Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ha Czy, nowe mapy ida :>
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Stron: 1, 2, 3, 4
Uzny
No nazwa tematu mowi raczej wiekszosc. Szykuja sie 3 nowe mapy , do pobrania
11.12.07. A to wszystko za jedyne... 800msp To ponizej to screeny, bez nerf.

1 mapka, profesionalnie zwana Standoff, jak dla mnie "fakin snooołbaaałnd" na
pustyni, mala, symetryczna + 2 das bunkery.

2gi w kolejnosci je Rat’s Nest, czyli "widzialem to w singlu", wg. bungie idealna do
zapindalania pojazdami i rozgrywek betebe, fajnie.

No i ostatnia wspaniala, Foundry. Stworzona specjalnie do forge wielka hala w
ktorej mozemy robic co tylko chcemy, nowe przedmioty i wiadro included.

chcialem ladnie :'(
Yoyo800
No korwa jak juz te 800mp sciagaja to mogli by jaki nowy pojazd dolozyc. Halo3-200zl nowe mapy-800mp nowy pojazd- bezcenny. No a poza tym to jak zobaczylem nazwe rat's nest to juz liczylem na reinkarnacje rat race'a a tak ani rat race'a ani longesta...
barth
może chociaż jaką zbroje nową rzucą, 800 pojntów to nie w kij dmuchał/morde strzelił, jaki ino bonus by sie nadał
Zeratul
a po co maja sie wysilac, i tak wszyscy to sciagna...
Jędrek
Kupa.
kowal_dc
...i jeszcze lolololololololololololololololol balas!
Jesli opisy Uznego pokrywaja sie z rzeczywistoscia to mamy kolejne zaje.biscie wielkie mapy.
We love You too Bungie!
No chyba ze Standoff ale po screenie to na mala nie wyglada, zobaczymy..
signap
po jakims czasie gdy beda wprowadzac nowe mapki to te 3 beda za free
Soul
Koncern Microsoft oraz studio Bungie ujawnili właśnie swoje plany dotyczące pierwszego rozszerzenia do Halo 3, przynoszącego nowe mapy do trybu multiplayer. W paczce "Heroic Map Pack", która pojawi się na Xbox Live dokładnie 11 grudnia, znajdą się trzy przygotowane od podstaw areny:
- Standoff - symetryczna dolina, podobno idealna do rozgrywek typu Slayer
- Rat's Nest - liczne tunele tworzące spory labirynt i świetnie nadające się do podróży pojazdami, mapa dobra do dużych pojedynków w Big Team Battle
- Foundry - wielki przemysłowy hangar dla fanów Forge, można zrobić z nią wszystko - ustawiać schody, mosty, ściany itd.

Za całość przyjdzie wyłożyć fanom równowartość 800 punktów Microsoft. Jeśli ktoś nie ma ochoty płacić i jest cierpliwy, to może poczekać do wiosny - wtedy paczka zostanie udostępniona za darmo, tuż przed premierą kolejnych dodatków.

KUPA!
Jędrek
Ja ich nie kupie. Poczekam az beda za free. Customow i tak nie bedzie sie na nich grac, a matchmaking ssie kule.

Balas.
biszat
no korwa 800 MP za 3 mapki ciutek to ssie.chyba bede tym cierpliwym i poczekam na darmowe , albo az przejda do nizszej polki cenowej
barth
nie to, że sie znam na takich ciemnych sprawkach, czy coś w tym stylu, ale ide o zakład, że w przeciągu 2 tygodni od premiery tych map znajdzie się sposób na ściągnięcie ich z netu i wrzucenie na dysk(tak jak w przypadku Halo2)
Uzny
Ni huia, o 4 hamery, moze byc?

hint: jakby sie tak dalo to z kazda gra by tak robili, a jak dotad nie slyszalem o czyms takim. x1 to inna sprawa...
barth
do ha dwa dało sie wrzucić mapki, robiło sie to posranym sposobem(jakieś nagrywanie płyt i takie tam), ale da sie, nie wiem tylko czy nie trzeba moda w konsolce mieć
Uzny
wchodzisz?
Wojtass
Zeby "wgrac z plyty" mapy do halo 2 trzeba bylo miec przerobiona konsole i potem bawic sie w zmienianu jakis plikow na parycjach. Wiec w sumie, chyba, Uzny ma racje smile.gif
barth
no spoko, ale wejde o połówaka Polskiej i słoik konserwowych, chyba że zależy ci na 4 hamerach z castoramy?
Uzny
Pozwol ze sie zastanowei i dokonam pewnych obliczen:

