Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dylemat ps3 czy xbox360
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
dzesiino
Witam was drodzy forumowicze, mam problem i to nie mały mam zamiar kupić konsole tylko nie wiem jaka .Zastanaiwam sie nad ps3 lub x box 360 .Dodam tylko ze ps3 z 40 gb dyskiem moge miec za 1300zł a xboxa 360 za 1300zł z 3 grami i teraz wybór jest ciezki bo
xbox ma dość ciekawe tytuły i wnosi coraz wiecej lepszych gier , słyszłem ze sa awaryjne ale od lipca 2007 roku już msie nie psuja , gry są tansze niż na ps3 o 20-40zł . A do psa przekonuja mnie gry takie klasyki jak mgs, teken,gt,Revil itd itd .Mam do was taka prośbę w doradztwie bym chił usłyszeć wypowiedzi od uzytkiników tych konsol na temat plusów i minusów smile.gif Prosze nie patrzeć na ten temat jak sestki innych tylko pomoć lub rozjaśnić umysł ,bo naprawdę mam ciezki wybór .
STRETCH
dzesiino jeslie chcesz wiedziec cokolwiek o xboxach i innych konsolach musisz zwrocic sie do uzytkownika janol
on jest forumowym specem.

pozdrawiam
janol
Stetch ma rację.
Pomyślę nad sprawą i dam Ci znać na PM jak się porządnie zastanowię.

EDIT
Łe, ktoś już przeniósł z HP ;/
Velius
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...t=0&start=0

tu sie troche ludzie zarli,aczkolwiek temat rzeka ktory mozna ciagnac w nieskonczonosc.Zadna konsola nie jest lepsza,zakup ta platforme na ktora gry Ci bardziej odpowiadaja.
signap
niema "czegos" lepszego - wszystko ma swoje plusy/minusy - ty wybierasz
Specu
taaa, signap dobrze mowi. a R. Evil odznacz z grona sony exclusive'ów
MeL
trudno powiedzieć.

wychodzi Cie to finansowo podobnie. kieruj się tytułami. mi osobiście gry z X'a nie pasują. wolę PS3. Przez lata też przyzwyczaiłem się do pada smile.gif
zastanów się czy to będzie konsola tylko do grania czy filmy też będziesz miażdżył. bo tu PS3 ma przewagę w postaci Bluray'a.
Aczkolwiek X-kloc ciągnie do siebie dużą ilością gier.
Kombinuj smile.gif Powodzenia
Mane_TA
Nie mam zadnej konsoli ale tez mam zamiar zainwestowac, powiem tak jezeli chodzi o gry (a to jednak chyba jest najwaznijsze?) to bym bral w ciemno xbox'a ale ta awaryjnosc...
Wampis
Masz dwa lata pełnej gwarancji, a 3 na RoD. Potem naprawa w "nieautoryzowanym" serwisie to koszt maksimum 400-500zł. Zresztą podejrzewam, że do 2011 konsola jeszcze stanieje i nawet ewentualne kupno nowej nie będzie aż takim dużym wydatkiem. Więc awaryjnością aż tak nie należy się przejmować.
Osobiście do grania wolę X360, tym bardziej, że nigdy nie miałem PlayStation więc kwestia pada np. mnie nie dotyczy (btw. ten od PS3 w ogóle mi nie przypadł do gustu). Jeśli jednak grałbym mniej i generalnie preferowałbym single player, a za to chciałbym oglądać filmy w Full HD na stojącej w salonie konsoli, to PS3 byłoby oczywiście lepsze.
C1REX
Jeśli nie śpisz na kasie, to x360.

Albo przerobisz i masz gry za kilka zł, albo kupujesz oryginały za znacznie mniejsze pieniądze niż na ps3.
Obie konsole mają fajne gry, ale na x360 są one tańsze. Rok wcześniejsza premiera też się do tego przyczyniła.

