The Last Guy - kilka słów od “twórców” gry
http://www.ps3site.pl/the-last-guy-kilka-s...od-tworcow-gry/prawie się popłakałem
CYTAT(Ficuś @ 4 08 2008, 15:48)

Ratchet raczej na 90% zostanie tylko na wersji dla PS Store-jest po prostu za małą grą jak na koszty wypuszczenia na płycie-szacowany czas rozgrywki to ok 3-4h.Choć z drugiej strony jak się dobrze sprzeda i będzie zainteresowanie to na 100% będzie na płycie.
BTW dziwi mnie,że taki killer jak Wipeout HD,który szykuje się na najbardziej rozbudowaną grę na PS Store jest zapowiedziany jako PS Network exclusive-choć pewnie to się zmieni bo ta seria to jedna z legend PSX i ma wielu fanów
Quest for Booty w Europie wyjdzie na płycie Blu-Ray. Nie wiadomo tylko czy w tym samym czasie co trafi do PS Store.
Źródło:
http://polygamia.pl/ratchet-clank-quest-fo...wniez-na-plycie
CYTAT(YETI @ 5 08 2008, 23:28)

The Last Guy - kilka słów od “twórców” gry
http://www.ps3site.pl/the-last-guy-kilka-s...od-tworcow-gry/prawie się popłakałem

Stare. Jeszcze przed E3 2008 można było looknąć na ten filmik.
nie wspominajac, ze owszem zabawne to jest i pomysl niezly, ale zeby plakac ze smiechu... _-_
btw. kupilem eden wczoraj... crapiasta i irytujaca gierka. Moglem demo najpierw sprawdzic. Bardziej mi się podoba N+ na x360.
W końcu założyłem odpowiednie konto na usstore i kupiłem gry na które czekałem.
Novastrike - pozytywne zaskoczenie, spodziewałem się totalnego crapu po przeczytaniu kilku recenzji, a gra okazała się dosyć grywalna. Od samego obrazka w menu wyboru gier, poprzez muzykę w menu gry i grę właściwą czuje się fajny, stary styl. Po paru podejściach stwierdziłem że gra jest trudna nawet na najłatwiejszym poziomie - dostaję lanie już na 2 etapie.
1942 - jak i inne gry capcom/backbone to podrasowany stary hit. Lepsza grafika, muzyka, dynamika... ale grywalność taka sama, co jak dla mnie jest dużym minusem bo 20 lat temu może fajnie się w to grało, ale teraz przydałyby się znaczne usprawnienia w grywalności. Super Stardust jest jak dotąd niedoścignionym wzorem tego, jak powinny wyglądać odświeżone gry. Kto grał w Super Stardusta na Amidze 1200 ten wie o czym mówię

Mój ranking gier PSN:
1. Pixeljunk Monsters
2. Super Stardust
3. Novastrike/1942
4. Wszystkie pozostałe

Jakie macie osiągnięcia w Pixeljunk Monsters? Na podstawowej wyspie ogólnie jestem na miejscu 236, a nie zrobiłem jeszcze jednego etapu na hard. Najlepszy wynik to 72 miejsce na etapie Easy 1. Nie wiem jakim cudem ludzie wyciskają z tego etapu jeszcze 600 punktów więcej
CYTAT(Zeratul @ 6 08 2008, 14:21)

nie wspominajac, ze owszem zabawne to jest i pomysl niezly, ale zeby plakac ze smiechu... _-_
btw. kupilem eden wczoraj... crapiasta i irytujaca gierka. Moglem demo najpierw sprawdzic. Bardziej mi się podoba N+ na x360.
Mi sie eden podoba grafika klimatyczna doskonale dopasowana muzyka.Co do tego ze irytujaca to sie zgodze nie ma to jak spasc z samej gory na sam dol najprosciej mowiac:) no i troche trofeow mozna wyrwac.
CYTAT(RYU25 @ 6 08 2008, 18:00)

CYTAT(Zeratul @ 6 08 2008, 14:21)

Mi sie eden podoba grafika klimatyczna doskonale dopasowana muzyka.Co do tego ze irytujaca to sie zgodze nie ma to jak spasc z samej gory na sam dol najprosciej mowiac:) no i troche trofeow mozna wyrwac.
Trofea w tej grze wyrwac ciezko, i znacznie ich mniej niz w przypadku Uncharted... trophy whores teraz graja tylko w uncharted az do zdobycia calaka

