marcin0903
2 12 2007, 19:55
Cześć! Zauważyłem ogłoszenie o turnieju na onlinecenter -
http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...&Itemid=218 .
Szukam jakiejś drużyny bądź chcę ewentualnie ją stworzyć.
Mam ogranie w tej grze na multi, level ok. 15 , ulepszenia i bronie odblokowane (generalnie gram M4, czasem SMG).
Propozycje 'przygarnięcia' mnie do drużyny bądź stworzenia jej proszę pisać tutaj

.
Lv 15 :FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF Ale ogranie.
Ile grales, 3 godziny?
marcin0903
3 12 2007, 13:55
CYTAT(yaczes @ 2 12 2007, 22:27)

Lv 15 :FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF Ale ogranie.
Ile grales, 3 godziny?

OK, może i mało grałem, ale to nie znaczy, że nieskutecznie, więc proszę Cię , abyś na następny raz sobie oszczędził
Pozatym temat nie aktualny..
lvl nie oznacza ile ktos bedzie mial dmg czy armora... jedynie bronie pozatym w moim odczuciu bronie za wyzsze levele sa slabe - najlepsze sa te podstawowe i 1 odblokowanie)
CYTAT(signap @ 3 12 2007, 14:07)

lvl nie oznacza ile ktos bedzie mial dmg czy armora... jedynie bronie pozatym w moim odczuciu bronie za wyzsze levele sa slabe - najlepsze sa te podstawowe i 1 odblokowanie)
Nie liczac miazdzacego Desert Eagle
Nasz Team
Przeiebane Zostac Polskim Rolnikiem - PZPR
moze nie jestesmy najlepsi, ale gramy dla fun i jest nam z tym dobrze.
btw. slabe mapy zostaly wybrane...
Bloc i Crossfire suck...
Ja mam pytanie jak bedzie wygladala sprawa lv? Co za tym idzie lepszych broni, dodatkow, perkow? Troche nie fair jak sie rzuca ludzie z 55lv i best broniami i wszystkim ,na takich na 20/30.
Graj i zdobadz, jest w pyte czasu jeszcze.
Nie martwie sie o siebie ,tylko tych ktorzy beda mieli gre niedlugi czas albo tych po prestige.
marcin0903
5 12 2007, 14:14
CYTAT(Zeratul @ 3 12 2007, 15:36)

Nasz Team
Przeiebane Zostac Polskim Rolnikiem - PZPR
moze nie jestesmy najlepsi, ale gramy dla fun i jest nam z tym dobrze.
btw. slabe mapy zostaly wybrane...
Bloc i Crossfire suck...
Macie jeszcze wolne miejsca? Jeśli tak to proszę napis mi na PW, bądź na GG: 6222422
CYTAT(Owiec @ 3 12 2007, 18:09)

Ja mam pytanie jak bedzie wygladala sprawa lv? Co za tym idzie lepszych broni, dodatkow, perkow? Troche nie fair jak sie rzuca ludzie z 55lv i best broniami i wszystkim ,na takich na 20/30.
Żadnych ograniczeń w tej kwestii. Nie masz - zdobądź. Decydujesz się na Prestige - Twoja sprawa. Ja mając 34 gram rzeczami odkrytymi na 11 czy coś takiego.
wrogu zmien mapy, szczegolnie bloc...
wylaczony radar, 15 min, wszyscy sie schowaja ze snipe'ami. mecz sie skonczy 10:0... do 1000 nikt nie dobije. W ogole czas bym zwiekszyl do 30 min
a niech się chowają ze snajpami, takich najfajniej się kosi - claymore za dupą i typ sam się wysadza, albo kosa w oko i ciśniesz dalej
Bloc fajną mapą jest
wpieniacz
15 12 2007, 16:09
ja juz wyslalem zloszenie mojego teamu 4 Pancerni do turnnieju ale zadnego potwierdzeniea

. Ogolnie kazdy kto nie osiaga pulapu 30 killi w meczu to noob
CichyGrzmot
19 12 2007, 10:27
CYTAT(wpieniacz @ 15 12 2007, 16:09)

ja juz wyslalem zloszenie mojego teamu 4 Pancerni do turnnieju ale zadnego potwierdzeniea

