Bo gry na ps3 są drogie i na razie byle jakie:) A tuzy pokorju MGS, GTA pojawią się za hohohoho. A z GT5 i prolog to miło, że wreszcie kokpit jest, ale oprócz większej ilości detali rozgrywka i wszystko jest to samo. Uszkodzeń brak

Tuning optyczny jak Forzie brak:/ A szkoda. Bo jak się buduje taką mazdę rx-7 wg. własnych potrzeb i ulepsza osiągi, to aż chce się dokupić zderzaki, progi i spojler które docisnełyby to auto do ziemi, a nie że fruwa na wzniesieniach jak motyl:D A tak to jeszcze nie przeszedłem 4:D BO zwyczajnie od pierwszej części zaczyna mnie to nużyć, ten brak jakichkolwiek większych zmian podczas rozgrywki

Znaczy wszystko gitara ale nie za takie ceny gier:) szczególnie tych które trwają 4-6h:D
Canaris
18 02 2008, 20:18
Co mnie trzyma przy ps2 :
- to że mam Xboxa 360

:D:D:D
- CENY , mój portfel krzyczy z bólu jak tylko przechodze obok stoiska z grami na ps3
- gdzie te wielki tuzy pokroju GTA 4 albo MGS 4 ??? jeden Heavenly Sword wiosny nie czyni
- poza tym bardzo dobrze sie bawie na ps2 jak na razie ( PES 5 najlepszy pes jaki wyszedł )
Dlatego ze rok temu kopiłem PS2, a 2 miechy temu PSP wiec nie potrzebuje PS3, bo mam w co grac i jeszcze długo będę miał w co grac. A do tych co sa na utrzymaniu rodziców a piszą że ich nie stać na PS3 to niech idąprzez wakacje na dwa miechy do roboty to będą mieli na PS3 i kilka gierek.
Tja w wieku 14 lat na pewno znajdę sobie pracę ;/
Wierz mi, chciałbym, ale jak dorośli mają problemy ze znalezieniem pracy to co dopiero nastolatek?
raven_raven
19 02 2008, 11:06
Akurat 14 lat to jest całkiem niezły wiek, już troszkę grosza można urwac. Ale prawda, chyba od 16 lat można legalnie pracowac.
Może nie jest to jakieś wielkie źródło dochodu, ale rozejrzysz się za ulotkami bądź spróbuj gdzieś u rodzinki się zachaczyc.
Przy PS2 trzyma mnie FFXII.
Cięzkie życie jest młodziana. Ja pamiętam, że co prawda nie pracowałem, ale z bratem ciułaliśy każdy grosz na grę itd. Tyle że sprawa była prostrza bo Wolumen/Stadion/Giełdy itd wiadomo jak to z PSXem byłO w najpiękniejszych czasach koło 97-99

A na PS2 orginałki bo teraz są po 40-50 dych i to tuzy, a ja nawet połowy nie przelazłem:D:D:D:D
Powiem wam, że to nawet jakiś klimat był kiedyś, taki łażenia po straganach i patrzenia na gry w foliach

I jak człowiek sobie przypomni to ma łęzke w oku. Hehehe do końca życia nie zapomne ruskiego Sim City i japońskiego GT 2 z od.j.e.banym intrem
pawel_k
19 02 2008, 17:23
eeetam, ja mając 14 lat to klepałem cegły w cegielni
myśmy woleli klepać koleżanki po tyłkach...

takie szczenięce odruchy:D ale cegieł nigdy...
chris85
25 02 2008, 10:00
U mnie to jest troche grubsza historia , napewno inna niz wszystkie tutaj .
A wiec graczem bylem odkad pamietam bla bla bla snes ( za szczyla ) PSone ( podstawowka i troche liceum) Dreamcast ( polowa liceum yeeah !

) PC druga polowa Liceum i studium ( buuuu) . W kazdym razie w lipcu ubieglego roku po skonczeniu szkol, kilku zwiaskow i z mocnym postanowieniem , ze bede wstawal przed zachodem slonca poszedlem do swojej pierwszej powaznej pracy ( nie liczac tych wakacyjnych itp ) w dziale sportowym sklepu . Fartownie obok byl dzial rtv ze sciana pelna telewizorow LCD a na nich lecialy ... trailery z gier na X360 , masakryczne trilery! . W tym momencie niczym samobojcy spadajacego z 14 pietra leci cale zycie przed oczami tak mi przelecialo zycie nalogowego Gracza . Pomyslalem musze miec to cudo i juz , po drodze do domu kupilem nawet pierwszy nr PSX Extreme od 4 lat ( he he ) .
2 miechy pozniej z kasa w kieszeni , smsem od dziewczyny " ty chyba zartujesz !!! " poszedlem do empiku w celu zakupu 360tki & gry a wyszedlem z ... PlayStation 2 Tekkenem 5 , Gran Turismo 4 i God of War