Choc eden daje chyba wieksza frajde, bo trofea sa naprawde wymagajace.
Zeratul - daj tej gierce jeszcze jedna szanse albo dwie - mi za pierwszym razem tez sie nie podobala (glownie dlatego ze nie do konca wiedzialem o co chodzi), ale jak sie wkrecilem to gra jest genialna.
Shakeawake
10 08 2008, 18:30
Shakeawake
16 08 2008, 11:17
Dr.Czekolada
21 08 2008, 16:48
Panowie juz po updacie........... i co moge powiedziec nt Force Unleasched ?....... NIC bo nie dane nam zagrac w niego teraz, grrrr !!! (......chcialem to napisac w temacie z gra, ale jak juz tu jest to trudno O_O), czekamy na USA.
Michal_gti
21 08 2008, 18:15
Jak to jest że gra w Europie kosztuje 10 euro a u nas w Polsce na PSS 55zł? Kto ustala te ceny? Czy nie wie że Euro stoi po 3.3? Złodzieje...
ArturNOW
21 08 2008, 18:18
Kurde bo tak nas traktuje, po prostu paranoja. Zamiast mieć taniej, powiedzmy, że po kursie byłoby 33zł to za 29zł przedawac czy tam 29,99zł to taką wioche (pipi)ają. Szkoda słów na taką politykę.
Michal_gti
21 08 2008, 18:21
To już nawet żeby policzyli euro po 3,5 albo 4 ale nie 5,5! To nie jest kraj trzeciego świata...
ArturNOW
21 08 2008, 18:23
Może napiszemy jakiś mail do Sony Computer Entertainment Europe w tej sprawie?
Trzeba cos zrobic bo to jest jakas kpina. Na prawde nie wiem czym oni sie kieruja... Polskie PSS nie dosc, ze z jakiegos powodu jest okaleczone pod katem kontentu. Czemu nie ma u nas dem tylu gier? Jestesmy gorsi niz reszta swiata? Bo z cen wynika cos wprost odmiennego... Polacy to najbogatsi ludzie swiata. No (pipi)... tak dalej byc nie moze! Czemu ktos np z PSX Extreme podczas wywiadu z przedstawicielami SCEP nie wygarnie im tego, ze robia z nas kpiny?
EDIT: A potem sa takie, a nie inne wyniki sprzedazy w Polsce, skoro 80-90% osob kupuje z kont zagranicznych...
Ceny są takie bo premierem jest Tusk i mamy cenową Irlandię.
Grigori
21 08 2008, 20:49
Można by zrobić taką akcje - każdy chętny nagrywa krótki filmik pokazując jak ściąga coś płatnego z obcego Stora. "Cześć, jestem Grzesiek i nie lubię być robiony w balona więc kupuje za granicą" i tu najazd na telewizor i menu z ostatnimi zakupami z ceną w dolarach. Wymyślić jakiś chwytliwy tytuł dla akcji, np. SCEP SSIE

, wrzucić na YouTube - sto takich filmików i Sony ma taką siarę że pewnie nawet się SCEE wkurzy. Co Wy na to?
Faranell
21 08 2008, 20:53
CYTAT(Grigori @ 21 08 2008, 21:49)

Można by zrobić taką akcje - każdy chętny nagrywa krótki filmik pokazując jak ściąga coś płatnego z obcego Stora. "Cześć, jestem Grzesiek i nie lubię być robiony w balona więc kupuje za granicą" i tu najazd na telewizor i menu z ostatnimi zakupami z ceną w dolarach. Wymyślić jakiś chwytliwy tytuł dla akcji, np. SCEP SSIE

, wrzucić na YouTube - sto takich filmików i Sony ma taką siarę że pewnie nawet się SCEE wkurzy. Co Wy na to?
Hahhahahahaha dobry motyw;D
CYTAT(Grigori @ 21 08 2008, 21:49)

Jak będę miał trochę wolnego czasu, to czemu nie

Zrobimy Antyreklamę dla SCEP

Nawet jeszcze nie przetłumaczyli PSS na język polski... eh...
ArturNOW
21 08 2008, 20:58
No ja myślałęm, że jak powstanie SCEP to Store będzie w polska mowa... serio jak się zbierzemy to coś z tym zrobimy. Bo takie jęczenie tu między nami nic nie da. Petycja lub coś. Ja jestem za.
nie przesadzajcie Loco Roco u nas kosztuje bodajże 11zł ,a w US 9,99$......i jest to jedyny przykład czegoś tańszego w polskim sklepie

