Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Beats
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Mikes
Myślę że nowy temat jest odpowiedni. Gra muzyczna która wykorzystuje nasze MP3 jako piosenki w grze.

Trailer

Gameplay

Playtest IGN

First impressions z jakiegoś bloga

CYTAT
I'm fairly impressed by the accuracy of the game to change the music to something playable. Let it be known that my taste in music is at the moment, Japanese music and game soundtracks, with a hint of electrical classical music. During my first round of stages, the buttons were pretty much in-tune with what I had. In terms of difficulty, novice and normal are straightforward enough but Hard is just insane and I can't begin to imagine what Expert is.

hyh.gif
CYTAT
The game also features a jamming session where you can make and record your own tunes. I haven't explored it yet but it seemed pretty complex to me

CYTAT
Is it worth £4.99? In my eyes, yes. The game is pretty solid aside from the niggles and if you have a huge music collection, then the game can last a long time. Just make sure you don't try the hard level too quickly on a rock song. It's bad enough with the Okami soundtrack...

Yano
hmmm gameplay nie robi na mnie zbyt dobrego wrazenia.. lecą sobie kulki i trzeba nacisnac guzik jak dojdą do 3 kropek na srodku, nie widze zadnego (prawie zadnego?) wplywu muzyki na grafike.. hym
Rondel
Ale o to wlasnie chodzi w takich grach, zeby wcisnac przycisk w odpowiednim momencie. Bardzo mnie cieszy ze moment zbiegu kulki nadbiegajacej z kulka odbierajaca pasuje do rytmu muzyki, o to tylko sie martwilem. Moze nie robi zbytniego wrazenia dlatego ze kulki nadbiegajace nadbiegaja z niska predkoscia nagbiegania, co moze nuzyc, jesli sie to oglada nie grajac.

No i z tego co wiem gra nie jest droga smile.gif.
Mikes
To jest chyba Normal, podobno od Harda gra robi sie hardkorowa, mi sie podoba, dobry sposób na odstresowanie się.
yasiekk
Gameplay wyglada nudno, bardzo nudno.
Coati
gier muzycznych nigdy za wiele smile.gif
Bojan_Zaw
Kiedy to to wychodzi? Na GameSpot nie znalazłem...
Yano
chyba juz mozna zassac z ps store tongue.gif
Bojan_Zaw
Ano. Za 29zł -.-'

http://store.playstation.com/store/product...PCBEATSBEA00001
Coati
z "innych sklepów" tez mozna zassac ale nie da sie tego uruchomic... tak samo jak addona do syphon filtera...
Sandking
Ktoś już gra i mógłby opisać wrażenia? Jjestem bardzo ciekawy, czy idea gry sprawdza się w praniu wink.gif
hiacynt
Ujdzie to Beats. Może nie jest to najlepiej wydane 31 zł w moim życiu, ale da się żyć.
Przetestowałem na razie grę na 4 kawałkach:

Natalie Imbruglia - Torn (pop)
Devastation - Sex & Mayhem (indie)
Clann Zu - Words for Snow (post rock)
Bloc Party - Helicopter (alternative rock)

System dopasowuje się do muzyki mniej lub gorzej w zależności od kawłka, rytmu, ilości instrumentów, komplikacji, ale jednak widać, że jakieś tam odwzorowanie na pewno jest. Najlepiej to widać czy openingach kiedy często pojawiają się dopiero pojedyncze dźwięki, to wtedy odwzorowanie w wymaganych wciśnięciach jest 100%.

Jeśli chodzi o porównanie do DJ Max Portable 2 (grałem tylko w demo), to na pewno nie jest tak trudno (przynajmniej w porównaniu normal Beats - demo DMP2), a poziom integracji muzyki z gameplayem jest na pewno gorszy. Ale w końcu w DMP2 gra była robiona pod konkretne kawałki, a tutaj można korzystać z własnej bazy mp3.

