Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: 30 Days of Night
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Specu

Swojego czasu ukazał się u nas w sklepach komiks Steva Nilesa "30 Dni Nocy"
Dziś obejrzałem sobie ekranizację tego dzieła. powiem że jestem cholernie mile zaskoczony.
historia jest prosta: w najdalej wysuniętym na północ miasteczku w USA, zapada noc polarna. taka całkiem niezła, bo 30 dniowa (nocna). i w tym właśnie radosnym podbiegunowym miasteczku, w tę właśnie noc pojawiają się wampiry.

jest krwawo, ciemno, bardzo klimatycznie i ciekawie.
jazda obowiązkowa dla każdego fana horrorów.
widział ktoś? smile.gif
Mejm
Kurcze nie wiedzialem ze powstal film. Z checia obejrze jak wejdzie do kin albo do "sklepow". A jesli idzie o krwiopijcow to z niecierpliwoscia czekam na I am Legend. Jakos ostatni trailer mocno mnie nakrecil na ten film.
87pizol87
Mam ten film, ale nie ogladalem jeszcze. Podobno naprawde dobry film o wampirach. Rowniez czekam na I am legend.

Will Smith Rulez !!!
2razyjot
No film niestety tak samo slaby jak wszystkie z wytworni Dark Castle. Klimatu brak, jest miescina odcieta od swiata w ktorej czola hordzie krwiopijcow (ich design na plus) stawia koles ze swoja ex-laska i banda wiesniakow. Generalnie przydlugawy bo 1h44min trwa a akcja szybko sie nudzi i zwyczajnie mozna przysnac. Nie ma tu mocarnych akcji, czasem poleje sie farba i generalnie tyle - slabiak jakiego juz dawno nie widzialem, no mam jeszcze na dysku "powrot do domu na nawiedzonym wzgorzu" tez od dark castle i tez pewnie bedzie kapa. Aha - zakonczenie filmu fantastyczne, zabraklo tylko podkladu muzycznego z titanica, blah.

Lipa, omijac szerokim lukiem. Gl. bohater to krzyzowka Matta Damona i jacka krzynowka - czytaj niedorozwoj z lekkim zarostem, sic. ;/
Dante
Jak dla mnie znacznie lepsze od większości horrorów jakie pojawiły się ostatnimi czaSY. Jak ktos czytał komiks to wie czego się spodziewać i otrzyma to. Jestem(byłem jak oglądałem już jakiś czas temu) bardzo na tak.
Specu
mi tez sie bardzo podobalo. bylo pare serowych akcji, ale calosciowo film cholernie na +
87pizol87
Juz dawno nie oglądałem tak dobrego filmu o wampirach.Końcówka, trochę przesadzona(ost 2min) ale ogólnie film warty obejrzenia.
_Milan_
hehe, mocne 8/10

swietny klimat, dosyc duszny, czasami przypominajacy karpenterowskie "cos".

koncowka troche dziwna,ale ja tam kupuje ten film.

polecam ,dawno tak dobego horroru niewidzialem.

Psyko
Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl. Niestereotypowe pokazanie wampirow, duzo dawka gore (odrabywanie glowy pod koniec filmu rzadzi), chociaz brakowalo mi jakiegos wiekszego rozmachu...
.:marioo:.
Fajny filmik,ot taki na zimowy wieczór. Design wampirków świetny, fajnie się porozumiewali. Mnie film nie znudził ani na moment. Jedyne do czego można się przyczepić to końcówka jak i kilka głupich akcji w filmie. Ale generalnie jest na plus.
stona
Nie no , chyba inny film oglądałem :| Lubię filmy gore zombiakach i innych -łakach i -wirach . Ujęcie z "lotu ptaka" na rzeź było fpytę ale reszta filmu? No sorry. Skąd oni przypłynęli? Z Norwegii ? A może z Grenlandii XD
Scenariusz się dupy nie trzymał. Akcje były totalnie nie logiczne. Albo robi się film z jajem "jak większość o zombiakach" alb serio i wtedy dba się o scenariusz.
A już końcówka "romantyczna" mnie totalnie pojechała LOL
Za napisy końcowe ocenka o pół punkta w górę wink.gif
4/10 :|

Fak , mogłem przeczytać reckę jj, bym nie bym nie obejrzał w ogóle tego ;\
Psyko
Racja końcówka ssie, ale podoba mi się taki zwierzęce przedstawienie wampirów jak w 30DoN. No i mogliby rozwinąć ten wątek, skąd wzieły się wampiry itp, bo film wali samymi ogólnikami ;/
Dud.ek
Jedyne co mi zapadnie w pamieci to scena z lotu ptaka o której wspomniał stona. Na plus jeszcze design potworów i bardziej mięsiste sceny. Fajnie sie ogląda bo nie ma zbyt długich przestojów. Niestety uznaje potencjał za zje.ba.ny
firana140
xD
oglądałem to w wigilię ;D

jedyny motyw który jako tako utkwił mi w pamięci to odrąbywanie głowy na oko 8 letniej dziewczynce-wampircemassakra

za to końcówka sprawiła że miałem sporo śmiechu

XD wstrzyknął sobie tego "wirusa" i poszedł na ostateczny bój z przebossem wampirów xDD no lol, (pipi), a scena gdy się rozsypywał na słońcu to juz w ogóle była tak "romantyczna" i przesiąknięta heroizmem że tylko czapki z głów i oddać hołd głównemu bohaterowi

IMO film tylko dla fanów kiczowatego gore

mogło wyjść lepiej ale nie wyszło, czyli norma
Psyko
Ten film to nie gore, choć ma pare ostrych wstawek. Chcesz zobaczyć gore? Obejrzyj sobie Guinea Pig smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.