Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry na PSN
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
YETI
Ktoś kupił/grał w ten tytuł?
http://threespeech.com/blog/?p=795
boski_karol
Na JapStore jest demko, w całości po angielsku. Więc jak masz dostęp to sprawdź sobie. Ja grałem i jest naprawdę spoko.
Katana
Ale dziwna gierka biggrin.gif Ale takie gry w stylu Tower Defense nie sa zle tongue.gif Moze kupie i sie podziele wrazeniami i moze Loginem do konta xD
Foxter
Pixel Junk Monster - "prosta" przyjemna gierka... polecam hyh.gif
Faranell
CYTAT(Foxter @ 26 01 2008, 15:46) *
Pixel Junk Monster - "prosta" przyjemna gierka... polecam hyh.gif

Gierka za(pipi)ista;D Lubie takie klimaty i co wazne,mozna grac we 2;)
Polecam wszystkim,tak dla relaksu;)
xylaz
Pixel Junk Monsters - w grze sterujemy śmiesznym ludzikiem podobnym do drewnianej figurki, naszym zadaniem jest odparcie ataków potworów. Potwory atakują falami, za każdym razem inny rodzaj potworów, poruszające się na ziemi i w powietrzu. Potwory kierują się w stronę naszej bazy, jeśli ich nie zatrzymamy każdy potwór zabije jednego ludzika w naszej bazie. Takich małych ludzików (ze smoczkami w mordce) jest na początku danej misji kilkanaście, jeśli wszystkie zginą - koniec gry. Potwory idą gęsiego labiryntem stworzonym z drzew, nasz ludzik porusza się swobodnie również między drzewami. Każde drzewo można zamienić na wieżę obronną. Jest kilka rodzajów wież, różnią się rodzajem zamontowanej na nich broni, a co za tym idzie siłą ataku, zasięgiem i przeznaczeniem ziemia/powietrze. Każdą wieżę można upgradować 4 razy poprawiając jej skuteczność, za każdego zabitego potwora wieża zdobywa doświadczenie i upgrade dokonuje się też samoczynnie. Z potworów wypadają monety i klejnoty, za monety kupujemy wieże, za klejnoty wynajdujemy w bazie nowe rodzaje wież. Upgrade wieży można robić na 2 sposoby - używając klejnotu otrzymujemy upgrade natychmiastowy, tańcząc przy wieży przez pewien czas upgradujemy tylko za cenę czasu. Przed rozpoczęciem każdej bitwy wybieramy etap na mapie. Teren działań to wyspa, jest umieszczonych na niej około 20 etapów. Wiekszosc z nich trzeba przejsc bez strat, wiec bedziemy je powtarzać do bólu. Nie jest to wadą, bo kombinowanie z różnymi taktykami daje mnóstwo zabawy. Podsumowując gierka jest świetnie zrobiona, fajny pomysł i wykonanie (fajna muzyczka podchodząca mi pod benefactor i fury of the furries z amigi), bardzo grywalna i wciągająca. Obok Super Stardust, najciekawsza pozycja za tą cenę. Highscore działa podobnie jak w Super Stardust
pack
PixelJunk Monsters. Dla mnie rewelacja!!! To jest gry strategiczne jak Warcraft czy C&C. Wciąga gra i wymagająca!!! Dziwacznie postacie. smile.gif Gra jest REWELACJA!!! Można kupić na PS Store za 18zł. Naprawdę polecam!!!
drk2
Ktos juz zakupil Go! Skydiving ? Fajne to ?
Emiel
Go! Skydiving wspiera online, ale nie wspiera voice chatu bleh... Jakie są jeszcze tytuły poza Calling All Cars na PSNie, w które można grać multi online?
Burth
Super puzzle fighter, mortal kombat, tekken i blast ale trzeba chyba dokupic dodatek online
LiSoQuan
Czy Ktos wie czy kiedykolwiek bedzie MKII na polski store ?? A moze Ktos pomysł skad idzien wziasc ta gre ? US i UK nie przyjmuja mi karry kredytowej i nie moge zakupic (na polskim przyjmuje)
YETI
Na JAP PS Store, jest demko Patapon na PSP. A tak w ogóle ciekawe kiedy Europa doczeka się gier i dem na PSP do pobranie z PS Store confused.gif
mishka
ja kupilem Syphon Filter (ale to smiesznie dzisiaj wyglada) zgralem na psp...i mi padlo male ustrojstwo ...gram, biegam sobie Loganem zadowolony a tu nagle, ani glosu, ani restartu/startu ... i tak nie wiem jakim cudem do tego doszlo ...obrazilem sie na PSN i juz tam nie zagladam
pack
Echochrome zmusi was do myślenia
http://www.ps3site.pl/echochrome-zmusi-was-do-myslenia
waldusthecyc
CYTAT(YETI @ 9 02 2008, 18:09) *
Na JAP PS Store, jest demko Patapon na PSP. A tak w ogóle ciekawe kiedy Europa doczeka się gier i dem na PSP do pobranie z PS Store confused.gif

