Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Dark Knight
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
gekon
Film sobie popsujesz, poczekaj do DVDRipa.
golab
CYTAT(_Milan_ @ 20 07 2008, 13:56) *
chcialbym byc tak silny i nie sciagac kinowki ;/

kusi kurfa kusi

obejrzyj se animowanego, fajna rzecz, poza pierwszą nudną, pozostałe pięć jest bardzo dobrych
alienator
A kinówki nie warto póki co ruszać, srsly.
Mordechay
Milan nie ściągaj, najpopularniejsza wersja ma audio 6/10 i video 3/10.Z(pipi)iesz sobie film tylko, wiem, bo sam chciałem ściągać biggrin.gif
Figaro
A za jaki szacowany czas nadejdzie DVDRip? Bo do pl premiery w kinie się nie doczekam.
_Milan_
no jak pojawi sie dvdrip to wymiekne.
Mathiu
Na Onecie piszą, że film bije rekordy również w IMAXach... powiedzcie, że to będzie w 3D... ?!
Zeratul
bylem wczoraj w kinie... strata czasu. Kolejny crap. Ledger jako Joker genialny i to jedyna dobra rzecz jaka moge o tym filmie powiedziec
gekon
Nie wierze Ci, kłamiesz.
wozek
No, pozamiatane chlopaki. Seans mozna sobie juz odpuscic i cieszyc sie z 15zl w kieszeni.

@daun:

CYTAT
Let's face it... Movie industry is going down. Nobody can make good movie anymore.
In 2008 I saw only 2 good movies.
First one was DEJA VU with Denzel Washington and second was IRONMAN.

Przestalem czytac.

wczesniej zdazylem upasc z krzesla.

turlajac sie ze smiechu.

...
Zeratul
Moja recka z yahoo...

w sumie nie ma spoilerow ale na wszelki wypadek ukryje

Let's face it... Movie industry is going down. Nobody can make good movie anymore.
In 2008 I saw only 2 good movies.
First one was DEJA VU with Denzel Washington and second was IRONMAN.

I really hoped Dark Knight will be a great movie.

There might be some spoilers in the review but if you're familiar with Batman comic books you should be ok.

Storyline!
Bad experience. If you're trying to show and explain everything and make a complex story you should be aware people will get bored. Batman supposed to be an action movie. Making a Batman movie a morale movie can't be good. Why did Nolan have to preach us? Why had he showed us that people are not bad? Batman is about action, violence and simple choice between good or evil. Complexity doesn't fit here.

Movie was too long and too many things were put together. Ok, maybe overall the whole story made sense but it was just a waste of time. I saw similar scenario in "Seven" with Brad Pitt and it made sense there but not in a Dark Knight.

Christian Bale is terrible as a Batman. If you watched Iron Man you probably loved Tony Starks. Why? Because MAIN CHARACTER HAD A PERSONALITY! Bruce Wayne played by Bale was just a douche bag with no personality at all. Tony Starks had money too, was surrounded by women, fast cars but was funny and charismatic. Wayne was a boring pole which tried to be cool. Not even mentioning when Bale turned into Batman he sounded like he just made 10 *****s and could not speak clear. Sorry Bale you're not being a tough guy buy sounding like a drunk but by the way you act and your acting was terrible.

Maggie Gyllenhaal - who the hell is she? Who did make a decision to put an ugly chick in the role of HOT BABE! Let's get some background here... Batman - Kim Basinger, Batman Returns - Michelle Pfeifer, Batman Forever - Nicole Kidman, Batman & Robin(worst Batman ever) - Alicia Silverstone, Batman Begins - Katie Holmes... all of them are HOT. Maggie is not hot at all. Her acting was decent, but we don't expect from main female character in batman movie to act great but to be HOT. Sorry you failed. Get a plastic surgery before next movie.

Heath Ledger - OUTSTANDING!! Whole performance was great. I loved Joker he played. ONE OF THE BEST EVIL MAIN CHARACTERS OF ALL THE TIME! He was sick, psychopathic and crazy!! TRUE JOKER. REST IN PEACE. You will live forever!

