boski_karol
26 01 2008, 15:22
Na JapStore jest demko, w całości po angielsku. Więc jak masz dostęp to sprawdź sobie. Ja grałem i jest naprawdę spoko.
Ale dziwna gierka

Ale takie gry w stylu Tower Defense nie sa zle

Moze kupie i sie podziele wrazeniami i moze Loginem do konta xD
Pixel Junk Monster - "prosta" przyjemna gierka... polecam
Faranell
26 01 2008, 16:03
CYTAT(Foxter @ 26 01 2008, 15:46)

Pixel Junk Monster - "prosta" przyjemna gierka... polecam

Gierka za(pipi)ista;D Lubie takie klimaty i co wazne,mozna grac we 2;)
Polecam wszystkim,tak dla relaksu;)
Pixel Junk Monsters - w grze sterujemy śmiesznym ludzikiem podobnym do drewnianej figurki, naszym zadaniem jest odparcie ataków potworów. Potwory atakują falami, za każdym razem inny rodzaj potworów, poruszające się na ziemi i w powietrzu. Potwory kierują się w stronę naszej bazy, jeśli ich nie zatrzymamy każdy potwór zabije jednego ludzika w naszej bazie. Takich małych ludzików (ze smoczkami w mordce) jest na początku danej misji kilkanaście, jeśli wszystkie zginą - koniec gry. Potwory idą gęsiego labiryntem stworzonym z drzew, nasz ludzik porusza się swobodnie również między drzewami. Każde drzewo można zamienić na wieżę obronną. Jest kilka rodzajów wież, różnią się rodzajem zamontowanej na nich broni, a co za tym idzie siłą ataku, zasięgiem i przeznaczeniem ziemia/powietrze. Każdą wieżę można upgradować 4 razy poprawiając jej skuteczność, za każdego zabitego potwora wieża zdobywa doświadczenie i upgrade dokonuje się też samoczynnie. Z potworów wypadają monety i klejnoty, za monety kupujemy wieże, za klejnoty wynajdujemy w bazie nowe rodzaje wież. Upgrade wieży można robić na 2 sposoby - używając klejnotu otrzymujemy upgrade natychmiastowy, tańcząc przy wieży przez pewien czas upgradujemy tylko za cenę czasu. Przed rozpoczęciem każdej bitwy wybieramy etap na mapie. Teren działań to wyspa, jest umieszczonych na niej około 20 etapów. Wiekszosc z nich trzeba przejsc bez strat, wiec bedziemy je powtarzać do bólu. Nie jest to wadą, bo kombinowanie z różnymi taktykami daje mnóstwo zabawy. Podsumowując gierka jest świetnie zrobiona, fajny pomysł i wykonanie (fajna muzyczka podchodząca mi pod benefactor i fury of the furries z amigi), bardzo grywalna i wciągająca. Obok Super Stardust, najciekawsza pozycja za tą cenę. Highscore działa podobnie jak w Super Stardust
PixelJunk Monsters. Dla mnie rewelacja!!! To jest gry strategiczne jak Warcraft czy C&C. Wciąga gra i wymagająca!!! Dziwacznie postacie.

Gra jest REWELACJA!!! Można kupić na PS Store za 18zł. Naprawdę polecam!!!
Ktos juz zakupil Go! Skydiving ? Fajne to ?
Go! Skydiving wspiera online, ale nie wspiera voice chatu bleh... Jakie są jeszcze tytuły poza Calling All Cars na PSNie, w które można grać multi online?
Super puzzle fighter, mortal kombat, tekken i blast ale trzeba chyba dokupic dodatek online
LiSoQuan
9 02 2008, 17:43
Czy Ktos wie czy kiedykolwiek bedzie MKII na polski store ?? A moze Ktos pomysł skad idzien wziasc ta gre ? US i UK nie przyjmuja mi karry kredytowej i nie moge zakupic (na polskim przyjmuje)
Na JAP PS Store, jest demko Patapon na PSP. A tak w ogóle ciekawe kiedy Europa doczeka się gier i dem na PSP do pobranie z PS Store
ja kupilem Syphon Filter (ale to smiesznie dzisiaj wyglada) zgralem na psp...i mi padlo male ustrojstwo ...gram, biegam sobie Loganem zadowolony a tu nagle, ani glosu, ani restartu/startu ... i tak nie wiem jakim cudem do tego doszlo ...obrazilem sie na PSN i juz tam nie zagladam
waldusthecyc
11 02 2008, 14:07
CYTAT(YETI @ 9 02 2008, 18:09)

