Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wii Fit
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
rastafuraj
Pytanie jak w temacie...

Ogladalem filmik na Youtube jak gosc rozpakowuje swoje WII Fit.... cos mowil o cenie 70 dolarow.

Czy mozna to juz kupic ? jesli tak to gdzie?

Pozdrawiam
mati2109
mnie też to interesuje!
rastafuraj
http://www.youtube.com/watch?v=iXYfHAa4V7E

To jest ten filmik

szukalem takze na ebay
http://search.ebay.com/search/search.dll?f...&category0=

i jest tego pełno

Pytanie jest nastepujace

czy da sie to kupic gdzies w Polsce, dzisiaj jeszcze napisze do nintendo...
ogqozo
To, co widzisz na filmikach, to wersja japońska. Oficjalnie jest dostępna tylko w Japonii. Żeby ją uruchomić, musisz mieć japońską konsolę Wii.
rastafuraj
CYTAT(ogqozo @ 16 12 2007, 15:20) *
To, co widzisz na filmikach, to wersja japońska. Oficjalnie jest dostępna tylko w Japonii. Żeby ją uruchomić, musisz mieć japońską konsolę Wii.

wlasnie taka wersje konsoli mam i teraz z tego co mowisz to jak kupie w Polsce w Media Markt to mi nie pojdzie na konsoli tak?

to ja juz sam nie wiem, mam kupic tego WIi Fit z Ebay???
ogqozo
Wii ma blokady regionalne. Innymi słowy - gry europejskie nie działają na konsoli NTSC-J (Japonia), a japońskie - na konsoli PAL (Europa). Jeśli ty masz konsolę NTSC-J, a działają ci na niej normalnie gry PAL kupione w Polsce, to może znaczyć tylko jedno - jest przerobiona. W takim wypadku możesz spokojnie kupować gry bez patrzenia na region. Jeśli konsola nie jest przerobiona - będą ci na niej działać tylko gry NTSC-J.
rastafuraj
Kurcze to ja już nie wiem co robić....

Kupiłem WII w chinach... sprawdziłem czy jest przerobiona po prostu ściągając gry w NTSC i wszystkie poszły.
Ściągnołem jedną w PAL ale wyskoczył jakiś błąd płyty, tylko że nie wiem jaki błąd confused.gif
Może powinienem ściągnąć jakąś inną grę PAL z netu i sprawdzić czy pójdzie?

Jakie są te regiony Nintendo?? Europa, Australia, Ameryka, Japonia (czy w to wchodzą też Chiny?)

I jak to się ma do WII FIT.
Czy ono będzie działać tylko w wybranych regionach?

Czyli ja nie mogę kupić w media markt, ale muszę ściągać z Japonii??

Bardzo bym prosił o wytłumaczenie mi tego, bo musze to kupić i lepiej żebym od razu kupił dobry region,....
dziki_dziku
CYTAT(rastafuraj @ 16 12 2007, 20:18) *
Kurcze to ja już nie wiem co robić....

Kupiłem WII w chinach... sprawdziłem czy jest przerobiona po prostu ściągając gry w NTSC i wszystkie poszły.
Ściągnołem jedną w PAL ale wyskoczył jakiś błąd płyty, tylko że nie wiem jaki błąd confused.gif
Może powinienem ściągnąć jakąś inną grę PAL z netu i sprawdzić czy pójdzie?

Jakie są te regiony Nintendo?? Europa, Australia, Ameryka, Japonia (czy w to wchodzą też Chiny?)

I jak to się ma do WII FIT.
Czy ono będzie działać tylko w wybranych regionach?

Czyli ja nie mogę kupić w media markt, ale muszę ściągać z Japonii??

Bardzo bym prosił o wytłumaczenie mi tego, bo musze to kupić i lepiej żebym od razu kupił dobry region,....

tylko jedna rzecz: skoro ŚCIĄGASZ gry z internetu i wyskakuje ci błąd przy NAGRYWANIU płyt, to istnieją dwa logiczne wyjaśnienia
1. posiadasz jedyny na świecie egzemplarz konsoli region-free
2. heloł! masz spiraconą konsolę!
ashka
CYTAT(rastafuraj @ 16 12 2007, 17:53) *
CYTAT(ogqozo @ 16 12 2007, 15:20) *
Żeby ją uruchomić, musisz mieć japońską konsolę Wii.
wlasnie taka wersje konsoli mam

CYTAT(rastafuraj @ 16 12 2007, 18:18) *

To w końcu masz konsolę po chińsku czy po japońsku? Jeśli po japońsku, to zrób zdjęcie temu błędowi, co ci wyskakuje i wklej tu, to ci powiem, co tam jest napisane.

