ahh bardzo lubie metal slugi , skladanka na ps2 to bardzo fajny pomysł i swietnie jest miec je razem

(tym bardziej ze są to kopie automatow z "żetonami" a nie jakas proba zrobienia gry na ps2 (z pasekim energi i kilkoma życiami)
jedyna wada skladanki to ze animacja czasem zwalnia jak sie gra na 2 ;p
co do poszczegolnych czesci,
[oceny dotycza tylko MS a nie ogolnie gier 1 = klapa, 10 = najlepszy ms)
1 kiedys byla fajna ale jest najkrotsza i jednak malo skomplikowana, chociaz oczywisce jest dobra (7-/10 , bo bardzo krotka)
2 i X , bardzo fajne , prawie najlepsze

(8+/10)
3 jak dla mnie najlepsza, fajny klimat, zombiaki (nasza postac, krwawy bełt rox

), super muza, nie lubie tylko zbytnio podwodnego etapu ;p (10/10)
4 wg mnie najgorsza, kopletna pomyłka, prawie wszystko jest zwalone, wyglada jak by byla robiona przez amatorow w jakims kiepskim edytorze (elementy lokacji sie powtarzają, są tak jakby na chama powklejane obok siebie..) ogolnie lipa (2/10)
5 niby tez robiona przez "nową" firme, ale jednak po mizernej 4 moim zdaniem udalo im sie wstac na nogi, jest troche kwasów (niektorzy bossowie i przeciwnicy sa do bani), ale jednak sporo fajnego wrócilo, jest fajny klimat

, i w tej częsci jest ostrzeja muza, zachaczająca o metal, wiele kawałkow mi sie strasznie podoba

, jest tez pare fajnych pojazdow, i golnie miło mi sie grało. to chyba tutaj wprowadzili wślizg? czasem sie rpzydawal ale najczesciej wkurzal jak sie chcialo skakac i strzelac w dół (8/10)
6 nowe tła... hymmm mi nie przypasiły.. niektore są ładne ale jednak mi sie bardziej podobały stare, bo te nowe strasznie sie odznaczają od ruchomych elementow, są rozmyte a postacie rozpixelowane i rzuca sie w oczy ta roznica.. to chyba najwieksza wada tej gry (moze nie same tła tylko ta roznica), ogolnie najmniej w nia gralem wiec nie pamietam detali, niezbyt mi przypasila, chociaz wydaje mi sie ze ejst lepsza od 4, pare fajnych rzeczy jest

, ale tła to kaszana (5+/10)