wodka: 500ml 40% = 200ml c2h5oh
hamer: 4x500ml 7,2% = 144ml c2h5oh

Jak widac, nie pozostaje mi nic innego jak sie zgodzic, gdyz 56ml roznicy to nie w kij dmuchal.
barth
no to teraz musze tylko wymyślić jak przetransferować te mapy i mam % za free biggrin.gif
SIKI
wbijam nie dam za te mapy ani zeta!
kowal_dc
widze ze nie znajdzie sie nikt "mondry" ktory by kupil te mapki i opowiedzial reszcie czy warto? biggrin.gif
Yoyo800
A myslisz ze jak papiez zostawal papiezem to sie zastanawial czy warto? Czlowieku jedna z tych map moze byc potencjalnie nawet lepsza od Sandtrapa!!! Wiem co mowie- widzialem skrina.
barth
spoko, możliwe że ja je kupie, a co i tam ostatnio 2100ms można dostać za 8 dych, to co mi szkodzi, będzie na mapki i h1 biggrin.gif
kowal_dc
CYTAT(Yoyo800 @ 22 11 2007, 11:48) *
jedna z tych map moze byc potencjalnie nawet lepsza od Sandtrapa!!!

o to akurat nie trudno biggrin.gif
Ok Barth you are the chosen one daj znac jak bardzo sa zje.bane happy.gif
Salwador
Emmm....Bungie chyba się nigdy nie nauczy robic normalnych map?..Zmienili snieg na piaski (jedna z kiepskich map w standardzie)
i 800pkt za 3mapki??lol...Za dobrze sie cenią:) jeszcze 400pkt dorzuce i bede mial h1 na x360:p
barth
Ho, ho, ho, mikołajki co prawda dopiero jutro, ale mam dla was kilka (kompletnie nic nie mówiących o budowie) screenów z nowych map

Dziobak_
Jak zobaczyłem tego młota to już wiem, ze te mapy będą boskie laugh.gif
nelson
a moze mi ktos powiedziec jak za nie zaplacic? mam konto na usa, przebywam w polsce. a wiem ze sa blokady regionalne i zawsze byl problem z ms points... wiec mam kupic na allegro punkty na usa i sciagnac (mozliwe ze sie nie da "blokada regionu") czy zalozyc drugie konto na np uk i kupic zdrapke z punktami na uk, sciagnac na tym koncie i grac na tym glownym czyli na usa?
Zeratul
Proponuje wam sie wsztrzymac jak nie jestescie pewni zakupu. Zrobie wam dzis filmiki slabej jakosci z pelnym walkthrough po mapach. Beda na Delcie.
Ponadto moga udostepnic walkthrough w file share, ale jestes cos pewny, ze nie beda go mogli obejrzec osoby nie posiadajace map smile.gif wiec to glupi pomysl, ale to sie sprawdzi
barth
100% nie będzie się dało, filmiki na fileshare to nie filmiki tylko zestaw współrzędnych rozłożonych na mapie
nelson
no tak tak bla bla ... ale nikt mi z was dwoch na pytanie nie odpowiedzial ...
barth
załóż silvera na usa, kup punkty na usa i kup mapy, graj na swoim normalnym koncie. Problem polega na tym, że nigdy nie wiadomo kiedy zadziała blokada regionalna
qwerty_91
Najszybciej i najłatwiej punkty kupić na allegro. Przelewasz kasę na konto kolesiowi dajesz wysyłasz mu potwierdzenie przelewu mailem a on ci wysyła odrazy kod. Na PM podeślę ci namiary na gościa zaraz jak wyczyścisz skrzynke.
Raptor
O papiego chodzi ci? wink.gif Rowniez goraco go polecam. Przelalem mu kase, odezwalem sie na GG (podalem, ktory bank i jaki temat przelewu), sprawdzil i od razu maila wyslal - calosc nie trwala nawet 5minut. Z nowymi mapami osobiscie raczej poczekam (az takie boskie to nie sa), chyba ze pewni znajomi sie wymienia ze mna laugh.gif. No i najwazniejsze (co mi sie bardzo podoba): Bungie nie zmusza do ich zakupu, w MM (dla tych, ktorzy chca grac) automatycznie jak ktos nie bedzie mial nowych mapek beda skipowane przez system (jeszcze przed Vetem).

ps. Jedyne co ciekawi mnie to Hangar tak naprawde ;P.
barth
po prostu dokup na allegro punkty do swojego konta us i zawiązujesz nogawki modląc się o brak blokady regionalnej
Zeratul
interesuja was filmiki w 640x480 po 200mb czy starcza 320x240 po 15 Mb?

