Też jestem za X360 mimo iż wczoraj zakupiłem ps3

W ogóle to jestem rozczarowany PS3, w domu mam też wii które jak kupiłem to w ogóle świata nie było poza tą konsolą

jeżeli chodzi o PS3 to mam wersję z filmem Spiderman i kupiłem grę Uncharted... Grafika faktycznie jest ładna ale nie rozumiem tutaj tych ochów i achów na jej temat. Paluchy mnie bolą od pada strasznie... normalnie palce mi drętwieją po 20 minutach grania - załamuje mnie to i mam nadzieje ze to kwestia przyzwyczajenia. Nigdy nie mialem PS2 ani PS1. W X360 gralem ostatnio 7 godzin non stop (mass effect) - apropo gra która miażdzy Uncharted

.
Konsola natomiast wyglada ladnie, na moim fullHD tv ogladanie Spidermena po raz 2 sie spodobalo...ale po raz trzeci nie mam zamiaru

I tu sie pojawia problem z tym PS3, ze juz na drugi dzien mysle by ja odniesc do sklepu...
Po pierwsze mysle sobie, co mi po tym uncharted, kiedy pogralem dwie godziny i to zwykla skocz-strzel gierka z ladna grafika. Przydalaby sie inna gra i tu problem. Bo co polece do sklepu wyrzygac 200 plnow na gre.... no dobra powiedzmy ze pieniedzmy podcieram tylek, spoko. Ale jaka gre kupie?
Wszystkie ciekawsze gry mam w wersji pirackiej czyli po (10pln od gry) na X360. A te tzw eksluzywne giery czyli motostormy i inne, no nie sa po prostu warte swej ceny.
W akcie desperacji zacząłem przeglądać aukcje na allegro i licytować uzywane gry na PS3.... ale i tak jak cudem kupie ponizej 100 cos uzywanego to bede heppy.... ale i tak 100 za uzywana gre?????
Spoko ktos powie, podlacz do netu sciagnij dema.... no wlasnie moze w tych demach cos ciekawego bedzie. Mam zamiar podlaczyc konsole jutro rano przychodzi spec

i albo cos ciekawego tam bedzie albo odnosze do sklepu. Zreszta grac w dema to tez jakis masochizm i nie wchodzi w gre na dluzsza mete.
Dobra to moze jednak te filmy ciekawe sa czy co? Ok ale gdzie ja je mam kupic?? Z netu se przeciez nie sciagne, przez internet kupowac?
jak za 100 od filmu kupie to bedzie fajnie...... fajnie w cudzyslowie bo 100 za 1,5 godziny rozrywki przed wlasnym telewizorem to skandal!!! O ile jeszcze dorwe gdzies fajny film w tej cenie.
Ok powiesz mi, ale w przyszlosci wychodza fajne gry.... jasne dlatego odniose PS3 jutro do sklepu i kupie za rok, kiedy bedzie kosztowal 1000 pln

Pozostaje jeszcze opcja sieciowa, mozna grac w necie za free Hurra...ale co z tego? skoro najpierw musze kupic oryginalna gre za 200 pln (czyli roczny abonament na X360 a tam mam przeciez 100 piratow i gram na nich) i gram sobie w jedna gre niby darmo...... ehh
Pozdro Bierz X360 bez najmniejszego zastanowienia, na PS3 jest jeszcze za wczesnie chyba ze :
jestes kasiasty (ale to wykluczam bo kupilbys 2 konsole jak ja;) )
nie szanujesz pieniedzy (ale to tez bys kupil 2 konsole)
lubisz grac w jedna gierke do oporu, potem ja wymienic lub sprzedac itpitd
Za wczesnie...
proponuje brac ci Xbox360 core za 550 plnow i poczekac az wyjda dobre gry na PS3, wtedy sprzedac X360 za 300 plnow i kupic PS3 do niego.
A nóż ktos wpadnie jak przerabiac PS3.... no sorry
ale jezeli jestes normalnym Polakiem to zarabiasz 2000/2500 pln na miesiac. Masz swoje wydatki i zycie (chyba ze ogranicza sie ono do PS3) to ci zostaje 1000 na rozrywki, teraz musisz sie ubrac, pojsc na miasto, kupic cos pannie (chyba ze faktycznie jestes zj#$%#$ i masz tylko ps3) i teraz plac raty za PS3 i kupuj nawet ta jedna gre na 2 miesiace i jeden film.... no prosze.
Ja tam nie jestem normalnym czlowiekiem bo zarabiam duzo duzo wiecej, ale i tak mi szkoda dawac za glupia gre 200 plnow - dla mnie to jest przesada. Przeciez za te pieniadze to mozna wiele zrobic np caly tydzien obzerac sie na miescie w restauracjach

Albo za jeden film na blu ryju lazic do kina caly tydzien.... to sie w ogole nie kalkuluje. Nie mowiac o tym ze np obzerajac sie codziennie w restauracjach milo spedzisz tak gdzies ze 20 godzin, a srednio wszystkie gry dzisiaj robione sa na 10 godzin grania

Tak to licz

dobra tak se teraz pomyslalem, ktos moze powiedziec "mozna gry wymieniac, odsprzedawac itp itd i nie wychodzi tak drogo wcale" Ok dobra, ale to i tak sie nijak ma do gier na X360 za 10 pln i 10 godzin scigania z netu, oraz do gier na Wii za 1 pln od gry i 7 godzin sciagani z netu. Ile to trzeba sie nachodzic i w ogole ile komplikacji....
Ale ja ci to tak pisze bo jestem przeciwnikiem oryginalnych gier, gdyby kosztowaly 50 plnow to polowe tego tekstu bym wymazal, ale skoro tak nie jest to niestety....
No bo jak to jest ze w Irlandi zarabiasz 2000 euro a gry sa po 60 euro, a w Polsce zarabiasz 2000 pln a gry sa po 200 pln .... logika jest tu po mojej stronie chocby nie wiem od ktorej strony patrzec