Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Aliens vs Predator: Requiem
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3
AumaanAnubis
No niestety tworcy chyba mysleli wylacznie o rynku amerykanskim robiac ten film gdzie debilni amerykanie lykna takie cos bez narzekan wiekszych....

MA KTOS KOMIKS "PREDATOR:BAD BLOOD" ??(zeskanowany na kompie ofkoz)
kotlet_schabowy
Pewnie większość z Was kojarzy tę stronkę, ale warto podać link :

http://www.film.org.pl/prace/avpr_w_obronie.html .
Psychonaut
Najbardziej rozczarowujacy film z najbardziej kultowa i dzezowa postacia obcego w historii kina to wlasnie AvP2.
Jedynka jeszcze dawala rade. Yautja byli w dobrej formie i lupali jak trzeba. A 2? Ten film mozna chyba postawic na tej samej polce co American Pie i inne amerykanskie filmy dla idiotow.

A o Predatorze 1 nie ma co nawet wspominac...
kotlet_schabowy
Hm, dla mnie natomiast to w AvP 1 Predatorzy są lamowaci (co oczywiście tłumaczy fabuła, a na co nie wszyscy krzykacze zwracają uwagę) : dwóch "młodych" ginie dosyć szybko, trzeci w sumie sobie radzi, ale za to daje się zapłodnić.

Natomiast AvsP 2 daje nam okazję "podziwiać" Predatora znowu jako "madafakę". To już zależy od gustu, ale do mnie trafia taka opcja (scena z chwyconymi naraz dwoma Alienami).

Dla mnie obydwie części to filmy "jako takie", choć różnic jest dużo, to trudno mi wskazać, która jest dla mnie lepsza. Jednak przyznam, że w "dwójce" czuć więcej kiczu.
Solidny (pan)
CYTAT(kotlet_schabowy @ 16 04 2008, 00:41) *

Facet podał najgłupsze możliwe narzekania (z paroma wyjątkami), więc nic dziwnego, że łatwo je było skontrować.
Przekonał mnie tylko ten z kolorami, może dlatego, że go tylko skomentował, a nie skontrował.

CYTAT
DWM: Tu znowu przyjdzie na odsiecz wersja reżyserska, gdzie zostanie pokazane, że dużo wody upływa w klozecie między wykluciem się Predaliena na statku-matce, jego ucieczką na prom i dojrzewaniem. Ale już sam fakt zrzucania skóry, co zostało pokazane w wersji producenckiej, powinien naprowadzić fanów na trop, że Predalien nie działa na wysokooktanowej.

Skoro predalien tak długo rósł, to czemu statek był wciąż tak blisko Ziemi? Na upartego można to wytłumaczyć orbitowaniem Predatorów wokół Ziemi z okazji sezonu na alieny. Myślałem jednak, że się skończył razem z piramidą tongue.gif
Stachu
skoro juz ktos odgrzebał temat to

nie widzialem chyba wieckszej porazki. Nie myslalem, ze da sie zrobic cos gorszego niz AVP1. Lubie takie durne filmy, ale w tym nie było nic fajnego. Resident Evil 2 przy tym filmie to dzieło sztuki. Nie spodziewałem sie wiele po tym czyms, ale i tak sie zawiodłem. Głupota na głupocie, ktora chyba nie byla zamierzona.
kotlet_schabowy
CYTAT(Solidny (pan) @ 17 04 2008, 15:05) *
CYTAT(kotlet_schabowy @ 16 04 2008, 00:41) *

Facet podał najgłupsze możliwe narzekania (z paroma wyjątkami), więc nic dziwnego, że łatwo je było skontrować.

