Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Alone in the Dark
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3
WildFirePL
ale jest troszke akcji gdzie mozna sie troszeczke przestraszyc?
Lucek
CYTAT(El Loco Chocko @ 21 06 2008, 13:21) *

noo srednia 71,5% to niesamowity crap confused.gif

CYTAT(WildFirePL @ 21 06 2008, 16:20) *
ale jest troszke akcji gdzie mozna sie troszeczke przestraszyc?

jak na lekarstwo ;]
cureman
Gra ma dobra grafike ,muzyka za(pipi)i..a !!!!Fajne patenty ,gra tak po 2h wciaga calkiem ,calkiem ..Jak dla mnie mocne 8/10.Nie wiem o co chodzi ze piszecie ze grafika jest slaba zapraszam na 47 cali w Hd !! happy.gif
szkieli
Ja zaczne testowac grę jutro i wcale się nie zrażam co do tych ocen. Uwielbiam ten gatunek i zmiłą chęcią skącze ten tytuł na 1000. W gorsze crapy grałem by nabic calaka, a tego na pewno nie przepuszcze.
El Loco Chocko
CYTAT

Nie potrzebny ten sarkazm...
Przejrzałem kilka recenzji i crap to nie jest ale gra nie spelnia oczekiwan... niestety.
Lucek
CYTAT(cureman @ 21 06 2008, 19:58) *
Gra ma dobra grafike ,muzyka za(pipi)i..a !!!!Fajne patenty ,gra tak po 2h wciaga calkiem ,calkiem ..Jak dla mnie mocne 8/10.Nie wiem o co chodzi ze piszecie ze grafika jest slaba zapraszam na 47 cali w Hd !! happy.gif

gra nie ma dobrej grafiki. na pewno nie jest to to czym karmili nas producenic przed premiera. nie jest zle, ale poziom GTAIV w grze tego typu to zadne osiagniecie. Poza tym zgadzam sie calkowicie - coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze to mocne 8/10.

CYTAT(El Loco Chocko @ 21 06 2008, 22:40) *
CYTAT

Nie potrzebny ten sarkazm...
Przejrzałem kilka recenzji i crap to nie jest ale gra nie spelnia oczekiwan... niestety.

zalezy kto czego oczekiwal. Jezeli horroru, ktory co rusz sprawia ze wlosy staja deba, to fakt, nie spelnia oczekiwan. Jesli ktos, tak jak ja, nastawil sie na bardzo dobra przygodowke z elementami akcji - gra raczej przypadnie mu do gustu smile.gif
Dabman
Jak pisalem jakis czas temu, ze gra jest max przecietna, jak nie gorzej, nikt nie wierzyl...
Lucek
CYTAT(Dabman @ 22 06 2008, 10:20) *
Jak pisalem jakis czas temu, ze gra jest max przecietna, jak nie gorzej, nikt nie wierzyl...

bo nie jest
Sanryu
Widze, ze duzo ludzi(na zachodnich forach) narzeka na niezbyt wygodne sterowanie, a i grafika mocno przecietna jak na takiego typu gre...no coz, ten gatunek powoli wymiera sad.gif
cureman
CYTAT(Sanryu @ 22 06 2008, 12:59) *
Widze, ze duzo ludzi(na zachodnich forach) narzeka na niezbyt wygodne sterowanie, a i grafika mocno przecietna jak na takiego typu gre...no coz, ten gatunek powoli wymiera sad.gif

Co wy macie z ta grafika ???????????.Grafa jest na poziomie zobaczcie jak wyglada pasciarsko nowy S.Hill!!!!Przesada ze grafika niby slaba ....puk puk !!!!! huh.gif

Mam pytanko do tych co graja jak wyjsc z kibelka w parku ??? bo sa zamkniete drzwi .Dzieki za pomoc mellow.gif
Lucek
CYTAT(cureman @ 22 06 2008, 13:26) *
Mam pytanko do tych co graja jak wyjsc z kibelka w parku ??? bo sa zamkniete drzwi .Dzieki za pomoc mellow.gif

musisz wysadzic sciane
Slupek88
Jednak zdecydowalem się biorę gierkę, w sumie wyczekiwałem jej od pierwszych traillerów wiec....

