Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Real Play ps2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
genetyk@
Jak pisze Official playstation Magazine-"The future of PS2"

Niby rewolucja dla ps2, cos ala sterowanie Nintendo Wii, podpinamy kostke w miejsce pada i gramy bez przewodowo za pomoca kija do golfa czy bilarda.

Do dyspozycju mamy nastepujace gry:

- Real Play Golf- gra + skladany kij golfowy,
- Real Play Pool- Gra+ kij do bilarda,
- Real Play Racing- Gra + kierownica,
- Real Play Puzzles Sphere- Gra+ niewiem jak to nazwac jakas kostka czuła czy cus.

Premiera 30 listopada.

Jak narazie zestawy beda dostepne w UK w nastepujacych sklepach:

Gamestation

HMV

in2games

Cena 34.99 Funtów za zestawa (gra+....)

Wiecej na stronie: MyRealPlay

I co o tym sadzicie? Jak dla mnie super sprawa... a jaka bedzie tego przyszlosc... zalezy od tego jakie mozliwosci zobacza w tym producenci, czy beda robic gry na Real playa.
raven_raven
LOL biggrin.gif. I jeżeli to ma być coś ala Wii, to Nintendo może zamykać interes. Już dawno mówiło się że mogli wydać wiimote'a do GC i wyszło by na to samo. A tu się okazuje że to samo ma być na PS2 biggrin.gif. Nice! Ja łykam od razu wink.gif.
FLooK
Nie ma na razie się czym podniecać ale...
Jeżeli te kontrolery będą porównywalnie czułe jak Wiiloty to wzrost sprzedaży PS2 będzie skakać aż miło. Jeszcze dodać jakieś pierodołowate gry ala Trauma Center czy inne Pokemony i murowany sukces jak znalazł. Ruch ze strony Sony Zajeebiaszczy.
Coati
tylko szkoda, ze do wszystkich gierek trzeba osobny kontroler... mogli zrobic jeden z przystawkami
Paweł_PS
No Coati masz rację. Ale dla mnie extra. Widać, że Sony nie skupia się tylko na PS3.
ProstyHeker
Eee... chyba Sony nie jest producentem tych zabaweczek, czyż nie?
Wyczaili, że ludziom podoba się taki sposób gry to idą za modą oraz okazją sprzedając takie wynalazki. Jak pisał Coati - cienkim rozwiązaniem jest osobna przystawka do każdej gry. Zresztą nie oczekujcie kokosów w stylu rpg czy innej gry z użyciem tego :F
Linek
Grałem na PGA w Realplay puzzlesphere. Było na stoisku iqpublishing. Całkiem fajna gierka, sterowanie "łapie" dobrze, więc nie ma z tym problemów. Jakość wykonania kontrolera trochę słaba (taki tani plastik), grafika w grze także nie jest najwyższych lotów, ale pomimo to gra się ciekawie, dobry pomysł. Jak ktoś chce, to mogę wrzucić "screena" zrobionego aparatem tongue.gif Ale nie mam fotki kontrolera, w każdym razie jest to taka kulka, na której jest także krzyżak (przydatny wyłącznie w menu) i 2 przyciski (w menu jako OK i BACK, a podczas gry jeden z nich służy do zahamowania kulki). Ciekawe, łatwe do opanowania, przyjemne. Kulka, którą trzymamy jest mniej-więcej w rozmiarze piłeczki tenisowej, ma dodatkowo pasek, jak przy Wiilocie, żeby przypiąć ją do ręki, więc jest ok.
raven_raven
Daj tą fotkę.
Linek

mlodziak1993
I jak wrażenia z gry warto kupić czy raczej nie?
raven_raven
Widziałem coś takiego, jak w Anglii byłem. Plastik nie wyglądał zbyt dobrze, samej gry nie widziałem. Szkoda, że do każdej gry jest osobny kontroler. IMO za mało rozreklamowane, z powodzeniem mogło Wii zastąpić.
Lukaszeq
Obczaiłem Real Play Sphere na targach ESWC w Poznaniu w sobotę 10 maja. Powiem Wam szczerze, ze lekko ten stuff ssie i sterowanie kulą nijak ma się do wiilota. IMO zawracanie gitary.
Sonotori
CYTAT(raven_raven @ 17 03 2008, 14:35) *
Widziałem coś takiego, jak w Anglii byłem. Plastik nie wyglądał zbyt dobrze, samej gry nie widziałem. Szkoda, że do każdej gry jest osobny kontroler. IMO za mało rozreklamowane, z powodzeniem mogło Wii zastąpić.

O ile Nintendo zaczęłoby robić gry na PS2, co wydaje się mało prawdopodobne. Za Nintendo stoi swego rodzaju filozofia maksymalnej familijności, czego chyba nie można powiedzieć o Sony. Gdyby Sony pchało im się w tę niszę, musiałoby walczyć na 2 fronty - z Kolcem 360 i z Wii, wytrzasnąć skądś nintendopodobne marki typu Zelda, Mario... To nie jest takie tego, jak powiedział Agent Nr 1.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.