Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nights into Dreams
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
ShtaS
CYTAT(Giery.eu)

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść - niepokonanym" - śpiewa w swoim hitowym utworze zespół Perfect. Jednak w przeciwieństwie do, już coraz częściej pokonywanego, Grzegorza Markowskiego, nie ma powodów aby z branży odchodziła zasłużona "czarnulka". Dzisiaj japoński koncern Sega zapowiedział na past gena Sony port jednej z najlepszych gier z Segi Saturn - Nights into Dreams. W Japonii gra pojawi się 21 lutego, w cenie 3990 jenów. Data premiery na innych kontynentach nie jest jeszcze znana.

Jak dla mnie - bajka. Pamiętam, jak będąc w podstawówce czytałem Kaczora Donalda i tam w krzyżówce zawsze do wygrania była Sega Saturn właśnie z tą gą. Pamiętam reklamy tej gry na ostatniej stronien jakiegoś komiksu (możliwe, że też to był Kaczor). Wtedy bardzo chciałem w to zagrać (nie miałem jeszcze pegasusa), ponieważ w tym tytule wyczuwałem niesamowity klimat, atmosferę - świat, w którym jako dziecko bardzo chciałem się zanużyć. Teraz prawdopodobnie dostanę taką możliwość. A Wy, jak podchodzicie do kwestii tej konwersji?
Kozera
Z tego co wiem, ma to być popierdółka typu "przeleć przez pierścień", co nie dziwi, bo gra wychodzi również na Wii.
Coati
ja nie chce... nie ma szans zeby z tego wyszla dobra gra. to co wydadza bedzie tylko i wylacznie napedzane licencją oraz magią wspomnien, ktore mozna bedzie sobie zniszczyc tą grą...
ogicool
jakby sterowanie było płynne, to może być pięknie [382]bow.gif
ide na to!
sonix
Tez pamietam te reklamy z Kaczora Donalda tongue.gif Saturna miałem ale w Nights nie grałem a jesli mogłbym to bym wolał oryginał na Satku zamiast konwersji na PS2.
AiszA
Bajecznie, jednak nie można jeszcze zbyt wysoko skakać, pamiętamy jak to było z kózką wink.gif Poczekamy, zobaczymy...
Sunderland
W końcu se w to pyknę.W Kaczorze człowiek się naoglądał tych reklam, a Segi nie miał to nie pograł.Dla mnie niech gra wychodzi bo czym więcej gier tym większy wybór.Ale sądzę, że hitu nie będzie.Raczej coś w rodzaju Klonoa2.
Victorino
SEGA jest Boska normalnie!!! smile.gif smile.gif smile.gif Dla mnie to oni mogą zrobić zwykły remake z poprawioną grafiką, a i tak lyknę bez mrugnięcia okiem. Kultowa gra dla mnie. Do tej pory wyciągam z szafy saturna żeby pograć sobie i poszaleć w Nightopii smile.gif Nie mogę się doczekać tego remake'a.

Najbardziej docenią tą gre osoby grające w oryginał na Saturnie, ale jeśli inni którzy nie grali w nią nigdy kupia to może otworzy to drogę innym hitom z Saturna (Panzer Dragoon 1, 2, Saga, itd)

Se'ya
ProstyHeker
<3 Sega
Chętnie pyknąłbym w ową grę na PS2 bo nie widzi mi się kupowanie saturna dla 3-4 gier... dobry krok ze strony Segi.
Kozera
Ej, ej. Sekunda, sekunda.

To jest remake "jedynki"?
consoleboy
"port jednej z najlepszych gier z Segi Saturn - Nights into Dreams." To zdanie jest chyba oczywiste... Podobnie Sega postąpiła jakiś czas temu z fighterem "Last Bronx" który ostatecznie nie opuścił granic KKW. W tym przypadku , jeżeli data premiery poza Japonią ,jeszcze nie została ustalona, to raczej nastawiałbym się za wczasu na najgorszy scenariusz tongue.gif . No ale wszystko się jeszcze może zdążyć smile.gif
Memory
PS2 żyje i ma się dobrze... tongue.gif
Coati
e tam... umarla, tylko wciąż ją reanimuja xD

poczekamy i zobaczymy co z tego wyjdzie... i mam nadzieje, ze to nie bedzie port wydany pod szyldem serii Sega Ages tak jak wspomniany Last Bronx tylko remake w dobrym stylu
ProstyHeker
</3 SEGA

Nights tylko w Japonii
To sobie pograłem.
ArkejD
no cóz, zostaje import (torrent), gra raczej nie będzie posiadała skomplikowanej fabuły, więc krzaki to nic.
areka
Odświeżam temat bo jestem żywo zainteresowany tą grą. Wiadomo już coś wiecej na jej temat (data premiery, itd.)?
Coati
21 luty - premiera w kkw

edit//

19 luty - premiera alternatywny rynek... jakby ktos sprawdzal to niech da znac smile.gif w tym temacie...
ogicool

spodziewałam sie wprawdzie większego pokłonu w stronę pierwowzoru,
ale jeśli jakimś cudem dostane to w łapy
to oczywiście nie mówię nie! czarodziejskość i bajkowość
kojarzy mi się z takim bardziej zakręconym Spyro, tajemniczość z
Alicją w krainie czarów, niesamowitość jaką oferował dawny Nights trzeba sobie
dowyobrazić
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.