W grze są także kawałki przygotowane przez twórców, jednak na razie nawet do nich nie zaglądałem, bo mnie to nie interesuje. Jest parę trybów gry, 4 poziomy trudności. W menu jest download i chalange, na razie puste. Podejrzewam, że będą wypuszczane jakieś małe dodatki.

Generalnie za 3 dychy można zrobić rózne rzeczy. Można kupić 0.7, można pobawić się w Beats. Jeśli nie ma się jakichś bardzo wygórowanych wymagań, to nie są to pieniądze stracone.
Mikes
Ja tez juz mam, IMO super. Mozliwosc pogrania we własne mp3 rządzi, opcji customizacji jest w ch.uj(zwlaszcza wizualizacje podczas gry) Jak na razie sprawdziłem zaledwie 3 piosenki, novice nie ma co ruszac, normal juz jest ciekawszy, extreme to prawdziwa masakra, nie sposób wyczaic gdzie co leci. Mały minusik do brak zycia(gramy tylko na HS, imo troche szkoda) i gra w 2 moich songach ma problemy z tagami, wyswietla je duzymi literami z numerem co wyglada srednio ładnie, ale to szczegół.

Wiecej jak pogram troche wiecej.

A Challenge i Playback to kawałki które tworzymy sami w Jamming. Mozna sie nimi dzielic(share) i sciagac nowe z sieci(download)
YETI
Video recenzja
http://www.youtube.com/watch?v=Hbis-W4sHGw
nWo
mam wersje .cso wiec ostro cieta, chaczy sie strasznie ale sam gameplay mnie powalił, niby wciskanie klawiszy w takt ulubionej muzy. a jednak cos w sobie ma. mam nadzieje ze w .iso bedzie wiecej opcji i mozna bedzie zmienic wyglad tla. widzialem na youtube ze sa inne tla.
Grzehoo
W grze w ogóle nie czuć piosenek, już pecetowy Audiosurf jest nieporównywalnie lepszy.
Coati
CYTAT(Grzehoo @ 17 04 2008, 15:45) *
W grze w ogóle nie czuć piosenek, już pecetowy Audiosurf jest nieporównywalnie lepszy.

nom dokladnie. sekwencje buttonow nijak sie maja do tego co slyszymy... przynajmniej mozna wlasnej muzy sluchac wink.gif

nwo - przekonwertuj sobie to do iso... co za problem? PSP ISO Compresser
nWo
juz pierwsze 3 utworki z listy zrobily na mnie bardzo pozytywne wrazenie, mocno skojarzylem sobie obraz z wipeout 2097 przesuwajacy sie w rytm pierwszych 3 kawałkow az uruchomilem 4 ohmy.gif szczena w dół, dla mnie muza robi wielkie wrazenie no i cala gra, pogram kiedys na lcd 40 cali, powinno byc miodnie.

no a same opcje kustomizacji fajtycznie byly w wersji .cso tylko ja slepy nie patrzylem na menusy ze sie je w bok przesuwa, nieco mnie to zmylilo. ta cala kolorystyka no i teraz mam .iso, wazy nieco ponad 50mb wiecej ale sie wcale nie tnie, a w tamtej muza przycinala sie gdy skalalem po wlasnej playliscie wybierajac utwor.

jak dla mnie giera na 5'tke. pogralem na hard i nieczaje jeszcze jak mozna zaliczac kilka kierunkow, te symbole zatrzymuja sie na jakis czas na koleczkach i chyba mozna to wykorzystac.
Qjon
Gierka świetna - gameplaye z YT wyglądają bardzo sucho w porównaniu do rzeczywistej akcji.
Nie warto podchodzić do gry na poziomie niższym niż Hard - bo jest łatwa wink.gif
Ale na Extreme to już jazda bez trzymanki laugh.gif