Nie znam się zbytnio na czipach, więc nie wiem, czy są takie, które odpalają wszystkie gry NTSC (J, U/C), a PALowskiech niet. Może są i ty taki masz, heh.
ogqozo
Nie znam się na przeróbkach. IMO jedyny sposób, by sprawdzić, jakie regiony działają na Twojej konsoli, to uruchomić grę z każdego regionu i zobaczyć, czy działa. Jeśli działają ci tylko gry z USA albo Japonii, to chyba jesteś na nie skazany do końca.

Wii Fit na razie ukazało się tylko w Japonii, wersje dla USA i Europy pojawią się w przyszłym roku. W polskich sklepach będzie tylko wersja PAL, ale inne można kupić przez internet.
rastafuraj
CYTAT(dziki_dziku @ 16 12 2007, 18:26) *
tylko jedna rzecz: skoro ŚCIĄGASZ gry z internetu i wyskakuje ci błąd przy NAGRYWANIU płyt, to istnieją dwa logiczne wyjaśnienia
1. posiadasz jedyny na świecie egzemplarz konsoli region-free
2. heloł! masz spiraconą konsolę!

Nie wyskakuje mi żaden błąd przy nagrywaniu płyt - nigdzie o tym nie pisałem
1. W internecie można przeczytać że chinole przerabiają WII na region free....ale to tylko internet
2. to już wiem bo ściągnołem grę z netu....zresztą napisałem o tym, więc nie odkryłeś tutaj nic.

CYTAT(ashka @ 16 12 2007, 18:39) *
To w końcu masz konsolę po chińsku czy po japońsku? Jeśli po japońsku, to zrób zdjęcie temu błędowi, co ci wyskakuje i wklej tu, to ci powiem, co tam jest napisane.

Nie znam się zbytnio na czipach, więc nie wiem, czy są takie, które odpalają wszystkie gry NTSC (J, U/C), a PALowskiech niet. Może są i ty taki masz, heh.

Nie mam pojęcia smile.gif Niby Cihińska bo kupiona w Chinaich ale z drugiej strony nie mogę znaleźć oddziału Nintendo WII China.
Ponadto w którymś temacie tu na forum dowiedziałem się że nie posiadam możliwości zmiany języka w menu na inny - tak samo jak to ma wersja japońska.

Nie się również na czipach, póki co odpalają mi gry oznaczone na torrencie jako [USA] [NTSC] i [ASIA] [NTSC]
Próbowałem też [ENG] [PAL] ale nie poszło ale z drugiej zaś strony nie wiem z jakiego powodu nie poszło, może płhta źle nagrana... niestety wyrzuciłem ją, ale postaram się pożyczyć od kogoś pewną oryginalną grę PAL wtedy jeśli wywali mi błąd wkleję go tutaj dla Ciebie byś mi pomógła.

A tutaj daje ci skrina z menu mojej konsoli, może powiesz czy to chiński czy japoński?

CYTAT(ogqozo @ 16 12 2007, 19:27) *
Nie znam się na przeróbkach. IMO jedyny sposób, by sprawdzić, jakie regiony działają na Twojej konsoli, to uruchomić grę z każdego regionu i zobaczyć, czy działa. Jeśli działają ci tylko gry z USA albo Japonii, to chyba jesteś na nie skazany do końca.

Wii Fit na razie ukazało się tylko w Japonii, wersje dla USA i Europy pojawią się w przyszłym roku. W polskich sklepach będzie tylko wersja PAL, ale inne można kupić przez internet.

Co do gier to akurat mam już ich prawie 50 i więcej nie potrzebuję - zakupiłem je legalnie w chinach a w pirata się bawić nie lubię.
Chciałbym dokupić WII dla mojej kobiety bo jej się to podoba, kwestia czy Wii Fit Board ma też blokadę regionalną???

I teraz sprawdzić jaką mam wersję to najwidoczniej muszę sciągnąć pirata i wkleić tu skrina to Ashka mi odpowie - dziękuje serdecznie

Ważne pytanie : jakie są regiony konsol? Jakie są adresy stron Nintendo odnośnie każdego regionu? a najlepiej mejle do przedstawicieli Nintendo odnośnie każdego regionu

Pozdrawiam serdecznie wszystkich i dziękuje za wpisy
Gosiek
Zgodnie z wikipedią:

CYTAT
The main regions are:

* Asia (NTSC-J)
* North America (NTSC U/C)
* Europe and Oceania (PAL, PAL/E)
* China (NTSC-C)

A menu Twojej konsoli jest po japońsku.
ashka
CYTAT(rastafuraj @ 16 12 2007, 23:22) *
A tutaj daje ci skrina z menu mojej konsoli, może powiesz czy to chiński czy japoński?

Japoński.