Aaron Eckhart - bad, bad, bad... ok he had a nice scene in the court but that's about it. If Nolan would give me a script and offer Harvey Dent's role the only reason why I would agree to play it is the money. Dent's role was bad from the beginning. He was boring, not too confident and didn't draw any attention. Movie would be much better without Eckhart and Harvey Dent.

There were almost no special effects in the movie. Some explosions, crashes, that's it. The whole chase after Harvey Dent locked in the police armor car was looking good but was also stupid. Batman’s gadgets were boring and bike didn't look cool. Somehow I liked the original car from Batman 1 best, same with the costume.

Overall movie was bad and without Ledger it would be crap. Joker saved the movie and actually only his dialogs or I should rather say monologues were funny, smart and made sense.

Why Iron Man pwns Dark Knight? Because main character was not a red brick with no personality. Because I'm really tired of storyline based on the whole world/city/country/continent is going to be destroyed and only superhero can save our asses. Why can't we go back to stories when hero has to face antihero and stick to that. Why do we have to watch evacuation of the city, morale choices and SUPER SONAR XRAY CRAP?
Mordechay
CYTAT(Zeratul @ 21 07 2008, 17:36) *
bylem wczoraj w kinie... strata czasu. Kolejny crap. Ledger jako Joker genialny i to jedyna dobra rzecz jaka moge o tym filmie powiedziec

Fotomontaż!!111one

Koleś od recenzji chyba za dużo na filmie się nie zna skoro mówi, że z lepszych filmow jakie w tym roku widzial to ironman (zgodze sie, niezly byl) i Deja Vu (2006 r n/c).
signap
ocena na IMDB mnie dobila
ragus
Pytanie do Zeratula:Czy w DK mamy two-face'a na zasadzie pół mordy normalnej, a pół też fajnej?
Zeratul
CYTAT(ragus @ 21 07 2008, 18:52) *
Pytanie do Zeratula:Czy w DK mamy two-face'a na zasadzie pół mordy normalnej, a pół też fajnej?

Two face jest fajnie zrobiony. Po prostu ma spalone pol twarzy. Obrzydliwie to wyglada czyli fajnie. Co nie zmienia postaci rzeczy, ze jest zbedny i wpleciony w film by wytlumaczyc slaba fabule

CYTAT(Mordechay @ 21 07 2008, 18:10) *
CYTAT(Zeratul @ 21 07 2008, 17:36) *

Fotomontaż!!111one

Koleś od recenzji chyba za dużo na filmie się nie zna skoro mówi, że z lepszych filmow jakie w tym roku widzial to ironman (zgodze sie, niezly byl) i Deja Vu (2006 r n/c).

to wymien lepsze filmy w 2k8...
a co do deja vu chodzilo mi, ze go widzialem w 2k8, a nie ze wyszedl w 2k8... chociaz blu-ray chyba wlasnie wyszedl w 2k8 a takowej wersji go widzialem...
ogqozo
CYTAT
to wymien lepsze filmy w 2k8...

"WALL.E"? Na pewno bije na głowę "Deja vu" czy "Iron Mana"... Pewnie wymieniłbym więcej, jakbym mieszkał w USA, wiadomo jakie jest opóźnienie w dystrybucji.
gekon
CYTAT(signap @ 21 07 2008, 18:12) *

Nie warto wierzyć tym oceną, ale TDK ma wszędzie świetną prase. Ocena na IGN = 10/10. Nie potrzeba mi kolejnego REC czy Blair Witch, dlatego nie mam zamiaru ściagać i ogladać wersji Cam., ale moj znajomy się skusił i nie mogł wyjsc z podziwu dla tego filmu. Chyba nawet dam te 20 zł i pojde do kina.
ogqozo
CYTAT
Ocena na IGN = 10/10.

Fakt, że IGN dał 10, tylko napawa mnie niepokojem.
ghost.
CYTAT(gekon @ 22 07 2008, 08:39) *

Nie warto wierzyć tym oceną, ale TDK ma wszędzie świetną prase. Ocena na IGN = 10/10. Nie potrzeba mi kolejnego REC czy Blair Witch, dlatego nie mam zamiaru ściagać i ogladać wersji Cam., ale moj znajomy się skusił i nie mogł wyjsc z podziwu dla tego filmu. Chyba nawet dam te 20 zł i pojde do kina.

