Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Metal Slug
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Arcade, automaty
Aem
No tak, bez wątpienia jest to jedna z najbardziej rozpoznawalnych i popularnych gier arcade'a na calym swiecie, zapewne podobnie jak ja MS byl jedna z pierwszych gier ktore meczyliscie na automatach ze szczegolna namietnoscia..smile.gif

Ktora czesc najlepsza, moze jakies uwagi, dyskusje..? Na naszym największym konsolowym forum nie moze zabraknąć zakątka poswieconego i okupywanego przez ludzikow uwielbiających te serie! smile.gif
Seyfer
Wydaje mi sie że najlepszy był Metal Slug X winner_first_h4h.gif nie wiem czzemu
ale reszta też jest świetna
FredDie
Metal Slug - przełom na rynku gier arcade. Olbrzymia miodność lejąca się potokami z automatu. Moim zdaniem, najprostsza z całej sagi.

Metal Slug 2 - jeszcze lepsza niż pierwsza część. Moim zdaniem najlepsza, świetnie zbalansowana i z fajnym bonusami. Drugi poziom, jednym z najlepszych w całej serii.

Metal Slug X - przeróbka drugiej części gry. Różnice opierały się na przemieszaniu bonusów, przeciwników jak i bossów.

Metal Slug 3 - SNK w tej części sagi starali się wprowadzić pewne innowacje do lekko skostniałej serii. Dodali, możliwość wyboru drogi w trakcie poziomu. Ale jest moim zdaniem w tym pewna niekonsekwencja. Gdyż te ścieżki, różniły się poziomem trudności i ilością P.O.W. do uratowania. A gdy, ktoś (np. tak jak ja) gra aby zdobyć jak największą ilość punktów to jest zmuszony jest tylko jedną ścieżką. Razem z tą częścią wzrósł poziom trudności w porównaniu do poprzednich części.

Metal Slug 4,5 - te dwie części powstały już po połączeniu SNK i Playmore i niestety począwszy od tych dwóch części MS leci na pysk. SNK/P stara się wprowadzić jeszcze więcej innowacji, ale nie wychodzą one za dobrze. Ja sam mało w nie gram, gdyż wolę odpalić 2 lub 3.

Metal Slug 6 - grałem raz lub dwa razy na PSP. Ta część została oparta na systemie Atomiswave i jak na razie nie jest emulowany:P. Przeniosło się to na poprawę grafiki, szczególnie w tłach. Także w tej części grywalne jest aż 6 postaci.

Moim zdaniem 2 jest najlepszą częścią sagi.
signap
najlepsze sa pierwsze 3 czesci (1,2,3) reszta slaba, a ostatni MS jest b.slaby - chyba raz tylko go ukonczylem inne po pare razy
Kozera
Tylko i wyłącznie "jedynka".
Wolę strzelać do Niemców, niż do mutantów.
Yano
ahh bardzo lubie metal slugi , skladanka na ps2 to bardzo fajny pomysł i swietnie jest miec je razem biggrin.gif (tym bardziej ze są to kopie automatow z "żetonami" a nie jakas proba zrobienia gry na ps2 (z pasekim energi i kilkoma życiami)
jedyna wada skladanki to ze animacja czasem zwalnia jak sie gra na 2 ;p

co do poszczegolnych czesci,
[oceny dotycza tylko MS a nie ogolnie gier 1 = klapa, 10 = najlepszy ms)

1 kiedys byla fajna ale jest najkrotsza i jednak malo skomplikowana, chociaz oczywisce jest dobra (7-/10 , bo bardzo krotka)

2 i X , bardzo fajne , prawie najlepsze biggrin.gif (8+/10)

3 jak dla mnie najlepsza, fajny klimat, zombiaki (nasza postac, krwawy bełt rox biggrin.gif), super muza, nie lubie tylko zbytnio podwodnego etapu ;p (10/10)

4 wg mnie najgorsza, kopletna pomyłka, prawie wszystko jest zwalone, wyglada jak by byla robiona przez amatorow w jakims kiepskim edytorze (elementy lokacji sie powtarzają, są tak jakby na chama powklejane obok siebie..) ogolnie lipa (2/10)

5 niby tez robiona przez "nową" firme, ale jednak po mizernej 4 moim zdaniem udalo im sie wstac na nogi, jest troche kwasów (niektorzy bossowie i przeciwnicy sa do bani), ale jednak sporo fajnego wrócilo, jest fajny klimat biggrin.gif , i w tej częsci jest ostrzeja muza, zachaczająca o metal, wiele kawałkow mi sie strasznie podoba biggrin.gif, jest tez pare fajnych pojazdow, i golnie miło mi sie grało. to chyba tutaj wprowadzili wślizg? czasem sie rpzydawal ale najczesciej wkurzal jak sie chcialo skakac i strzelac w dół (8/10)

6 nowe tła... hymmm mi nie przypasiły.. niektore są ładne ale jednak mi sie bardziej podobały stare, bo te nowe strasznie sie odznaczają od ruchomych elementow, są rozmyte a postacie rozpixelowane i rzuca sie w oczy ta roznica.. to chyba najwieksza wada tej gry (moze nie same tła tylko ta roznica), ogolnie najmniej w nia gralem wiec nie pamietam detali, niezbyt mi przypasila, chociaz wydaje mi sie ze ejst lepsza od 4, pare fajnych rzeczy jest biggrin.gif, ale tła to kaszana (5+/10)
signap
port na Xa chodzil lepiej nawet niz na emulatorze wink.gif

a co powiedzie o MS 3d?
Yano
nie grałem w MS3D i wole nie grać ;p
bardzo mi sie podoba ta "starowadna" grafa z normalnego msa, fajny ma klimat, nie chce 3d (nawet te rozmazane tła w ms6 nie sa fajne)
Guts
Metal slug 3D to okrutna profanacja tej wspaniałej serii. Nie dość, że sam silnik jest okropny, grafa wygląda jak budżetówki z PSX'a to na dodatek nie da się w to grac, ponieważ sterowanie zasysa i nie daje żadnej satysfakcji. Jeśli nawet skusicie się na zagranie w ten produkt ,to i tak płytka wyląduje za oknem po 30 min (w najlepszym przypadku). Niektórzy developerzy nie potrafią zrozumieć tego, że niektóre serie nigdy nie powinny przechodzić w trzeci wymiar (patrz np. Street Fighter)
DFF
Mnie najbardziej podobał sie Metal Slug 1 (dużo kasy wrzuciłem w ten automat, oj dużo biggrin.gif )
ambasadororientu
Klasyka. Najbardziej lubię X (chyba dlatego bo tą część najlepiej poznałem i najsprawniej potrafię w nią właśnie grać wink.gif. W mojej miejscowości mam przyjemność regularnie pograć sobie w solanach arcade w części 1-3. Chyba moja ulubiona seria co-op
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.