Na JAP PS Store, jest demko Patapon na PSP. A tak w ogóle ciekawe kiedy Europa doczeka się gier i dem na PSP do pobranie z PS Store

ja tam pobieram z Europy (logując się na PL PSS). Tylko poprzez PC a potem odpowiednim softem wrzucam do PSP
nightrunner
13 02 2008, 13:48
No ja się zastanawiam, ale z trailerów swego czasu gra wydała mi się zbytnio niestrawna jakaś taka

Jak ktoś już będzie w posiadaniu tej gry, bardzo proszę o małą recenzję
Zakupilem Everyday Shooter juz jakis czas temu ,jak tylko sie pojawil na amerykanskim.Warto ta gierke kupic ,nie latwa i przyjemna ,kazdy lvl jest zupelnie inny graficznie i ma inny system chainowania punktow ktory trzeba odkryc samemu .Do tego jest sporo rzeczy do odblokowania co motywuje .Jedyne czego mi brakuje to jakichs upgradow broni .Polecam
Zeratul
14 02 2008, 18:38
wie ktos kiedy bedzie echochrome na psn? i jak wie to moze wie tez za ile?
Musiolik
14 02 2008, 20:21
CYTAT(Zeratul @ 14 02 2008, 18:38)

wie ktos kiedy bedzie echochrome na psn? i jak wie to moze wie tez za ile?
Japonia w marcu, w przeliczeniu na zł ok 50 za wersje z PSN.
Zeratul
14 02 2008, 20:53
a US?
CYTAT(nightrunner @ 13 02 2008, 13:48)

No ja się zastanawiam, ale z trailerów swego czasu gra wydała mi się zbytnio niestrawna jakaś taka

Jak ktoś już będzie w posiadaniu tej gry, bardzo proszę o małą recenzję

no właśnie jakoś biednie to wygląda na screnach/ zwiastunach
"Everyday Shooter, a game developed by Jonathan Mak and published by Sony Computer Entertainment, puts you in control of a single, pixel-like unit on the screen. Your goal is to clear a series of eight stages that vary drastically from level to level" - ta część opisu brzmi jak z czasów małego atari ;]
mnie na razie nie kusi zakup tej gierki...
Everyday Shooter -
Podobno autor dostał trzy nagrody za tą grę (zrobił podobno lepszą grę niż czasem robią kilku osobowe zespoły

)
ArturNOW
15 02 2008, 09:16
Yo yo
Jakie gry z PSN Classic i te arcade polecacie. Mam jakieś PixelJunk Monsters, Star Dust HD. Co jeszcze jest godne polecenia i przede wszystkim dlaczego? Czy wszystkie te Classic i PSN games moge mieć jednocześnie na PS3 i PSP i save'y także synchronizować. PSP nie mam, ale kto wie czy z tego powodu bym nie kupił.
Gry z PSX (Classic) możesz grać na PS3 i PSP. Reszta tytułów jak PixelJunk Monsters czy Riff: Everyday Shooter tylko na PS3.
ArturNOW
15 02 2008, 10:54
CYTAT(YETI @ 15 02 2008, 09:39)

Gry z PSX (Classic) możesz grać na PS3 i PSP. Reszta tytułów jak PixelJunk Monsters czy Riff: Everyday Shooter tylko na PS3.
lub Remote play, tak?
nightrunner
15 02 2008, 13:39
Z tego co wiem to Remote'a póki co obsługuje tylko PixelJunkMonsters i wcześniej podobno Lair (ale w nie go nie dało się sensownie grać). Gry z PSX nie posiadają funkcji Remote bo i po co? (mozna przeciez zgrać całą grę na memory sticka). A z gier wartych polecenia to zależy co lubisz - np. taki Flow nawet mi podszedł, ale wiem że ktoś inny mógłby kręcić nosem....
ArturNOW
15 02 2008, 14:39
CYTAT(nightrunner @ 15 02 2008, 13:39)