Cena Ratcheta to już śmiech na sali.Niektóre ceny tłumaczyłem sobie przeliczaniem waluty Euro bo bardzo niekorzystnym kursie ale ku@#$ w tym przypadku jakim cudem z 10 funtów zrobiło im się 55zł??!!!
Ratchet powinien kosztować 29zł,a gry takie jak Puzzle Fighter,Eden itp 19zł i tyle....
Pewnie w jakimś rocznym raporcie SCEP powie,że jedynie 5% posiadaczy PS3 w Polsce podłączonych do neta robi zakupy u nich w PS STORE.
PS.może SCEP w ten sposób zbiera kasę na tłumaczenie polskich gier takich jak np Killzone 2
Grigori
21 08 2008, 21:02
CYTAT(ArturNOW @ 21 08 2008, 21:58)

No ja myślałęm, że jak powstanie SCEP to Store będzie w polska mowa... serio jak się zbierzemy to coś z tym zrobimy. Bo takie jęczenie tu między nami nic nie da. Petycja lub coś. Ja jestem za.
Baw się w grzeczne petycje to nikt na Ciebie uwagi nie zwróci. Ja mogę nakręcić taki filmik w poniedziałek. Tylko trzeba by żeby co najmniej kilkanaście osób wyraziło swoje zaangażowanie na początek.
najlepsze by było jakby w odpowiedzi na te filmiki Sony jakiś nowym softem zablokowałby możliwość wchodzenia na inne Store niż kraj ,w którym się gracz znajduje....
ArturNOW
21 08 2008, 21:17
No sami sobie strzelają w nogę. Bo ja tylko u nas kupiłem PixelJunk, a reszte na PSS US. I nic mnie nie przekonuje do zakupów szczególnie na Polskim, gdzie mamy drożej niż w EU. 10Euro ~ 55zł no jaki ułom te ceny wymyśla. Oni pewnie myślą, mało osób kupuje, to nadrobimy ceną, a mało osób kupuje, bo płacimy za wszystko prawie 2x więcej...Ja nie chce się czepiac cen US, bo tam wiadomo... trudno żeby nagle powiedzieli w stanach, dobra gry 100$ bo wasza waluta słaba, ale skąd cena polska przy Europejskiej 10EUR...
Grigori
21 08 2008, 21:19
Myślisz że szefostwo nie zdaje sobie sprawy że taki "proceder" ma miejsce? Sony jako korporacja ma to w pupie, co im za różnica czy więcej zarobią w Stanach, czy w Polsce? Gdyby mieli założyć blokadę już by ona była co widać po Video Store.
ArturNOW
21 08 2008, 21:19
CYTAT(Ficuś @ 21 08 2008, 22:13)

najlepsze by było jakby w odpowiedzi na te filmiki Sony jakiś nowym softem zablokowałby możliwość wchodzenia na inne Store niż kraj ,w którym się gracz znajduje....

A po co SCEA ma coś blokować, dla nich to kasa

To co musieli to zablokowali (Video). Śmieszy mnie dalsze olewanie Europy przez Sony, przecież u nas się wiećej PS3 sprzedało niż w stanach mimo większej ceny i 4 miesięcy opóźnieja. Już nie wspomne, że wiele osób z US ściągneło konsole, co im nabiło sprzedaży.
nic nie zdzialacie... tak polityka cenowe. co najwyzej dostaniecie odpowiedz: nie chesz? to nie kupuj! w usa konsole posiada kilka mln osob wiec rzuca cene 14.99$ na ktorej i tak zarobia. w PL PS3 posiada kilka tysiecy... moze kilkadziesiat. wiec jest logiczne ustawianie ceny na wyzszym poziomie tak aby taki "marny" zysk troszke podniesc. moze mysla, ze polacy nie maja innego wyjscia wiec badz co badz i tak beda zmuszeni zaplacic.
byc moze sa to ich wewnetrzne sprawy... (czyt. dodatkowe oplaty itp. (pipi) wie co) wy na to nic nie poradzicie. to tak jakbyscie chcieli zawalczyc, zeby ceny sprzetu RTV z zachodu byly na takim samym poziomie w polsce. zreszta roznice cenowe zauwazalne sa w zwyklych wersjach pudelkowych... nie ma sensu na walke z wiatrakami.

