Za jakis czas chcialbym wymienic wysluzony telewizorek 14". Z racji, ze nie mam zbyt duzo miejsca, moze to byc maksymalnie TV 20 calowy. Widzialem ostatnio kilka modeli Samsunga, ktore spodobaly mi sie wizualnie, a parametry techniczne wydaly mi sie calkiem przyzwoite. Niestety jestem laikiem, jesli chodzi o tego typu sprzet i nie bardzo wiem, na co zwracac uwage przy kupnie LCD, wiec milo by bylo, gdyby ktos obeznany w temacie mi doradzil. Na TV ogladam glownie kablowke i gram na PS2, wiec chwilowo nie zalezy mi na jakichs full hd i innych bajerach. Chcialbym sie zmiescic w kwocie 1500zl (a najlepiej 1400 ;] ).
Czy ktorys z tych modeli jest przyzwoity?
http://www.samsung.com/pl/products/televis...v/le19r86bd.asphttp://www.samsung.com/pl/products/televis...tv/le19r71b.aspOczywiscie nie musi to byc Samsung - po prostu te 2 telewizory (a zwlaszcza ten pierwszy) wydaly mi sie calkiem porzadne. Jesli sa w tej cenie jakies lepsze TV innych firm, to jeszcze lepiej.
Czemu nie, ten BD jest zdecydowanie lepszy, ma wyższy kontrast i HDMI.
Z tymże nie wiem dlaczego koniecznie chcesz panoramiczne LCD do kablówki i PS2. Na tych telewizorach fajnie wygląda pewnie obraz w HD, ale "zwykła" rozdzielczość już niekoniecznie. Jeśli planujesz zakup next gena to przyzwoity wybór, jeśli chcesz pozostać na razie przy tym co masz, to najlepiej przetestuj najpierw te TV, żebyś się nie zawiódł.
Nie wykluczam zakupu jakiegos nextgena, ale to raczej nie w najblizszym czasie. Moze gdzies za rok. Nie zalezy mi koniecznie na panoramie - po prostu wiekszosc LCD jakie widzialem mialo wlasnie taki format. Widzialem tez kilka modeli z ekranem 4:3, jak i takich z calkiem kwadratowym, ale rozdzielczosc byla taka jak w zwyklym TV. Oczywiscie na razie wyzsza rozdzielczosc nie jest mi do niczego potrzebna, ale zawsze moze sie przydac, jak kiedys bede mial konsole nowszej generacji. Chodzi mi o to, ze nie potrzebuje jakichs bajerow, jak np. wspomniane w pierwszym poscie full hd, bo i tak w TV o tak malej przekatnej nie bedzie to az tak widoczne (chyba).
Niestety Bravia raczej odpada, bo z tego co patrzylem, to ceny zaczynaja sie od.1800zl, wiec troche za duzo. Sprawdze, jak prezentuje sie obraz z kablowki na tym 86bd. Co prawda widzialem, jak wyglada obraz na nieco wiekszym modelu z tej serii i bylo calkiem znosnie, ale mozliwe, ze na 19" bedzie gorzej.
Aha, jesli juz bym kupil taki telewizor, to przez jaki kabel bede mial najlepsza jakosc obrazu na PS2?
Tomasson225
20 02 2008, 22:32
Ja właśnie też się zastanawiam nad tym Samsungiem (le19r86). Najlepszą jakość otrzymasz po podłączeniu przez component, ale niestety ten telewizor nie ma takiego wejścia, więc konieczne będą jakieś przejściówki. Pozdrawiam.
CYTAT
Złącza: HDMI x1(1,2), SCART x1, Component x1, S-Video x1