Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead Space
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
theGrimReaper669
Po co kupowac w ciemno,przeciez to nie Gta czy Mgs.Ja mysle ze to bedzie sredniak...
Jacobss
Być może. Mnie się nie podoba jedna rzecz (klimatu tu akurat po takim filmik nie idzie ocenić) - myślałem, że nasz bohater, to będzie zwykły mechanik, trzymający ledwo pistolet, a tu zrobili z niego jakiegoś super mięśniaka ala Leon S. Kennedy.
Mr. Blue
Ale to nie broń, to urządzenie którym posługuje się na co dzień. (Takie, kosmiczne nożyce laserowe.)
Vulc
CYTAT(Mr. Blue @ 13 08 2008, 19:09) *
Ale to nie broń, to urządzenie którym posługuje się na co dzień. (Takie, kosmiczne nożyce laserowe.)

W tym rzecz. Nikt nie powiedział, że nasz inżynier będzie bezbronny z powodu braku broni konwencjonalnej. Posiada on sprzęt adekwatny do wykonywanego zawodu, na przykład różnego rodzaju spawarki laserowe, palniki itp. Zresztą nie jest też zwykłym mechanikiem, posługuje się ciężkim sprzętem, więc jakaś tam tężyzna fizyczna jest wymagana wink.gif
Jacobss
Taa, ale ze zwykłych sprzętów do spawania etc. zrobili znowu wielkie guny, niczym podręczna kosiarka Marcusa Fenixa. Nie tak to sobie wyobrażałem. Myślałem, że to potwory będą wszechmocne, ale będzie ich mało i będą atakować z zaskoczenia, a wtedy nasz mechanik będzie się musiał sporo napocić, żeby ich pokonać. Myślałem, że to będzie wielka walka o przeżycie, bo te potwory jakby chciały, to by go rozszarpały.

Co do jego siły - owszem, zgadzam się, ale silny niczym Marcus Fenix to on nie powinien być wink.gif

Po prostu wkurza mnie, że po 10000 mamy znowu stary koncept - Bohater, mięśniak wielki, który potrafi dostać 10 strzałów w rękę i nic mu nie jest, potwory, które jak by chciały, to by go zabiły, ale z jakiegoś powodu nie potrafią i bronie, które potrafią nie wiadomo co.

Potwory wytępiły cała załogę itp. Ale tego jednego jakiegoś tam mechanika, nie potrafią dorwać. Przecież to śmieszne - jak zwykle stary wątek, z tych wszystkich starych filmów.
Vulc
@Jacobss. Po części się zgadzam, ale czy oczekiwałeś czegoś innego? Od początku było wiadome, że nasz inżynier zrobi dobry użytek ze swojego sprzętu i będzie za jego pomocą przebijał się przez hordy nekromorfów. Zresztą chyba nie żalisz się z powodu tego, że widać w Dead Space schematy dobrze znane praktycznie z każdej gry tego typu? wink.gif Oczywiście zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, ja również mam nadzieję, że nie zrobią z bohatera maszyny do zabijania, a walka wymagać będzie sprytu i odpowiedniej taktyki.
KaIgrekO
A ja spodziewałem się wszystkiego tylko nie tępej sieki (wnioskując z filmiku). No nic - koniec narzekania - czekam na gotowy produkt.
Jacobss
Ktoś wie może, czy dostaniemy demo przed premiera?
waldusthecyc
CYTAT(xylaz @ 17 09 2008, 00:08) *

eno nie jest tak źle - jest kilka grubych akcji - szczególnie w Corpse Carnage Gameplay. Widac, że gł. boh. nie jest Leonem z RE4 - myli się, czasami nie radzo sobie ze sprzętem jako bronią, za to świetnie zna statek (Zero-G rulez)
xylaz
Jest już PREVIEW smile.gif
i kolejne filmy prezentujące bronie: ripper i flamethrower.
Łebi
Mi się podoba ! Co prawda liczę na klimat zbliżony do Obcego (8 Pasażer Nostromo), jednak jeśli dostaniemy kosmiczną siekankę w horrorowym sosie ala Obcy 2 to płakać nie będę smile.gif (oby tylko animka trzymała poziom)
Granat1987
Będzie dobrze, najlepsze bedzie te poczucie strachu, jak bedziesz chciał zmienić broń to nie bedziesz tego robił na spokojnie jak w RE:)
xylaz
kolejny film/wywiad
http://www.gametrailers.com/player/40480.html
zaczynam sie niecierpliwić smile.gif
FredDie
Jestem po obejrzeniu czterech epizodów komiksu umieszczonego na oficjalnej stronie Dead Space. Klimacik może być świetny. W filmikach była przedstawiona historia dziejąca się przed wydarzeniami z gry. Bardzo podoba mi się główny zarys fabuły, religijny-naukowego kultu, który wydobył marker (taki wielki monument nieznanego pochodzenia), który następnie zaczął ożywiać DNA z martwych tkanek. Silent Hill spotyka The Thing, anyone?tongue.gif
hansatan
Byle to było spotkanie The Thing z Silent Hill typu 2, a nie 3 i 4 biggrin.gif
Wiolku
http://www.gametrailers.com/player/usermov...aylist=featured ejj to jest must have! Pięknie wygląda to gore woot.gif
Gooralesko
Fajnie zrobiony filmik. A Dead Space jest na mojej skromnej liście zakupów tej jesieni.
FredDie
No i ukazał się ostatni odcinek tego jakże klimatycznego komiksu. W "pewnej" gazecie zarzucili temu komiksowi, że za bardzo spoiluje fabułę gry, ale co tam, jako wielbiciel komiksów must read...
Hela
Dead Space is "the world's scariest game" says the latest issue of PSW magazine, which goes on sale tomorrow with the first PS3 review. Needless to say, it scores well.
http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=198961
Vulc
CYTAT(Hela @ 8 10 2008, 20:54) *
Dead Space is "the world's scariest game" says the latest issue of PSW magazine, which goes on sale tomorrow with the first PS3 review. Needless to say, it scores well.

