BabeIamGonna
24 11 2007, 14:13
Hejka, pisać na temat gry wszystko, za niedługo ją na będe więc chce wiedziec jak najwięcej:)
Licze że będzie automatyczny SS jak w pes5 bo naciskanie 2xR1 żeby robić SS było 'takie nijakie ' w pes6 .
ChOomik
28 12 2007, 00:52
Coś cicho o tej grze ... wiecie kiedy będzie premiera ?
jakos teraz ma wyjsc ale nie wiem dokaldnie... mam nadzieje ze nie bedzie tak zrabana jak na pozosale konsole i tym bardziej na pc
Nie no wydaje mi się że zostanie interfejs z poprzednich części tak jak w przypadku ps2 , są już oferty na necie więc gra pewnie wyszła , grał ktoś ??
Figlarz
17 01 2008, 12:49
moze preordery ? ja jeszcze nie widzialem nigdzie;/
No było w sklepie extreme O_o
Fakt ;] treaz sprawdziłem i ma być 20 któregoś lutego
Giera ujrzałą ostatnio światło dzenne -ja będe miał w poniedziałek to opisze wrażenia .Mam jednak pytanie czy ktoś już grał i jak to wygląda ?? Bliżej mu do wersji ps2 czy pc ?
Mi akurat było dane zagrać w Winning Eleven 2008. Uważam, że nigdy nie było wielu rażących zmian między winningiem a pro evo dlatego mogę powiedzieć o tej grze parę słów. Gram bodaj trzeci sezon w ML, szczerze powiedziawszy tryb ten został perfekcyjnie przeniesiony z większych konsol. Animacja jest o wieeele płynniejsza niż w fifie 08. Gra potrafi mocno przyciąć przy rzutach rożnych, ale jakoś nie szczególnie mi to przeszkadzało. Gra wciąga- dlatego uważam ją za jedną z najlepszych gier na PSP. Polecam.
Zawodnicy starzeją się w ML, rosną im umiejętności?
jest tryb online w tym pes'ie?
erni_master
7 05 2008, 10:24
Wie ktoś skąd można wziąć option file z poprawnymi nazwami klubów, zawodników etc.? Samemu zmieniać za dużo roboty

Z góry dzięki za pomoc
Też się sporo naszukałem, na psp faktycznie ciężko znaleźć
http://files.filefront.com/ULES00880001300...;/fileinfo.htmlpowinien być dobry choć sam jeszcze nie sprawdzałem (jeszcze gram w pesa6, ale dzisiaj powinienem przejść na 2008

)
edit: b. dobry of
Ma ktoś może "przepis" na van der sara? W tej części wygląda beznadziejnie

Próbowałem znaleźć sam i dość podobnie wygląda twarz nr 314
Fajna gra,wciagnela mnie na dlugo i praktycznie wszystkie inne leza odlogiem,ale jest jedna rzecz ktora mnie cholernie irytuje,zle zbalansowany poziom trudnosci.W porownaniu do poprzednich czesci to jakas kpina jest,regular mozna grac z zamknietymi oczami a wyzsze czasem moga irytowac,zawsze mierzylem w cos posrodku,w tej czesci tego nie ma.
Ja gram na top player, w 6 też na tym grałem i jestem zaskoczony, że grając manchesterem united master league tracę czasem po kilka bramek w meczu

(na początku są mało znane drużyny). Nie wiem czy to wina mojego of, czy tak po prostu jest ale patrząc na wykresik przy wyborze strojów, niektóre z tych drużyn mają całkiem mocne statystyki.
Jak dla mnie najlepsza piłka jaka może być!! polecam!! czasami denerwuje brak komentatora(odezwie sie tylko przy bramce: "gol" ) ale styl gry pobija wszystko!! tak latwo szczelić sie nie da,(hyba ze na najłatwiejszym poziomie) trzeba porządnie akcyje przeprowadzić (pomaga mapka) co by dobrze podać,wystawić ... ble ble ble dużo by gadać !! po prostu the best soccer!! ocena 10/10
Mordechay
19 06 2008, 22:17
Gra bije na głowę wszystkie piłkarzówki jakie są na psp.Zauważyłem, że dizajn ma nowy, ale mechanizm rozgrywki, styl gry i ruchy piłkarzy są identyczne do tych z PES6 na PC.Imo świetne posunięcie konami.
Czekam nadal na licencję pelną
2 pytanka
Jak się drybluje?
Dlaczego ruch analogiem odpowiada równocześnie za ruch dpadem?Nie powinny być one samodzielne?
Gdy oglądam powtórkę i chce przewinąć do tyłu, sytuacja wcale się nie przewija, tylko kamera pokazuje innego piłkarza.Da się to jakoś zmienić?
CYTAT(Mordechay @ 19 06 2008, 23:17)

