Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ktora Lepsza?
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
Bezelek126
Niedlugo zakupuje ps2, meczy mnie jednak jedno pytanko mianowicie
ktora konsola jest bardziej awaryjna itp.

Czy lepiej kupic slima czy grubego ?tongue.gifP

Prosze podac takze uzasadnienie
juni8
Ja bym wybrał slima(bo taiego mam teraz happy.gif ) a powodów jest kilka:
1) konsola jest mniejsza i cichsza
2) jest mniej awaryjna no i koszty wymiany lasera są dużo mniejsze
3) ma wbudowany network adapter
Suavek
Gruba, ze względu na możliwość podłączenia dysku twardego co jest baaaaaardzo wygodne (a i gry szybciej się wczytują).
signap
bierz Grubasa - kupisz NA i podepniesz dysk to sobie laser zaoszczedzisz
Bezelek126
Na dysku mi nie zalezy tongue.gif
juni8
Owszem jeżeli tylko chodzi o dysk twardy to tylko grubas ale network adapter to dodatkowe 100zeta no i jeszcze dysk.
Jak na dysku Ci nie zależy to bez wachania bierz slima a grubasa olej ciepłym moczem biggrin.gif .
Bezelek126
No to teraz musze dozbierac kasy i od kogos biore slima ;D
Suavek
CYTAT
Na dysku mi nie zalezy
Jasne, każdy tak twierdzi i nie wie co traci. Trzymałbyś w konsoli tylko jedną płytkę, gry wybierałbyś z menu, wczytywałyby się one o wiele szybciej no i konsola działałaby nieco ciszej (czytnik nie pracuje). Osobiście uważam to za naprawdę duży plus, szczególnie kiedy widzi się różnice w działaniu danego tytułu na hdd i z dvd. IMO aspekt warty dopłaty.

I w sumie oprócz faktu, że grubas nie ma wbudowanego NA to nie widzę innych minusów (co najwyżej cena, gdyż slim jest bardziej powszechny).
kaM_Mil
Ja na twoim miejscu trochę bym "popościł" wink.gif ikupił czysta-sze-dzie-siatkę wink.gif
Coati
obie konsole maja plusy i minusy...

slimek:
+wielkosc/waga konsoli
+tanie lasery
+'mobilnosc' tzw mozna na impreze przybrac wink.gif a w plecaku jeszcze zostanie sporo miejsca na 'inne rzeczy'.
- brak mozliwosci sensownego podlaczenia HDD no i to chyba tyle porownujac do fata

grubas:
+HDD
- koszt nowego lasera
- koszt NA
- gabaryty

jest to subiektywny bilans +/- na podstawie porownania obu wersji.
juni8
CYTAT(Coati @ 11 12 2007, 16:37) *
obie konsole maja plusy i minusy...

slimek:
+wielkosc/waga konsoli
+tanie lasery
+'mobilnosc' tzw mozna na impreze przybrac wink.gif a w plecaku jeszcze zostanie sporo miejsca na 'inne rzeczy'.
- brak mozliwosci sensownego podlaczenia HDD no i to chyba tyle porownujac do fata

grubas:
+HDD
- koszt nowego lasera
- koszt NA
- gabaryty

jest to subiektywny bilans +/- na podstawie porownania obu wersji.

Coati masz zupełną racje. Wypadało by jeszcze dodać że w gry z hdd przez neta sobie nie pograsz.
genetyk@
Ja bym polecil gruba, chociaz sam mam slima.Gruba ladnie wyglada jak stoi...potezny sprzet i wiesz co masz..../ Pozatym jak innii wspomnieli mozesz podlaczyc dysk twardy. A tak na uboczu jak wybierzesz gruba polecam wersje srebrna z odcieniem róży...??? taki to byl kolorek? jeslki sie myle poprawcie mnie.
C1REX
Do grubej jest droższy laser, ale jak ma isę HDD, to się z tego lasera dużo nie korzysta.

HDD to świetna sprawa. Wygoda + oszczędność lasera. No i gry szybciej chodzą z HDD.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.