Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Alone in the Dark
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3
Sztajniec
Nie wiem czemu, ale chyba jeszcze nie powstal tutaj temat o tej - imho - naprawde niezle zapowiadajacej sie grze.

Najstarsza seria survival horrorow doczeka sie niedlugo kolejnej odslony, mowa oczywiscie o Alone in the Dark 5.
Ponownie wcielimy sie w role Edwarda Carnby'ego ;] ! Z tego co mozna zobaczyc i przeczytac, tworcy stawiaja na akcje, podobno wiekszosc przedmiotow bedzie mozna podniesc/przesunac/zniszczyc itp. W grze ma zostac zastosowany swietny model fizyczny, czyli Havok 3.0

Naprawde niezle to wyglada, pozostaje czekac na premiere i zobaczyc co z tego wyjdzie.

http://www.gametrailers.com/player/usermovies/80392.html

http://www.gametrailers.com/player/27294.html

http://www.gametrailers.com/player/10753.html
z2djtkose
No dokładnie, ostatnio wyszedł krótki klimatyczny trailer z świetną muzyką , w sumie nie pokazujący nic wielkiego ale muzyka bardzo fajna smile.gif mam nadzieję że będzie to kawał dobrego szpila , brakuje mi takich gier
^^phantom
Kiedy wogole jest zaplanowane premiera tego horrorku smile.gif?
Sztajniec
Wpisalem w googlach i oto co mi sie pojawilo

CYTAT
Na koniec dodamy, ze Alone in the Dark 5 ma ukazać się zarówno na PCty jak i Xboxa 360 nie wcześniej niż w marcu przyszłego roku. Wtedy to kończy się bowiem rok fiskalny dla ATARI. Data premiery wersji na PS3 stoi pod znakiem zapytania...

http://www.cyberjoy.pl/news/122572/100.html
z2djtkose
Nowy trailer
http://www.xbox360achievements.org/news/news.php?id=633
Kapitalna muzyka , no i fajny patenty sa pokazane.
hooki
menusy w płaszczu dają rade, tylko motyw ognia troche zbyt rozmnożony.
Amer
genialny inwentarz smile.gif
z2djtkose
http://www.xbox360achievements.org/news/news.php?id=641
4 nowe screeny
Michael7
Tytuł naprawdę się zapowiada świetnie smile.gif, tylko czekać na premierę...
Salwador
1sze Tech Demo ---> http://www.gametrailers.com/player/30714.html
Jak dla mnie świetnie się zapowiadają możliwości:)
Sztajniec
Świetnie to wygląda, byleby tylko było jeszcze klimatycznie smile.gif Co tam, dla mnie konkretny must-have ;]
maciek88
Nowy Sajlent przy tym bieda - stoi twardo w miejscu i ani myśli ruszyć naprzód. Alone... raczej nie będzie mocnym horrorem, ale sama prezencja, zabawa fizyką i fajne pomysły to tłuste plusy, które miażdżą "innowacje" jakie podsuwa kolejna część SH... Mi to pasi pomimo braku głębi.

http://www.gametrailers.com/player/30714.html

Premiera 30 maja.
z2djtkose
Wypas sprawa , sciaglem sobie trailerki z marketplace , w tym ten nowy w ktorym prezentuja mozliwosci umieszczone w grze no i dalej jestem pod wrażeniem smile.gif a muzyka to arcydzieło
Diabeu
kwestie wizualne powalają, niech no tylko scenariusz da radę
tk
koncepcja ciekawa, ale jak tak patrze to z oryginalną trylogią to ma to niewiele wspólnego. w czwórke nie grałem, ale tam podobno jakieś krwiożercze taborety się siekało więc mam nadzieję, że tutaj się bardziej przyłożą.
Brolly PL
Ukazało się druga część Tech Demo... Robi wrazenie gra
http://xboxsite.pl/News/Alone-in-the-Dark-...episode-II.html
Kroolik
Wrażenie? Tecdh Demko gniecie kulki. Jak to wygląda! Aż mi się nie chce wierzyć.
Coś mi się wydaje, że AitD może pozamiatać i przyćmić niektóre nadchodzące "hity"
Samo Inventory budzi respekt, świetny pomysł i wykonanie.
O fizyce nie wpomnę, to widać. Fakt, że to skrawek gry, ale daje dużą nadzieję co do pełnej wersji.
Marvel
Oprawa i nowe patenty ze swiatlem czy ogniem sa super. Nie chcialbym tylko, zeby efekciarstwo przeslonilo fabule i klimat.
TomisH
Pięć kolejnych screenshotów.
Co tu tak cicho o tej grze - zapowiada się fenomenalnie...
z2djtkose
Mój cichy faworyt smile.gif Na pewno da radę , klimatem zniszczy na jakiś czas
shy4
łałałi normalnie, teraz po obejrzeniu tych tech demo jeszcze bardziej mi sie miska cieszy ze pre-order zlozylem tongue.gif