Osobiście gram na oryginałach i głównie przez Live'a.
Lesiu_adi
Wszystko zależy jakie gry lubisz, bo jak wiadomo od dawna "nie liczy się ilość ale jakość " wink.gif
Można to przełożyć tak, nieważne że na platformie x jest ileś tam dobrych gier [ ilość ] jak na platformie y są tytuły [ jakość ] w które muszę zagrać, nie dają mi spać po nocach, bez nich bym nie przeżył itp. smile.gif

Napisałem tak bo Ty napisałeś "A do psa przekonuja mnie gry takie klasyki jak mgs, teken,gt,Revil itd itd "
Jeśli tak jest jak napisałem wyżej to bierz PlayStation 3 i się długo nie zastanawiaj wink.gif

Tylko jest mały problem taki że tych gier jeszcze nie ma, a Ty masz pieniądze i potrzebujesz platformę do gier, a nie do czekania na gry, to w takim razie bierz x0, a za pół roku kup Ps3 z MGS 4 wink.gif Jak tak zrobiłem i nie żałuje [ do czasu 3 RoD wink.gif ]

.:marioo:.
Generalnie też wolałem markę PlayStation, jednak od czasu kiedy zakupiłem 360-kę nie żałuję. Więcej gier, taniej, najlepsze i tak są i będą multplatformy vide COD, RE5, SH5 itd...

Jak już wiesz mówiono o mocy PS3 przed premierą, jak jest każdy widzi. Gry nie wyglądają lepiej a często po prostu gorzej niż na 360.
IMO czego nie kupisz będziesz zadowolony... na kilka eksluzywnych tytułów nie ma co patrzeć, bo większość Sony już traci RE, DMC coś wczoraj mówiono że jednak MGS też wyjdzie na XO itd.

Bierz co chcesz...
Albert Wesker
narazie bierz X360 - zadnej z gier ktore wymieniles na PS3 jeszcze nie ma a przeciez w sufit nie bedziesz patrzal...
GMB
CYTAT(.:marioo:. @ 2 01 2008, 22:03) *
Jak już wiesz mówiono o mocy PS3 przed premierą, jak jest każdy widzi. Gry nie wyglądają lepiej a często po prostu gorzej niż na 360.

No nie powiedział bym. Uncharted wyraźnie odkreśla różnicę w grafice między PS3 a X0. Już o GT5:P nie wspomnę.
Wampis
Dobra może nie gorzej, ale GMB nie przenoś dyskusji do tego tematu, już jest temat o porównywaniu konsol w którym zresztą jesteś niesamowicie aktywny.
C1REX
QUOTE(GMB @ 3 01 2008, 13:03) *
QUOTE(.:marioo:. @ 2 01 2008, 22:03) *

No nie powiedział bym. Uncharted wyraźnie odkreśla różnicę w grafice między PS3 a X0. Już o GT5:P nie wspomnę.

Wbrew pozorom nie dla każdego grafa jest najważniejsza - ps1 i ps2 najlepszym dowodem.
No i na X360 gry multyplatformowe wyglądają lepiej, więc trudno jednoznacznie stwierdzić, na którą konsolę są ładniejsze gry.

Mimo wszystko argumentem powinna być kasa. Na ps3 gry są bardzo drogie.
Na Xa gry można mieć nawet o połowę taniej(głównie używki) = 2x więcej grania za te same pieniądze.
Sam dziś wymieniłem 4 gry za grosze. Mam Ridge Ricer, Sega Rally, Jericho i Ace Combat za 2funty. (poszły nowsze tytuły)

A jeśli przerobisz, to ograniczeniem będzie szybkość łącza.
2razyjot
CYTAT(C1REX @ 3 01 2008, 14:34) *

Bzdura. Na neostradzie 640 nie powiem ile dokladnie ale skompletowalem juz wiekszosc biblioteki gier na 360tke, w ktore chce szarpnac, a 17 gierek juz zaliczonych. Dobre zrodlo i wszystko idzie jak nalezy. Poza tym dla chcacego nic trudnego i kumple/znajomi z szybkim laczem/siecia osiedlowa tez daja rade. ;]
C1REX
QUOTE(2razyjot @ 3 01 2008, 13:44) *
QUOTE(C1REX @ 3 01 2008, 14:34) *