Gra bije na głowę wszystkie piłkarzówki jakie są na psp.Zauważyłem, że dizajn ma nowy, ale mechanizm rozgrywki, styl gry i ruchy piłkarzy są identyczne do tych z PES6 na PC.Imo świetne posunięcie konami.
Czekam nadal na licencję pelną
2 pytanka
Jak się drybluje?
Dlaczego ruch analogiem odpowiada równocześnie za ruch dpadem?Nie powinny być one samodzielne?
Gdy oglądam powtórkę i chce przewinąć do tyłu, sytuacja wcale się nie przewija, tylko kamera pokazuje innego piłkarza.Da się to jakoś zmienić?
w ustawieniach możesz zmienić na analog coś tam 3, wtedy gałka odpowiada za podania albo za trikiDrybling to nie jest taka łatwa sprawa

. Musisz się trochę obyć z grą, podstawa to manewrowanie gałką albo d-padem, zmiana kierunku w odpowiednim momencie. Głęboko wierzę że masz oryginał, powinieneś mieć więc ksiązeczkę w której jest trochę trików opisanych. Poza tym kilkukrotne naciskanie l i r, bardzo przydatne jest gdy biegniesz sprintem i wypuścisz sobie piłkę (szybkie ruchy analogiem w kierunku biegu) oraz zrobisz szybki i krótki ruch gałką w górę lub w dół; jest to lekka zmiana kierunku biegu, pozwalająca często minąć obrońcę. Ogólnie to musisz pokombinować trochę

przewija się d-padem, select pokazuje dodastkowe info
maciucha
11 07 2008, 12:27
Chciałem dziś z kumplem pograc w PESa 2008 przez Ad hoc (normalne multi pomiedzy dwoma konsolami z wlaczanym wlanem). Wchodzilem w zakladke Wireless ale za cholere nie mogłem się doszukac czegos w stylu Host

. Było tylko search. Objaśni mi ktoś co zrobić, bo mnie już trafia

.
CYTAT(maciucha @ 11 07 2008, 13:27)

Chciałem dziś z kumplem pograc w PESa 2008 przez Ad hoc (normalne multi pomiedzy dwoma konsolami z wlaczanym wlanem). Wchodzilem w zakladke Wireless ale za cholere nie mogłem się doszukac czegos w stylu Host

. Było tylko search. Objaśni mi ktoś co zrobić, bo mnie już trafia

.
W instrukcji do pes6 wyczytałem (do pes2008 jakoś nie mam

) (a menu wygląda tak jak w pes2008 więc to pewnie to samo), że należy dać search game, po czym można wyjść z menu. Na górze powinien być kolorowy pasek, który oznacza, że cały czas gra poszukuje graczy. Wtedy gdy inny gracz zacznie wyszukiwać, powinieneś mu się pojawić i będzie cię mógł wyzwać na mecz. Sam nie próbowałem, bo nie mam kumpla z psp, ale powinno działać.
maciucha
11 07 2008, 16:42
No było takie coś. THX za odpowiedź

. Jak będzie git to napisze.
PS. Swoją droga niezły idiotyzm.
Elo, szybkie pytania od lenia i laika, może ktoś będzie łaskaw odpowiedzieć:
- Czy w PES 2008 na PSP jest zaimplemetowana ML, rozbudowana w stylu wersji na duże konsole??
- Czy na badziewnej gałce PSP wogóle da się jakoś w to grać, bo na dużych konsolach nigdy nie grałem na krzyżaku i wątpię żebym sie przyzwyczaił...
raven_raven
28 08 2008, 09:29
W PES się gra tylko na krzyżaku -_-...
Jest Master League
Dzięki za odp, ale jestem przyzwyczajony do gałki już od bajtla, jeszcze ze starych ISS-ów, nie chciałbym narażać się na szok :-), więc pytam czy na gałce da się jako tako grać, czy jest to zupełnie motyw dla desperatów...???
maciucha
30 08 2008, 18:08
Ja też od zawsze gram na analogu, grałem i w PESa 2008 i grało mi się bez problemów...
Uff, szczerze, to własnie taką odpowiedź miałem nadzieję przeczytać, thx
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.