Pytania do Lucka, piszesz że, nie ma za duzo momentów, w których można się wystraszyć, kit z tym. Ale jak z elementami przygodowymi, zagadki stoją na jakim poziomie, dużo ich jest ?
Lucek
CYTAT(Slupek88 @ 22 06 2008, 14:10) *
Jednak zdecydowalem się biorę gierkę, w sumie wyczekiwałem jej od pierwszych traillerów wiec....

Pytania do Lucka, piszesz że, nie ma za duzo momentów, w których można się wystraszyć, kit z tym. Ale jak z elementami przygodowymi, zagadki stoją na jakim poziomie, dużo ich jest ?

Jesli chodzi o momenty gdzie mozna sie wystraszyc to najwiecej jest sytuacji, w ktorych cos nagle wyskoczy/cos spadnie, zlapie Cie za noge itp. Ciary czasem przechodza po plecach. Jesli zas o zagadki to wiekszosc polega na przyniesieniu czegos zeby cos ruszyc dalej, albo odpowiednim polaczeniu kabelkow zeby odpalic samochod - jestem dopiero w 2 chapterze wiec nie wiem jak jest dalej. Ta gra ma w sobie cos co przykuwa do ekranu na zasadzie 'a co bedzie dalej?' - wczoraj usiadlem zeby chwileczke pograc, a skonczylo sie na 3h przed telewizorem... smile.gif
bajej
moglby ktos napsiac jakie sa minusy sterowania? Bo jakos nie potrafie sobie tego wyobrazić
Darko.
Dla mnie nie ma żadnych minusów. Po prostu jak do każdego trzeba się przyzwyczaić.
marcin0903
Możesz odnieść poziom momentów w których można się przestraszyć do jakiejś innej gry z 360tki?
Darko.
Skończyłem 5 epizodów i tych momentów było raptem kilka. To już chyba Gears of War było bardziej straszne. smile.gif
marcin0903
heh... no to luz, trzeba po oglądać kilka trailerków, recek i udać się na Ebay UK's Marketplace tongue.gif
Jared
Pytanie do osób, które już grają. Jestem w trzecim episodzie/sequence 3 i tam jest taka lokacja w sciekach, trzeba się przedostać do drabiny, a drogę zagradza ten cień czy co to jest i nie wiem jak się tam przedostać, z latarką nie da rady bo z tyłu mnie dopadnie, próbowałem także z tymi glowstickami, rzucałem palące się krzesła, ale nic to nie daje, help!
okens
W sumie to zastanawia mnie jedno, czytam na forum, ze gra wcale nie jest taka zla, ze mocne 8!! Ze sie ludzie przyczepiaja a tak naprawde to nie jest tragicznie. Ale czytam recenzje na servisach i wychodzi na to, ze jest tragicznie, ze sterowanie daje d...y na calej lini, coniektorzy autorzy piszac swoja recenzje, wydaje mi sie chca juz na sile wytknac tej grze jakies plusy, rzeby nie bylo, ze oceniaja zle i okrutnie, ale wychodzi na to, ze ta gra( na ktora ja rowniez, sposrod wielu z was wyczekiwalem z wielkim zainteresowaniem) jest niewypalem i nic jej przed tym przykrym faktem juz nie jest w stanie wybronic. Uwiezcie, mialem juz przygotowane pieniadze na ten tytul ale po ocenach z sevisow internetowych jednak sie MOCNO zniechecilem. Po przeczytaniu tylu przeciwow nie jestem wstanie dac wiary slowom, ze gra jest na mocne 8, lub nie jest tak zle.
I tutaj moje pytanie do posiadaczy( szczesliweych lub nie), czy nie bronicie tego tytulu na sile, bo straciliscie na niego niemalo grosza? Czy nie zawyzacie swoich opini chocby o ciut, ciut??
Odpowiedzcie szczerze... jestem ciekawy bo samemu zdazalo mi sie dokonac niewlasciwego wyboru za nieliche pieniadze( Lost Odysey tfu!) i chcialem dac grze tyle szans ile bylo mozliwe( bezskutecznie). Zapewne powiecie, ze wchodza tu w gre wlasne upodobania ale, chyba nie spodziewaliscie sie tego do konca. Odpiszcie jak to wyglada w praniu...
Darko.
Jared- dziwne bo ja właśnie przeszedłem tym sposobem o którym piszesz. Próbuj do skutku.