Bzdura. Na neostradzie 640 nie powiem ile dokladnie ale skompletowalem juz wiekszosc biblioteki gier na 360tke, w ktore chce szarpnac, a 17 gierek juz zaliczonych. Dobre zrodlo i wszystko idzie jak nalezy. Poza tym dla chcacego nic trudnego i kumple/znajomi z szybkim laczem/siecia osiedlowa tez daja rade. ;]

Ograniczenie łącza to taka niby przenośna. Próba powiedzenie, że generalnie nie ma większych ograniczeń w dostępie do gier : )

Ja osobiście stawiam na wymianę oryginałów i dobrze mi z tym. Dużo gier za nieduże pieniądze.
rastafuraj
Też jestem za X360 mimo iż wczoraj zakupiłem ps3 confused.gif
W ogóle to jestem rozczarowany PS3, w domu mam też wii które jak kupiłem to w ogóle świata nie było poza tą konsolą smile.gif

jeżeli chodzi o PS3 to mam wersję z filmem Spiderman i kupiłem grę Uncharted... Grafika faktycznie jest ładna ale nie rozumiem tutaj tych ochów i achów na jej temat. Paluchy mnie bolą od pada strasznie... normalnie palce mi drętwieją po 20 minutach grania - załamuje mnie to i mam nadzieje ze to kwestia przyzwyczajenia. Nigdy nie mialem PS2 ani PS1. W X360 gralem ostatnio 7 godzin non stop (mass effect) - apropo gra która miażdzy Uncharted wink.gif.
Konsola natomiast wyglada ladnie, na moim fullHD tv ogladanie Spidermena po raz 2 sie spodobalo...ale po raz trzeci nie mam zamiaru smile.gif
I tu sie pojawia problem z tym PS3, ze juz na drugi dzien mysle by ja odniesc do sklepu...

Po pierwsze mysle sobie, co mi po tym uncharted, kiedy pogralem dwie godziny i to zwykla skocz-strzel gierka z ladna grafika. Przydalaby sie inna gra i tu problem. Bo co polece do sklepu wyrzygac 200 plnow na gre.... no dobra powiedzmy ze pieniedzmy podcieram tylek, spoko. Ale jaka gre kupie?
Wszystkie ciekawsze gry mam w wersji pirackiej czyli po (10pln od gry) na X360. A te tzw eksluzywne giery czyli motostormy i inne, no nie sa po prostu warte swej ceny.

W akcie desperacji zacząłem przeglądać aukcje na allegro i licytować uzywane gry na PS3.... ale i tak jak cudem kupie ponizej 100 cos uzywanego to bede heppy.... ale i tak 100 za uzywana gre????? ohmy.gif

Spoko ktos powie, podlacz do netu sciagnij dema.... no wlasnie moze w tych demach cos ciekawego bedzie. Mam zamiar podlaczyc konsole jutro rano przychodzi spec wink.gif i albo cos ciekawego tam bedzie albo odnosze do sklepu. Zreszta grac w dema to tez jakis masochizm i nie wchodzi w gre na dluzsza mete.

Dobra to moze jednak te filmy ciekawe sa czy co? Ok ale gdzie ja je mam kupic?? Z netu se przeciez nie sciagne, przez internet kupowac?
jak za 100 od filmu kupie to bedzie fajnie...... fajnie w cudzyslowie bo 100 za 1,5 godziny rozrywki przed wlasnym telewizorem to skandal!!! O ile jeszcze dorwe gdzies fajny film w tej cenie.