Z tego co wiem to Remote'a póki co obsługuje tylko PixelJunkMonsters i wcześniej podobno Lair (ale w nie go nie dało się sensownie grać). Gry z PSX nie posiadają funkcji Remote bo i po co? (mozna przeciez zgrać całą grę na memory sticka). A z gier wartych polecenia to zależy co lubisz - np. taki Flow nawet mi podszedł, ale wiem że ktoś inny mógłby kręcić nosem....
Ja pytalem o remote w sprawie gier PSN. Bo widziałem na trailerze, że jest Remote. Ale widzę, że to programista musi zakodować.
Wieslawa
15 02 2008, 20:38
Kupiłam dzisiaj Every Day Shooter i gra jest całkiem niezła. Ale graficznie.. no cóż, widać, że robił to jeden człowiek. Gdyby tam była grafika z Geometry Wars Evolved z xO albo tego odpowiednika na PSN to by była pełnia szczęścia.
Ogólnie gra do odpalenia jak się nudzi totalnie. Za 29zł to trochę mało.
Musiolik
15 02 2008, 20:46
CYTAT(Wieslawa @ 15 02 2008, 20:38)

Ale graficznie.. no cóż, widać, że robił to jeden człowiek. Gdyby tam była grafika z Geometry Wars Evolved z xO albo tego odpowiednika na PSN to by była pełnia szczęścia.
E tam, taka grafika właśnie miała być, specyficzna, jeśli miałaby być grafika a'la Geometry Wars, to by ludzie krzyczeli że to nieudany klon 'wspaniałej' gry. Trzeba będzie skądś wysłupać kaskę na gierkę, bo warta ściągnięcia.
rkBrain
15 02 2008, 21:31
Grał ktoś już w High Stakes on the Vegas Strip: Poker Edition? Warto wydawać pieniądze?
Dzisiaj kupiłem kaczuszki, świetna pozycja jak dla mnie, grałem pół dnia w to. Trochę mi to uzupełnia brak Wii.
CYTAT(szeni @ 15 02 2008, 22:53)

Dzisiaj kupiłem kaczuszki, świetna pozycja jak dla mnie, grałem pół dnia w to. Trochę mi to uzupełnia brak Wii.
Fajna w kaczuchach to jest walka o najlepszy wynik ze znajomymi

. Leaderboardsy powinny być w każdej grze na PSNie, a nie garstce.
LiSoQuan
23 02 2008, 13:06
Jakis czas temu napisałem do Sony czy kiedykolwiek w Store PL bedzie MKII to tak mi odpisali...
"Jeśli gra jest dostępna na stronie sklepu UK, to powinna także być dostępna w naszym sklepie – materiały są te same. "
to albo my wszystcy jestesmy ślepi i nie mozemy znaleść albo oni niewiedzaco maja w sklepie.. oczywisice juz ich uświadamiam :)
CYTAT(LiSoQuan @ 23 02 2008, 13:06)

Jakis czas temu napisałem do Sony czy kiedykolwiek w Store PL bedzie MKII to tak mi odpisali...
"Jeśli gra jest dostępna na stronie sklepu UK, to powinna także być dostępna w naszym sklepie – materiały są te same. "
to albo my wszystcy jestesmy ślepi i nie mozemy znaleść albo oni niewiedzaco maja w sklepie.. oczywisice juz ich uświadamiam

Równie dobrze można zrozumieć ich odpowiedź, "kiedy wyjdzie MKII w UK będzie i w PL" typowe spławienie... ja czekam na Pain, ile można
Ma byc na początku marca.
Montinek
23 02 2008, 22:54
A czy ktoś słyszał o konwersji patapona na ps3? Myślę, że po loco roco czas na niego!
CYTAT(Montinek @ 23 02 2008, 22:54)

A czy ktoś słyszał o konwersji patapona na ps3? Myślę, że po loco roco czas na niego!
Jeżeli mają takie plany to pewnie za rok, pierw muszą dobrze sprzedać wersje PSP.
Co do Loco Roco, no niby jest, ale albo ja za mało z tym tytułem siedziałem albo ta gra taka jest. A chodzi o całą rozgrywkę, tu się całkiem inaczej gra, steruje jakimś bączkiem

