Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: EMU PSX na PSP
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
mishka
ostatnio wyczytalem w prasie ze istnieje taki trik, mianowice emulacja gier z psx na psp-oczywiscie po kliku chwilach spedzonych przy walce z softem...pytanie-robil ktos cos takiego? moglby ktos wytlumaczyc nowicjuszowi (jesli chodzi o psp-mam je nie wiem ile, a dopiero teraz zaczalem sie interesowac "scena") co, jak z czym, po co i dlaczego? dzieki
yasiekk
Sciagasz gre psx w formacie folderu z plikiem eboot.pbp, wrzucasz caly folder do /psp/game na karcie pamieci, grasz.
Coati
tu masz gry PSX-PSP
BartX
Jemu chodzi o zabawy z softem... Jest tak. Jeśli masz ochotę ściągać gry z PSX-a odpłatnie, skorzystaj z linka, który podał Coati. Jeśli nie, to musisz pobawić się z softem. Co trzeba robić? Poszukaj w googlach.
yasiekk
CYTAT(BartX @ 23 11 2007, 19:07) *
Jeśli nie, to musisz pobawić się z softem. Co trzeba robić? Poszukaj w googlach.

CYTAT(yasiekk @ 23 11 2007, 13:33) *
Sciagasz gre psx w formacie folderu z plikiem eboot.pbp, wrzucasz caly folder do /psp/game na karcie pamieci, grasz.

Zadnych zabaw z softem.
Berion
(...) a po co to ściągać? Kupić z PS Store, ale jako że bieda tam straszna to lepiej zrobić samemu:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PSPemupsx/

Aby odpalić gre z PSXa bez DRM trzema mieć CFW z popsem.
nWo
cfw + ir shell 3.81 = gry z psxa na psp w trybie 2 players (a moze nawet wiecej, nie wiem nie sprawdzalem)

wydaje mi sie ze optymalne rozwiazanie to cfw 3.52 dla fat i cfw 3.60 dla slim bo na moim slimie z 3.71 m 33-3 mam klopoty z ir shelem dry.gif
Velius
CYTAT(mishka @ 23 11 2007, 13:07) *
ostatnio wyczytalem w prasie ze istnieje taki trik, mianowice emulacja gier z psx na psp-oczywiscie po kliku chwilach spedzonych przy walce z softem...pytanie-robil ktos cos takiego? moglby ktos wytlumaczyc nowicjuszowi (jesli chodzi o psp-mam je nie wiem ile, a dopiero teraz zaczalem sie interesowac "scena") co, jak z czym, po co i dlaczego? dzieki

Kupujesz PSP,wgrywasz custom firmware,sciagasz specjalnie przerobiona gre psx(lub sam ja konwertujesz),wrzucasz na psp i grasz.To tak w skrocie,ale ogolnie wszystko to jest bardzo latwe i przyjemne.
mishka
mam wszystko czarno na bialym-co i jak mam zrobic...a w finale "data is corrupted" albo ze nie ma po co robic update'u... z tego wszystkiego sie wk....lem i zakupilem Syphon Filter za 3.50 w PS Store (faktycznie, bida na maxa jesli o tytuly chodzi) i za posrednictwem ps3 zgralem na psp... ale niedosyt dalej jest ...
nWo
no nie wiem, aby przerabiane gry z psxa smigaly na psp trzeba miec wgrany CFW, oryginalny soft od sony nie da rady I chocby nie wiem jak się natężał, To nie udźwignie - taki to ciężar!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.