Ok powiesz mi, ale w przyszlosci wychodza fajne gry.... jasne dlatego odniose PS3 jutro do sklepu i kupie za rok, kiedy bedzie kosztowal 1000 pln wink.gif

Pozostaje jeszcze opcja sieciowa, mozna grac w necie za free Hurra...ale co z tego? skoro najpierw musze kupic oryginalna gre za 200 pln (czyli roczny abonament na X360 a tam mam przeciez 100 piratow i gram na nich) i gram sobie w jedna gre niby darmo...... ehh

Pozdro Bierz X360 bez najmniejszego zastanowienia, na PS3 jest jeszcze za wczesnie chyba ze :
jestes kasiasty (ale to wykluczam bo kupilbys 2 konsole jak ja;) )
nie szanujesz pieniedzy (ale to tez bys kupil 2 konsole)
lubisz grac w jedna gierke do oporu, potem ja wymienic lub sprzedac itpitd

Za wczesnie...

proponuje brac ci Xbox360 core za 550 plnow i poczekac az wyjda dobre gry na PS3, wtedy sprzedac X360 za 300 plnow i kupic PS3 do niego.
A nóż ktos wpadnie jak przerabiac PS3.... no sorry

ale jezeli jestes normalnym Polakiem to zarabiasz 2000/2500 pln na miesiac. Masz swoje wydatki i zycie (chyba ze ogranicza sie ono do PS3) to ci zostaje 1000 na rozrywki, teraz musisz sie ubrac, pojsc na miasto, kupic cos pannie (chyba ze faktycznie jestes zj#$%#$ i masz tylko ps3) i teraz plac raty za PS3 i kupuj nawet ta jedna gre na 2 miesiace i jeden film.... no prosze.
Ja tam nie jestem normalnym czlowiekiem bo zarabiam duzo duzo wiecej, ale i tak mi szkoda dawac za glupia gre 200 plnow - dla mnie to jest przesada. Przeciez za te pieniadze to mozna wiele zrobic np caly tydzien obzerac sie na miescie w restauracjach biggrin.gif Albo za jeden film na blu ryju lazic do kina caly tydzien.... to sie w ogole nie kalkuluje. Nie mowiac o tym ze np obzerajac sie codziennie w restauracjach milo spedzisz tak gdzies ze 20 godzin, a srednio wszystkie gry dzisiaj robione sa na 10 godzin grania smile.gif Tak to licz wink.gif

dobra tak se teraz pomyslalem, ktos moze powiedziec "mozna gry wymieniac, odsprzedawac itp itd i nie wychodzi tak drogo wcale" Ok dobra, ale to i tak sie nijak ma do gier na X360 za 10 pln i 10 godzin scigania z netu, oraz do gier na Wii za 1 pln od gry i 7 godzin sciagani z netu. Ile to trzeba sie nachodzic i w ogole ile komplikacji....

Ale ja ci to tak pisze bo jestem przeciwnikiem oryginalnych gier, gdyby kosztowaly 50 plnow to polowe tego tekstu bym wymazal, ale skoro tak nie jest to niestety....

No bo jak to jest ze w Irlandi zarabiasz 2000 euro a gry sa po 60 euro, a w Polsce zarabiasz 2000 pln a gry sa po 200 pln .... logika jest tu po mojej stronie chocby nie wiem od ktorej strony patrzec laugh.gif
Wampis
CYTAT(rastafuraj @ 3 01 2008, 19:55) *
Paluchy mnie bolą od pada strasznie... normalnie palce mi drętwieją po 20 minutach grania - załamuje mnie to i mam nadzieje ze to kwestia przyzwyczajenia.

No właśnie ja też tak miałem jak raz pograłem nieco dłużej na PS3 w sklepie. W ogóle ten pad od PS3 jest niewygodny, jakiś taki niedopasowany do dłoni i analogi są za wysokie, a kciuki z się z nich zsuwają. Sixaxisa z ulgą odłożyłem, pada od X360 mogę trzymać godzinami i jest świetnie.
Yap
Z PS3 jeszcze zdążysz, a na X360 wychodzą tak zajefajne tytuły, że długo będziesz jeszcze grał zanim wyjdą te gry o których wspomniałeś. No i zwróć uwagę na ceny. PS3 musi kiedyś stanieć, a na dzień dzisiejszy bardziej opłacalną alternatywą zarówno w kwestii kosztów jak i gier jest X właśnie.
adi
No bo jak to jest ze w Irlandi zarabiasz 2000 euro a gry sa po 60 euro, a w Polsce zarabiasz 2000 pln a gry sa po 200 pln .... logika jest tu po mojej stronie chocby nie wiem od ktorej strony patrzec laugh.gif

