Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Fragile
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
Enkidou
Jak dla mnie - najlepiej zapowiadająca się w tej chwili gra na Wii. Z tej okazji zakładam ten temat próbując podzielić się swoim entuzjazmem i optymizmem. wink.gif Przed opublikowaniem oficjalnych materiałów bałem się, że będzie to jakiś dungeon RPG -- których nie trawię zbytnio -- ale chyba jednak nie.

Akcja Fragile rozgrywa się w świecie, który z niewyjaśnionych przyczyn stracił swoją populację. Głównym bohaterem jest Seto. W trakcie swej przygody zapuszczać się będzie w opuszczone miasta, ruiny poszukując ocalałych osób lub jakichś informacji pozwalających mu rozwikłać zagadkę obecnego stanu rzeczy. Według twórców świat ma być ich pełen (tz. informacji), będą np. opowiadać czyjeś historie. Czytałem nawet kilka dni temu, że w Japonii zostanie przeprowadzony konkurs - dwie najlepsze wymyślone przez graczy historie trafią do gry. Wiimote natomiast przyda się przy machaniu latarką, wykrywaczem metali i być może czymś jeszcze o czym w tej chwili zapomniałem. Nie wiadomo na razie co z walkami.

Grę tworzy wewnętrzny oddział Namco Bandai odpowiedzialny za Venus & Braves oraz tri-Crescendo (ostatnio Eternal Sonata).

Otwarto oficjalną stronę internetową (z fajnym kawałkiem grającym w tle):
http://fragile.namco-ch.net/

W dziale "Świat" (世界) są screeny. Na stronie jest też trailer (teaser właściwie), ale domyślam się, że wielu osobom wygodniej będzie go obejrzeć choćby na
http://www.gametrailers.com/player/28268.html
chrno-x
Jak dla mnie już teraz zapowiada się na must have'a, muzyka którą choćby z owej strony można posłuchać bardzo kojarzy mi się z Shenmue(dla mnie to in plus i to wielki), styl graficzny gry już teraz mi się podoba bo wygląda jakby się anime oglądało happy.gif , ale co najważniejsze niech stworzą do tego wciągającą do samego końca fabułe i nawet im wybacze jeżeli sterowanie nie będzie zbyt udane(chociaż jeśli nie pójdą na łatwizne i nie wcisną poruszanie Wiilotem w każdej byle jakiej czynności to może się im udać XD). No ja czekam i licze że dojdzie w szybkim tempie do Europy rolleyes.gif
sinner
Czy są już jakieś wieści na temat sterowania wiilotem ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.