To chyba właśnie przede wszystkim IMDB, a nie innym serwisom, można ufać w kwestii trafności ocen

jak narazie, prawie 70k ocen, średnia 9.6
lukasz
CYTAT(ghost. @ 22 07 2008, 11:00) *
CYTAT(gekon @ 22 07 2008, 08:39) *

To chyba właśnie przede wszystkim IMDB, a nie innym serwisom, można ufać w kwestii trafności ocen

jak narazie, prawie 70k ocen, średnia 9.6

Trudno ufać serwisom gdzie za ranking odpowiadają przypadkowi ludzie. Najlepszy przykład to filmweb gdzie scarface był koło 80 miejsca a jak dali go do jakiejś gazety to nagle wylądował na pierwszym. IMDB z Batmanem jako najlepszym filmem w historii też stawia swoja wiarygodność pod znakiem zapytania.
ghost.
no w sumie prawda, każdy z tych rankingów tworzą przypadkowi ludzie, ale jak juz odnosimy się do takich przypadkowch, to średnia na IMDB jest chyba najbardziej reprezentatywna (z czysto statystycznego wzgledu, tzn ilośc i przekroj ludzi, którzy się udzielają)

mi akurat jeszcze nigdy nie zdażyło się zawieść na werdykcie z imdb, wiec licze, że i tym razem bedzie bardzo, bardzo dobrze smile.gif
BieŃ
ssanie na ten film mam ogromne baby.gif ale wytrzymam...poczekam do 8 i lece do kina,jakie sa recenzje wie kazdy..begins uwazam za najlepszy film o batmanie wiec dark knight mnie bankowo zniszczy icon_twisted.gif
lukasz
CYTAT(ghost. @ 22 07 2008, 12:11) *
no w sumie prawda, każdy z tych rankingów tworzą przypadkowi ludzie, ale jak juz odnosimy się do takich przypadkowch, to średnia na IMDB jest chyba najbardziej reprezentatywna (z czysto statystycznego wzgledu, tzn ilośc i przekroj ludzi, którzy się udzielają)

mi akurat jeszcze nigdy nie zdażyło się zawieść na werdykcie z imdb, wiec licze, że i tym razem bedzie bardzo, bardzo dobrze smile.gif

Hmmm właśnie chyba nie jest , bo im więcej średnich i przypadkowych widzów ocenia to głosy tych , którzy trochę się znają giną w morzu tych , których nowy Batman to najlepszy film w historii.
MasterShake
powoli spada, 9.5 juz jest.
Zeratul
macie druga opinie... kumpel byl wczoraj i uwaza, ze to najlepszy action movie jaki w zyciu widzial...

oh well.
STRETCH
ma ktos jakies info z boxoffice?
tk
nie wiem o co dokładnie ci chodzi, ale rekord otwarcia jest. 158,4 mln zielonych w pierwszy weekend czyli pobił zeszłorocznego spider mana o ok. 7 i o jakieś 30 piratów z karaibów.
2razyjot
No ocena nowego nietoperza to glownie efekt re-maku najlepszej czesci batmana, smierc aktora grajacego role jokera, no i hamburgery, ktore sa upasione na macdonaldsie i komiksach wiec o czym my tu mowimy? Ocena pewnie poleci na pysk po premierze w innych krajach.

A nowy batman? Widowiskowy, klimatyczny i z przytupem. W kilku momentach potrafi przynudzic, ale generalnie najlepsza czesc nietoperka a postac jokera jest zaiste perfekcyjna i Jack Nicholson zostal pokonany i nie dorasta do piet obecnemu Jokerowi. wink.gif Chetnie wybiore sie do kina na premiere, szkoda, ze w heliosie we wrocku jakos rezerwowac wczesniej nie mozna - widzialem na razie w domu film ale do kina isc po prostu trzeba; ocena z imdb jak na ekranizacje komiksu daje rade i odzwierciedla jakosc filmidla, ale jako film akcji mocne 8 bedzie wskazane.

gekon
CYTAT
No ocena nowego nietoperza to glownie efekt re-maku najlepszej czesci batmana

Remake? Ktorej czesci? oO

Co do smierci Ledgera to się zgodzę. Nic tak nie dodaje sławy i rozgłosu jak smierć.
2razyjot
CYTAT(gekon @ 23 07 2008, 19:41) *
CYTAT
No ocena nowego nietoperza to glownie efekt re-maku najlepszej czesci batmana