Logika może i tak(w h...j pokretna co prawda) ale uczciwość już nie dry.gif
o sorry....uczciwość jest dla frajerów dry.gif
Osobiście polecałbym teraz PS3-nie ma juz tej przepaści cenowej między obydwoma systemami i wbrew powyższemu postowi,naprawdę jest już w co grać wink.gifA darmowy online to dodatek którym nie pogardzisz.
Myslę że zanim doczekasz sie MGS,DM4 (już niedługo) i GT5 lub Tekkena spokojnie nie zanudzisz sie przy Motorstormie,Resistance,Uncharted,Ratchet,Ridge 7,Folklore czy multiplatformerach...
kicek_
Posiadam obydwie konsole i moim zdaniem xbox360 jest bardziej wart zakupu niż PS3. X'a mam od roku i świetnie sie bawiłem przez cały czas, PS3 ma od pół i świetnie sie bawiłem... raz, grając w Rachet & Clank. Pewnie bawił bym sie też przy Uncharted, tylko że leży na półce odkąd go kupiłem, bo wyciągam achievementy z gier na x'a (btw. diabelski wynalazek, a obiecywałem sobie że nie dam sie w to wciągnąć). No i kwestia padów. Sixaxis jest niewygodny jak cholera (mam wrażenie że jest odrobinę za duży i poprawią to przy dualshocku3) , i pisze to osoba która grała na psx i ps2 przez ponad połowę swojego życia. Nigdy nie myślałem ze to napisze ale... bierz xboxa i baw sie dobrze a ps3 kup jak wyjdzie na nią więcej dobrych gier... tak gdzieś za pół roku... mam nadzieje.
C1REX
QUOTE(adi @ 4 01 2008, 12:07) *
Osobiście polecałbym teraz PS3-nie ma juz tej przepaści cenowej między obydwoma systemami i wbrew powyższemu postowi,naprawdę jest już w co grać wink.gifA darmowy online to dodatek którym nie pogardzisz.
Myslę że zanim doczekasz sie MGS,DM4 (już niedługo) i GT5 lub Tekkena spokojnie nie zanudzisz sie przy Motorstormie,Resistance,Uncharted,Ratchet,Ridge 7,Folklore czy multiplatformerach...

Cena konsoli nie stanowi większego problemu. Chodzi bardziej o gry. Nawet jak się zostaje przy oryginałach, to na xboksa jest sporo taniej.
Starsze hity można dorwać za mniej niż 100zł. Czasem nawet w okolicach 50zł.

Ilość gier dla przeciętnego Polaka jest wystarczająca na obu konsoloach. Znacznie ważniejszym ograniczeniem jest kasa. Przy ps3 trzeba sobie więcej odmawiać i więcej jest czekania.
GMB
CYTAT(Wampis @ 4 01 2008, 10:46) *
Paluchy mnie bolą od pada strasznie... normalnie palce mi drętwieją po 20 minutach grania - załamuje mnie to i mam nadzieje ze to kwestia przyzwyczajenia.

No właśnie ja też tak miałem jak raz pograłem nieco dłużej na PS3 w sklepie. W ogóle ten pad od PS3 jest niewygodny, jakiś taki niedopasowany do dłoni i analogi są za wysokie, a kciuki z się z nich zsuwają. Sixaxisa z ulgą odłożyłem, pada od X360 mogę trzymać godzinami i jest świetnie.

