Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Sezon 3
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale > Dexter
laki
Jak tylko dextera złapią to się chyba rozpłaczę wink.gif
Ten serial uważam, za genialny nie ciągnie się jak flaki z olejem tylko trzyma w napięciu. Sezon 2 uważam za bardzo bardzo udany, śmiem twierdzić, że nawet bardziej od 1. Dlatego z niecierpliwością oczekuję sezonu 3 smile.gif
Mejm
Moim zdaniem 2ka nie byla wcale gorsza od 1ki lecz nie miala juz tego magnesu, ktory sprawial ze lykalem po 5 epow na raz. Sadze, ze ten serial powinien sie juz zakonczyc, odejsc w naprawde dobrym stylu jaki sobie przez te dwa sezony wypracowal. To jest prawdziwa perelka wsrod szyszek jakimi sa prison breaki czy inne losty, niech nie traci blasku wraz z kolejnymi sezonami.
signap
te seriale co wymieniles juz w s2 mialy tendencje spadkowa ale s2 dextera wg mnie byl lepszy niz s1 (no procz koncowki wink.gif)
Tokar
Lost akurat popadł w ostry dołek na początku 3 sezonu, ale dość szybko się z niego wygrzebał hyh.gif

Też mi się wydaje, że poza dwoma takimi sobie odcinkami (niestety, w tym finałowym) seria druga Dextera była jeszcze lepsza od pierwszej.
Mejm
CYTAT(Tokar @ 17 12 2007, 16:07) *
Też mi się wydaje, że poza dwoma takimi sobie odcinkami (niestety, w tym finałowym) seria druga Dextera była jeszcze lepsza od pierwszej.

Mi sie wlasnie seria 2 mniej podobala. Pokazanie Dextera, ktory traci kontrole nad swoimi "zasadami", waha sie czy zabijac, w koncu daje sobie wsiasc na plecy FBI (nie z jego winy) a skonczywszy na tym, ze ucieka sie do tak tanich metod gubienia poscigu, ze az zal (kasowanie filmu, sabotaz chlodni) dziala na niekorzysc drugiej serii. Moze tworcy chcieli ukazac bohatera z innej perspektywy? Chwala im za to. Ogladanie przez 12 odcinkow jak w kazdym z nich Dex morduje swoje ofiary w koncu doprwadziloby do odruchow wymiotnych ale zrobienie z Dextera takiej piczki uwazam za krok w tyl. Do tego jest jeszcze kilka fabularnych babolkow, ktore psuja wrazenie. Sezon 1 byl moim zdaniem idealnie opowiedziany i domkniety. W drugim jest pare luk i naciagniec (chociaz tym z PB to do piet nie dorastaja).

I zeby nie bylo. Uwazam 2 sezon za niewiele (niewiele) gorszy od sezonu 1. Dexter to super serial, ktory powinien stanowic wzor do nasladowania.

A jeszcze odnosnie sezonu 3. Tworcom skonczylo sie zrodlo pomyslow jakimi byly ksiazki. Strzelam, ze teraz albo zwroca sie do autora z prosba o wspolprace lub co gorsza sami beda probowac dopisywac ciag dalszy. Bardzo bym nie chcial, zeby okazalo sie, ze w kontenerze bylo jeszcze 3 dziecko albo, ze Dexter w Codym zobaczy mordercze zapedy i stanie sie dla niego mentorem jak Henry...
Guts
CYTAT(Mejm @ 17 12 2007, 17:04) *
CYTAT(Tokar @ 17 12 2007, 16:07) *

Mi sie wlasnie seria 2 mniej podobala. Pokazanie Dextera, ktory traci kontrole nad swoimi "zasadami", waha sie czy zabijac, w koncu daje sobie wsiasc na plecy FBI (nie z jego winy) a skonczywszy na tym, ze ucieka sie do tak tanich metod gubienia poscigu, ze az zal (kasowanie filmu, sabotaz chlodni) dziala na niekorzysc drugiej serii. Moze tworcy chcieli ukazac bohatera z innej perspektywy? Chwala im za to. Ogladanie przez 12 odcinkow jak w kazdym z nich Dex morduje swoje ofiary w koncu doprwadziloby do odruchow wymiotnych ale zrobienie z Dextera takiej piczki uwazam za krok w tyl. Do tego jest jeszcze kilka fabularnych babolkow, ktore psuja wrazenie. Sezon 1 byl moim zdaniem idealnie opowiedziany i domkniety. W drugim jest pare luk i naciagniec (chociaz tym z PB to do piet nie dorastaja).