No ale to właśnie te, jak to określiłeś, najgłupsze narzekania (choć niektóre na tej stronce były aż przesadzone) dominują i są w sumie najważniejsze. Podaj coś, co Tobie nie pasowało, a nie było na KMF smile.gif.
CYTAT
Przekonał mnie tylko ten z kolorami, może dlatego, że go tylko skomentował, a nie skontrował.
(...)
Skoro predalien tak długo rósł, to czemu statek był wciąż tak blisko Ziemi? Na upartego można to wytłumaczyć orbitowaniem Predatorów wokół Ziemi z okazji sezonu na alieny. Myślałem jednak, że się skończył razem z piramidą tongue.gif

Można też przyjąć wersję, że AvsP2 zaczyna się już następnym przylotem na Ziemię, po ówczesnym odwiedzeniu "domu". Może to naciągane, ale czemu by nie założyć, że Predatorzy po AvsP1 polecieli na swoją planetę w jakiś tam sposób "zbadać" hybrydę, a później podjęli decyzję o pobawieniu się w polowanie na Ziemii (co nie wyszło).
nWo
avp1 to bylo kompletne dno, i do tego motywy sciagniete z komisku avp. gdzie laska gra glowne skrzypce. natomiast avp2 wypadlo lepiej pomimo ze w tym filmie nic nie widac dry.gif licze ze na dvd albo br bedzie lepiej.

aby juz zadna czesc o alienach i predatorach nie powstala, bo i tak nie bedziemy zadowoleni
signap
ale wyszlo na dvd jak i br i nie ma wersji unrated czy extended - chyba ze dopiero za jakis czas bedzie nowa wersja nieocenzurowa,itp by znow troche zarobic. Wogole kiedy powstala ta strona "w oboronie AVPR"? Czesc glupot filmu jest wymyslona na sile ale np. tlumaczenie czemu PA szybko rosnie to odpowiedz jest ze bedzie na dvd pokazane jak rosnie... Mam wrazenie jakby osoba broniaca filmu byla jakims maniakiem swiata A i P cos ala nowe Halo (lub inna gra np. Unreal Tournament, Q4, CSS) jest slabsze od poprzednich czesci, zbytnio mi sie nie podoba ale lubie serie wiec dam dobra ocene i bede bronil jej (o H2 fani mowi ze jest slabe multi ale i tak w nie grali...)
Wicked
Mi sie film podobal ale ja obejrzalbym nawet najwiekszego crap'a jesli bylby w nim alien lub predator tongue.gif
Jedyne co mi sie juz nudzi i wkurza w filmach o predzie lub obcym to zakonczenia.Zawsze takie same czyli wielka eksplozja i stwory gina.Mogli by w koncu postarac sie o cos innego.Wolalbym juz zakoczenie w ktorym pred pokonal by predalien'a zabral z niego trofeum i zdazyl uciec ze strefy razenia.Za to nie podobala mi sie ta kompletna ciemnosc...Nie wiem jak mozna tak spieprzyc film.Jakas fajna scena a tu nic nie widac:/
Niech w nastepnym filmie alien vs predator nie bedzie babki udajacej repley...
Film polecam a ci ktorzy jeszcze nie ogladali to niech sie zabiora za extended edition ktora ma troche wiecej scen.
tk
jęszcze więcej tego gó.wna, raczej podziękuje. co tu dużo mówić film żałosny, nię będe porównywał do jedynki oba są na swój spsób chu.jowe. na szczęście oszczędzili nam mega królowej karateki no, ale bez napier.dalanda na koniec nie mogło się obyć.

marzy mi się kontynuacja aliena od camerona z sigourney z początkiem klimatycznie oscylującym w granicach jedynki/dwójki + ostrą rzeźnią w futurystycznej metropolii na koniec. tak szczerze mówiąc wyobrażalem sobie avp2, no ale jak widać się przeliczyłem.
Zeratul
ooo na tym tez bylem w kinie. Dno i porazka... jedyne co sie udalo tworcom to zabicie hot chick
Wicked
CYTAT
jedyne co sie udalo tworcom to zabicie hot chick

Jeszcze lepiej to wyglada w nieocenzurowanej wersji tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.