A ja tak nie mam. Mi się gra bardzo wygodnie na SixaxiS'ie. Jedyne co jest do bani spusty. Szkoda że w DS3 tego nie poprawili. Ale fakt że pad do X0 idealnie nadaje się do strzelanek. Chociaż na SixaxiS'ie jak się dłużej pobawimy i przyzwyczaimy to też można wymiatać w fps'y.
yaczes
CYTAT(adi @ 4 01 2008, 13:07) *

Wole placic te 10 zl miesiecznie (olaboga, ale kasa, rotfl) i miec swietny online, niz miec gowniany za darmo.
Wampis
CYTAT(GMB @ 4 01 2008, 16:25) *
CYTAT(Wampis @ 4 01 2008, 10:46) *

A ja tak nie mam. Mi się gra bardzo wygodnie na SixaxiS'ie. Jedyne co jest do bani spusty. Szkoda że w DS3 tego nie poprawili. Ale fakt że pad do X0 idealnie nadaje się do strzelanek. Chociaż na SixaxiS'ie jak się dłużej pobawimy i przyzwyczaimy to też można wymiatać w fps'y.

Sam przyznajesz, że ma wady, podczas gdy pad do X360 jest jak dla mnie idealny. Tym bardziej, że głównie gram właśnie w FPS'y i wyścigi. Natomiast są podobno opinie, że krzyżak jest do bani i przeszkadza to w bijatykach. Ale ja krzyżaka nigdy nie używam, w większości gier ma on marginalną funkcję.
GMB
W wyścigi to ja nie gram padem. Mija się to z celem całkowicie. Teraz gram dużo w COD4 za pomocą SixaxiS'a i nie narzekam. Właśnie przed chwilką grałem w PES na X0 i totalnie grać się nie da. Krzyżak to porażka na całej linii. Nie wyobrażam sobie grać w Tekken'a padem od X0. Totalna pomyłka.

@Yaczes
Ja wiem czy taki do bani ten online w PS3. Resistance ciągnie 40 graczy naraz bez najmniejszego lag'u więc nie wiem czego tu się czepiać. Theme itp. są za darmo do pobrania. Masa fajnych gierek z PSX'a i PSP w podbitej rozdzielczości za niewielkie pieniądze. No i teraz nadchodzi HOME, który będzie rewolucją w konsolowym online.
adi
CYTAT(yaczes @ 4 01 2008, 16:26) *
CYTAT(adi @ 4 01 2008, 13:07) *

Wole placic te 10 zl miesiecznie (olaboga, ale kasa, rotfl) i miec swietny online, niz miec gowniany za darmo.

Hmmm,,,gówniany-a może tylko trochę gorszy?Jakość połączenia jest taka sama.Po prostu nie mamy tak rozbudowanej możliwości edycji list przyjaciół i komunikacji-akurat dla mnie nie jest to jakiś szczególny wyznacznik.
Jako że miałem 360 to mogę z ręką na sercu powiedzieć,że lagi miałem porównywalne na obu systemach wink.gif
albz74
CYTAT(yaczes @ 4 01 2008, 16:26) *

Powyższe brzmi trochę śmiesznie obecnie - gdy MS oferuje wszystkim posiadaczom kont XBL (8 milionów) darmową gierkę żeby zrekompensować mizerię XBL przez ostatnie dni.

Jakość serwisu nie ma jak widać żadnego związku z tym, czy się za niego płaci, czy nie. Można płacić za XBL i mieć lagi na słabym łączu, można mieć perfekt jakość na PSN mimo braku opłaty.
2razyjot
CYTAT(albz74 @ 4 01 2008, 18:00) *
Jakość serwisu nie ma jak widać żadnego związku z tym, czy się za niego płaci, czy nie. Można płacić za XBL i mieć lagi na słabym łączu, można mieć perfekt jakość na PSN mimo braku opłaty.

Przeciez placisz za niego = cena gier na PS3.
albz74
CYTAT(2razyjot @ 4 01 2008, 18:04) *
CYTAT(albz74 @ 4 01 2008, 18:00) *

Chyba nie - cena gier na PS3= cena gier na X360 w cywilizowanych krajach. A jeżeli jest różna to nie trafia do Sony tylko do wydawców
C1REX
QUOTE(GMB @ 4 01 2008, 16:29) *
W wyścigi to ja nie gram padem. Mija się to z celem całkowicie. Nie wyobrażam sobie grać w Tekken'a padem od X0. Totalna pomyłka.