Dodatkowo warto zacytować: "Dead Space is the new benchmark to beat in survival horror that pushes the genre to twisted new heights and into the outer limits of space itself". Ja chyba już nie mam pytań, miejcie litość i dajcie tą grę na półki. wink.gif
Jacobss
Dobra, skoro faktycznie jest najstraszniejsza i pcha survival horrory na przód, to ja to kupuję smile.gif. Mam tylko małego problemika, bo gra nie wyjdzie w Niemczech (zakazana), więc będę musiał sprowadzić z Austrii, no ale to się jakoś rozwiąże.

Gra będzie super! biggrin.gif Straszna, straszna i jeszcze raz straszna (kocham się bać biggrin.gif).

Nasuwa się teraz ostateczne pytanie: Czyżby EA w końcu nauczyło się robić porządne i wciągające gry? happy.gif
Vulc
CYTAT(Jacobss @ 8 10 2008, 23:49) *
Nasuwa się teraz ostateczne pytanie: Czyżby EA w końcu nauczyło się robić porządne i wciągające gry? happy.gif

Jak już pisałem w innym temacie, EA powoli pozbywa się opinii wydawcy/producenta crapów i odgrzewanych kotletów, inwestując w ciekawe, wręcz ambitne projekty, czego dowodem jest choćby Dead Space. Oby tak dalej.
Heviro (Fanboy BDG)
Może się nie tyle nauczyło co dało wolną rękę kreatywnym developerom i ich wspomaga a nie tylko popędza ? Jeżeli wszystkie te wspaniałości okażą się prawdziwe to szykuje się nam prawdziwy Hicior tongue.gif Zawsze chciałem zagrać w Survival horror w kosmosie.
theGrimReaper669
CYTAT(Hela @ 8 10 2008, 19:54) *
[i]Dead Space is "the world's scariest game"

Skoro rzucili wyzwanie to trzeba zagrac.Nadal jednak,gra mnie nie przekonuje..no ale oczywiscie z ocena wstrzymam sie jeszcze chwile.
pawelgr5
Jest i recenzja na IGN :

http://ps3.ign.com/articles/918/918859p1.html
Sanryu
CYTAT(Hela @ 8 10 2008, 19:54) *

Ja zacytuje inne pismo(N+) "Nie jest to najstraszniejszy horror na swiecie" smile.gif Jednak ocene dostalo DS jak najbardziej wysoka bo az 9/10.
Takie tam porownanie na temat "strasznosci" wink.gif
xylaz
CYTAT(Sanryu @ 12 10 2008, 20:58) *
Ja zacytuje inne pismo(N+) "Nie jest to najstraszniejszy horror na swiecie" smile.gif Jednak ocene dostalo DS jak najbardziej wysoka bo az 9/10.

"Nie jest to najstraszniejszy horror na swiecie" - moim zdaniem niezbyt udany tekst... nienajstraszniejszy może być również drugi w kolejności po najstraszniejszym smile.gif a właściwie to dali jakieś przykłady straszniejszych gier horrorów skoro tak piszą? smile.gif
Sanryu
CYTAT(xylaz @ 12 10 2008, 20:41) *
CYTAT(Sanryu @ 12 10 2008, 20:58) *

"Nie jest to najstraszniejszy horror na swiecie" - moim zdaniem niezbyt udany tekst... nienajstraszniejszy może być również drugi w kolejności po najstraszniejszym smile.gif a właściwie to dali jakieś przykłady straszniejszych gier horrorów skoro tak piszą? smile.gif

Tak, wedlug autora tekstu FEAR byl straszniejszy.
Dr.Czekolada
CYTAT

Czyli rozumiem że nowy tytuł EA w kwestii horroru (w co celowali ponoć) nie wyszedł im ?.
Jacobss
CYTAT(Dr.Czekolada @ 13 10 2008, 00:26) *
CYTAT

Czyli rozumiem że nowy tytuł EA w kwestii horroru (w co celowali ponoć) nie wyszedł im ?.

