Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tomb Raider: Underworld
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Memory
W najnowszym numerze zachodniego magazynu Play.
Skany - http://www.ps3site.pl/lara-croft-wiecznie-zywa
Sarge
Najważniejsze, żeby nie była tak krótka jak TR: Legend dry.gif ...
Machel
Jesli tylko gra pojdzie w kierunku wyznaczonym przez TR: Legend i TR: A bedzie dobrze.
CHINDOOS
Gameplay pewnie będzie podobny do dwóch ostatnich części czyli bardzo dobry. Martwi mnie natomiast grafika, bo jak narazie to wygląda jak TR:A HD, ale gra jest jeszcze we wczesnej fazie prudukcji więc pewnie jeszcze dużo poprawią.
Divine
Gra i tak pewnie pozostanie w cieniu Drake'a.
Machel
CYTAT(Divine @ 15 12 2007, 11:51) *
Gra i tak pewnie pozostanie w cieniu Drake'a.

Nie chce tu wzniecac zadnej wojny, ale Twoje stwierdzenie nie jest zbyt na miejscu. TR to seria z historia, ma swoj wklad w rozwoj gier tpp. Uncharted to genialny tytul, ale faktem jest jego odtworczosc.
Zarzuce banalem i stwierdze, ze gdyby nie TR to moze i jakis niegrzeczny pies nie wpadlbym na pomysl stworzenia Uncharted. Nie wiem, gdybam sobie.
Zreszta idac Twoim tokiem myslenia to po nakreceniu przez Kubrick'a "The Shining" zaden rezyser nie powinien brac sie za trillery, a jednak powstalo "Seven":P
Dajmy sie tej grze rozwinac.
Yap
Ja odniosę się do górnolotnej wypowiedzi Divine'a. Nie jesteś na tyle boski by przewidywać przyszłość. Jeśli z pierwszą informacją o grze kasujesz jej jakość i porównujesz z innym tytułem to daj sobie lepiej siana. Jeśli to była zaś prowokacja to...no marna jak ścierwo zombie.

Już Legend pokazał, że (poza długością) można coś jeszcze z tej serii wyciągnąć. Anniversary żerował na dobrej sławie protoplasty, ale nie brakowało mu tej pseudo-świeżości. Wszystko wyszło cacy. Niech gierka rozwinie skrzydła, musi minąć troszkę czasu nim będzie można powiedzieć o niej to co Divine ermm.gif .
Tiglatpilesar
Ech Crystalsi... zarzucili tak wspaniałą serię jak Legacy of Kain, żeby stworzyć kiepskie Tomb Raidery.
Divine
Patrzcie dalej przez swoje różowe okulary, dla mnie jest jasne i oczywiste że nowy TR będzie kopią Legenda/Anniversary, jakoś nie chce mi się wierzyć żeby CD wycisnęło z tej serii więcej niż do tej pory. Kolesie wprawdzie tchnęli sporo świeżości w upadłą serię, ale na tym się skończy(ło), spójrzcie jak w obrębie kilku generacji rozwinęła się ich flagowa niegdyś seria Legacy of Kain - kolejne TR'y skończą zapewne w ten sam sposób, jako odgrzewane kotlety. Poza tym NG swoim Drejkiem ustanowiło poprzeczke na tyle wysoko, że taki zespoł jak CD na pewno nie da sobie rady aby ją przeskoczyć. Taka jest prawda, epoka świetności Lary już przeminęła, teraz Drake trzyma palme pierwszeństwa. Chociaż nie powiem, byłbym bardzo mile zaskoczony gdyby TR:U jednak okazał się jakimś większym killerem, niestety, to raczej nierealne. Smutne co?
Masorz
chcialbym zaznaczyc ze sporo elemnetowz tr legend jak i anniversary bezczelnbie skopiowano w drake'u a i sam poziom zagadek nie dorasta do piet tym w tr'ach... oczywiscie nie uwlaczajac samemu Nathanowi ktory jest swietny, ale duzo bardziej noob friendly...
Dr.Czekolada
CYTAT
Ech Crystalsi... zarzucili tak wspaniałą serię jak Legacy of Kain

Właśnie !!, zamiast bawić się panną z latexem tu i tam, powinni kontynuować tą cudną wampirzą serie !!. Nie chce mi się wieżyć że Defiance ma być ostatnią częścią !! ;(.