Przechodzac kolo polki z grami na PS 2 poprostu nie moglbym, niepotrafilbym zyc z mysla , ze nigdy nie zagralbym w te kozackie tytuly.
I to wlasnie trzyma mnie przy PS2 i potrzyma pewnie jeszcze z pol roku , az kupie i przejde 32 tytuly z mojej listy must have - narazie mam 13 i rzuce sie z pazurami na ktoregos nextgena .
peace .
Ja pamiętam jak sprzedawałem z ojcem amige i staliśmy w bardzoooo długiej kolejce na giełdzie w Katowicach, ale że padał deszcz a ja bylem to jakiś gosc do nasz podszedł i mówi do ojca że jak z takim dzieckiem sotoi na deszczu to niech wejdzie bez kolejki, sprzedaliśmy amige kopiliśmy pada i grę (Porshe 3D czy Porsche chalange) i zabrakło kasy na PSX'a ale na szczeęscie gdy wróciłem do domu PSx już stał w pokoju
PS. Kwapi, wbrew pozorom w Polsce jest dużo pracy (zobacz ogłeszenia w gazetach [budowa, kierowcy, kucharze] ale brakuje rak do pracy a ci co są na bezroboci (oczywiście nie wszyscy) po prostu nie chcą pracować
CYTAT(xbor @ 25 02 2008, 14:01)

Ja pamiętam jak sprzedawałem z ojcem amige i staliśmy w bardzoooo długiej kolejce na giełdzie w Katowicach, ale że padał deszcz a ja bylem to jakiś gosc do nasz podszedł i mówi do ojca że jak z takim dzieckiem sotoi na deszczu to niech wejdzie bez kolejki, sprzedaliśmy amige kopiliśmy pada i grę (Porshe 3D czy Porsche chalange) i zabrakło kasy na PSX'a ale na szczeęscie gdy wróciłem do domu PSx już stał w pokoju.
Czytałeś temat?
O co Ci chodzi, nie wszyscy odpisuje tylko na zapytanie "dlaczego nie mam PS3 a co trzyma mnie przy PS2""
CYTAT
myśmy woleli klepać koleżanki po tyłkach... smile.gif
takie szczenięce odruchy:D ale cegieł nigdy..
CYTAT
ięzkie życie jest młodziana. Ja pamiętam, że co prawda nie pracowałem, ale z bratem ciułaliśy każdy grosz na grę itd. Tyle że sprawa była prostrza bo Wolumen/Stadion/Giełdy itd wiadomo jak to z PSXem byłO w najpiękniejszych czasach koło 97-99 biggrin.gif A na PS2 orginałki bo teraz są po 40-50 dych i to tuzy, a ja nawet połowy nie przelazłem:D:D:D:D
Powiem wam, że to nawet jakiś klimat był kiedyś, taki łażenia po straganach i patrzenia na gry w foliach biggrin.gif I jak człowiek sobie przypomni to ma łęzke w oku. Hehehe do końca życia nie zapomne ruskiego Sim City i japońskiego GT 2 z od.j.e.banym intrem biggrin.gif
A pozatym pare postów wyżej napisałem dlaczego mam wciaz PS2 a nie PS3 wiec nie iwem czego sieczepiasz
Fundusze. Ceny i jeszcze raz ceny. Zarówno konsoli jak i gier. No i poza tym na ps2 jest wiele interesujących gier, w które jeszcze nie grałam

.
pieniądze a po drugie nie grałem jeszcze w takie gry DMC3 albo Metal gear (wiem wstyd

)
JanzKijan
15 03 2008, 13:54
Czołem.
Za PS2 przemawiają w dalszym ciągu (czyli odkąd ukazała się PS3) przynajmniej dwa podstawowe argumenty.
Po pierwsze, konsola PS3 jest nadal zbyt droga (około 300-400 % ceny PS2 (sic!); co więcej bez porządnego panelu LCD/plazma gra na PS3 mija się z celem (zatem 400 % ceny PS2 + kolejne 600-700% ceny PS2 na nowy panel

). Jak widać względy finansowe przemawiają pełną gębą za PS2.
Po drugie na PS3 jest, mimo upływu czasu, zaledwie kilka ciekawych tytułów (w tym raczej żadnego, który możnaby nazwać prawdziwie wybitnym); z kolei na PS2 ciekawych tytułów jest dziesiątki, w tym przynajmniej kilkanaście naprawdę genialnych gier.
Dodatkowo w branży gier (która z rozrywki, która z kultury) panuje obecnie ogólny regres w sensie braku nowych pomysłów/rozwiązań/koncepcji/patentów - w efekcie nowe gry to najczęściej tylko nowa grafika i tyle (reszta jest zaś spłycona i zbanalizowana jak ameryański sitcom, który rozlał się ostatnio na całą kulę ziemską