Remake? Ktorej czesci? oO

Zle sprecyzowalem - wersja filmu z jokerem, ten rowniez w 1 czesci gacka wystepowal. Sorry.
gekon
Ojtam, po prostu Joker jest najfajniejszym badgayem z Batmana. nolan wiedział co robi. Pewnie dałby jeszcze Pingwina, ale wersja DeVito jest NIE do przebicia. Taki Pingwin ostateczny.
Mr. Blue
CYTAT
ale wersja DeVito jest do przebicia.

Nie do przebicia!
Psyko
Jestem w stanie uwierzyc ze Ledger to lepszy Joker od Nicholsona, ale nie wyobrazam sobie lepszego Pingwina od DeVito, nie dosc ze aktorsko zarzadzil, to i ma fizyczne predyspozycje do tej roli.
White
http://www.spike.com/show/27863?cmpnid=800...lkdes=COL_27863

Bat-A-Thon, półgodzinny przegląd przez wszystkie ekranizacje człowieka nietoperza, od lat 20 XX wieku, poprzez dzieła Burtona, aż po Begins i Dark Knight. Warto obejrzeć i przypomnieć sobie to wszystko raz jeszcze. Autorem jest James Rolfe, znany też jako Angry Video Game Nerd.
grvac
Witam.

Piszecie że ten Ledger jest lepsiejszym Jokerem od Nicolsona, a Joker był jest i będzie tylko w wykonaniu Jacka.
Joker w wykonaniu zmarłego w Panu Ledgera to jakiś powalony ćpunek, brak mu tego co miał Joker Nicolsona: szał i obłęd w oczach. Zaznaczam iż filmu jeszcze nie widziałem ale po trailerach mogę powiedzieć że nowy Joker ssie.
Zeratul
mylisz sie... i to bardzo. Zobaczymy co powiesz jak zobaczysz akcje ze znikajacym olowkiem...
MasterShake
CYTAT(grvac @ 27 07 2008, 15:20) *
Witam.

Piszecie że ten Ledger jest lepsiejszym Jokerem od Nicolsona, a Joker był jest i będzie tylko w wykonaniu Jacka.
Joker w wykonaniu zmarłego w Panu Ledgera to jakiś powalony ćpunek, brak mu tego co miał Joker Nicolsona: szał i obłęd w oczach. Zaznaczam iż filmu jeszcze nie widziałem ale po trailerach mogę powiedzieć że nowy Joker ssie.

ale na pewno widziałeś dobre trailery?

Na necie ponoć są już wersje w dobrej jakości. Oglądał ktoś? Bo ja chyba nie dotrzymam do premiery
ghost.
wciąż tylko kinówki...

nie słuchaj jj'a, on innych nie oglada ;p
MasterShake
no wlasnie znalazlem jedną, z sampla wygląda w porządku więc poddaje się i wciągam xd
Figaro
ściągnij i zapodaj jakieś zdjęcie (oraz linka) jeśli jakość dobra, ja już zdycham od czekania.
Snejk
slyszalem, ze u mnie na wsi jest 2go przedpremiera w heliosie. Bendem (pipi)a - jak beda miejsca.
MasterShake
z jakiej wsi jesteś chłopcze?
Snejk
ze szczecina :<
tk
szejk, u nas też jest. 2 i 3 w heliosie na kazimierza.
MasterShake
o to klawo, i tak dzisiaj obejrze xd
Kroolik
Na ten film to poświęcę te 13-16 zeta by pójść do kina.
Miłego oglądania na 21 calowych lcd'kach z dźwiękiem stereo xD
MasterShake
dziękuję, pomyślę o Tobie jak będę oglądał.
_Milan_
w sumie sam mysle czy by nie sciagnac, do kina tez pojde bankowo, a batman to nie jest jakis popis efektow specjalnych, chce tylko obejrzec jokera, tyle ;]

master, napisz mi na pmce jak to wyglada.
MasterShake
wroce do domu to powiem co i jak z tym, tez w sumie dla jokera chce to zobaczyc bo reszta mnie jakos je.bie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.