Nie wiem czy "5" przebije świetną "4". Jestem ciekaw czy dadzą jakieś nowe bronie (oprócz miotacza ognia) , nie mogę się doczekać premiery a równocześnie mam obawy co do tego czy "znowu WWII" da radę być dobrą gierą
alexx-1
18 07 2008, 17:10
Oby dali misje z samolotem jak w CoD 2 na PS2
Noom ta misja była klimatyczna! , coś się nie rozwija ten temat o COD'ie 5 , może przytłoczyła fanów wieść o WWII w najnowszym Call'u , albo jeszcze solidnie naparzają w "4" , mogliby wydać "5" w przyszłym roku , zobaczcie na UT III (wiem odmienne klimaty) ale gra wyszła w tym roku bodajże w lutym/kwietniu i na następce szybko się nie pali
Mihau_ALU
23 07 2008, 04:48
CYTAT(wisza @ 18 07 2008, 17:41)

Nie wiem czy "5" przebije świetną "4". Jestem ciekaw czy dadzą jakieś nowe bronie (oprócz miotacza ognia) , nie mogę się doczekać premiery a równocześnie mam obawy co do tego czy "znowu WWII" da radę być dobrą gierą

World at War to nie 5-ka. To cos, jak GTA Vice City, pomiedzy GTA III a GTA IV. JA tam czekam na 5-ke

Podobno tez ja robi Infinity
Aaaaa to takie buty! Czyli to jest taki skok na kasę! No to 5 pewnie IW robi , ale słyszałem że zupełnie nową grę robią w przyszłości
Yabollek007
23 07 2008, 19:54
Nie wiem o co wam chodzi z WWII, skoro realia beda sie kompletnie roznily od tych z poprzednich czesci. Caly klimat bedzie inny ( poczytajcie zapowiedzi itd. ). Ponoc w wielu momentach World at War wogole nie bedzie przypominac Cal of Duty. A co do pojazdow w multi, to zdaje mi sie, ze w jakiejs zapowiedzi ( chyba w CDA, ale reki nie dam ) pisalo, ze beda grywalne pojazdy.
Ktoś na pierwszej stronie napisał, że nie było misji w Polsce. Była, przynajmniej w wersji pecetowej CoD1. Czyli "Warsaw" (nazwa pasuje do gry wojennej

)
Adi_TEAM LBN
28 07 2008, 16:50
Mi sie bardzo podoba zmiana na WWII, Nareszcie bedzie sie liczyl skill i to jak potrafisz celowac (mowie o multi) bo bedzie mniej broni maszynowych a wiecej rifle'i jak moj ulubiony Kar98

Mam nadzieje ze bedzie lepszy balans perkow i nie bedzie juz tak przegietych jak w 4. Troche szkoda ze beda pojazdy ale moze beda tryby bez nich.
Yabollek007
28 07 2008, 17:06
A wedlug mnie wprowadzenie pojazdow to dobra wiadomosc...........jesli mapy beda do nich przystosowane ( tak jak w serii battlefield ), bo jesli mapy beda mialy podobna konstrukcje jak te z CoD 4 to niestety wprowadzenie pojazdow dobrym pomyslem nie bedzie....
egonszef
29 07 2008, 17:53
cytat : Nie wiem o co wam chodzi z WWII, skoro realia beda sie kompletnie roznily od tych z poprzednich czesci. Caly klimat bedzie inny ( poczytajcie zapowiedzi itd. ). Ponoc w wielu momentach World at War wogole nie bedzie przypominac Cal of Duty. A co do pojazdow w multi, to zdaje mi sie, ze w jakiejs zapowiedzi ( chyba w CDA, ale reki nie dam ) pisalo, ze beda grywalne pojazdy.
Chodzi o to że jak w GTA, każda kolejna część : 1,3 i 4 śmigają na innych silnikach, GTA3 i Vice City to praktycznie te same gry tylko w innych kolorach, nie licząc większej ilości opcji i świetnego klimatu

ale 4 to już zupełnie inna bajka i dlatego nadano jej kolejny numerek. Tak też jest z cod4 i WaW , będą śmigały na tym samym silniku tyle że ta nowsza będzie dopasiona a 5 część będzie znowu inna ( mam taką nadzieję