EDIT. teraz dopiero zauwazylem, ze ArturNOW napisal 4 min wczesniej prawie to samo... no nic

nie bylo tego wczesniej
EDIT2. raczet wyladowal na PSS USA... zasysam
Nowa szpila ex dla PSN:
http://www.battle-cars.com/Piłka nożna w wykonaniu samochodzików RC. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem.
VViking
22 08 2008, 09:55
Wie ktoś kiedy będzie dostępny na BluRay Ratchet & Clank Quest for Booty ? Bo jak się nie mylę to w innych krajach wydano to już na płytce...
nie wydano, chyba we wrześniu zostanie wydany, ale nie jestem pewien.
Deadeye
22 08 2008, 23:54
Zauwazyliscie, ze w quest for booty (wersja z usa odpalana na konsoli pal) totalnie zrabane sa napisy? Czasem sa bardzo niezsynchronizowane, a juz kilka razy zamiast angielskich napisow byly... francuskie? Nie wiem jaki to byl jezyk ale na pewno nie angielski (rozmowy audio lecialy normalnie po angielsku). Tylko kilka zdan sie tak pojawilo, pozniej byly juz normalnie. Ma ktos tak?
dokładnie-już się bałem,że coś jest nie tak z moim dyskiem(bo już mało miejsca mi zostało).
Dzieje się tak u mnie jedynie w sytuacji gdy odpala się filmik podczas podróżowania z lokacji do lokacji(widoczna jest mapka skarbów i ich statek na niej krąży),zawsze wtedy jest jakiś dialog do tego ic zęsto audio jest wtedy niezsynchronizowane z napisami
PS.już przeszedłem Ratcheta-fajny jak zawsze ale ewidentnie to mission pack do Toools of Destruction albo bardziej rozbudowane demo.Mało sekretów,małe plansze,mało światów,a wszystko starcza na gdzieś 4h.Oczywiście dalej to świetny Ratchet,oprawa AV nic się nie zmieniła od ToD -czyli dalej jest genialna(choć podczas przerywników widać,że gra była robiona na szybko-brakuje tej genialnej animacji i gestykulacji z poprzedniej części).Jeśli komuś się spodoba ta gra to niech atakuje ToD-szczególnie teraz jak można ją wyrwać poniżej 100zł.Jeśli ktoś ma zamiar ją kupić z PL Store za 55zł ,a nie zaliczył ToD to zdecydowanie odradzam!!ToD nie dość ,że lepszy to spokojnie starcza na 20h gry
Kojima na GC: MGS:AC!D na PSN - możliwe.
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=221689CYTAT
MG Acid for PSN "possible" - Kojima News
News by Tom Bramwell
Yesterday
Metal Gear Solid superdad Hideo Kojima has told Eurogamer that it's "possible" the Metal Gear Acid games could end up on PlayStation Network, although he stressed nothing is in production.
Kojima was in Germany at Games Convention to chat in the aftermath of June's Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriot release, and as big fans of the PSP Acid series, we couldn't resist checking on its future.
"I'll say yes to that idea, but not because it is already running or anything," Kojima told Eurogamer when asked about the possibility of porting the turn-based strategy titles to PSN.
"I'm just saying yes because it's possible, I think it is possible. Sorry to say we don't have specific plans at the moment, but it is possible, yes."
There have been two Metal Gear Acid games to far, both exclusive to the PSP. The idea in both is to manoeuvre Solid Snake (and eventually another character) around traditional MGS-style environments trying to avoid being seen and reach your goals.
Movement and actions are turn-based, with longer cool-down periods for more energetic activities like firing rifles. To add additional intrigue, actions are powered by a customisable deck of cards, each of which has certain properties and uses.
It takes a little getting used to (although the second game removed some of the barriers for entry), but still we still miss it. Hopefully Kojima will go home and issue orders to his Kojima Productions pals
adaroth
23 08 2008, 10:39
CYTAT(Ficuś @ 23 08 2008, 08:22)

Jeśli ktoś ma zamiar ją kupić z PL Store za 55zł ,a nie zaliczył ToD to zdecydowanie odradzam!!ToD nie dość ,że lepszy to spokojnie starcza na 20h gry

F*** za późno już kończy mi się sciagać z PL Store, a ToD kupuje od 2 tygodni i jak zobaczyłem nową wersje na PSN to stwierdzilem że jednak nie będe kupował poprzedniej. A tu taki zonk gra na 4 h. Hmm mam nadzieję że będą to na prawdę dobre 4 h.
http://www.andriasang.com/e/articles/2008/...ed_tops_110000/Bionic Commando osiąga 110 000 ściągnięć na całym świecie.
No może nie na Europejskim PSS, które nie doczekało się jeszcze premiery BC.
CYTAT(adaroth @ 23 08 2008, 11:39)

CYTAT(Ficuś @ 23 08 2008, 08:22)