ja tam pobieram z Europy (logując się na PL PSS). Tylko poprzez PC a potem odpowiednim softem wrzucam do PSP
YETI
http://www.ps3site.pl/everyday-shooter-juz-jutro-na-ps-store
Planuje ktoś zakup?
nightrunner
No ja się zastanawiam, ale z trailerów swego czasu gra wydała mi się zbytnio niestrawna jakaś taka tongue.gif Jak ktoś już będzie w posiadaniu tej gry, bardzo proszę o małą recenzję wink.gif
drk2
Zakupilem Everyday Shooter juz jakis czas temu ,jak tylko sie pojawil na amerykanskim.Warto ta gierke kupic ,nie latwa i przyjemna ,kazdy lvl jest zupelnie inny graficznie i ma inny system chainowania punktow ktory trzeba odkryc samemu .Do tego jest sporo rzeczy do odblokowania co motywuje .Jedyne czego mi brakuje to jakichs upgradow broni .Polecam
Zeratul
wie ktos kiedy bedzie echochrome na psn? i jak wie to moze wie tez za ile?
Musiolik
CYTAT(Zeratul @ 14 02 2008, 18:38) *
wie ktos kiedy bedzie echochrome na psn? i jak wie to moze wie tez za ile?

Japonia w marcu, w przeliczeniu na zł ok 50 za wersje z PSN.
Zeratul
a US?
xylaz
CYTAT(nightrunner @ 13 02 2008, 13:48) *
No ja się zastanawiam, ale z trailerów swego czasu gra wydała mi się zbytnio niestrawna jakaś taka tongue.gif Jak ktoś już będzie w posiadaniu tej gry, bardzo proszę o małą recenzję wink.gif

no właśnie jakoś biednie to wygląda na screnach/ zwiastunach
"Everyday Shooter, a game developed by Jonathan Mak and published by Sony Computer Entertainment, puts you in control of a single, pixel-like unit on the screen. Your goal is to clear a series of eight stages that vary drastically from level to level" - ta część opisu brzmi jak z czasów małego atari ;]
mnie na razie nie kusi zakup tej gierki...
Katana
Everyday Shooter -

Podobno autor dostał trzy nagrody za tą grę (zrobił podobno lepszą grę niż czasem robią kilku osobowe zespoły tongue.gif )
ArturNOW
Yo yo
Jakie gry z PSN Classic i te arcade polecacie. Mam jakieś PixelJunk Monsters, Star Dust HD. Co jeszcze jest godne polecenia i przede wszystkim dlaczego? Czy wszystkie te Classic i PSN games moge mieć jednocześnie na PS3 i PSP i save'y także synchronizować. PSP nie mam, ale kto wie czy z tego powodu bym nie kupił.
YETI
Gry z PSX (Classic) możesz grać na PS3 i PSP. Reszta tytułów jak PixelJunk Monsters czy Riff: Everyday Shooter tylko na PS3.
ArturNOW
CYTAT(YETI @ 15 02 2008, 09:39) *
Gry z PSX (Classic) możesz grać na PS3 i PSP. Reszta tytułów jak PixelJunk Monsters czy Riff: Everyday Shooter tylko na PS3.

lub Remote play, tak?
nightrunner
Z tego co wiem to Remote'a póki co obsługuje tylko PixelJunkMonsters i wcześniej podobno Lair (ale w nie go nie dało się sensownie grać). Gry z PSX nie posiadają funkcji Remote bo i po co? (mozna przeciez zgrać całą grę na memory sticka). A z gier wartych polecenia to zależy co lubisz - np. taki Flow nawet mi podszedł, ale wiem że ktoś inny mógłby kręcić nosem....
ArturNOW
CYTAT(nightrunner @ 15 02 2008, 13:39) *
Z tego co wiem to Remote'a póki co obsługuje tylko PixelJunkMonsters i wcześniej podobno Lair (ale w nie go nie dało się sensownie grać). Gry z PSX nie posiadają funkcji Remote bo i po co? (mozna przeciez zgrać całą grę na memory sticka). A z gier wartych polecenia to zależy co lubisz - np. taki Flow nawet mi podszedł, ale wiem że ktoś inny mógłby kręcić nosem....