) Sam osobiście czekam na WaW bo lubię klimaty II Wojny, i jeszcze z niezłą i bardziej brutalną fabułą niż w MC.
Jacobss
29 07 2008, 18:25
Przykro mi to mówić, ale mylisz się. COD 3 też miało numerek w końcu, a było inaczej pokolorowaną COD 2, więc wiesz...
CYTAT
będą śmigały na tym samym silniku tyle że ta nowsza będzie dopasiona a 5 część będzie znowu inna ( mam taką nadzieję smile.gif )
Activision już zapowiedziało, że koniec z numerkami serii Call of Duty. Wszystkie przyszłe projekty będą nosić po prostu podtytuły.
Mihau_ALU
30 07 2008, 14:17
CYTAT(Jacobss @ 29 07 2008, 19:25)

już zapowiedziało, że koniec z numerkami serii Call of Duty. Wszystkie przyszłe projekty będą nosić po prostu podtytuły.
Pokaz żrodlo informacji, bo nie wierze.
A co do pojazdow to zamiast jakis jeepkow z dzialami na dachach czy niedajboze czolgow, dali by na multi jakis transporter opanecerzony do szybszego przemieszczania jednostej ( i wtedy mapki mogliby zrobic wieksze na multi )

To byloby cos
Jacobss
30 07 2008, 14:36
Mihau_ALU
30 07 2008, 17:49
Tomasson225
3 08 2008, 09:18
Ja w CD-Action przeczytałem, że IW i Treyarch NA RAZIE skończyli z numerowaniem. Tłumaczą to tym, że piąta część będzie miała w numerku rzymskie V, czyli znak zwycięstwa. I na CoDV IW i Treyarch zakńczą serię Call of Duty, bo chcą, aby część V była zwycięstwem nad innymi seriami i całkowicie zdominowała gatunek FPS. A co do tematu. Po kiego grzyba w CoD WaW miotacz ognia? Nie wyobrażam sobie multi z udziałem tego miotacza. 12 chłopa palących wszystko do okoła? WTF? Jak dla mnie to na CoD4 mogłaby się seria zakończyć

Ew. mogą dodać więcej broni i mapek i na tym koniec

Podejrzewam, że wielu z obecych wymiataczy CoD4 przyznają mi rację

Pozdrawiam
No to ja ci racji z tym zakończeniem tej serii nie przyznaje.

A sorry źle zrozumiałem .
ps. no to chyba CD-Action się coś pomyliło że część 5 będzie ostatnia bo jeszcze niedawno na wp.pl czytałem że pracują nad 6 częścią.
"Kolejny gameplay z nowego Call Of Duty. Tym razem wideo pokazuje nam tryb kooperacji dwóch osób."
http://www.ps3site.pl/call-of-duty-world-of-war-tryb-co-op/
Tomasson225
8 08 2008, 00:41
Terro - oni mogą jeszcze wydać 100 gier, ale zapowiedzieli, że ta opatrzona numerem V będzie ostatnią. Mogą przecież przed wydaniem V wypuszczać wiele gier bez numerku jak np. CoD: WaW
Skotnik
24 08 2008, 10:43
Myślicie że COD4 pozostanie bardziej popularny sieciowo czy odda palmę pierwszeństwa WaW ?
Call of Duty: World At War w polskiej wersji Quantum of Solace w pełnej polskiej wersji, (PS3 , PC )
W przeciwieństwie do Bonda, otrzymamy kinową lokalizację na PC i PlayStation 3. Angielską wersję otrzymają posiadacze Xboxów 360, NDS, Wii oraz PS2. Istnieje duża szansa, że podobnie jak w wypadku Modern Warfare, gra trafi na nasz rynek równocześnie z Europejską premierą.
www.gry-online.pl
Adi_TEAM LBN
12 09 2008, 11:52
to jest single (co-op)
hansatan
12 09 2008, 11:54
Liczę na ten co-op, oby się tylko nie ograniczał do patrzenia, jak partner biega ;]
Slupek88
18 09 2008, 05:18
Litwin25
18 09 2008, 08:19
W ogóle grafa na wielki plus,musze czym szybciej myślec o LCD bo ta gra urasta do miana musze ją mieć
CYTAT(terror @ 9 10 2008, 18:14)

Będzie dało się grać psem !! lol
http://pl.youtube.com/watch?v=Y852gzqaCL8&...feature=relatedPies go zabił i był killcam ( mi aż sie tak nieraz smutno robi jak zbijają te pieski a one tak jęczą

