Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Sony Bravia KDL-40s2030....ile on ma herców (Hz) ?
Forum PSX Extreme > Inne > HD
xms7
Zakupiłem ten telewizor. Wszystko nawet fajnie śmiga ( nieraz jak postać w telewizorze ruszy głową to sie rozmazuje obraz , ale podobno to wina źródła telewizja ( cyfra plus) ). Wracając do tematu, mam zamiar zakupić xboxa 360 ale tam niektóre gry wymagają 60hz. Moje pytanie jest takie : ile ten telewizor ma Hz ? w instrukcji nic nie pisze confused.gif
konstant
O shit.
Ta informacja o 60hz tyczy sie tylko i wylacznie starych telewizorow CRT!
mobie
CYTAT(xms7 @ 18 11 2007, 18:11) *
Zakupiłem ten telewizor. Wszystko nawet fajnie śmiga ( nieraz jak postać w telewizorze ruszy głową to sie rozmazuje obraz , ale podobno to wina źródła telewizja ( cyfra plus) ). Wracając do tematu, mam zamiar zakupić xboxa 360 ale tam niektóre gry wymagają 60hz. Moje pytanie jest takie : ile ten telewizor ma Hz ? w instrukcji nic nie pisze confused.gif

Rozmazuje się bo to LCD, normalna sprawa ( smużenie)

Jeżeli gra wymaga 60 HZ to ustawisz to w dashu i po problemie( musisz jednak podłączyć konsole sygnałem SD za pomocą żółtej końcówki, przełączyć też trzeba kabel na SD). Przy sygnale 50 Hz czy 60Hz obraz będziesz miał taki sam, tutaj nie ma odświeżania tak jak w CRT czy też plaźmie.
Co nie oznacza, że nie ma TV LCD 100 czy nawet 120 HZ, działa to wtedy tak, że podwaja ilość klatek, obraz robi się bardziej płynny czy nawet "nad płynny" to oczywiście nie ma wpływu na smużenie które nawet przy 120 Hz będzie takie samo jak 50Hz
xms7
CYTAT("mobie")
( musisz jednak podłączyć konsole sygnałem SD za pomocą żółtej końcówki, przełączyć też trzeba kabel na SD)

A jak bede chcial podłaczyc X36 prze kabel hdmi ?
Beck
Sam posiadam DOKŁADNIE taki sam TV nawet ten sam rozmiar i podłączyłem do niego PS3 poprzez HDMI. Obraz jest fantastyczyn, różnica pomiedzy componentem w X0 a HDMI w PS3 jest zauważalna, może nie tak jak przy przesiadce ze SCART-a na Component ale różnice gołym okiem widać. Niestety nie wiem jak bedzie w przypadku X0 i HDMI bo konsole kupiłem ponad rok temu i nie chce wymieniac na ELITE bo mi dziala bez problemu a z nową to nigdy nie wiadomo w końcu to M$ laugh.gif
Potwierdzam że TV ma tylko 60Hz lecz nie zauważyłem żadnych problemów przypadku gier na X0. Myslę że będziesz bardzo zadowolony. To co rzuca sie w oczy najbardziej to kolory, w końcu to Bravia wink.gif
mobie
CYTAT(xms7 @ 18 11 2007, 22:45) *
CYTAT("mobie")
( musisz jednak podłączyć konsole sygnałem SD za pomocą żółtej końcówki, przełączyć też trzeba kabel na SD)

A jak bede chcial podłaczyc X36 prze kabel hdmi ?

robisz z igły widły wink.gif jeżeli podłaczysz przez HDMI, to w ustawieniach rozdzielczości ustawisz "rozdzielczość optymalna" bedziesz miał rozdzielczość 1360-768 i to wszystko przy 60 Hz
xms7
Beck : Jaki masz kabel hdmi ?? dokupiony czy był w zestawie ??
Beck
Kabel dokupilem osobno. Mam oryginalny sony ale juz bylo o tym 1000 razy ze nie wazne jaki kabel hdmi bedziesz mial, obraz przez kazdy HDMI wyglada tak samo.
xms7
thx....temat do zamknięcia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.