko pierwsza misje), ale cutscenki zawiera
VascoDa
22 05 2008, 12:45
Hej. Czy nie ma opcji aby w R-type sterowac analogiem? Czy musze kupic Arcade Stick do tego typu gier? Napiszcie dwa slowa jaki stick to powinien byc?
Osobiście nie mam tej gry, ale logicznie rozumując, to jeśli nie da się analogiem, to analogowo sterować arcade stickiem też nie da rady. Pozostaje krzyżaczek. [Ale tak jak mówię, odpowiadam czysto logicznie, nie mam gry...]
Siemanko tez mam pytanie odnosnie R- type mam ps3 40 gb i nie moge zapisac stanu gry . Da sie to jakos zrobic inaczej czy bede musial przechodzic gre za kazdym razem od nowa? W opcjach jest autosave ale pisze mi ze nie mam karty pamieci.
musisz utworzyć kartę pamięci do psx.W XMB w zakładce game masz folder z savami do gier z PS1 i tam utwórz memorkę
Posiada ktoś pixel junk racers? wygląda na ciekawą grę, ktoś ma info z pierwszej ręki? Czy warto wydawać na to kasę?
CYTAT(Hysz @ 28 05 2008, 12:56)

Posiada ktoś pixel junk racers? wygląda na ciekawą grę, ktoś ma info z pierwszej ręki? Czy warto wydawać na to kasę?
Pograłem w demo i to mi wystarczy, gra przypomina resoraki na torze którymi sterujesz przy pomocy gazu (moje marzenie za czasów pewexów hehe).
Gra niezbyt mi przypadła do gustu, wymijasz ewentualnie rozbijasz (power up'y) jadące po torze samochodziki.
To już lepiej kase wydaj na Grip Shift, jeśli o klimaty "ścigankowe" Ci chodzi.
Pełne gry z PSS - Commando 3 i NOVASTRIKEhttp://www.ps3site.pl/pelne-gry-z-pss-comm...3-i-novastrike/Kupuje ktoś Commando3? Bo chetnie bym pograł z kimś online.
Ja kupuje obie gierki, gdy tylko pojawia sie w PL store.
Zaczyna mnie denerwować ten podział na 3 czesci swiata i roznice w updejtach,
zeby to jeszcze mialo jakies sensowne wytlumaczenie...
CYTAT(YETI @ 6 06 2008, 21:15)

Pełne gry z PSS - Commando 3 i NOVASTRIKEhttp://www.ps3site.pl/pelne-gry-z-pss-comm...3-i-novastrike/Kupuje ktoś Commando3? Bo chetnie bym pograł z kimś online.
A wychodzi ta gra na Polskim ps store?
Pewnie bedzie tylko nie wiem kiedy, ale przeciez mozna kupic z amerykańskiego PSS.
Groosiek
7 06 2008, 10:41
Pograłem trochę w demo Echochrome i mimo swojej minimalistycznej oprawy graficznej gra przyciągnęła mnie na trochę dłużej. Denerwującą sprawą jest zbyt czuła reakcja na ruchy kontrolera. Mam widocznie dość zużyty kontroler i ekran sam się obraca, co uniemożliwia właściwie grę. W żadnej grze to nie przeszkadza jak tutaj. Szukałem jakiejś opcji zmniejszenia czułości kontrolera, ale nic takiego chyba nie ma.
Tak w ogóle to fajna gierka, jest ranking online (także przyjaciół), tryb online (można sobie przejść gierke w co-op'ie w trójkę). Polecam.
CYTAT(YETI @ 7 06 2008, 19:43)

Tak w ogóle to fajna gierka, jest ranking online (także przyjaciół), tryb online (można sobie przejść gierke w co-op'ie w trójkę). Polecam.
Ta gra jest co najwyżej średnia. Ranking online to przecież nic ciekawego, jedyny sensowny plus tej gry to rozgrywka w kooperacji online, ale że sama gra jest dość nudna i pusta to po chwili nawet kooperacja się nudzi. Nie poleciłbym tej gry, jak dla mnie jakieś 6.5-7/10 a i tak głównie dlatego, że na PS Store nie ma podobnych tytułów, bo na Xbox Live wypada jeszcze słabiej.
Generalnie ani Novastrike ani Commando 3 nie są warte specjalnie kupienia, no chyba, że bardzo chcecie coś kupić. Oczywiście to moja subiektywna ocena.
Emiel nie każda gra posiada ranking online

Jak dla mnie to przyjemna gierka, którą można włączyć, pograć kilkanaście minut w miłym towarzystwie i już

Poza tym są 4 poziomy trudności, na najwyższym nie jest łatwo i trzeba trochę się pomęczyć. Nie jest to gra klasy SS HD, ale nie żałuje tych 9$ (czy tam 9.99$

)
CYTAT(YETI @ 8 06 2008, 11:37)