A tak w ogule to wszyscy macie rację, otóż nie należy oceniać tytułu który jeszcze nie wyszedł (a nóż może ta część będzie innowacyjna ?, w końcu to dzieło nowych twórców a nie 1-wszych ojców Lary, zresztą Anniversary to remake, nie miał mieć innowacyjności). Lecz z 2 strony seria TR ma już swoje lata, i przyzwyczaiła nas do ,,mission packów" a nie kontynuacji ! (chociaż nie powiem TR - 3, 4 i nawet Chronicles dosyć mi się podobał). Ja jednak wieże że to będzie imo świetny tytuł !.
CHINDOOS
Moim zdaniem porównywanie U:DF i TR jest bez sensu. To dwie zupełnie inne gry z innymi założeniami. Nie wiem co według Was mają ze sobą wspólnego? To że Nathan i Lara mogą się wspinać po skałach? Moim zdaniem na tym się podobieństwa kończą...
Masorz
no rzeczywiscie, oprocz podobnych lokacji, broni, ruchow i animacji, zdobywania skarbow i strzelanek z wrogami to są to kompletnie 2 różne gry...

NIE PIER'DOL...
CHINDOOS
Taaa... W ten sposób myśląc można powiedzieć że wszystkie TPP są podobne, wszystkie wyścigi są podobne, wszystkie FPP itd.
Divine
Tomby i U:DF są podobne. Podobne są założenia (mix elementów przygodowych ze strzelaniem), klimat (rodem z Indiany Jones'a), lokacje (dżungle, pradawne świątynie), nawet bohaterzy pomimo przeciwnych płci jakoś bardzo się od siebie nie różnią (oboje robią się na Rambo). Takie podobieństwa mi wystarczą aby porównywać te dwie gry.
mczaper
Zapowiedź Tomb Raider Underworld
http://www.kikoo.pl/zapowiedzi/121-1/Tomb-...der-Underworld/
Tiglatpilesar
Akurat jeśli porównywać Tomb Raidera (jedynkę) i Uncharted to to podobieństwo jest niewielkie. W TR nie ma tabunów piratów, tam masz zapomniane miejsca, gdzie ludzka noga od dawna nie stanęła. Do tego wszechobecna cisza, poczucie osamotnienia. Jedynka miała genialny klimat, w Legend niestety z tego zrezygnowano. Wszystkie te nowoczesne gadżety, bronie i dziesiątki wrogów wszystko spieprzyło.
Od najnowszego TR oczekuję tego co było w jedynce. Chcę, żeby bylo cicho, mrocznie i niekiedy strasznie (mumie z Egiptu czy mutanty z Atlantydy zawsze mnie przerażały, to ich charczenie czy piski brrr).
Dr.Czekolada
...... Zzzzzhgggh o_O, robicie się pomału śmieszni i nieprofesjonalni kwestionując podobieństwo Uncharted do TR dry.gif . Jedyne co na naprawdę odróżnia obie gry, jest fakt iż walka w Uncharted polega na tym, na czym polegał Gears Of War/ Kill.Swith. A Tomby to autocelowanie i hop w bok tongue.gif.