. Ogolnie kazdy kto nie osiaga pulapu 30 killi w meczu to noob
A każdy kto pisze jak Ty to dyslektyk
Błagam Wrogu włącz killkam lub radar, będzie lamienie na maksa... Ludzie mają racje...
CichyGrzmot
19 12 2007, 10:41
Post mojego poprzednika zasługuje na nagrode '' najmądrzejsze posty napisane ręką ludzką na klawiaturze komputerowej, przy jednoczesnym maksymalnym wytężeniu szarych komórek przeciętnego gracza-maniaka, który dobrze kombinuje''
Krótko mówiąc- nie znam go, ale dobrze chłopaczyna mówi. Radar być powinien (niegdy więcej kampienia w krzakach powiadam).
Pleeaaseee
xD
Wróg: Proszę Cię pójdź po rozum do głowy. Przeczytaj to - Przemyśl...
Na miły bóg mecze będą się kończyć bardzo niskimi wynikami bądź dużą różnicą pkt bo ludzie, zniesmaczeni, zniechęceni będą "odpuszczać". Daj Killkam lub radar.
Proszęęęęęęęęę!
Zmieniłem ten punkt w zasadach - zespoły mogą między sobą uzgadniać czy radar włączony zawsze czy nie. Jak się przeciwnicy nie zgodzą, gracie bez.
CichyGrzmot
19 12 2007, 22:06
Dzięki i za to
CichyGrzmot
2 01 2008, 00:55
Zagrałem tryb turniejowy z znajomymi i stwierdzam ,że jest on totalnie no skillowy, randomowy, kamperski, biedny itd. itp. Jak to możliwe że team składający się z trzech świetnych (w mojej ocenie) graczy + 1 support, którzy w grach rankingowych w 50% gier stanowią podium przegrywa z początkującymi (notabene wyskillowanymi) graczami.
Po prostu odechciało mi sie grać i pewnie nie tylko mnie... Błagam o constant radar ON
Dokładnie, ja co prawda nie mogę grać od gwiazdki ale z góry wiedziałem co będzie. Wrogu zmień to!!
CichyGrzmot
2 01 2008, 12:45
Jeszcze coś dodam.
Granie bez radaru polega na obstawieniu respowna wroga ze wszystkich stron i zablokowaniu wszystkich wyjść. Jest to styl TOTALNIE DEFENSYWNY, zero agresji. Nie można wbiegać na czyijś respown, bo kończy się to jego zmianą, a to jest strata dla teamu. Czysta kamperka...( i jeżeli jakiś team tak nie gra, to dlatego że ma niski poziom) Z koleji team zamknięty jest na straconej pozycji.
Zeby wydostać sie z swojego miejsca respowna, jeden z graczy musi przejść za linię wroga co przy DOBRZE ZORGANIZOWANYM, bo przecież wcale nie koniecznie z dobrymi graczami jest niemożliwe. Bo gracz musi wykonać ruch, czyli jest widziany przez przeciwnika jako pierwszy, ponieważ ten kampi patrząc w jedno miejsce, przejście. A że celowanie w COD4 jest bułką z masłem to wie każdy. Jeżeli jakimś cudem mu sie to uda, to strata do teamu przeciwnego będzie zbyt wielka, żeby ją odrobić.
Drugim sposobem na wyjście z respa jest błąd przeciwnika i wejście przez któregoś z nich na nasz respown, ale to DOBRZE ZORGANIZOWANEMU, bo przecież nie koniecznie z dobrymi graczami jest niemożliwe.
Mecz zaczyna i kończy się jeszcze przed jego rozpoczęciem. Jak to?? To proste. Wchodzisz na odpowiednią stronkę, podglądasz mecz amerykańskich prosów, ustalasz settingi dla swojich mateów i tego się puzniej trzymasz... Jeżeli wykonasz to dobrze- jesteś zdecydowanym faworytem.
Jeżeli natomiast spotykają się dwa niezogranizowane teamy, gra wygląda chyba jeszcze gorzej. Biega się bez ładu i składu po planszy kosząc przeciwników randomowo porozstawianych po niej. Nie znasz ich pozycji, oni nie znają twojej- JEDEN WIELKI RANDOM
Co zmienia włączony radar i killkam zapytasz. Odpowiem więc.
Jak każdy wie, przeciwnik może być na nim ukazany z dwóch przyczyn.
Pierwsza- kiedy wystrzeli- wyrównuje to nasze szanse z graczem-kamperem, który radośnie stoji sobie w jednym miejscu i tylko czeka aż ktoś wysunie mu sie pod lufę. Wyrównuje ponieważ już nie tylko on zna naszą pozycje (no bo jak możemy nazwać inaczej spoglądanie w jeden punkt z którego przeciwnik wyjść MUSI (przypominam że inne wyjścia z respa są obstawione przez mateów, więc plecy ma bezpieczne), lecz także i my znamy jego. Kto wygra puzniejszą wymianę?? Gracz z WIĘKSZYM SKILLEM I REFLEKSEM (a o to chyba chodzi nie...).
Druga- po właczeniu odpowiedniego bonusa otrzymanego za 3 kille z rzędu. Ta opcja również pomaga w zwalczniu kamperów, ale i także wprowadza do rozgrywki konieczność podejmowania wąznych decyzji takich jak atakować/czekać , czy przykampić na moment (tak, czasem też trzeba, ale z umiarem i MĄDRZE, a nie bezmyślnie z settingu), czy przeładować itd. itp.. Kto decyzje te podejmuje szybciej i lepiej, ma przewage. W mojej opinii, odpowiednie czytanie z radaru jest najważniejszym elementem skilla w tej grze (bo przecież nie aimowanie, które jest śmiesznie łatwe).
Powiesz, że w trybie turniejowym jest opcja jego włączenia , po 3 fragach z rzędu?? Odpowiem- Jest je EKSTREMALNIE cięzko zdobyć przy DOBRZE ZORGANIZOWANYM, bo przecież wcale nie koniecznie z dobrymi graczami teamie. Ich radary wyskakują natomiast jak grzyby po deszczu, jeszcze bardziej utrudniając nam to zadanie.
Jeżeli chcesz być niewidoczny na radarze, załatw sobie odpowiednie perki i tłumiki. Pamiętaj jednak że tracisz inne umiejętności, które wybrane przez przeciwnika wyrównują wasze szanse. Przykład- mam M16 (chyba najlepsza broń w grze) z tłumikiem i odpowiednią perkę, która usówa mnie z radaru. Przeciwnik ma M16+ perke shoting power.Ja zachodze go od tyłu (bo nie widzi mnie na radarze) i ładuje mu w plecy. Z tłumikem i bez shoting power potrzebuje 2-3, w skrajnych przypadkach jedną serię, żeby go zabić. Jeżeli przeciwnik jest wyskillowany i ogarnięty, zdąży się obrócić ( bo scrolling obrazu jest przecież strasznie szybki) i zabić cię jedną, w skrajnych sytacjach dwoma seriami. W walce na daleki dystans jesteś już stracony...
Killkam natomiast, pomaga w zwalczaniu graczy tłumikowców, radośnie wykożystujących wszelkiego rodzaju sprawdzone miejscówy/ciemnice/krzaczki.
Zresztą, ten tryb to chardcore z piekła rodem (bo wbrew pozorom, najważniejszą cechą chardcoru nie są zwiększone obrażenie), chardcore, którego ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ graczy nie trawi. Gro graczy zażuca CODowi ,że jest kamperski. Gro graczy, właśnie dlatego nie chce w niego grać (bo zniechęca śmierć z ręki nooba-kampera). Po wspomnianym w mojim poprzednim poście meczu, od naszego klanu i CODa odszedł jeden gracz.Musze przyznać że ja mu się wcale nie dziwie, sam sie zastanawiam nad tym, czy kontynuować treningi...
Hmm, troche sie rozpisałem i czas już kończyć. Jeżeli nie czytasz tej części posta, to znaczy że jesteś ignorantem, jeżeli tak, to prosze o zmiane w zasadach.
Jeżeli są chęci, to można zrobić to przed rozpoczęciem drugiej rundy. Nikt nie będzie pokrzywdzony.
Ale co wy chcecie, radar jest jako opcja - wszystko zależy jak się dogadacie między sobą. Ewentualny brak radaru wcale nie wymusza od Ciebie konkretnego stylu gry, przesadzasz. Jak masz dobry team to sobie bez problemów poradzisz. Jedni wolą grać tak, drudzy tak - dlatego masz do wyboru czy radar jest, czy go nie ma.
CichyGrzmot
2 01 2008, 15:43
CYTAT(wrog @ 2 01 2008, 14:56)