Bungie uczy sie od Delty...
http://delta-halo.com/mc/index.php?option=...&Itemid=144

By zobaczyc filmiki trzeba byc zalogowanym... mozna je sciagac na dysk

Standoff:
http://delta-halo.com/mc/index.php?option=...&Itemid=158
Rat's Nest:
Foundry:
Zimol
obejrzałem wszystkie filmiki i stwierdzam, że raczej nie trzeba w nie grac by stwierdzić, że wszystkie są syfiate. Ogromne kolosy robione pod Hamburgerowe dzieci do skillowych Big Team Battles. Foundry wiekszę od Pita? Lol, zdecydowanie przesada.
Zeratul
sam jestes hamburger
Zimol
Nie, ale rozmiar tych map mnie przeraża... BTW miałbyś teraz ochotkę na przejście Cortany Levelu w Campaign na Legendary i zebranie ze mną wszystkich Terminali? wink.gif
Zeratul
ide spac... jutro
nelson
jezus maria czego ty zeratul sluchasz.... mogles dac podklad z dnb odrazu by fajniej sie ogladalo
Mefisto
A ja ściągnąłem i chciałbym napisać że się mylicie , są super i wreszcie życie ma sens!! Cchiałbym ale nie mogę.Mapki są syfne :

Standof

Rzeczywiście symetryczna : wychodząc z bunkra wpadasz na wyrzutnie i zaraz na kamo i nieważne z którego bunkra wychodzisz bo kamo i raqieta jest x2 w sumie , najbardziej mi to przypomina mapę do szybkiego CTF ale do normalnej gry - raczej nie.

Rat's nest

o ta jest super : jeden ghost na wejściu przy kamo , wyrzutni i jedynym ściąganym CKM ( tam kcem zaczynać zawsze biggrin.gif ) i kupą wathogów i mangustuff . I nie można doskoczyć do transportera ( ghost + przenośna łinda na uskoku nei działa - w połowie drogi master spada tak , jakby spadał z urwiska )Co o mapie spory hangar po którym mozna latać , jeździć , chodzić jak i korytarze w wewnętrznej budowie hangaru w których też mieszczą się pojazdy więc można latać jeździć i chodzić .suuuper - maruder na nogach to jedynie na tej mapie to chodzący frag o_O Chyba ta mapa jest największa i najmniej przypadła mi do gustu.Może dlatego , że nie przepadam za walką ''podjazdową'' i nie bawi mnie zdobywanie fragów za pomocą ghosta czy siedząc za ckm .

Foundry

Chyba najsensowniejsza z map ale...właśnie.Po pierwsze : rozłożenie up'ów : Z jednej strony wyrzutnia oraz kamo , po środku snajpa a za to z drugiej strony mamy :sza i millera że o brutowym szocie nie wspomnę . Super?super hyh.gif A druga sprawa to chodząc po tej mapie nie opuszczało mnie takie uczucie że zaraz wyskoczy zza konteneru niejaki marcus fenix. Co jeszcze o mapie - jest ciasna i szczerze powiedziawszy to chyba najmniejsza z map dostępnych w H3 . Jest sporo wejść i zejść z kontenerów , więc walkę można prowadzic od góry co niszczy lekko klimat ''labiryntu'' .

I tyle mogę opisać o swoich odczuciach w stosunku co do nowych map . Może jestem co do nich za bardzo negatywnie nastawiony ale się rozczarowałem - liczyłem na coś lepszego .Może mapy mają jakieś drugie dno ale na dzień dzisiejszy po zobaczeniu pierwszego jakoś niemam ochoty go szukać. Moim zdaniem można je spokojnie sobie darować i ściągnąć za free po jakimś czasie .
Zeratul
CYTAT(nelson @ 12 12 2007, 13:59) *
jezus maria czego ty zeratul sluchasz.... mogles dac podklad z dnb odrazu by fajniej sie ogladalo

nie lubisz 2x Xbox 360 song and 1x PS3 song?
klasyki...
Soul
Kicha mam 800 mp ale ich nie wydam na to.
Kiler8888
pewnie wszyscy zainteresowaniu już to widzieli ale może ktoś przegapił:

http://gry.wp.pl/filtr;14,0;x;igtv,777;core.html
Salwador
3 nowe mapki=syf oraz malaria :]
Flaha
CYTAT(Salwador @ 10 01 2008, 20:18) *
3 nowe mapki=syf oraz malaria hyh.gif

dobrze ze nie taki jak cod4
Uzny
zes korwa z tym wyjechal jak sliwka z kompotu
Flaha
CYTAT(Uzny @ 10 01 2008, 21:49) *
zes korwa z tym wyjechal jak sliwka z kompotu

to był test, salwi zdał biggrin.gif do adminow, ostatnie 3 posty do skasowania <-

[Raptor]: Laskawie darujcie sobie wszelkie spamy lub puste posty, bo bedzie zaraz placz o warny.
Salwador
Rapti!!Zbanuj Flahe bo prowokuje!!! bunny.gif
Pozatym flasia łyknij sobie pifko i przypomnij stare dobre czasy u maniaka ..bunny.gif
Ale tak na serio nie lepiej było by już wydac na classica h1 niż na tak skopane mapki?
Naprawde jak dla mnie jest to śmieszne ze 800pkt musisz wydać aby hamburgery mialy tylko radoche..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.