Ja pytalem o remote w sprawie gier PSN. Bo widziałem na trailerze, że jest Remote. Ale widzę, że to programista musi zakodować.
Wieslawa
Kupiłam dzisiaj Every Day Shooter i gra jest całkiem niezła. Ale graficznie.. no cóż, widać, że robił to jeden człowiek. Gdyby tam była grafika z Geometry Wars Evolved z xO albo tego odpowiednika na PSN to by była pełnia szczęścia.

Ogólnie gra do odpalenia jak się nudzi totalnie. Za 29zł to trochę mało.
Musiolik
CYTAT(Wieslawa @ 15 02 2008, 20:38) *
Ale graficznie.. no cóż, widać, że robił to jeden człowiek. Gdyby tam była grafika z Geometry Wars Evolved z xO albo tego odpowiednika na PSN to by była pełnia szczęścia.

E tam, taka grafika właśnie miała być, specyficzna, jeśli miałaby być grafika a'la Geometry Wars, to by ludzie krzyczeli że to nieudany klon 'wspaniałej' gry. Trzeba będzie skądś wysłupać kaskę na gierkę, bo warta ściągnięcia.
rkBrain
Grał ktoś już w High Stakes on the Vegas Strip: Poker Edition? Warto wydawać pieniądze?
szeni
Dzisiaj kupiłem kaczuszki, świetna pozycja jak dla mnie, grałem pół dnia w to. Trochę mi to uzupełnia brak Wii.
Emiel
CYTAT(szeni @ 15 02 2008, 22:53) *
Dzisiaj kupiłem kaczuszki, świetna pozycja jak dla mnie, grałem pół dnia w to. Trochę mi to uzupełnia brak Wii.

Fajna w kaczuchach to jest walka o najlepszy wynik ze znajomymi smile.gif. Leaderboardsy powinny być w każdej grze na PSNie, a nie garstce.
LiSoQuan
Jakis czas temu napisałem do Sony czy kiedykolwiek w Store PL bedzie MKII to tak mi odpisali...

"Jeśli gra jest dostępna na stronie sklepu UK, to powinna także być dostępna w naszym sklepie – materiały są te same. "

to albo my wszystcy jestesmy ślepi i nie mozemy znaleść albo oni niewiedzaco maja w sklepie.. oczywisice juz ich uświadamiam :)
Arkady
CYTAT(LiSoQuan @ 23 02 2008, 13:06) *
Jakis czas temu napisałem do Sony czy kiedykolwiek w Store PL bedzie MKII to tak mi odpisali...

"Jeśli gra jest dostępna na stronie sklepu UK, to powinna także być dostępna w naszym sklepie – materiały są te same. "

to albo my wszystcy jestesmy ślepi i nie mozemy znaleść albo oni niewiedzaco maja w sklepie.. oczywisice juz ich uświadamiam smile.gif

Równie dobrze można zrozumieć ich odpowiedź, "kiedy wyjdzie MKII w UK będzie i w PL" typowe spławienie... ja czekam na Pain, ile można confused.gif
YETI
Ma byc na początku marca.
Montinek
A czy ktoś słyszał o konwersji patapona na ps3? Myślę, że po loco roco czas na niego!
Arkady
CYTAT(Montinek @ 23 02 2008, 22:54) *
A czy ktoś słyszał o konwersji patapona na ps3? Myślę, że po loco roco czas na niego!

Jeżeli mają takie plany to pewnie za rok, pierw muszą dobrze sprzedać wersje PSP.