I zeby nie bylo. Uwazam 2 sezon za niewiele (niewiele) gorszy od sezonu 1. Dexter to super serial, ktory powinien stanowic wzor do nasladowania.

A jeszcze odnosnie sezonu 3. Tworcom skonczylo sie zrodlo pomyslow jakimi byly ksiazki. Strzelam, ze teraz albo zwroca sie do autora z prosba o wspolprace lub co gorsza sami beda probowac dopisywac ciag dalszy. Bardzo bym nie chcial, zeby okazalo sie, ze w kontenerze bylo jeszcze 3 dziecko albo, ze Dexter w Codym zobaczy mordercze zapedy i stanie sie dla niego mentorem jak Henry...

Nie chcę niszczyć ci światopoglądu, ale cały drugi sezon nie był ekranizacją książki, tylko "samodzielnym', nowym scenariuszem wink.gif

edit: oczywiście że drugi wink.gif
Mejm
CYTAT(Guts @ 17 12 2007, 17:44) *
Nie chcę niszczyć ci światopoglądu, ale cały trzeci sezon nie był ekranizacją książki, tylko "samodzielnym', nowym scenariuszem wink.gif

Drugi? wink.gif Nie wiedzialem. Bledne zalozenie. Jesli tak to juz wiem skad te babolce sie wziely tongue.gif Nie no, skoro sami to wymyslali to faktycznie moze byc w trzecim dobrze.
Colio
Mejm, jak coś to materiał książkowy na trzeci sezon i tak jest - we wrześniu w USA wyszła trzecia kniga, 'Dexter in the Dark'
Solidny (pan)
CYTAT(Mejm @ 17 12 2007, 18:13) *
Nie chcę niszczyć ci światopoglądu, ale cały trzeci sezon nie był ekranizacją książki, tylko "samodzielnym', nowym scenariuszem wink.gif

Drugi? wink.gif Nie wiedzialem. Bledne zalozenie. Jesli tak to juz wiem skad te babolce sie wziely tongue.gif Nie no, skoro sami to wymyslali to faktycznie moze byc w trzecim dobrze.

Babolce? Przecież 90% książki przekazano już w pierwszym odcinku pierwszego sezonu, który również w większości był wymyślony przez scenarzystów. Książka przekazała tą opowieść w zupełnie inny sposób. Babolce nie mają tu nic do inspiracji książką (lub jej braku), bo serial jest dużo lepszy i bardziej wielowątkowy.
Mejm
CYTAT(Solidny (pan) @ 17 12 2007, 21:21) *

Babolce? Przecież 90% książki przekazano już w pierwszym odcinku pierwszego sezonu, który również w większości był wymyślony przez scenarzystów. Książka przekazała tą opowieść w zupełnie inny sposób. Babolce nie mają tu nic do inspiracji książką (lub jej braku), bo serial jest dużo lepszy i bardziej wielowątkowy.