okens- nowy Alone to IMO po prostu średniak. Początek gry to rzeczywiście lekki zawód, później jest coraz lepiej. Jestem w przedostatnim rozdziale ale jeśli miałbym wskazać najbardziej irytującą wadę to wymieniłbym przede wszystkim kamerę. Dochodzi nawet do takich sytuacji, że kamera sama zmienia się z FPP do TPP i na odwrót mellow.gif Po mimo to nie mogę powiedzieć, że żałuje tego zakupu (przynajmniej nie tak bardzo wink.gif). To tak na gorąco. Przejdę całą to postaram się dłużej opisać moje wrażenia.

Jeśli nie jesteś zdecydowany to pozostaje czekać na demo. Powinno pojawić się na dniach.
Lucek
CYTAT(okens @ 23 06 2008, 23:53) *
I tutaj moje pytanie do posiadaczy( szczesliweych lub nie), czy nie bronicie tego tytulu na sile, bo straciliscie na niego niemalo grosza? Czy nie zawyzacie swoich opini chocby o ciut, ciut??

Nie, mam duzo pieniedzy i mi to rybka 200 w ta czy w tamta xD a mowiac powaznie to ta gra nie kosztuje nie wiadomo ile zeby trzeba bylo jej bronic bo sie wydalo kase - jakby mnie zniechecila to bym po prostu opylil na allegro i byl te pare dyszek w plecy z nauczka na przyszlosc. Mi sie po prostu podoba i bardzo przyjemnie mi sie w nowego AITD gra smile.gif
cureman
Popieram dobra gra i wciaga rolleyes.gif
Dziabong
A dla mnie jest minimum ta "8" gra naprawde wciaga niektore patenty naprawde ciesza a i graficznie dla mnie rewelka , ze sterowanie do kitu ?? do wszystkiego sie idzie przyzwyczaic smile.gif
Okens ja wlasnie Lost Odysey wymienilem na Alone in the dark i jestem o niebo bardziej zadowolony ( chodz to 2 rozne gry ) .
Uwazam ze jezeli ktos chociaz troche sie napalil ogladajac trailerki to pozycja obowiazkowa , no i ta muza...... cos pieknego zaluje ze nie lyknolem kolekcjonera bo tam soundtrack byl.
Kroolik
IGN 3.5/10
O co chodzi? Przecież to koszmarna ocena. Czy faktycznie z AitD jest tak źle?
Na gamerankings średnia na teraz to 64%...
Za to Eurogamer dał 7/10... i weź tu zrozum
z2djtkose
Pograłem wczoraj i naprawde , oceny typu 3/10 to jakaś kpina. Aż tak słaby ten tytuł nie jest , naprawde fajnie sie w to gra pomimo paru zgrzytów , cieszy mnie bardzo soundtrack bo głównie tez na nim mi zależało
Kroolik
Chyba coś zrąbali, bo pod koniec recenzji widnieje ocena 7.0...
http://xbox360.ign.com/articles/883/883153p3.html
mój błąd że nie sprawdziłem tylko polegałem na głównej stronie IGN
widać "najlepszym" serwisom zdarzają się błędy
okens
CYTAT(Dziabong @ 24 06 2008, 14:27) *
A dla mnie jest minimum ta "8" gra naprawde wciaga niektore patenty naprawde ciesza a i graficznie dla mnie rewelka , ze sterowanie do kitu ?? do wszystkiego sie idzie przyzwyczaic smile.gif
Okens ja wlasnie Lost Odysey wymienilem na Alone in the dark i jestem o niebo bardziej zadowolony ( chodz to 2 rozne gry ) .
Uwazam ze jezeli ktos chociaz troche sie napalil ogladajac trailerki to pozycja obowiazkowa , no i ta muza...... cos pieknego zaluje ze nie lyknolem kolekcjonera bo tam soundtrack byl.

