Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DreamCast 2 [?!]
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro > DC lives 4ever
Coati
SEGA opatentowala nową konsole, pady i mysz... wszystko sygnowane marka DC. ciekawe co z tego wyjdzie.
wiecej info na:

http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=23388

http://tarr.uspto.gov/servlet/tarr?regser=...;entry=77253368
(Zly)Seba
zanim go stworza to troche potrwa,postawcie sie w cih sytuacji kiedys mieli swoja konsole,moze im teraz nie ejst wesolo,ze robia tylko gry.pozatym musialy by byc na niego dobre gry nie mowie tu o shenmue 3 i koeljnych vf-ach bo te beda na pewno,ale jakies innowacyjne pewniaki,ktore przyciagna mase ludzi ;]
Coati
poziom gier na konsole segi zawsze byl wysoki... gorzej z marketingiem firmy.
pro
a wiecie że z tym Dreamcastem 2 to pic na wode i fotomontaż -> http://www.dcemu.co.uk/sega-denies-dreamca...mour-81276.html , niestety confused.gif
Marv
Sega jest teraz w nieciekawej sytuacji finansowej, raczej nigdy nie wróci do hardware'u. Niestety echa porażki DC odbijają się na finansach firmy do dzisiaj...
tomciozdwola
Zachęcam Was wszystkich do zapoznania się z miom postem na forum dreamcast.pl.
http://forum.dreamcast.pl/viewtopic.php?id=44
Zawarłem tam moje własne zdanie nt. możliwości wydania przez SEGĘ konsolki Dreamcast oznaczonej cyfrą 2 i zawiera kompletnie inne od Waszego zdanie. Proszę tylko, aby nie rzucać siekierami we mnie tylko z tego powodu. To jest wolny kraj i panuje wolnośc wypowiedzi! ;D;D Zachęcam również do zalogowania na powyższej stronie i czynnego uczestniczenia w rozwoju forum, które notabene dopiero się rozkręca.
Pozdrawiam, Tomcio
tomek1906
czy są jakieś nowe pogłoski na ten temat ?
Coati
nie.

imo jedyne na co mogla by sie w tej chwili zdecydowac sega to stworzenie handhelda, ale to chyba i tak za duzo jak na ta firme... milo by bylo zobaczyc takie DCP - dreamcast portable, ale to tylko takie moje majaczenie xD hity z dc w kieszeni mmmmmmmmmm smile.gif
Samuel666
Apropo Dreamcast Portable -> http://dreamcast.dcemu.co.uk/modder-create...box-112617.html
stona
Po co mają robić DCP skoro bez problemu mogliby zarabiać na samym sofcie na dzisiejsze handheldy?
Coati
jasne, ze tak. ale w tym temacie mowa o konsoli. czyste gdybanie itp.
izon
QUOTE(stona @ 15 05 2008, 11:13) *
Po co mają robić DCP skoro bez problemu mogliby zarabiać na samym sofcie na dzisiejsze handheldy?

W tym problem ze nie zarabiają a tracą..Sega od dawna nie wypuscila naprawde porzadnego hitu wiec nie wiem co oni tam wogole robią..Firma jest w (pipi)e bo niby prosperuja ale boją sie poniesc ryzyka jakim byloby wydanie sporego szmalu np na Shenmue 3 ktore mogloby albo byc finansową klapą albo pozamiatac i firma wyszlaby z dolka.,.
Samuel666
CYTAT(izon @ 16 05 2008, 13:01) *
Sega od dawna nie wypuscila naprawde porzadnego hitu wiec nie wiem co oni tam wogole robią.

Yakuza 3 - ocena famitsu 37/40 (10,9,9,9)

Maiden
Nowy Sonic - Polecam obejrzeć filmiki na Youtube - Ta gra będzie kapitalna, chyba jeszcze lepsza od Soniców na DC

http://www.youtube.com/watch?v=C-m0qnZMpOk
MasterShake
uhuhuhu wyglada swietnie - kamera przez wiekszos czasu z boku jak byc powinno. Mi za bardzo Sonici z DC nie podeszly - lazenie po jakims miescie, rozmowy? Nie no, bez jaj.
izon
QUOTE(Samuel666 @ 16 05 2008, 14:06) *
QUOTE(izon @ 16 05 2008, 13:01) *
Sega od dawna nie wypuscila naprawde porzadnego hitu wiec nie wiem co oni tam wogole robią.

Yakuza 3 - ocena famitsu 37/40 (10,9,9,9)

Racja ale myslisz ze na Yakuzie to oni zarabiają jakieś krocie??Ta gra poki co nie wyjdzie po za Japonie zreszta po demku to nie wiem czy np. w Europie dostałaby takie noty..
Lukaszeq
No i za kwestią finansową przemawia jeszcze fakt "wpierdzielenia się" Sonica do gry z wąsatym pedziem-hydraulikiem o igrzyskach olimpijskich. wink.gif Choć i tak za to kokosów nie zgarną, bo z oczywistych względów gra wyszła tylko na konsole Ninny.