Batonik, nie bądź dzieckiem smile.gif. Neo to jakaś wyrocznia? Dajcie spokój. IGN ma z kolei zupełnie inne zdanie.

Jak można pisać, że im horror nie wyszedł, jak raz "nie jest najstraszniejszy - a co, myślisz, że łatwo jest zrobić najstraszniejszego?", a dwa, od kiedy jakakolwiek gazeta (jeszcze neo - daj spokój) jest wyrocznią? Tym bardziej, że wyżej masz tekst "Dead Space is "the world's scariest game".

Ja nigdy nie zrozumiem, skąd się bierze ta wiara w polską prasę, tak jakby ona była nietykalna i wyrokowała rolleyes.gif
xylaz
Spodziewałem się porównania do Alien Resurrection lub The Suffering lub Resident Evil ... nie dość że są to horrory to Dead Space posiada cechy każdego z nich.
jeśli autor recenzji porównywał Dead Space do FEAR to dla mnie już mówi samo za siebie...
popytam dziś znajomych czy FEAR wg nich to był straszny horror, bo sam zagrałem tylko w demo i nie odniosłem takiego wrażenia...
Vulc
CYTAT(Dr.Czekolada @ 13 10 2008, 00:26) *
CYTAT

Zbyt mocno powiedziane IMO. To, że Dead Space nie jest aż tak straszny, nie znaczy, że straszny w ogóle nie jest. Po prostu nie użyto takich samych patentów jak w FEARZE na przykład.
mord00k
CYTAT(xylaz @ 13 10 2008, 05:05) *
Spodziewałem się porównania do Alien Resurrection lub The Suffering lub Resident Evil ... nie dość że są to horrory to Dead Space posiada cechy każdego z nich.
jeśli autor recenzji porównywał Dead Space do FEAR to dla mnie już mówi samo za siebie...
popytam dziś znajomych czy FEAR wg nich to był straszny horror, bo sam zagrałem tylko w demo i nie odniosłem takiego wrażenia...

Był ale tylko momentami.
Ale z tego co wiem to FEAR to zupełnie inna metoda straszenia, bo tam występowały co jakiś czas straszne scenki ,a Dead Space straszy klimatem, nieustannie. Więc skąd porównanie w ogóle?
Dr.Czekolada
CYTAT
Batonik, nie bądź dzieckiem . Neo to jakaś wyrocznia? Dajcie spokój. IGN ma z kolei zupełnie inne zdanie.

Jakubie, w ten sposób zapytałem się co WY o tym sądzicie, nie uważam Neo+ za żadną wyrocznie (nie czytam ich nawet).

BTW z jakim nadzieniem ten batonik ? tongue.gif.

CYTAT

Moge za nich odpowiedzieć ................................................................................
................................................ Nie.
Ale gra była intensywna jak cholera.
Butcher
Jedyne wspólne mianowniki jakie znajduję między FEAR i Dead Space to że obie mają z założenia straszyć i emanują rzeźnią na ekranie. Jednak imo to dwa kompletnie inne tytuły i do ukazania swej wyrazistości używają kompletnie innych środków.
Porównanie imo kompletnie nietrafione, nie wspominając o tym, że FEAR jest FPSem, w którym ganiamy z wypasionymi giwerami, manipulując czasem i mając zwidy z udziałem dziewczynki rodem z The Ring. Już bardziej skłaniałbym się do FEAR vs Condemned, DS vs RE4, itp.
Mr. Blue
CYTAT("Dr. Czekolada")
Moge za nich odpowiedzieć ................................................................................

................................................ Nie.
Ale gra była intensywna jak cholera.

Racja, podstawka przestraszyła mnie może z 2 razy. Reszta to naprawdę pełna adrenaliny akcja z karabinami, których kule, obcinają wrogom wszystkie kończyny.