CYTAT
mumie z Egiptu czy mutanty z Atlantydy zawsze mnie przerażały

Ta ?, mnie przerażali ludzie ! o_o, takich dziwaków żem w życiu nie widział (i to drętwe sterowanie w tamtych czasach confused.gif).
Tiglatpilesar
Akurat ciężko, żeby w Tomb Raiderze przerażali ludzie (było ich nie mniej, nie więcej tylko 5). W TR chodziło o rozwiązywanie zagadek, zbieranie kluczy i eksplorcję, nie o strzelanie. To wyraźnie różni te dwie gry.
Dr.Czekolada
Nie, akurat mówie tu o Tomb Raider 2, samą jedynke nie przeszłem tongue.gif.
Tiglatpilesar
Od drugiej cześci seria systematycznie zmieniała się z Tomb Raidera w "City Raidera". Pewnym renesansem była część czwarta, o nieudanej próbie przejścia na ówczesne next-geny (Angel o Darkness) nawet nie warto wspominać.
Legend była za krótka, za łatwa, armia klonów najemników irytowała. Kompletnie niepotrzebny był Zip i Allister, nic tak nie potrafiło zepsuć klimatu jak komentarz jednego albo drugiego.
W najnowszej części powinni zrobić 20% strzelania, 80% szukania kluczy, zręcznosciówek itd.
Na konsole nowej generacji i tak jest pełno strzelanek.
Divine
Jeżeli Underworld utrzyma poziom Anniversary to będzie dobrze, najlepiej żeby zrezygnowano z tej całej filmowości, efekciarskich strzelanin, kretyńskich gadek z Zipem i Allisterem i skupiono się wyłącznie na klimacie, lokacjach i łamigłówkach (te w Legend to parodia, Anniversary też jakoś wybitnie tu nie zabłysnął). Takich patentów jak QTE też nie chciałbym już zobaczyć, średio mi to pasuje do TR'a. No i poziom trudności możnaby jakoś wyżyłować. Czas gry mi zwisa pod warunkiem że do gry wpakują wreszcie jakieś sensowne bonusy (ukryte skarby i dodatkowe ciuchy to zdecydowanie za mało).
Lukastec
A ja se gre kupie. I to mnie nie obchodzi czy bedzie krotka czy dluga czy trudna czy latwa itd. Na razie nie mam tylko TR: TAoD i TRV, ale nie chce tego faktu zmieniac.
Memory
Zapowiedź - http://www.kikoo.pl/zapowiedzi/121-1/Tomb-...der-Underworld/
Machel
CYTAT(Memory @ 22 12 2007, 20:25) *

Tworcy obiecuja to co zawsze smile.gif Ja tam trzymam kciuki, w sumie nawet nie licze na specjalna innowacyjnosc tylko pozadne next genowe rozwiniecie ideii TR:L oraz TR:A.
Emet
Nowe screeny.

Moim zdaniem prezetuje się to całkiem nieźle.
http://www.gamersyde.com/news_5881_en.html
Machel
Swiatlo i deszcz daja rade. Widac przeca golym okiem, ze ta gra sie dopiero robi smile.gif Screeny jak dla mnie super, czekam na ten tytul jeszcze w tym roku wink.gif
the_m
Kilka nowych obrazkow
http://www.gameonly.pl/images.php?s=newsy&...d=13558&f=1

Brudna Lara? Moze trzeba bedzie panią archeolog pod prysznic zaprowadzić chytry_.gif Chyba ze to tylko swiatlo wink.gif
grzes_l
Nie, po prostu Angelina jest wytatuowana wink.gif
Hela
Nowy screen:
http://www.gamersyde.com/news_6608_en.html

Wygląda świetnie, ale na pewno jest mocno podrasowany.
Hrubaz
Ten Boss monster nie napawa mnie zbytnim optymizmem. A wystrój komnaty to bardziej do Mortal Kombat pasuje. I ciekawe do czego te kolce nad głową ośmiorniczki wink.gif
the_m
Skany pierwszego poziomu:http://www.pro-gamers.fr/index.php/News/La...-ces-scans.html
Z ciekawostek z tego preview:
- Lara dostanie bron usypiająca (będzie tez harpun)
- zamiast QTE będzie "matrixowe" zwolnienie czasu żeby w odpowiedni sposób można było zareagować
- gra ponoć będzie wypośrodkowana pomiędzy Legend a pierwszymi częściami serii
TomisH
2 nowe, hi-resowe screenshoty z gry.
the_m
nowe info:
http://www.360sync.com/2008/06/20/tomb-rai...erworld-details

For generations, stories have been told of the fearsome weapon of the Norse god Thor. Legend holds that he who wields the hammer has the power to smash mountains into valleys and the strength to destroy even the gods. For more than a thousand years it has existed only as a myth…until now.