inventory cacy, ze tez nikt wczesniej nie wpadl na tak prosty i genialny pomysl....wykorzystanie ekwipunku tez daje rade.....mam nadzieje ze ta gra zgniecie tez klimatem....mocno zaciskam za nia kciuki....
Kroolik
Wczoraj bodajże był wysyp trailerów na GameTrailers. Gra kopie zadek. Fajne patenty (wybór przedmiotów), świetna fizyka (ogień!) oraz ładna oprawa dają nadzieję na zacny tytuł. Jeśli nie będzie dropów oraz dadzą nam ciekawy scenariusz to szykuje się naprawdę mocna gra.
Xymek
Na Gametrailers.com pojawilo sie duzo nowych filmikow z "Alone In The Dark"...po ich obejrzeniu jestem zachwycony smile.gif szczeka opadala mi co pare sekund, gra jest naprawde bardzo fajnie zrealiowana, a efekty jakie generuje silnik studia EDEN robia ogromne wrazenie. Zlozylem zamowienie na Pre Ordera...szykuje sie sleeper hit na miare Bioshocka...i wcale nie przesadzam...obejrzyjcie material filmowy a sami sie przekonacie... smile.gif
z2djtkose
A są jakies fajne momenty które generują ciary ?biggrin.gif
jiloo
mimo, ze z horrorow wole survival w stylu RE to nowy silnik i mozliwosci bardzo mnie neca.
nawet moja dziewczyna zainteresowala sie tym tytulem, a to juz cos, bo jej ciezko dogodzic (w temacie gier, swintuchy tongue.gif )

CYTAT(Xymek @ 23 05 2008, 15:28) *
Zlozylem zamowienie na Pre Ordera...

hiehie. ales sie zakrecil. zlozyles zamowienie na zamowienie wink.gif
KOMODO
QUOTE(z2djtkose @ 23 05 2008, 15:34) *

Mozna liczyc na palcach u jednej reki. Generalnie nie ma. Szkoda.
z2djtkose
No i właśnie to jest niezrozumiałe dla mnie.Jeżeli zabraknie klimatu grozy , nie będzie jakiś fajnych momentów w grze przy których można popuścić w spodnie to moim zdaniem duży minus dla tej pozycji..
jiloo
CYTAT(KOMODO @ 23 05 2008, 16:34) *
CYTAT(z2djtkose @ 23 05 2008, 15:34) *

CYTAT(z2djtkose @ 23 05 2008, 17:28) *
No i właśnie to jest niezrozumiałe dla mnie.Jeżeli zabraknie klimatu grozy , nie będzie jakiś fajnych momentów w grze przy których można popuścić w spodnie to moim zdaniem duży minus dla tej pozycji..

ale zaraz, zaraz, o czym my mowimy? o grze ktora sie jeszcze nie ukazala?
po czym wiec stwierdzamy, ze malo jest momentow grozy?
KOMODO
QUOTE(jiloo @ 23 05 2008, 17:51) *
QUOTE(KOMODO @ 23 05 2008, 16:34) *
QUOTE(z2djtkose @ 23 05 2008, 15:34) *

QUOTE(z2djtkose @ 23 05 2008, 17:28) *

ale zaraz, zaraz, o czym my mowimy? o grze ktora sie jeszcze nie ukazala?
po czym wiec stwierdzamy, ze malo jest momentow grozy?

Niektorzy juz grali. I elementow grozy jest jak na lekarstwo.
Slupek88
Hehe Komodo nie chwal się, wink.gif . A ja jestem napalony na gierkę, jak cholera, GTA-Horror. Jak najbardziej jestem na tak,horror, który ukończę parę razy, dla mnie nowość.
maciek88
ch*j z elementami grozy, ktore i tak pewnie sprowadzalyby sie do konfrontacji z tandetnym barachlem, zlowieszczymi szeptami, krwia na scianach, placzem dziecka, kolysanka, uuuu, zesralem sie. nikt nie zrobi porzadnego horroru bo gRACZE - chocbyscie nie wiem jak pisali o tym szlachetnym hobby - to ta sama grupa szarych konsumentow, co odbiorcy vivy. pomijam branzowe wyjatki (SH...). gra wyglada na chirurgicznie dopracowana przygodowke - czysty miodzio jak dla mnie. i niech bedzie do bolu liniowa. liniowosc zazwyczaj oznacza, ze wszystkie najwazniejsze dla tego typu gier bajery beda odpicowane do granic, a podstawowe mechanizmy na poziomie "tip-top" to klucz do szczescia.

wiadomo czy jakies demko sie pojawi? ciezko bedzie wyczarowac dwie stowki w srodku czerwca, a czlowiek by chetnie zobaczyl...
Slupek88
Ma być demko, w połowie lipca, czy coś takiego.
wrog
Nie w połowie lipca tylko czerwca (premiera 20).
the_m
http://www.n4g.com/News-158741.aspx
Pierwsza recenzja:
Graphics: 4/10
Gameplay: 3/10
Lyd: Audio: 4/10
Durability: 3/10

Pluss:
The summary when you load a saved game.