Jeśli ktoś ma zamiar ją kupić z PL Store za 55zł ,a nie zaliczył ToD to zdecydowanie odradzam!!ToD nie dość ,że lepszy to spokojnie starcza na 20h gry

F*** za późno już kończy mi się sciagać z PL Store, a ToD kupuje od 2 tygodni i jak zobaczyłem nową wersje na PSN to stwierdzilem że jednak nie będe kupował poprzedniej. A tu taki zonk gra na 4 h. Hmm mam nadzieję że będą to na prawdę dobre 4 h.
Dont worry to będą naprawdę dobre 4h w Twoim growym życiu.Jednakże mając do wyboru QfB za 55zł ,a ToD do kupienia za 80zł wybór jest oczywisty.ToD jest większy,ma tonę sekretów,masę planet i broni,etapy strzelankowe w kosmosie,skill pointy do robienia(szkoda,że nie połączone z Trophy) itp.Ja za mojego QfB płaciłem 30zł(US Store) i jako,że ToD swojego czasu wymasterowałem na 99%,dwókrotne przejście gry,pakowanie broni itp-na bank ok 50h spędzone z grą(brakowało tylko skilla w którym każdy typ przeciwnika musiał tańczyć-kto grał ten wie o co chodzi

) więc byłem spragniony nowych przygód Ratcheta-są dobre ale zdecydowanie za krótkie i za mało rozbudowane
ArturNOW
23 08 2008, 11:09
Ciekawe czy amerykanie też mają problem z synchornizacją.
Faranell
24 08 2008, 11:57
Mam kilka pytanek:
1.Czy eKarta mozna placic w Jap Storze?
2.Czy orientujecie sie moze,czy gierki takie jak Resident maja rowniez jezyk angielski? I na jakiej zasadzie dziala w Jap podatek? Gierka stoi 600 jenów i dochodzi do tego 400 jenów podatku( albo to cos innego dochodzi;D)
CYTAT(Faranell @ 24 08 2008, 12:57)

Mam kilka pytanek:
2.Czy orientujecie sie moze,czy gierki takie jak Resident maja rowniez jezyk angielski? I na jakiej zasadzie dziala w Jap podatek? Gierka stoi 600 jenów i dochodzi do tego 400 jenów podatku( albo to cos innego dochodzi;D)
Znam odpowiedź na numer jeden: Otóż.....
Nie da rady....
Faranell
24 08 2008, 12:01
CYTAT(Katana @ 24 08 2008, 12:58)

CYTAT(Faranell @ 24 08 2008, 12:57)

Mam kilka pytanek:
Znam odpowiedź na numer jeden: Otóż.....
Nie da rady....
Uuuu tak tez myslalem.. No ale wielka szkoda...
CYTAT(VViking @ 22 08 2008, 10:55)

Wie ktoś kiedy będzie dostępny na BluRay Ratchet & Clank Quest for Booty ? Bo jak się nie mylę to w innych krajach wydano to już na płytce...
ponoc 12 wrzesnia
ja czekam, bo jednak jestem zwolennikiem pudelkowych wersji
Tez jestem zwolennikiem pudelka ale za 4h grania wole jednak zaplacic 30zl niz 100 (bo na bank cena wersji BD to bedzie minimum 100zl).
Mam to samo co Emet - cena będzie bliższa 100 zł niż 50 zł, więc wolę ściągnąć na dysk. Czy gra z PSN czy na płycie - gra się tak samo SUPER. W wersji z PL sklepu nie ma problemów z synchronizacją dźwięku i napisów.
Deadeye
25 08 2008, 13:13
w uk bluray ma kosztowac 10 funtow, wiec okolo 40 zl - gdzie tam do 100
Jeśli cena to rzeczywiście będzie 10 funtów to jednak wciągne wersję BD
Deadeye
25 08 2008, 14:20
CYTAT(Emet @ 25 08 2008, 15:18)

Jeśli cena to rzeczywiście będzie 10 funtów to jednak wciągne wersję BD

w uk to potwierdzone oficjalnie, ciekawy jestem ile bedzie w Polsce.
W Polsce nie będzie i tyle

Pewnie będzie minimum 60ZŁ w PL
CYTAT(Katana @ 25 08 2008, 15:37)

W Polsce nie będzie i tyle

Pewnie będzie minimum 60ZŁ w PL
60zl mi odpowiada
a jak krzykna sobie 100 to na allegro pewnie pojawia sie egzemplarze po 80-70
moze 60
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.