Widzisz, bo ocenom takim jak 3 raczej nie wypada dawac wiary... przynajmniej nie dla gry ktora jednak wyrobila juz sobie pewna marke wsrod graczy. Ale mimo wszystko boje sie kupowac( boje sie, ze bedzie 6, a na gamikadze koles dal 5, inni daje pomiedzy 6-7) i ja sobie trego AITD daruje... czekam na Silenta
.:marioo:.
IGN US dał 3,5 a IGN UK 7.0... taka to różnica.
I tak zawsze trzeba wziąć pod uwagę średnią ocenę, jak na razie to 65%. Chyba więcej się spodziewaliśmy confused.gif
Dziabong
oceny ocenami , moim zdaniem lepiej sie przekonac samemu , jak zobaczylem recenzje mysle " nie kupuje bo to jakas kicha" ale jednak się skusiłem i naprawdę mi się podoba , nie mówię że gra jest bez wad bo swoje ma ale idzie to wybaczyć. Gry nie zaliczałbym do gatunku S.H tylko bardziej do akcji ale w mrocznym klimacie . Zobaczymy co wyjdzie z nowego Silenta bo jak narazie bo materiałach jest bieda i to straszna imo seria od 2 części leci coraz niżej . A ktoś pytał o momenty w których można sie przestraszyć smile.gif no wiec gry straszyly mnie jak miałem naście lat :0 i chyba tylko silent hill na psx . A jeśli ktoś chce mieć klimat to polecam siąść przed TV poźno w nocy dobre słuchawki na uszy i jazda gra się naprawdę całkiem inaczej jak się jest skupionym tylko na grze a nie że gdzieś za plecami dziewczyna przeżywa zdjęcia na naszej klasie tongue.gif
KIELiCH
CYTAT(Dziabong @ 25 06 2008, 11:57) *
a nie że gdzieś za plecami dziewczyna przeżywa zdjęcia na naszej klasie tongue.gif

Fak - mam tak samo.. tongue.gif muszę oblookać wkońcu demko AITD. Z tego co widzę, jest to odrobinkę kontrowersyjny tytuł..
langus
A ja dzisiaj dostałem swój egzemplarz przedpremierowo zamówiony biggrin.gif
Mi się tam giera podoba, ale czasami widać błędy animacji ale ogólnie jest si biggrin.gif
Tylko jedno mnie boli- zero jak dla mnie mało strachu, boję się że tak zostanie do końca...
Kiedy jakiś dobry horror??Czekamy na Silent Hill i Residenta...
Dziabong
Jeżeli chodzi o horror a może bardziej o klimat to ja nadzieję pokładam w Alan Wake bo Nowy resident to chyba będzie już czysta akcja a silent po 2 ostatnich częściach i materiałach z homecoming nie wróży nic dobrego.
BTW widzę że ktoś Ci się postarał szybko zrealizować zamówienie biggrin.gif
Jared
OMG ohmy.gif, ale ta gra dostaje oceny, 3.5/10 IGN, geez, ci to mają teraz te oceny, gra na pewno jest na 7/10, u mnie 8/10 smile.gif
Dziabong
na IGN się nie znają tongue.gif
shy4
a co to IGN wyrocznia?? zal D sciska jak mysle o IGN, po HAZE tez wszyscy jada a wdl zwyklych szarych graczy gra jest wypasna
Jared
Dla mnie IGN nie jest wyrocznią, ale to jeden z tych większych serwisów co recenzuje gry, więc te oceny mogą dziwić.
shy4
oceny to mocno kontrowersyjna sprawa i wszystkie sa subiektywne, gry to taki "towar" w stosunku do ktorego ciezko byc obiektywnym, kazdy ma swoje gusta...
Kroolik
Gadki szmatki ale coś w tym jest
dawno nie widziałem gry która by zbierała tak skrajne oceny

GameCell UK 8/10
ActionTrip 7.7/10
1UP B-
Magazine UK 73/100
Eurogamer 7/10
Game Informer 6.5/10
GamePro 2.5/5
TeamXbox 4.2/10
GameSpy 2/5
IGN 3.5/10