). Z tego względu gier oryginalnych i nowatorskich jak na lekarstwo.
Przez dwa lata mialem Xboxa, pozniej przyszedl czas "suszy growej" i pogrywalem tylko na PC(+emulacja). Miesiac temu zainwestowalem w Ps2(bagatela 70$

), wiec zaleglosci mam na CONAJMNIEJ 2 lata grania. Przy tak korzystnych cenach i pokladach grywalnosci gier na Ps2 , next-geny lataja mi kolo du.py.
aktualnie przy ps2 trzyma mnie... brak kasy na ps3 xD a jesli juz jest kasa to zawsze sa wazniejsze [przyziemne] wydatki...
cos mi sie zdaje, ze kupie dopiero wtedy gdy cena osiagnie pulap 3 cyfrowy za nowa konsole.
ogicool
26 05 2008, 19:08
brak kasy to oczywiste xd
no, ale zawsze na jakieś raty można by wziąć
tylko, że gra na którą napalałam sie od jakiegoś czasu, czyli HAZE(PS3)
zbiera niepochlebne recenzje graczy po wypuszczeniu dema
póki co smutna buźka dla Free Radical:(
Ghost493
26 05 2008, 19:53
a)brak kasy
b)brak tego na co czekam na PS3, czyli God of War III (oprócz GTAIV i kilku innych must-havów)
c)masa dobrych gier na PS2 (zostały mi jeszcze naprzykład DMC, RE,SotC,KillZone, bo play-a mam od niedawna
Wciąż nowe, świetne gry. Długo czekałem na taką grę jak Baroque.
Paweł_PS
28 05 2008, 13:17
Zamierzam w tym roku kupić PS3, miałem zamiar zrobić t orok wczesniej, ale bogata biblioteka gier skusiła mnie do poczekania roku... jak narazie uważam, że to był dobry wybór, ale pewnie coraz więcej z nas kupi wkrotce PS3
kwestia finansów.

ale teraz planuję sobie odmówić prawie wszystkiego i za wypłatę kupić PS3

a co! ; D
Trzymam rękę na pulsie

Szkoła skończona(liceum),niedługo praca,to więc pojawi się i Ps3 i ofkoz GTA5 i MGS4

Myślę,że to kwestia 2-3 miesięcy.
malin1976
29 05 2008, 11:02
CYTAT(Paweł_PS @ 28 05 2008, 14:17)

Zamierzam w tym roku kupić PS3, miałem zamiar zrobić t orok wczesniej, ale bogata biblioteka gier skusiła mnie do poczekania roku... jak narazie uważam, że to był dobry wybór, ale pewnie coraz więcej z nas kupi wkrotce PS3
Ja kupię pleja trójkę dopiero gdy cena spadnie do 800 zł . Więcej za ten szmelc nie dam hehehe

. Więc jeśli ceny nie spadną to nie kupię wcale . Może GT 5 już będzie lub Pro Evo Soccer na pełnej licencji
proste 3 powody:D
- jak PS3 to i dobry TV full HD;] A na takie dwa wydatki jeszcze mnie nie stać

I cholera trochę szkoda tej kasy:]
- na razie gry są nie teges:) Perełki warte 3stów na palcach jednej ręki można policzyć
- biblioteka PS2 nie wykorzystana nawet w 40%
Tomaszek88
2 06 2008, 07:30
U mnie wyglada to tak:
- j/w. PS3 i TV to zestaw za drogi aktualnie jak dla mnie.
- Ceny gier na PS2 ktora oscyluje w granicach od 20 do 50zł mnie bardziej pociaga

- Chcialbym ponadrabiac zaleglosci kilka
raven_raven
3 06 2008, 14:21
a) nie mam siana
b) jak będę miał siano to se PSP kupię
c) nie mam własnego odbiornika HD (granie na SD i jeszcze, ale ogólnie kijoza)
d) jest jeszcze masa gier na PS2, których nie przeszedłem, a je mam na półce, oraz których jeszcze w ogole nie mam
e) no i Nintendo DS