Emiel nie każda gra posiada ranking online

Faktycznie, złe przyzwyczajenia z Xbox Live Arcade

. Swoją drogą to kpina, że niektóre tytuły nie mają rankingów online. Ja rozumiem, że flow nie będzie miało rankingu, ale każda inna gra gdzie się zdobywa punkty/gra na czas powinna w taki coś być wyposażona.
O na amerykańskim PSstore znalazłem Pixel Junk Monsters demo, strasznie fajna gra

Będę musiał przelać sobie te 18zł, a może 28, od razu z dodatkiem
CYTAT(Sowaa @ 8 06 2008, 16:44)

O na amerykańskim PSstore znalazłem Pixel Junk Monsters demo, strasznie fajna gra

Pierw zainwestuj 18zł-sam posiadam Pixela i naprawdę zacna gra obok Star Dusta i Puzzle Fightera 2 Turbo (który niestety jest dopakowaną wersją arcade,a nie tą znaną z psx z trybem zdobywania itp)to najlepsza małe gry z PS Store.W dodatek nie inwestuj od razu-uwierz na słowo,że Pixel jest na tyle trudny,że sporo się namęczysz by go przejść więc dodatkowe etapy sobie na chwilę obecną podaruj
CYTAT(Ficuś @ 8 06 2008, 17:07)

CYTAT(Sowaa @ 8 06 2008, 16:44)

Pierw zainwestuj 18zł-sam posiadam Pixela i naprawdę zacna gra obok Star Dusta i Puzzle Fightera 2 Turbo (który niestety jest dopakowaną wersją arcade,a nie tą znaną z psx z trybem zdobywania itp)to najlepsza małe gry z PS Store.W dodatek nie inwestuj od razu-uwierz na słowo,że Pixel jest na tyle trudny,że sporo się namęczysz by go przejść więc dodatkowe etapy sobie na chwilę obecną podaruj

No Super Street Fighter Puzzle 2 mam demo, strasznie fajne, ale 36zł za wersję arcade trochę szkoda

Tak zrobię, chwilowo ściągnę podstawkę Pixela

Oj a ile dodatków do Folklore, widzę że warto będzie zakupić tą grę żeby później drugie tyle wysupłać na dodatki
CYTAT(Sowaa @ 8 06 2008, 18:01)

No Super Street Fighter Puzzle 2 mam demo, strasznie fajne, ale 36zł za wersję arcade trochę szkoda

Śmiało inwestuj, SFP2T to jedna z najlepszych party games z PSN. Sama gra oferuje 3 różne tryby gry (coś jak style walki w orginalnym SF). Każdy tryb oferuje zupełnie inne zasady zrzucania i likwidowania kryształków z planszy !
Mój ranking najlepszych tanich gier z PSN (bez zachowania kolejności bo każda gra jest na swój sposób zaj.ebista):
SFPuzzle, Piyotama(czy jak tam to się pisze), Super Stardust HD, Pixel Junk Monster (oraz jako przyjemny odmózdżacz, Flow

)
Wiadomo kiedy wyjdzie Super Street Fighter II HD? Zapowiada sie swietnie

(ahh te good old times

)
na JPN STORE pojawił się Xenogears-fanom japońskich z rpg z psx chyba nie trzeba przedstawiać tej pozycji-mnie ta gra kilkanaście lat temu zmieżdżyła i obok FFVII to najlepszy jrpg w historii(a fabularnie the best).Wie ktoś czy Sony łaskawie umieści go aby na US STORE by można było go kupić w zrozumiałym języku?
Xenogears IMO to najlepszy jrpg w jakiego dane mi bylo grac i mimo, ze go posiadam to takze chetnie bym go zakupil z PSS

Swoja droga to na Jap PSS jest jeszcze kilka fajnych tytulow(m.in. RE1 i 2 ) i przydaloby sie by je takze udostepnili na Us czy Eu PSS(w zrozumialym jezyku

)
To niestety nie takie proste i te gry mogą w ogóle nie wyjść w naszym regionie. Kwestie licencjonowania są niemiłosierne i stąd też Japończycy mają tak dużo fajnych staroci z PS One, a my nie mamy praktycznie nic ciekawego

. Tak samo z chęcią przygarnąłbym pierwszego MGSa.
Swoją drogą z najnowszych gier zapowiedzianych na PSN czekam na Elefunk oraz PixelJunk: Eden oraz oczywiście Wipeout HD, ale to już troszkę podchodzi pod inną kategorię (niż gra za 20zł

)
Do neta trafilo zdjecie ekranu PS Store zawierajace starfe hity z PS2! M.in. SSX i MGS2. Byloby ciekawie.
No fajnie, tylko bezsensu ściągać taką grę która waży kilka giga. Jednakże wynika z tego, że na 40gb wersji PS3 będzie w końcu możliwość odpalania gier z PS2 \m/
elvis004
1 07 2008, 09:45
Dr.Czekolada
1 07 2008, 11:23
Przeciez w PS3 jest mozliwosc zmiany dysku na znaczni wiekszy, wiec ne widze problemu

, qrcze jesli dadza tytuly z PS2 ( ICO.... !

) moze nawet spreparowane tak by dzialaly na wszelkich PS3... .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.