średnia na gamerankings - 62%
WildFirePL
wydaje mi sie ze ludzie nastawili ie na horror i są poprostu zawiedzeni, bo dostali akcje z przygodą sad.gif ja również jestem zawiedzony, bo jeżeli chodzi o gatunek horrorów jestem fanem i po serii condemned nie mam w co pogrywac, dobrze ze sąjeszcze gry z pierwszego xboxa sillent hill, fatal frame smile.gif
Dziabong
wildfire mysle ze po części masz rację AiTD jakimś wybitnym horrorem może nie jest ale na pewno bardzo dobra przygodówką tak , jak dla mnie wyznaczył parę standardów na których powinne się nowe gry wzorować . Dla mnie najważniejszą oceną jest moja własna a jest ona wysoka bo AitD jest dla mnie grą bardzo dobrą .
A jeszcze a propo IGN przykładowo ocena dla Silent Hill 4 :Room to "8" a dla mnie najgorsza gra z całej serii nie zasługująca nawet na "5" . Pamiętajcie że grę ocenia jedna osoba i to jej werdykt oceńcie grę jeszcze sami.
WildFire a Fatal Frame to dopiero miał pojechany klimat , małe japonki z aparatem ale przyznam bez bicia grać w nocy samemu było ciężko tongue.gif
shy4
mnie po RE2 juz nic nie bylo w stanie wystraszyc i zaskoczyc(noc,ciemno glosniki na maxa idziemy korytarzem a tu (pipi) cerber wpada przez okno...to byly czasy tongue.gif)...moze dlatego ze po erze psx wiekszosc gier jedzie po schematach to tak jak z filmami obejrzy czlowiek xxxx filmow potem idzie na jakis mega hit do kina i juz po 5minutach domysla sie co bedzie dalej...
2razyjot
CYTAT(shy4 @ 27 06 2008, 11:54) *
mnie po RE2 juz nic nie bylo w stanie wystraszyc i zaskoczyc(noc,ciemno glosniki na maxa idziemy korytarzem a tu (pipi) cerber wpada przez okno...to byly czasy tongue.gif)..

Nie wiem czy jestes swiadom znawco oldschoolu i straszenia w grach ze mowisz o 1 czesci gdzie pieski wyskakiwaly i wybijaly szybe przy okazji, tak dla formalnosci - to nie mialo miejsca w 2 czesci; patent kojarzony jest z 1 czescia. I nie mow mi, ze w zadnej grze pozniej juz sie nie wystraszyles bo nie uwierze, lol.

A straszyc trudno nie jest, ''Silent Hill'' nieco sie wszystkim przejadl i kolejne czesci ale straszenia sytuacyjnego gdzie cos na jakis czas wyskakuje z nienacka nigdy dosyc. icon_twisted.gif
Dud.ek
Pierwsze wrażenie nie jest powalające. Graficznie na srednim poziomie, i juz na początku wyskakuje kilka bugów. Skończe z wiekszymi tytułami to postaram sie poświęcic tej grze wiecej czasu. Ale mam nadzieje, że wraz z rozwojem akcji uda sie nowemu Alone'owi przekonac mnie do siebie.
szarakps
http://www.gamespot.com/xbox360/action/alo...ark/review.html na GAMESPOT dostała 6.5 to już przynajmniej normalnie , więc jak widać IGN przesadził z oceną , jak wierzyć ocenie to GAMESPOT .
shy4
2razyjot ja tam takim "znawcom oldskulu" jakims super nie jestem chociaz cioram juz ok 20lat, tyle gier przeszlo przez moje rece ze zadko co z ktorej pamietam tongue.gif
neopb20
Hm... nie rozumiem niskiej oceny dla tej gry... wcale. Zaryzykowałem, kupiłem dzisiaj i wcale nie żałuję! Dla mnie to przynajmniej 8/10 , a dopiero ZACZYNAM grać. Wszyscy starzy wyjadacze będą zadowoleni - dawno nie było tak złożonej gry ! Ciągle dzieje się coś innego! W ciągu jednej sekwencji jest po kilka różnych rzeczy do zrobienia i przyciski pada zmieniają funkcje. Kombinowania co nie miara, gra nie jest też najprostsza .