Trochę jednak lipa w przypadku dłuższych utworów - nie chce mi się przechodzić moich godzinnych mixów sweat.gif a kawałka jakiegoś odegrać samego się chyba nie da...
Mastachi
UAAAA!!! Wrzucilem 4 utwory, od razu extreme i jazda. Oderwalem sie po 2 h. Imo bez sensu jest granie na nizszych poziomach. Gierka fajna smile.gif
nWo
ja szczypie na hardzie, jak narazie jest ok. da rade grac, gralem tez na ex. ale poki co jestem leszczem a na hardzie daje sobie rade.

btw niesmiac sie, gram przy dwoch utworach:
05.Anita Lipnicka And John Porter-Wld_Time_Radio
10.Anita Lipnicka And John Porter-Waiting_for_a_Thief

a z gry to mi najbardziej lezy disco cool.gif
Mastachi
Moze zrobimy jakis maly turniej. Ktos niech wybierze utwor (albo wrzuci swoj, albo cos z gry) i przykladowo dajemy 2 dni na najwyzszy highscore. Co myslicie?
Qjon
Proponuję Filterfunk - SOS albo The Killers - Mr.Brightside (Thin White Duke Remix) - 8minutowa rzeźnia laugh.gif
Mikes
Zarzucajcie od razu linkami skad mozna sciagac daną piosenke, jestem jak najbardziej za.

Tylko musze najpierw PSP aktywowac, bo cos sie nie chce o_O
nWo
nom, czlowiek sie nameczy szukajac danego utworu a potem moze sie okazac ze to jakis remiks i kaszana dry.gif dajcie linki do utworkow.
Qjon
Link do piosenki: Filterfunk - SOS

Dla niekumatych - wchodzisz na link i zapisujesz stronę jako (jeśli ci od razu nie zaproponowała przeglądarka zassania)
ghost.
kupuje własnie sobie tego Beats, pytanie, jak tam sie dodaje mp3? trzeba zrobic jakis odpowiedni dodatkowy folder na memorce czy wrzucić do MP3 po prostu?
Mikes
Gra sama wykrywa wszystkie mp3 na memorce, nic nie trzeba kombinowac.

ja (pipi)e, zrobiłem format memory sticka i wciaz nie moge aktywowac PSP na PS Store, chyba z wami nie pogram :<
Coati
masz oryginalny soft co nie?

wywal ciasteczka z przegladarki...

///edit

a ustawienia standardowe po formacie zrobiles?
gdybys mial cfw to nie bylo by problemu... wywalilo by sie pliki z flash2 smile.gif
Mikes
CYTAT(Coati @ 20 04 2008, 17:57) *

Czysciłem cookies juz 2 razy, zarówno w FF jak i w IE(mimo ze nie uzywam), nic to nie dało.
Mastachi
CYTAT(Qjon @ 20 04 2008, 19:36) *

Dla niekumatych - wchodzisz na link i zapisujesz stronę jako (jeśli ci od razu nie zaproponowała przeglądarka zassania)

Fajny kawalek smile.gif

Do kiedy czas na wyniki?
Mikes
CYTAT(Coati @ 20 04 2008, 17:57) *

///edit

a ustawienia standardowe po formacie zrobiles?
gdybys mial cfw to nie bylo by problemu... wywalilo by sie pliki z flash2 smile.gif

Zrobiłem, dalej to samo. W sumie mam to w (pipi)e, nie tylko ja mam ten problem wiec sony musi sie za to wziac, ja wytrzymam.