W bijatyki to ja nie gram padem. Mija się to z celem całkowicie. Nie wyobrażam sobie grać w bijatyki padem. Totalna pomyłka.

QUOTE(GMB @ 4 01 2008, 16:29) *
@Yaczes
Ja wiem czy taki do bani ten online w PS3. Resistance ciągnie 40 graczy naraz bez najmniejszego lag'u więc nie wiem czego tu się czepiać. Theme itp. są za darmo do pobrania. Masa fajnych gierek z PSX'a i PSP w podbitej rozdzielczości za niewielkie pieniądze. No i teraz nadchodzi HOME, który będzie rewolucją w konsolowym online.

Nie ma listy przyjaciół. Grając w grę nie wiesz w co kumple grają. Nie ma wysyłania zaproszeń, jeśli grają w inną grę. Nie pogadasz sobie przez headset, jeśli nie gra akurat z Tobą.

No i np. taki tekken online to nieporozumienie. VF5 wcale nie ma online na ps3.
X ma zdecydowanie najlepsze gry online. Od FPS, przez bijatyki, wyścigi, aż po karcianki i gry planszowe kończąc.

QUOTE(albz74 @ 4 01 2008, 17:14) *
QUOTE(2razyjot @ 4 01 2008, 18:04) *
QUOTE(albz74 @ 4 01 2008, 18:00) *

Chyba nie - cena gier na PS3= cena gier na X360 w cywilizowanych krajach. A jeżeli jest różna to nie trafia do Sony tylko do wydawców

W UK bardzo często ta sama gra na ps3 jest droższa względem xboksowej wersji. Do tego dochodzi bogaty rynek gier używanych.
Bywa też tak, że wersja na ps3 wcale nie ma online względem xboksowej.
albz74
Co do mnogości opcji XBL chyba nie ma wątpliwości - czy to jest aż takie niesamowicie konieczne - to zależy od osobistych preferencji. Ja np. nie potrzebuję wiedzieć w co gra mój kumpel albo w co grał 2 tygodnie temu, jednocześnie grając gadać z kumplem który nie gra ze mną (jednocześnie jedząc bułkę i słuchając swojej muzyki w bo przecież ta w grze jest do bani.

Dla jednego te opcje są absolutnie niezbędne do życia, dla drugiego nie. Czy warto za to (bo przecież nie za brak lagów) płacić ? To również zależy, wg mnie nie należy przyzwyczajać producentów konsol do tego, żeby im płacić za coś co w ogólnym zarysie jest od zawsze darmowe na PC.

CYTAT
karcianki

No tak zapomniałem że ta karcianka na X360 to zjada EoJ na śniadanie wink.gif

GMB
CYTAT(C1REX @ 4 01 2008, 18:27) *
CYTAT(GMB @ 4 01 2008, 16:29) *
W wyścigi to ja nie gram padem. Mija się to z celem całkowicie. Nie wyobrażam sobie grać w Tekken'a padem od X0. Totalna pomyłka.

W bijatyki to ja nie gram padem. Mija się to z celem całkowicie. Nie wyobrażam sobie grać w bijatyki padem. Totalna pomyłka.

Nie wyszło Ci to. Bijatyki to gry arcade. Wyścigi to często symulatory. Gram w nie na kierownicy żeby być jak najbliżej symulacji i to jest logiczne. Natomiast granie w bijatyki na padzie jest tak samo mało realistyczne (jeśli w ogóle można tak to nazwać) jak granie na arcade stick'u. Sorry no bonus this time C1REX.
yaczes
CYTAT(GMB @ 4 01 2008, 17:29) *
@Yaczes