In an ancient ruin on the floor of the Mediterranean Sea, Lara Croft uncovers proof of the Norse underworld and the mythical hammer. As she attempts to unravel the secrets behind these myths, Lara’s perilous journey leads her toward a forgotten power that, if unleashed, could lay waste to all civilization.

In this new title, Tomb Raider: Underworld, Lara Croft explore exotic locations around the world. The title has a release date for November 2008. Check out some of the features below…

the_m
Lara na starość dorobiła się cellulitisu tongue.gif

reszta obrazków
Gogiel
A tu http://www.gamersyde.com/news_6957_en.html kolejna porcja screen`ÓW! Jeżeli fabuła będzie dawać rade to może przekonam się do nowego Tomb`a.
Hysz
Jeśli ta gra chociaż w 1% zapełni pustkę powstałą po Legacy of Kain, to ma miejsce na mojej półeczce... sad.gif
xylaz
CYTAT(Hysz @ 16 08 2008, 21:15) *
Jeśli ta gra chociaż w 1% zapełni pustkę powstałą po Legacy of Kain, to ma miejsce na mojej półeczce... sad.gif

No pewnie cyce Lary mogą zapełnić każdą pustkę, tylko co to ma wspólnego z Legacy of Kain? tongue.gif
Gra wygląda ładnie, ale ta postać mnie irytuje. Po obejrzeniu zwiastuna mam już przeczucie, że postacie, dialogi czy poczucie humoru będą słabe w porównaniu do Uncharted.
Yuki
dialogi...postacie...poczucie humoru....masakra

ja chce zagadki, totalnie lamiace psyche lamiglowki ktore zajma mi dni, tygodnie czy wieczory, szczegolnie takie jak w czesci czwartej

uncharted....naprawde prosze nie porownywac Tomb Raidera do Uncharteda, ktory z poczatku porownywany z ta wlasnie gra zaoferowal nam jedna...do tego banalnie prosta zagadke przez cala gre w ktorej glownym motywem bylo monotonne strzelanie...no sorry...gra mi sie nie podobala, byla nastawiona na odmuzdzajaca mlucke i wogole jej nie strawilem, przykro mi sad.gif

NA nowego Tomb Raidera czekam z niecierpliwoscia....mam nadzieje ze znow spedze nad nia wiele dni...ze tworcy znow uracza graczy duuuza iloscia mega miodnych zagadek ktore sfrustruja niejednego fana serii wink.gif
Hysz
Crystal Dynamics [Eidos] tworzyło LoK kiedyś. Teraz umieszczają małe smaczki związane z LoK w swoich innych grach [chociażby dzwon, czy ciuszki w poprzednim TR], a że ja dalej czekam na nex genowego LoK, toteż pewnie wezmę TR, żeby chociaż zobaczyć znaczek klanu Raziela w HD xD.
YETI
http://www.ps3site.pl/alison-carroll-jako-lara-croft/
bez komentarza smile.gif
stabik
Bosh ten Londyński akcent to ja już wole po hiszpańsku ;/
Yuki
laska fajna, glosik fajny tongue.gif i akcent mi sie podoba...moze byc cudo wink.gif
rkBrain
Dziwię się, że udało im się reaktywować tą serię. Wydanie czwartej i piątej części, nie różniących się praktycznie niczym od poprzednich. Angel of Darkness, które może się tylko pochwalić szumną akcją marketingową. Na szczęście na tym się nie zakończyło.
xylaz
krótszy zwiastun GC 2008: Thai Trailer
PiotrB
CYTAT(YETI @ 23 08 2008, 13:59) *

Można się przyczepić tylko do jej głosu smile.gif. Dla mnie bomba bo i tak pewnie inna pani użyczy głosu Larze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.