Cóż, zamiast zawracania gitary nowymi konsolami Segi to chcialbym zobaczyć licencjonowany emulator DeCe pod piecyka/Xa/PS3 - co im szkodzi w końcu? wink.gif
Samuel666
CYTAT(Lukaszeq @ 27 05 2008, 17:05) *
No i za kwestią finansową przemawia jeszcze fakt "wpierdzielenia się" Sonica do gry z wąsatym pedziem-hydraulikiem o igrzyskach olimpijskich. wink.gif Choć i tak za to kokosów nie zgarną, bo z oczywistych względów gra wyszła tylko na konsole Ninny.

Gra wyszłą tylko na Ninny ktora jest najlepiej sprzedającym sie NextGenem ~21 mln potencjalnych kupców Igrzysk wink.gif
CYTAT(Lukaszeq @ 27 05 2008, 17:05) *
Cóż, zamiast zawracania gitary nowymi konsolami Segi to chcialbym zobaczyć licencjonowany emulator DeCe pod piecyka/Xa/PS3 - co im szkodzi w końcu? wink.gif

Nie lepiej wyrwac konsolke z osprzętem za 150 pln niż pierd.olić sie z emulatorami ?
Coati
jak juz lecicie offtopem to ja tez...

odpalil ktos ikaruge na emulatorze z obsluga wszystkich efektow? teraz to dla mnie ciekawostka bo mam juz dc ale chcialbym wiedziec wink.gif
exeed
Dreamcast Portable? Zdecydowanie odpada z racji istnienia PSP - tak mocno wbiło już korzenie, że byłoby to definitywne samobójstwo Segi a przenośny DC byłby jawną konkurencją dla niego. W ogóle handheld jak i stacjonarna konsola odpada bo po prostu ich obecnie na to nie stać. Rejestrują swoje znaki/nazwy żeby nie zasypiać gruszek w popiele - może zmienić się sytuacja firmy (+ np inny zarząd) i staną do boju z PlayStation 4 (i resztą). Możliwe, że w firmie jest jakaś mała komórka która robi nieśmiałe plany jakiejś konsoli ale na pewno to nic konkretnego.
Maiden
DC portable tak - Ale Megadrive Portable się doczekaliśmy!
klik!

Dynius
Sega raczej nie zrobi Dreamcasta 2 bo teraz wydaje gry na inne platformy, gdyby miała teraz wydać to po co robiłaby np. Sega Superstar Tenis(taki przykład tylko), a nie szykowała gier pod swój własny, nowy Hardware.
Dr.Czekolada
Coz ale gdyby udaloby sie Sega stworzyc DC 2 , jak by prezentowalaby sie obok 3 konkurentow ?, co by wspierala casual gamers czy hardkorowcow ?, gdyby odtworzyli stary dobry klimat DC z miejsca rzucilbym sie na ta konsole tongue.gif.
Coati
gdyby powstal to imo powinien miec same gry arcade i true hardcore smile.gif mase intensywnych shooterow, fighterow, wyscigow, platformerow...
juz wystarczy, ze nintendo robi konsole dla casual gamer'ow :F
Figaro
Jestem zdecydowanie za pomysłem Coati. Mnóstwo arcade'owych pozycji, czasem jakaś mądra i piękna przygodówka z dobrą fabułą, czasem RPG i mnóśtwoo gieeer, gdzie najważniejszy jest GAMEPLAY.
Samuel666
Widze że Panowie, nie w temacie są, można sobie fantazjować co by było gdyby ... ale prawda jest TAKA !!!1!

Ch.ujowo confused.gif
Coati
wiemy, wiemy smile.gif

tylko sobie tak fantazjujemy wink.gif
MasterShake
co on mówi o shenmue 3? Nie chce mi się słuchać całości
Samuel666
CYTAT(MasterShake @ 28 08 2008, 16:33) *
co on mówi o shenmue 3? Nie chce mi się słuchać całości

To se przewiń do 3:00 wink.gif

KOD
Niestety i tym razem nie doczekaliśmy się żadnej ciekawej zapowiedzi, a wręcz przeciwnie prezes Sega of America (Simon Jeffery) pytano o Shenmue III przez redakcję serwisu Kotaku odparł: „W tej chwili nie mamy żadnych planów dotyczących gry”. I znów, jak co roku, tysiące fanów kurczowo trzymać będzie się słów „w tej chwili” licząc na to, że może za rok, albo za dwa

valhalla.pl
MasterShake
mam nadzieje że ten pan spadnie z przepaści.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.