Ewentualny brak radaru wcale nie wymusza od Ciebie konkretnego stylu gry, przesadzasz. Jak masz dobry team to sobie bez problemów poradzisz. Jedni wolą grać tak, drudzy tak - dlatego masz do wyboru czy radar jest, czy go nie ma.
Owszem wymusza.
Mam bardzo dobry team, ale wczoraj sie przekonałem , ze niekoniecznie musze sobie poradzić
Jak sobie nie radzicie, to poćwiczcie grę bez radaru. Takie są zasady i trzeba się do nich przystosować.
CichyGrzmot
3 01 2008, 18:24
Jeżeli sobie nie radzimy, to znaczy tylko tyle że jest to tryb randomowy. Mniejsza nawet o to czy jest randomowy, on jest gorszy...
Dla jednego gorszy, dla drugiego lepszy. Gra się po prostu inaczej i trzeba się tego nauczyć. Zawsze też możecie włączyć radar, jeśli tak uzgodnicie.
No to wyeliminuj zasade ze jezeli nie ma kompromisu to sie gra z radarem, niech beda dwa mecze, z i bez, a wygrywam sie suma fragow.
Co ty na to?
CichyGrzmot
4 01 2008, 14:33
Bardzo dobry pomysł. Nikt wtedy nie będzie pokrzywdzony
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.