Co do Loco Roco, no niby jest, ale albo ja za mało z tym tytułem siedziałem albo ta gra taka jest. A chodzi o całą rozgrywkę, tu się całkiem inaczej gra, steruje jakimś bączkiem tongue.gif Tak tu jest czy ja wybieram jakieś dziwne opcje? Wersja z PSP lepiej rozwiązana confused.gif
Montinek
Być może... Sam jesze nie grałem, ale za taką ( 11zł ) cenę chyba się skuszę...
Ptasio
jaką grę polecacie, ostatnio grałem w kaczuszki demo, no i jakoś domownikom się spodobało, wie ktoś ile pełna wersja kosztuje??
Deadeye
CYTAT(Ptasio @ 24 02 2008, 10:47) *
jaką grę polecacie, ostatnio grałem w kaczuszki demo, no i jakoś domownikom się spodobało, wie ktoś ile pełna wersja kosztuje??

20 zl. fajna gra, szczegolnie wlasnie dla casuali i do bicia rekordow kumplii smile.gif
ArturNOW
Ja jednak polecam JunkPixel: Monster. Gra jest kurczaki pieczone wymagająca i normalnie po każdej przegranej chce się zagrać jeszcze raz, bo JUŻ się wie, co zrobić, żeby nie przegrać.... ale tak na prawde się nie wie i się przegrywa w innym momencie biggrin.gif
ziemia1
Bionic Commando Rearmed
nie wiem czemu nie zauważyłem wcześniej może gdzieś było; ale czekam z utęsknieniem na to w PSN

http://www.gametrailers.com/player/29800.html

slinotok.gif

szeni
Do du.py jest to Loco Roco Kukuryku. Niesamowicie wkur.wia, kiedy te gluty nie chcą skakać tam, gdzie ja lecę tym motylkiem. Jeszcze jak spadają i wszystko trzeba zaczynać od początku, to jest po prostu katorga. Albo jak podskakują i krzyczą to swoje "kukurydza, kukurydza!". I ta chamska muzyka jeszcze. Nie lubię tej gry. Te 11 złotych już lepiej wydać nawet na Neo Plus. Nie dla mnie zupełnie.
ziemia1
Nawiązując do Everyday Shooter, kolejną gra od niezależnego developera jaka powinna się pojawić na PSN jeZt FEZ
najpierw zobaczcie to
http://www.youtube.com/watch?v=NVwoTR5kWCQ
potem odwiedźcie tę stronę
http://www.kokoromi.org/fez
no i jak ktoś chce trailer
http://www.youtube.com/watch?v=FrVVIVyLx-Y

Imo jeśli Sony prześpi fakt że PSN może stać się świetną platformą dla indie games to powinno wypiredolić w kosmos swoje plany marketingowe. Kupuję w tej chwili więcej na PSS niż w sklepach, nie jest to dużo w wolumenie. Ale potwornie dużo w radości grania. Z każym kolejnym podejściem do Everyday Shooter odkrywam coś nowego. Nie trzeba 10-40mln $ na projekt, aby mnie przykuć do pada i pokazać coś innowacyjnego.

Warto też zajrzeć tutaj
http://www.igf.com/index.html
fredybizkit
witam panowie ,mam pytanie czy jak sciągne z PSS gre crash team racing to bedzie mi simigała ?bo moje ps3 ma 40gb i nie jest kompatybilna wstecz, no to pujdzie mi ?bo uwielbiam to grę
YETI
Będzie smigała na PS3 i PSP. PS3 z dyskiem 40GB odtwarzają gry z PSX (z PS2 juz nie)
Tomasson225
Witam. Mam pytanie. Rodzice dostali kartę kredytową (srebrna VISA) i chciałbym ją jakoś przetestować biggrin.gif I tu pojawia się moje pytanie: Czy nie będę miał żadnych problemów z kupnem High Velocity Bowling na PS Store US? I jeszcze jedno: ile kosztuje ta gierka? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam smile.gif
Łebi
Jeśli ma wypukłe cyfry to przejdzie, a cena jest podana na psstore.
Ural
CYTAT(Łebi @ 2 03 2008, 13:41) *
Jeśli ma wypukłe cyfry to przejdzie, a cena jest podana na psstore.

Nie musi mieć wcale wypukłych cyfr - to nie ma nic do rzeczy. Wypukłe cyfry były stosowane zresztą przede wszystkim w starszym typie kart, z myślą o starszym typie terminali. Znaczenie ma jedynie to, czy karta pozwala na zakupy w internecie, a to już zależy od banku. W większości defaultowo można dokonywać takich płatności, w niektórych trzeba to osobno odblokować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.