Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Możliwość zakupu, ale opinia wasza
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Mr Raffaello
Witam serdecznie wszystkich.
Zakładam ten temat (być może zbędny) prosząc o opinie na temat sprzętu, który mam okazję zakupić w Anglii za 700 funtów.

Specyfikacja:

-Procesor Intel Q6600 Quad Core Processor (CPU)
-Dysk Twardy Samsung HD501LJ (ATA) 500 GB
-Pamięć Corsair (VS1GB667D2) 4x1GB DDR2 667MHz/PC2 5400 PC
-Płyta Główna ASUS P5N32-E SLI
-Karta Graficzna GeForce 8800 GT
-Obudowa Thermaltake Soprano
-Zasilacz 600W firmy Thermaltake, ale na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie określić dokładnie jaki

Z tego co się dowiedziałem od sprzedawcy, to cały komputer jest objęty gwarancją. Zaopatrzyć się w system operacyjny muszę sam. I dlatego też pytanie następujące:
Który system operacyjny mimo wszystko należałoby zainstalować? Xp czy też Vista?

Z góry dziękuje za wszelkie opinie i porady.
Pozdrawiam serdecznie.
signap
XP - szybki, niezawodny, wszystko pod niego jest i bylo robione
ShoGun1337
Można 2 systemy zainstalować, 1 XP gry pod dx 9 bo 10 nie obsługuje gier pod dx 9, a vista do dx 10.

-Dysk Twardy Samsung HD501LJ (ATA) 500 GB
Najlepiej utwórz 2 partycje po 100 gb, 1 do visty i 1 do xp, a reszta do innych pierdół.

PS.
Niezły pc, 8800 gt to najlepsza karta do grania w crysis'a.
Sebas
CYTAT(ShoGun1337 @ 3 12 2007, 13:30) *
8800 gt to najlepsza karta do grania w crysis'a.

Przepraszam, mógłbyś rozwinąć temat? Od niedawna mam tą kartę i z ciekawości pytam smile.gif
stona
CYTAT
8800 gt to najlepsza karta do grania w crysis'a.

To taki żart słowny. Bo najlepsza jest 8800 ultra w SLI XD

Co do pomysłu z 100GB dla XP i 100 GB dla Visty to też rozumiem żart ?

Dysk ATA??? Płyta Asusa jak większość nowych płyt ma 1 kontroler IDE. Tzn że jeśli masz też nagrywarkę na "szeroką taśmę" to piec będzie miał duże spadki wydajności

Tak BTW.. kupujesz później do tego drugą 88GT? Bo jeśli nie to po co inwestować w płytę 500pln ?

To tak na szybkensa. Ofkoz mogę się mylić wink.gif
greah
CYTAT(ShoGun1337 @ 3 12 2007, 13:30) *
Najlepiej utwórz 2 partycje po 100 gb, 1 do visty i 1 do xp, a reszta do innych pierdół.

Po co się szczypać - niech bierze dwa 1tb Hitachi, puszcza w RAID i całość daje na systemową.

CYTAT
Bo jeśli nie to po co inwestować w płytę 500pln ?
OC. Sam dałem za płytę 800pln i nie uważam abym jakkolwiek przepłacił

Do OPa
Dysk 500gb będzie bardzo głośny z racji wielu talerzy. Bierz lepiej 2x320 jeśli bardzo zależy Ci na dużym storage
stona
CYTAT(greah @ 4 12 2007, 20:58) *
CYTAT
Bo jeśli nie to po co inwestować w płytę 500pln ?
OC. Sam dałem za płytę 800pln i nie uważam abym jakkolwiek przepłacił

Skoro pyta czy taki zestaw w ogóle ma sens to nie wydaje mi się żeby umiał wykorzystać choć 1/4 możliwości O/C tego Asusa. Dlatego pytam po co ją kupuje skoro za prawie połowę ceny ma równie dobre płyty.
Rafael_Sorel
Zainstalować XP, przy Vista 1 G-ramu w plecy wink.gif
skyblue

Do OPa
Dysk 500gb będzie bardzo głośny z racji wielu talerzy. Bierz lepiej 2x320 jeśli bardzo zależy Ci na dużym storage
[/quote]

czyzby? ,mam 2 takie i są ciche. jeden to wymieniony powyzej samsung. Taki raptor jest głosny a ma tylko 150 (musiałem obudowe wyciszajacą zainstalować), ale ma 10 000 obrotów, więc...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.