Dobra, nie zasmiecam juz.
ghost.
podoba mi sie ta gierka biggrin.gif przy pierwszym podejsciu do tego kawałka co wyzej (i w sumie w ogole do gry) dostałem 80k punktów, duzo, mało?

moze lepiej na potrzeby tego naszego 'konkursiku' załozymy sobie tutaj nowy temat gdzies, co? tylko trzeba uzgodnic reguły jakies - takie rzeczy o których imo warto pamietac to: tydzien czasu na piosenke, trzeba uzgodnic kto bedzie wybierał piodenke po tygodniu no i jak z dowodem ilosci punktów (chyba crennshoty najlepiej)
Qjon
CYTAT(Mastachi @ 20 04 2008, 22:05) *
CYTAT(Qjon @ 20 04 2008, 19:36) *

Fajny kawalek smile.gif

Gówna nie słucham sweat.gif
A na piosenke powinniśmy mieć minimum 3 dni - tydzień byłby great biggrin.gif
I np zwycięzca poprzedniego tygodnia wybierałby nowy utwór co?
ghost.
dobry pomysłz tym, ze zwyciezca wybiera nastepna piosenke, ja mysle ze tydzie to w sumie za długo, te 3 dni to chyba optymalnie jest
Mastachi
CYTAT(ghost. @ 20 04 2008, 23:31) *
podoba mi sie ta gierka biggrin.gif przy pierwszym podejsciu do tego kawałka co wyzej (i w sumie w ogole do gry) dostałem 80k punktów, duzo, mało?

moze lepiej na potrzeby tego naszego 'konkursiku' załozymy sobie tutaj nowy temat gdzies, co? tylko trzeba uzgodnic reguły jakies - takie rzeczy o których imo warto pamietac to: tydzien czasu na piosenke, trzeba uzgodnic kto bedzie wybierał piodenke po tygodniu no i jak z dowodem ilosci punktów (chyba crennshoty najlepiej)

No ja za drugim 320, ale poprobuje wiecej

3 dni idealnie. To kto zaklada nowy temat? I sprawdzenia jak robimy? wklejami screena/zdjecie z tabela wynikow?
ghost.
no założyłem nowy juz temat, tylko tam napisałem narazie ze tydzien czasu, nie wiem, trzebaby poczekac na wiecej opinii na ten temat, jednak po namysle wydaje mi sie, ze 3 dni moze byc za krótko i moze sie jakos szybko znudzic, ale w sumie to sam juz nie wiem ;P

tak zastanawiam sie jeszcze jak z poziomem trudnosci, co? na okreslonym jednym poziomie? na takim na jaki kto chce? a moze zwyciezca (albo np druga osoba) bedzie wybierac poziom trudnosci na dany tydzien? Bo kurcze, nabicie jak najwiekszej liczby punktów na takim np easy czy normalu bedzie tez wymagało skilla, bo trzeba bedzie maksymalnie dopracować trafnąć nacisnięć, wiec widze w cotygodniowym wyborze poziomu trudnosci widze szerokie pole manweru do żyłowania wyników ;D
nWo
no wlasnie oto chce zapytac, jaki poziom obowiazuje na ten tydzien ?
Mastachi
No ale na poziomach nizszych niz extreme to nie problem wszystkiego trafic. Na extreme sie dopiero schody zaczynaja lekkie czasami
ghost.
Słuchajcie, chciałbym dwie zmiany wprowadzić. Pierwsza - mysle, ze tydzien to jednak troche za długo i zostaniemy przy trzech dniach. Druga - jak ktoś juz wczesniej napisał, proponuje, żebyśmy grali na hard, przynajmniej narazie. Powód? Osób grajacych na extreme mozna policzyc na palcach jednej reki, bo jest to naprawde 'extreme', natomiast poziom 'hard' jest duzo bardziej przystepny, nawet dla dopiero zaczynajacego rozgrywke gracza, wiec mozliwe, ze bedzie wiecej chetnych do grania (bo na extreme to czuje, ze bedzie non stop 2-3 graczy) Poźniej, jeśli idea konkursu sie przyjmie, bedziemy mozna przeskoczyć sobie na wyższy poziom trudnosci, a narazie - mysle ze warto dać szanse nowym graczom (do których sam sie zreszta zaliczam, ale i nie tylko ja).
nWo
ja gram na medium, hard jednak nie potrafie zmieniac tak szybko stron, nawet nie wiem czy sie da dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.