Tak tu jest czy ja wybieram jakieś dziwne opcje? Wersja z PSP lepiej rozwiązana
Montinek
24 02 2008, 09:21
Być może... Sam jesze nie grałem, ale za taką ( 11zł ) cenę chyba się skuszę...
jaką grę polecacie, ostatnio grałem w kaczuszki demo, no i jakoś domownikom się spodobało, wie ktoś ile pełna wersja kosztuje??
Deadeye
24 02 2008, 12:31
CYTAT(Ptasio @ 24 02 2008, 10:47)

jaką grę polecacie, ostatnio grałem w kaczuszki demo, no i jakoś domownikom się spodobało, wie ktoś ile pełna wersja kosztuje??
20 zl. fajna gra, szczegolnie wlasnie dla casuali i do bicia rekordow kumplii
ArturNOW
24 02 2008, 12:33
Ja jednak polecam JunkPixel: Monster. Gra jest kurczaki pieczone wymagająca i normalnie po każdej przegranej chce się zagrać jeszcze raz, bo JUŻ się wie, co zrobić, żeby nie przegrać.... ale tak na prawde się nie wie i się przegrywa w innym momencie
ziemia1
25 02 2008, 12:26
Bionic Commando Rearmed
nie wiem czemu nie zauważyłem wcześniej może gdzieś było; ale czekam z utęsknieniem na to w PSN
http://www.gametrailers.com/player/29800.html
Do du.py jest to Loco Roco Kukuryku. Niesamowicie wkur.wia, kiedy te gluty nie chcą skakać tam, gdzie ja lecę tym motylkiem. Jeszcze jak spadają i wszystko trzeba zaczynać od początku, to jest po prostu katorga. Albo jak podskakują i krzyczą to swoje "kukurydza, kukurydza!". I ta chamska muzyka jeszcze. Nie lubię tej gry. Te 11 złotych już lepiej wydać nawet na Neo Plus. Nie dla mnie zupełnie.
ziemia1
29 02 2008, 09:40
Nawiązując do Everyday Shooter, kolejną gra od niezależnego developera jaka powinna się pojawić na PSN jeZt
FEZnajpierw zobaczcie to
http://www.youtube.com/watch?v=NVwoTR5kWCQpotem odwiedźcie tę stronę
http://www.kokoromi.org/fezno i jak ktoś chce trailer
http://www.youtube.com/watch?v=FrVVIVyLx-YImo jeśli Sony prześpi fakt że PSN może stać się świetną platformą dla indie games to powinno wypiredolić w kosmos swoje plany marketingowe. Kupuję w tej chwili więcej na PSS niż w sklepach, nie jest to dużo w wolumenie. Ale potwornie dużo w radości grania. Z każym kolejnym podejściem do Everyday Shooter odkrywam coś nowego. Nie trzeba 10-40mln $ na projekt, aby mnie przykuć do pada i pokazać coś innowacyjnego.
Warto też zajrzeć tutaj
http://www.igf.com/index.html
fredybizkit
29 02 2008, 09:46
witam panowie ,mam pytanie czy jak sciągne z PSS gre crash team racing to bedzie mi simigała ?bo moje ps3 ma 40gb i nie jest kompatybilna wstecz, no to pujdzie mi ?bo uwielbiam to grę
Będzie smigała na PS3 i PSP. PS3 z dyskiem 40GB odtwarzają gry z PSX (z PS2 juz nie)
Tomasson225
2 03 2008, 11:29
Witam. Mam pytanie. Rodzice dostali kartę kredytową (srebrna VISA) i chciałbym ją jakoś przetestować

I tu pojawia się moje pytanie: Czy nie będę miał żadnych problemów z kupnem High Velocity Bowling na PS Store US? I jeszcze jedno: ile kosztuje ta gierka? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Jeśli ma wypukłe cyfry to przejdzie, a cena jest podana na psstore.
CYTAT(Łebi @ 2 03 2008, 13:41)

Jeśli ma wypukłe cyfry to przejdzie, a cena jest podana na psstore.
Nie musi mieć wcale wypukłych cyfr - to nie ma nic do rzeczy. Wypukłe cyfry były stosowane zresztą przede wszystkim w starszym typie kart, z myślą o starszym typie terminali. Znaczenie ma jedynie to, czy karta pozwala na zakupy w internecie, a to już zależy od banku. W większości defaultowo można dokonywać takich płatności, w niektórych trzeba to osobno odblokować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.