Ta? Jakos w inne gry jest do dupy: COD4, UT3, Skate, VF5 (tu jest do dupy, bo w ogole nie ma, rotfl), Tekken DR - nie da sie grac na wysokim poziomie z takimi lagami. (pipi) mnie obchodzi czy jest to spowodowane tym, ze 90% ludzi grajacych online na PS3 to hamburgery, czy tez jest to wina PSN - jest zle. Taki Tekken DR ma sie do VF5 jak maluch do Ferrari. To jakie Wy macie pojecie o tym co piszecie obrazuje post GMB

CYTAT
Nie wyszło Ci to. Bijatyki to gry arcade. Wyścigi to często symulatory. Gram w nie na kierownicy żeby być jak najbliżej symulacji i to jest logiczne. Natomiast granie w bijatyki na padzie jest tak samo mało realistyczne (jeśli w ogóle można tak to nazwać) jak granie na arcade stick'u. Sorry no bonus this time C1REX.

Moze wytlumacze zebys zrozumial: w techniczne bijatyki gra sie o wiele ciezej na padzie niz na sticku. Realizm - co ty bredzisz?confused.gif
GMB
CYTAT(yaczes @ 4 01 2008, 20:20) *
CYTAT(GMB @ 4 01 2008, 17:29) *
@Yaczes

Ta? Jakos w inne gry jest do dupy: COD4, UT3,

A co jest nie tak z COD4 i UT3? Ja gram w COD4 i nie mam żadnych problemów. Neo 1MB używam i jest jak najbardziej OK. Bredzisz Yaczes i piszesz posty na podstawie jakiś wyssanych z palca info.
Co do UT3 to na razie jest tylko wersja US przez co Europejczycy łączą się z serwerami w USA i mogą mieć lagi z tego powodu. Proste jak drut.

CYTAT(yaczes @ 4 01 2008, 20:20) *
Moze wytlumacze zebyscie zrozumieli: w techniczne bijatyki gra sie o wiele ciezej na padzie niz na sticku. Realizm - co ty bredzisz?confused.gif

Czytaj ze zrozumieniem bo widzę że masz z tym problem. Napisałem w nawiasie "o ile tak to można nazwać" co sugeruje że nie ma realizmu w bijatykach to też porównanie arcade stick'a do kierownicy jest nieporozumieniem. Czy teraz jest to na tyle jasne żebyś zrozumiał?
Kierownica zmienia odczucia z gry diametralnie podczas gdy arcade stick po prostu pozwala tylko osiągnąć lepsze wyniki.
Di
CYTAT(GMB @ 4 01 2008, 21:02) *
podczas gdy arcade stick po prostu pozwala tylko osiągnąć lepsze wyniki.

Ty tak uważasz. Ja sobie pogrywałem na AS-ie 2 lata temu Yunem w SC3 właśnie dla przyjemności z grania na tym sprzęcie.
GMB
Ok. Może jeszcze inaczej to napiszę żeby było zrozumiałe że porównanie arcade stick'a i kierownicy to pomyłka.

Czy za pomoca arcade stick wczuwasz się w zawodnika, którym walczysz? NIE!
Czy za pomocą kierownicy wczuwasz się w kierowce? TAK!

Już bardziej trafnym porównaniem byłoby brać pod uwagę te rękawice na linkach, które imitują walkę i musimy całym ciałem się poruszać tyle że to sprawdza się wtedy kiedy gramy z pierwszej perspektywy (z oczu postaci) a taki widok ma bodajże jedna gra bokserska.
Di
To jest oczywiste, w przeciwieństwie do kwestii osiągania lepszych wyników, co też zacytowałem w swoim poprzednim poście.
MichAelis
Zamykam i kazdy kolejny taki temat wypierdole w kosmos. W "opinie i komentarze" juz jest cos podobnego i tez niemalo problemow sprawia. To co sie dzieje to sa jakies jawne jaja. Jeszcze raz zobacze post GMB w takim temacie to jebne na zawał. Tak ps3 jest naj naj naj no i ma darmowy online, ale nie pisz tego w kazdym poscie, bo sam widzisz co z tego wynika.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.