Filmiki ograniczono do minimum, za to interakcji maksimum, a nawet więcej. Prosty przykład: głupie dojscie do drzwi realizować trzeba samodzielnie, zjechać na linie...samodzielnie , ba, nawet gałkami ocznymi(!) trzeba migać...samodzielnie! Narzekacie , że grafika jak w GTA4 (czy to przepraszam bardzo jakiś nowy symbol kiepskiej grafiki?! na co Wy narzekacie?!)? Bo to JEST jak GTA4 w kwestii złożoności! Róznica jest taka, że w GTA4 można robić to wszystko kiedy się chce, a w AITD po prostu jest to liniowo zaplanowane!

Kamera? Owszem, jest ciężka do opanowania ale powoduje, że gra jest FILMOWA . Jak można narzekać na to? Zarówno w TPP jak i FPP czuć się można jak w filmie ! Przestrzenie, design poziomów itp - jest bdb.

Gra niedoceniona . Złożona, cholernie fajna przygodówka. Raczej nie straszy, a nawet wcale, ale to naprawdę dobra zręcznościówka action-adventure . Przynajmniej tak jest na początku a potem ponoć tylko lepiej .

Skomentuję tak: jeśli szukasz przygodówki z elementami akcji bardziej złożonej od Tomb Raidera to bierz. Mnóstwo się dzieje, od samego początku i naprawdę sporo się robi - o monotonii zapomnij . A i narzekanie na grafikę to jakaś pomyłka. Gra wygląda bardzo dobrze. Po cholerę jakieś fajerwerki. Jest zupełnie przyzwoicie, realistycznie, a gra cieni, efektami, różnego rodzaju itp naprawdę dają radę. Tak samo jak idiotyczne narzekanie na GTA . AITD ma KLIMAT . Poza tym...ja w kwestii grafiki MAM wymagania i JEST tak, że nie gram w coś co wygląda źle, a AITD graficznie mnie w 100% satysfakcjonuje!

Czego nie ma? Wielce efektownych fajerwerków, miliardów poligonów na postaciach itp ale... za to jest pełno możliwości i duże zróznicowanie akcji . Czyli ... gra się z nastawieniem, by zobaczyć co będzie dalej. Podejrzewam, że to jest gra na raz, ale za to bardzo udany raz.

Świat się zmienia i oczekiwania graczy też. Kiedyś by to była gra na 9/10 , ja na taką grę czekałem ładne pare lat . To przygodówka w starym, dobrym stylu w świetnej oprawie . Docenić, bo będziecie żałować. I kupować. Tym bardziej ,że to bardzo tania gra jak na nowość . Szkoda, że oceny są jakie są, bo pewnie już więcej takich gier nie będzie. Szkoda, dlatego warto sięgnąć po AITD i zobaczyć to, co kiedyś w grach się liczyło .

Weryfikuje hyh.gif
... jestem na 3 epizodzie. Nadal jest ciekawie i zróżnicowanie . Czasami jednak kombinowania jest bardzo sporo i trzeba nieźle nagłówkować by przejsć dalej. W tej grze jest sporo gatunków, nawet samochodówka i... nie ma co ukrywać: wymaga skilla .
Dante
Jestem mniej więcej w połowie gry(muzeum) i stwierdzam że mimo wkurzających elementów gra zasługuje na 7. Alone in the Dark nie jest tym czym chciałem żeby było po Tech demo ale jeśli przeboleje się sterowanie które nie jest zbyt intuicyjne i sekcje samochodowe to ma się niezłą frajdę z podpalania wrogów rożnymi sposobami.
DaBig
Czy warto wywalić 200 zł za nówkę sztukę? Czy można zaczekać, aż stanieje?
Dante
Dwie stówy trochę za dużo moim zdaniem 100-130 jest znośne. Gierka chyba szybko stanieje bo za długa nie jest a i achievementy nie specjalnie skomplikowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.