.
Przede wszystkim cena next genowego zestawu. Dużo gier zostało na ps2 do ukończenia, no i jeszcze persona 4 wyjdzie na czarnulkę więc jest przy czym zostać
malin1976
9 06 2008, 00:21
Nic mnie już nie trzyma przy PS2 bo sprzedałem . Przerzucam się na snooker na Wirtualnej Polsce . Na konsolach w tym roku już nie pogram bo next geny w tej chwili dla mnie nie istnieją ( brak piłki nożnej i wyścigów )
ps3 już mam, ale nie sprzedaje ps2 bo licze że GoW z psp ukaże się na niej
jak wyjdzie Time Splitters 4 to kupię PS3
i rozpoczne miesieczna głodówke
na razie masteruje poprzednie częścixD
raven_raven
14 06 2008, 19:22
CYTAT(z3r0)
ps3 już mam, ale nie sprzedaje ps2 bo licze że GoW z psp ukaże się na niej
Ja na nic nie liczę, za to sprzedałem PS2 by kupić PSP właśnie

.
A więc nie trzyma mnie już nic... będzie PSP, ale nie martwcie się, tu też będę zaglądać.
Hehe, zmień sygnaturkę ; )
Co mnie trzyma przy poczciwej "czarnulce"? Co prawda mam Xboxa 360, ale za żadnego skarby nie sprzedam PS2. Ponad trzy lata grania, setki wspomnień, dziesiątki gier do których wrócę jeszcze nie raz, a także to, że są produkcje, których jeszcze nie dałem rady ukończyć i które prędzej czy później trafią na moją półkę (między innymi seria Kingdom Hearts). No i Singstar, obowiązkowa pozycja podczas domówek ; ) Bez wątpienia, PS2 to konsola, która dostarczyła mi najwięcej frajdy.
Obecnie przy PS2 trzyma mnie to że z hdd jest to niemal bezawaryjna konsolka (w ciągu ostatniego roku padły mi trzy X360tki), za moją konsole (czyta tylko CD, SCPH 30003) dałem tylko 50zł (z padem ! ) poza tym nadrabiam zaległości (Silent Hill : Origins, Silent Hill 3). Tym razem chyba dam szanse PS3jce przy zakupie next gena.
FredDie
22 06 2008, 00:32
Mnie przy PS2 trzyma to...hmmm...no w sumie to, że zakupiłem konsolę stosunkowo późno i tytułów do przejścia jeszcze w pizdu.
PS3 jeszcze nie mam, bo ... bo nie

...znaczy się kasy trochę brak bo i TV trzeba jeszcze doliczyć
Shakeawake
23 06 2008, 21:09
Wiec tak ja mam PS3 ale itak gram bardzo duzo w gry z ps2Czemu??Bo mam mase zaleglosci to raz a dwa wole grac we wspaniale gry niz przehypowane szmelce ktore mozna kupic za 50 zl na PC...Niech powychodza Jaki,FF itd itd to moze wkoncu bedzie mozna nazwac te generacje naprawde next bo narazie to ja siedze wciaz w past ciorajac na hd w starego silenta:D..
Smuniak4444
24 06 2008, 07:01
Czemu jeszcze nie mam PS3? Brak kasy, a pozatym to na PS2 mam jeszcze MASĘ tytułów do zaliczenia np. 3 mgs, 3 dmc, gran turismo 4(o ile to się kiedyś kończy:-) i wiele innych.
Nie mam ps3 bo nie mam do niego dobrego tv oraz nie stać mnie na samo ps3
Dlaczego nie mam Ps3?
-Brak kasy na nią
-Nie mam dobrego tv
-Malo kilerów, oprócz mgs4 unrachet, HS, motorstorm,GT5 to jeszcze zbyt malo
-Mam wiele gier do przejścia na ps2, bo mam ją od tygodnia(Zejdzie mi to ponad rok)
PS3 mam zamiar kupić w przyszłości kiedy tv stanieje z samą konsolą gry będą tańsze.Najlepiej jakby zrobili Starter Pack z GOW 3 wtedy bym się powarznie zastanawiał nad jej kupnem.A teraz czeka mie około 20 gier do zaliczenia na PS2
POZDR
raven_raven
27 06 2008, 09:13
CYTAT(alek47 @ 26 06 2008, 22:48)

Dlaczego nie mam Ps3?
-Brak kasy na nią
-Nie mam dobrego tv
-Malo kilerów, oprócz mgs4
unrachet, HS, motorstorm,GT5 to jeszcze zbyt malo
-Mam wiele gier do przejścia na ps2, bo mam ją od tygodnia(Zejdzie mi to ponad rok)
PS3 mam zamiar kupić w przyszłości kiedy tv stanieje z samą konsolą gry będą tańsze.Najlepiej jakby zrobili Starter Pack z GOW 3 wtedy bym się powa
rznie zastanawiał nad jej kupnem.A teraz czeka mie około 20 gier do zaliczenia na PS2
POZDR
UnchartedJa bym się powaŻnie zastanowił nad kupnem słownika ortograficznego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.