Ale już dodatek... inna sprawa. Przestraszył mnie mocno, znacząca poprawa. A już etap w szpitalu, gdzie ledwo można usiedzieć w miejscu... Poezja strachu. A jak będzie z DS? Każdy pewnie będzie się musiał przekonać na własnej skórze.
Wiolku
http://polygamia.pl/ishimura-czeka-na-ciebie super trailer, choć końcówka pokazuje chyba ostatniego bossa . Wiec uwaga.
spree
widzac dokad zmierza "silent evil"(nie trzeba byc geniuszem by dostrzec ze oba tytuly juz dawno sie skonczyly a kazde nowe pomysly sa do dupy pozdro dla fanów znakomitych ekranizacji hehe) raczej niemartwilbym sie o ten tytuł
zapewniam DEAD SPACE napewno będzie dobry
i niepowoluje sie tu na zadne wstępne oceny zrodel prasowych
wystarczy rzucic okiem na filmiki z gry by wszystko stalo sie jasne
ten klimat znany fanom dobrego kina science fiction + mocne sceny gore no i dzwiek w 5.1
już niemoge sie doczekac kiedy zagram w DEAD SPACE o słusznej dla tytułu porze

Jacobss
CYTAT

Mówisz o dwunastej w południe? biggrin.gif

Heh, to trochę dziwne, ale jak teraz się zastanawiam to dochodzę do wniosku, że większość horrorów zaliczyłem za dnia. Dziwne. laugh.gif
Kris Blake
CYTAT(Jacobss @ 15 10 2008, 14:00) *
CYTAT

Heh, to trochę dziwne, ale jak teraz się zastanawiam to dochodzę do wniosku, że większość horrorów zaliczyłem za dnia. Dziwne. laugh.gif

Heh, nie tylko Ty, gdybym miał grać w pierwszego Fatal Frame'a po nocy to chyba by mi pikawa siadła ( pamiętam jeden moment jak musiałem odłożyć pada, bo mi się ręce zaczęły trząśćsmile.gif ).
Co do "Dead Space", wcześniej jakoś ten tytuł mi zwisał, ale ostatnio po poczytaniu/oglądnięciu paru recenzji zmieniłem podejście ( tak wiem, nie mam własnego zdania biggrin.gif , na usprawiedliwienie dodam, że o tym tytule usłyszałem dopiero niedawno, to znaczy sam tytuł słyszałem wcześniej, ale nie zagłębiałem się "głębiej" o co chodzi w tej grze...zamotałem, ale chyba wiadomo o co chodzi).
Tak się napaliłem, że chyba złożę preordera i wybiorę się po osobiście po odbiór do sklepu psx extreme biggrin.gif , o ile się wcześniej nie zgubię, bo za spodkiem w Katowicach istnieje dla mnie no man's land = czytaj nie znam terenów biggrin.gif.
spree
CYTAT(Jacobss @ 15 10 2008, 14:00) *
CYTAT

kazdy gra kiedy ma na to czas lub ochote reguly nie ma
wierz mi pozna pora znacznie poteguje emocje
poza tym wszyscy do okola wyłaczaja swoje pralki,suszarki,miksery itp.
co znacznie wpływa na jakośc dzwięku
xylaz
jak to jest z premierą tej gry?
na stronie głównej sklepu psx extreme jest napisane "premiera 31.10" a wewnątrz tekstu jest napisane że wysyłają 22.10 ?
Zeratul
daje rade
http://zeratulpl.blogspot.com/2008/10/dead...owshowshow.html
GAMEPLAY
triboy17@o2.pl
CYTAT(Kris Blake @ 15 10 2008, 14:10) *
Heh, nie tylko Ty, gdybym miał grać w pierwszego Fatal Frame'a po nocy to chyba by mi pikawa siadła ( pamiętam jeden moment jak musiałem odłożyć pada, bo mi się ręce zaczęły trząśćsmile.gif ).

Hehehe, ja kiedyś w nocy grałem w Alone in the dark na PSXie, sam w domu, słuchawki na uszach...ugrałem może 30 min hehehe. Doszedłem do momentu kiedy kolo strzela sobie w łeb, później był jakiś ogród z psiakami i wtedy wymiękłem:)
xylaz
nie wiem co wy opowiadacie smile.gif
zawsze gram w horrory w nocy, nawet jak kupuję nową grę to czekam do zmroku i zdarza się że gram przy wyłączonym świetle smile.gif
fatal frame'y, silenty, residenty, alieny, sufferingi... z dead space bedzie tak samo...
zupełnie inaczej zapamiętuje się takie doświadczenia wink.gif
triboy17@o2.pl
Tak celebrowałem Silent Hill 2:) , a doświadczenie z Aitd pamiętam do dziś...bardzo dobrze...dziękuje bardzo:)
Zeratul
Sie powstrzymac nie moglem...
http://zeratulpl.blogspot.com/2008/10/socc...dead-space.html
spree
nie zapomne moich pierwszych chwil z szarakiem
pierwszych nocek z residentem bez karty pamieci
to było wyzwanie i prawdziwe emocje
pózniej była znakomita dwójka niestety tylko w ntsc a jako że ów kabel
w owych czasach na osiedlu stanowił prawdziwy rarytas grało się w czarno-bieli
Wiolku
CYTAT(Zeratul @ 17 10 2008, 03:39) *

lol, a żonglerki nie ma ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.