gdzies czytalem, ze pies ma byc odpowiednikiem samolotow/helikoptera z cod4
Nie bedzie mozna bylo grac psem... To jest tak ja w CoD 4. Tam tez jak kogos helikopter zabil to tez mial killcam z helikoptera, a jakos nie pamietam zeby mozna bylo latac helikopterem.
Tak wogole to Treyarch przekonalo mnie do drugiej wojny swiatowej i czekam na ten tytul tak jak kiedys czekalem na 4
10 minut gameplay
http://pl.youtube.com/watch?v=Fizs0ZP8DIISzkoda że psem nie będzie dało się grać
Mam pytanie czy orientuje sie ktos z was czy jak kupie COD w UK to tez bede mial do wyboru wersje z Polskimi napisami ? czy bedzie wybor jezyka na poczatku z kliku mozliwych?
Wie ktos moze jak to bedzie z tym multi bo gdzies wyczytalem ze ma byc platny, a jezeli tak to raczej nie napalam sie na ta giere.
Ale cos mi sie wydaje i mam nadzieje, ze to chyba sciema.
Też to słyszałem ale chyba nie zostało to potwierdzone . Może ktoś wie lepiej ?
Dr.Czekolada
11 10 2008, 19:54
Płatny multi !?!?! O_O, a Kowalski kisi ogórki na marsie ... .
Adi_TEAM LBN
12 10 2008, 10:55
CYTAT(Ralfus @ 11 10 2008, 17:49)

Wie ktos moze jak to bedzie z tym multi bo gdzies wyczytalem ze ma byc platny, a jezeli tak to raczej nie napalam sie na ta giere.
Ale cos mi sie wydaje i mam nadzieje, ze to chyba sciema.
PLOOOOOTA
nie wiem gdzie to slyszeliscie ale ktos musial miec niezla wyobraznie zeby takie cos wymyslec
muadib83
15 10 2008, 09:53
Kiedy bedzie demko i czy będą czołgi? - realizm ala Red Orchestra czy jednak znowu zwykły CS?
Czołgi będą a co do dema to nie wiem
muadib83
15 10 2008, 13:47
Nie wiem czy ktos gral z tego forum w Red Orchestra ale tam czolgi poprostu wymiataly (za(pipi)iste odwzorowanie pancerzu i sily czolgow - dobre nachylenie i ustawienie czolgu w dobrym miejscu = 1 vs 100 = wygrana jednego czolgu:)
Dr.Czekolada
15 10 2008, 13:57
CYTAT
Nie wiem czy ktos gral z tego forum w Red Orchestra
A ja grałem w RO

!.
To była .... tfu JEST świetna giera !!, dawała porządnego kopniaka w (_)_), bo wiele elementów rozwiązano tam jak w prawdziwym życiu (nasilała się max na realistykę, taki COD, CS-y, Battlefieldy się chowają

). Tam sterowanie czołgiem wymagało porządny zgrany zespół ..... Aż mam ochotę wrócić do tej gry .... .
Butcher
16 10 2008, 14:30
Niestety, czołgi w CoD5 to raczej powolne zabaweczki z niskim % realizmu. Dobrze sprawdzają się jako osłona, ale można sobie z nimi szybko poradzić.
RO świetną grą była. Brak celownika i nieopisana radość z każdego headshota. Czołgi siały postrach! Gierka leży dumnie na półce
Dark AlexX
19 10 2008, 15:16
Nowe screenyPierwszy na prawdę daje rade, reszta to takie sobie.
matrix_dk
20 10 2008, 10:29
CYTAT(muadib83 @ 15 10 2008, 10:53)

Kiedy bedzie demko i czy będą czołgi? - realizm ala Red Orchestra czy jednak znowu zwykły CS?
Na X360 w Bete ciupe od 10 dni

, a co do PS3 to nie wiem.
Shakeawake
20 10 2008, 17:43
Mi się ta gra coraz bardziej podoba. Multi wygląda apetycznie mimo iż przejadły mi się deko czasy IIWŚ!
Dr.Czekolada
20 10 2008, 19:58
Każdemu się przejadły, ale COD:WaW pokazuje że jeszcze można jeszcze coś wykrzesać z tego tematu, nie miałem przyjemności siedzieć nad czwórką na PS3 (na PC, ale dziwny jestem ,bez sceny w której się nie znajdę [ A na PS3 by się znalazła] po prostu długo po multi nie cioram

, chociaż powera tego tytułu poczułem) to będzie mój pierwszy COD na konsolach, mam nadzieje że szybko obczaje co i jak, i nie będe mięsem armatnim dla weteranów z COD4

.
Yabollek007
20 10 2008, 20:46
Co do czasow II WŚ to wszystko zalezy od wykonania gierki i pokazanych wydarzen. Przeciez jest wiele niezagospodarowanych (badz zagospodarowanych w bardzo ograniczonym stopniu) zagadnien, wojna na pacyfiku jest jednym z nich, wiec nie narzekam.
matrix_dk
21 10 2008, 06:12
CYTAT(terror @ 9 10 2008, 20:43)

10 minut gameplay
http://pl.youtube.com/watch?v=Fizs0ZP8DIISzkoda że psem nie będzie dało się grać

psem grać?? po co?? wystarczy je mieć i jest taka miodna jazda że chej

a jak połączysz to z czołgiem to jesteś Pan życia i śmierci
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.