CYTAT(rastafuraj @ 16 12 2007, 23:22) *
Co do gier to akurat mam już ich prawie 50 i więcej nie potrzebuję - zakupiłem je legalnie w chinach a w pirata się bawić nie lubię.

Kupiłeś stos wypalanek i walisz takim tekstem? Może bez przegięć.
rastafuraj
CYTAT(Gosiek @ 17 12 2007, 00:24) *
Zgodnie z wikipedią:

CYTAT
The main regions are:

* Asia (NTSC-J)
* North America (NTSC U/C)
* Europe and Oceania (PAL, PAL/E)
* China (NTSC-C)

A menu Twojej konsoli jest po japońsku.

dziękuje

CYTAT(ashka @ 17 12 2007, 00:34) *
Kupiłeś stos wypalanek i walisz takim tekstem? Może bez przegięć.

Oj chyba dow(pipi)u nie zrozumiałaś wink.gif

Bez stresu nie wiem jaka tu jest polityka forum odnośnie takich rzeczy, więc napisałem zachowawczo wink.gif

Też dziękuje za pomoc.
Jutro załatwię jakąś grę PAL i zarzucę do WII...

Tak więc co sądzicie ściągać sobie WII FIT z EBAY tą wersję Japońską?
sinner
Ok, ale co z Wii Fit? wink.gif Bo trochę odeszliście z tematu. Wiadomo coś nt. premiery tego cuda w polsce/europie ?
rastafuraj
W Japonii już wyszła a w Europie ponoć w przyszłym roku.
Cena będzie zapewne koło 200 pln, na pewno nie mniej, ja stawiam na 299 a co to ciągle dwieście ;|

Uzyskałem także list od redakcji PSXextreme, redakcja twierdzi że sprzęt nie ma blokady regionalnej i mam poczekać na premierę światową i kupować w media markt.
sinner
200zł jeszcze warto, 299zł trochę gorzej.
A tak w ogóle, to będą jakieś specjalne gry robione pod Wii-fita?
ogqozo
CYTAT
A tak w ogóle, to będą jakieś specjalne gry robione pod Wii-fita?

Samo Nintendo jeszcze nie jest pewne.
rastafuraj
Apropo moich walk o to jaki region mam konsoli i jakie regiony gier mi pasuja

moja konsola jest region free - odpala zarowno gry PAL jak i NTSC smile.gif

Pozdrawiam
Baron Ski
Witam panowie,

Polecam Waszej uwadze wyczerpującą (prawdopodobnie pierwszą polską) recenzję europejskiej wersji Wii Fit. Znajdziecie ją tutaj:

http://onlygames.pl/artykul-wii_fit_-_recenzja-1141.html

Oprócz tego test deski dodawanej do Wii Fit:

http://onlygames.pl/artykul-wii_balance_bo...i_fit-1140.html

Wielka dawka informacji dla kogoś, kto planuje zakup Wii Fit smile.gif
dziki_dziku
CYTAT(Baron Ski @ 28 04 2008, 22:14) *
Witam panowie,

Polecam Waszej uwadze wyczerpującą (prawdopodobnie pierwszą polską) recenzję europejskiej wersji Wii Fit. Znajdziecie ją tutaj:

http://onlygames.pl/artykul-wii_fit_-_recenzja-1141.html

Oprócz tego test deski dodawanej do Wii Fit:

http://onlygames.pl/artykul-wii_balance_bo...i_fit-1140.html

Wielka dawka informacji dla kogoś, kto planuje zakup Wii Fit smile.gif

w PE było już wcześniej, choć muszę przyznać, że dowiedziałem się paru ciekawych szczegółów z tej recenzji
tomci23
troche dziwne jest okreslanie wzrozstu w lb ale na to mozna przymknac oko a tak swoja droga jak mam 164ck to ile to wynosi lb??
Wieslawa
Kupiłam dzisiaj wii fit i z punktu widzenia osoby, która kiedyś kilka lat ćwiczyła to za dużo czasu traci się na bieganie po menu. Wiilot w ręce też nie jest specjalnie wygodnym narzędziem do wielu ćwiczeń. Raczej przy tym urządzeniu nikt nie schudnie, prędzej zejdzie z nudów ;-) Może jak mi się poodblokowywują wszystkie ćwiczenia na 'hard' to będzie lepiej.
tomci23
a moje kolejne pytanie czy mozna zobaczyc wage w kilogramach??
dziki_dziku
CYTAT(tomci23 @ 2 05 2008, 23:03) *
a moje kolejne pytanie czy mozna zobaczyc wage w kilogramach??

musisz zmienić w ustawieniach konsoli United Kingdom na inny kraj, taki, w którym jest system metryczny, np. Irlandię
tomci23
zrobilem dzieki za info
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.