To zdanie: "Jesli tak to juz wiem skad te babolce sie wziely tongue.gif" nie zarzuca nic ksiazce ani serialowi. Zart no. Emotka byla confused.gif
Solidny (pan)
CYTAT(Mejm @ 17 12 2007, 21:29) *
CYTAT(Solidny (pan) @ 17 12 2007, 21:21) *

To zdanie: "Jesli tak to juz wiem skad te babolce sie wziely tongue.gif" nie zarzuca nic ksiazce ani serialowi. Zart no. Emotka byla confused.gif

Spoko ;]. Taka dygresja, żebyś się nie martwił. Scenarzyści świetnie sobie radzą bez autora książki ;]
wielad
ktos wie kiedy rusza dexter? bo juz sie za nim stesknilem smile.gif jeden z lepszych seriali jakie ogladalem smile.gif
ShtaS
pewnie na jesień, jak to z serialami bywa
Hela
CYTAT(ShtaS @ 21 01 2008, 21:44) *
pewnie na jesień, jak to z serialami bywa

Jeśli strajk sie przedłuży, to nie liczyłbym na to.
Figaro
Stacje Showtime nie dotyczy strajk, mi się wydaje.
Tommo
Wiadomo kiedy zostanie wydana w Polsce 3 knida ,,Dexter in the Dark''?
MasterShake
nie wiem, a kniga dobra, trzyma poziom pozostalych
Tommo
Trzeba będzie chyba zadzwonić do wydawnictwa amber, może coś powiedzą.
MasterShake
a nie ma na allegro po angielsku?

Kniga dobra, zakonczenie troche pasciarskie i przewidywalne ale czyta sie fajnie.
Tommo
Mój angielski nie jest wystarczający do czytania książek ;]
MasterShake
trzecia kniga juz pod s/f momentami podpada - caly watek z Mrocnzym Pasazerem

http://www.amazon.co.uk/Dexter-Design-Jeff...702&sr=8-12

chyba za c\szybko facet to trzaska ;f. Fakt ze trojka miala swietne recenzje no ale juz?
Wojtq
Trójka i świetne recenzje ? Wiki podaje zupełnie co innego - "Dexter in the Dark received almost unanimously negative reviews. The novel is accused of being poorly written, lacking the style and wit of the first two novels. Furthermore it is widely criticized for departing from the original storyline by introducing supernatural powers. The novel currently has a two-and-a-half star rating on Amazon.com.".
http://en.wikipedia.org/wiki/Dexter_in_the_Dark

Pocieszam się tym, że twórcy serialu musieli wykazać się i tak sporą pomysłowością tworząc scenariusze do poprzednich sezonów. Ostatnio miałem okazję przeczytać pierwszą część książkowego Dex'a (Demony Dobrego Dextera), która diametralnie różni się od serialu - jest dużo uboższa w wątki poboczne (które właściwie nie istnieją), dużo prostsza pod względem akcji, że o zupełnie innym zakończeniu (IMO gorszym) nie wspominając. Serial niewątpliwie bije na głowę książkowy oryginał i mam nadzieję, że w trzecim sezonie nie straci formy smile.gif .
MasterShake
nigdzie nie patrzylem, sugerowalem sie tymi notkami z okladki XD. ale az ak zla nie jest, chociaz czasmai opisy z punktu widzenia tego czegos sa nudne
Kmiot
Wy tu pitu pitu o ksionszkach, a trzeci sezon czeka.

http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,...e_wrzesniu.html

CYTAT
Od dawna wiedzieliśmy, że trzeci sezon Dextera wróci na antenę w okolicach września - października. Dziś znamy dokładną datę: niedziela, 28 września. Oprócz tego znamy tytuł pierwszego odcinka: "Our father". Do czego on nawiązuje? Oczywiście pierwsze skojarzenia wskazują na Harry'ego, ale czy na pewno?

smile.gif
Tommo
Sporo seriali zaczyna nowe sezony właśnie pod koniec września.
Ale wiadomo, że Dex z nich wszystkich najlepszy jest ;]
Kroolik
A z tego co pamiętam miał być w polskiej tv. Kupił ktoś prawa do tego serialu w końcu?
Tommo
Miało być na tvn'nie na początku roku, teraz nowych informacji nie ma i moim zdaniem ten serial nie pojawi się w polskiej tv.
Co to za przyjemnośc oglądać z lektorem? Jeszcze pewnie badziewne tłumaczenie by zrobili.
MasterShake
byl ponoc na universal channel, w n przez vod mozna drugi sezon sciagnac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.