Minus:
Poor controls, slow, feels old, bad voice acting, frustrating gaming mechanics

Ocena: 3/10
wyglada jak fake albo zart ...

chair.gif
JacekW
No chyba nie bo slyszalem bardzo wiele podobnych opinii
szkieli
Ja ktoś grał niech da znać! Jesteśmy ciekaw czy jest aż tak źle, bo mi się wieżyć nie chce. Czekam na tytuł jak nie wiem co.
Dabman
Kaszana, grafika przypomina The Darkness, wiele bajerow, az zbyt wiele ( na pasku... )
Klimat? menu tak, gra zero klimatu... latarka przydatna, ale srednio zrobione oswietlenie jak na dzisiejsze czasy, za ciemno, zbyt wiele filmikow.

Nagralem, odpalilem, wszystko, oryginalu nie kupie. Chyba ze spotkam sie z jakas opinia, ze w polowi gry cos sie zmienia, poczatek daremny.
z3r0
może to recka wersji z ps2 laugh.gif
Dabman
x360.
Czappi
Czyli dalej nie mamy porządnego survival horroru na tą generacje huh.gif . A tak liczyłem na nowego Alone in the Dark...
chris85
Tragedia , moj ukochany gatunek sobie pomalu umiera. RE tez juz nie licze bo to juz w sumie shooter a nie horror.
Lucek
Zamowilem swoj egzemplarz w sklepie PE i o ile dzisiaj zostanie wyslany to juz jutro przekonam sie czy ta gra to taka kupa naprawde. Pierwsza recenzja z Gamereactor nie nastroila pozytywnie i byem bliski zrezygnowania z zamowienia, ale jednak sie powstrzymalem. Mimo wszystko wierze w ten tytul i sprawdze co tak naprawde jest wart smile.gif

EDIT: Wlasnie dostalem paczke, edycja kolekcjonerska prezentuje sie swietnie, jak sama gra - zobacze po pracy smile.gif

szkieli
Super wyglada to wydanie kolekcjonerskie:) Zadzwoniłem do extreme i sam sobie na jutro zamówiłem taki sam egzeplarz jak Lucek.
WildFirePL
moze cos więcej o grze bo przymierzam sie i nie wiem czy warto ?
Lucek
CYTAT(WildFirePL @ 20 06 2008, 18:40) *
moze cos więcej o grze bo przymierzam sie i nie wiem czy warto ?

na razie odpalilem doslownie na 10 minut i pierwsze co rzuca sie w oczy to grafika. Nie jest bardzo zle, ale na pewno nie jest to to co widzielismy na screenach czy filmikach. Mamy cos w okolicach GTAIV, lecz jest bardzo nierowno, bo niektore lokacje wygladaja bardzo dobrze, podobnie jest z cieniami. Gram troche za krotko zeby ocenic sam gameplay, ale na razie zapowiada sie na calkiem niezla przygodowke z elementami-akcji. Bardzo podoba mi sie pierwszy level i akcja z ucieczka z walacego sie budynku, ktora mielismy okazje ogladac na filmikach. Pozary wygladaja bardzo dobrze, a na ekranie caly czas cos sie dzieje, a gra serwuje nam bullet time z efektownym najazdem kamery na fajne akcje. Duzo skryptow, ale mi to akurat nie przeszkadza, ba, lubie w grach skryptowane akcje smile.gif na razie tyle smile.gif poki co nie zaluje wydanej kasy, zobaczymy jak rozkreci sie dalej
z2djtkose
Kapitalna ta kolekcjonerka smile.gif Ja czekam na swój egzemplarz który dojdzie do mnie na dniach. No i fajnie ze jest dobrze , a oceny typu 4/10 chyba na wyrost złe tongue.gif
roczez
Po dwóch levelach gra jeszcze jakoś mnie nie przekonała sad.gif jak dla mnie strasznie skopane sterowanie i denerwująca kamera co do grafiki to tak jak pisał lucek coś około GTA 4. Ogólnie na razie gra jakaś nijaka wstępna ocena 6/10.
Lucek
Pogralem troche dluzej i poza grafika, o ktorej juz pisalem, nie poodobaja mi sie jeszcze niektore rozwiazania zwiazane z inventory bo np bezsensem jest to ze przy otwieraniu drzwi bohater upuszcza bron, ktora trzyma w rece. drazniace jest to ze trzeba co rusz zmieniac ekwipunek przez to confused.gif poza tym bardzo pozytywne wrazenia, gra mi bardzo przypomina fahrenheita. Bardzo cieszy to, ze ciagle cos sie dzieje i na nude raczej narzekac nie mozna. Poki co, jak dla mnie 8/10.
El Loco Chocko
Slabiutko poki co ;/
http://www.metacritic.com/games/platforms/...in%20the%20dark
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.