włączyłem z nastawieniem, obejrze jakąś roz(pipi)ewkę z fajnymi efektami.... wytrzymałem 45 min. Film z cyklu, jak coś nam nie wychodzi, to zróbmy tak, żeby było cimno jak w murzyńskiej odbytnicy. No to dobra skoro nic nie widać, to może chociaż coś ciekawego powiedzą, a tu patrze, a tu miasteczko a w nim sceny, jak z kolejnej amerykańskiej komedii romantycznej nie dla kretynów, przeskok, i znów cimno, przeskok i romantyczna komedia, przeskok i to co było cimne rozwaliło to co było romantyczne. Wrażenie ogólne, jakby oglądało się posklejane dwa różne filmy, tak jakby ktoś podczas nagrywania obcego przełączał kanał na m jak miłość, prawie żygnąłem na ekran ( nie nie z powodu scen gore ) kiedy paniusia na basenie wygłaszała mowę do tego pizzermana. i po tej akcji wyłączyłem tą zakałe. O ile pierwszą część można było przeżyć, bo czekało się na starcie obcych i predatorów dość długo więc łyknęło się takie jakie dali, to tutaj film oceniam na 2/10. I te laserki jak z comodore kiedy predzio patrzy z fpp o matko
film ssie na maxa - myslalem ze bedzie jakas rozrywka a tutaj 1,5h nudy... nieogladajcie. To juz Epic Movie ktory zostal zjechany na PE przy AVP2 jest filmem na 9
ps. czy ten alien ktory wychodzi na poczatku filmu z predatora czemu w tak krotkim czasie urosl?
w jedynce czyli ALIEN obcy rosl dosc powoli, tzn wyskoczyl po dosc dlugim czasie, tez zauwazylem ze w AVP alieny bardzo szybko rosly, niemal natychmiasssst, w REQUIEM jest jeszcze gorzej.
Tragedia. nie horror

ale i tak lepszy niz jedynka. mysle ze PREDATOR 3 bedzie lepszy
a ja myślę, że raz na zawsze powinni się od**erdo**ć od jeden i drugiej serii, bo zaczyna to przypominać, bajkę z 4fun tv, o tytule " kapitan bomba ", najpierw strzelać potem pytać
szybki wzrost to jeszcze nic. one w pół godziny zrobiły ze szpitala swoją grotę w klimatach gigera
2razyjot
2 02 2008, 08:58
Czepiacie sie na sile, wielcy znawcy "universum obcych".

Mi sie podobalo - bylo szybko, na raz i z przytupem, glosniczki odpalone na max prawie, subwoofer lupal i generalnie rozwalka sympatyczna. Motyw z blondyneczka wrzucil mi banana na ryj
myslalem, ze cycki pokaze chociaz, jednak tworcy zrekompensowali mi to jej smiercia, byla niepotrzebna a sama walka i starcia obcych dawala czadu. Mi sie podobalo - wiele nie wymagalem, czysto rozrywkowe kino!
87pizol87
2 02 2008, 10:58
Obejrzałem go wczoraj i moge powiedzieć ,że jest zdecydowanie lepszy niż jedynka. Gdyby film zrobili w kategori +18 to mogło by z tego naprawdę coś ciekawego wyjść. 6+/10
2razyjot
2 02 2008, 12:14
CYTAT(87pizol87 @ 2 02 2008, 10:58)

Obejrzałem go wczoraj i moge powiedzieć ,że jest zdecydowanie lepszy niż jedynka. Gdyby film zrobili w kategori +18 to mogło by z tego naprawdę coś ciekawego wyjść. 6+/10
A ze brutalnie czasem nie bylo?
Wylazace obcy z brzucha kobiey w ciazy, w ogole zarazanie kobiet ciezarnych bylo IMO samo w sobie okrutne i odpychajace. Scena gdy obco/predator wbil swoj "jezyczek" kolesiowi w szpitalu tez malo? Odpadajaca reka z poczatku filmu czy kwas na ryju tego blond frajerka? Ludzie, jak chcecie gore to ja nie wiem - sciagnijcie sobie Cradle of Fear.
takie rzeczy to sa w filmach od 16 lat. Majac ze 14 lat polazlem z ojcem na Obcego 4 ktory byl rowniez od 18 lat ale jakos tam strasznego nie bylo jak pamietam. Sadze ze AVP3 powinno odejsc od ciagniecia poprzednikow bo prawie serial sie z tego zrobi a skupic sie np. planecie aliena/predatora i tam rozpoczac lowy (pamietam ze w AVP1 pokazywali jak 3 predow bronilo sie przed stadem alienow chroniac jakas swiatynie/piramide)
Dzialo sie to na ziemi a byla to swiatynia majow...piekny wybuch pod koniec i mamy wyjasnione czemu cywilizacja majow nagle zniknela
Co do avp3...geezz ile bym dal zeby akcja dziala sie na ziemi ale w du.pnym miescie ala new york..cale miasto wypelnione obcymi,klany predatorow robiace sobie tam lowy,ludzie to miecho armatnie..totalny mayhem cos ala gierka Aliens vs Predator Arcade
O jaaa, tacy ludzie jak wy właśnie mnie denerwują. Znaleźli się filmowi krytycy od siedmiu boleści. Film był dość dobry, ja nie wiem czego wy chcieliście - przecież z góry było wiadomo, że film wam się nie spodoba i obejrzeliście go ażeby ponarzekać. Przecież gdyby ten film był nawet ideałem i trzymał się uniwersum tip-top a zobaczylibyście tam, że jeden z alienów zaledwie ruszył ogonem o parę centymetrów nie w tą stronę co trzeba to byście podostawali konwulsji. Idźcie pooglądać Aliens 1-4, zmasturbujcie się trochę przy nich najlepiej i dajcie spokój. To jest amerykańskie kino akcji, film nie miał być straszny, pokazano więcej niż w jedynce i ogólnie więcej niż spodziewałem się. Tu już nie chodzi o obrażanie się nawet na to, że coś pokazano nie tak - wy po prostu już zeschizowaliście na punkcie AvP. Znajdźcie sobie życie, bo takie filmy powstawać będą i będą bawić.
Obejrzalem, bo lubie Alieny i zawsze po kilka razy ogladalem wczesniejsze czesci. W ogole to raczej nie powinno sie stawiac AVSP na tej samej półce co Obce i porownywac tych trylogii. Wiedzialem, ze bedzie slablo, ale jakas czesc mnie mowila zeby sie zmusic obejrzec nawet zasmiewac sie w odpowiednich momentach. Nic z tego. Mozna zrobic dobry film w tym uniwersum i wierze, ze ktos wezmie material w dobre rece i sklei cos na miare 8 posazera nostromo
<buja w oblokach>
bylem blisko

Walker - ja tutaj nie widzialem akcji - wiecej bylo skradania niz jakis walk a jesli byly to o widze cie, chodz tu, dzialko, jeden martwy, strzelam drugi raz nie trafiam, obcy sie zbliza, o fak, zabijam go "pazurami" potem ide dalej szukac, widze pare ide za nimi, hak ciah i po nic. Akcje to ja mam w Cranku czy Shootem Up ale co to 2-3 alieny na 1 predatora.
BieŃ - Dobra mysl.
CYTAT(Walker @ 2 02 2008, 15:40)

O jaaa, tacy ludzie jak wy właśnie mnie denerwują. Znaleźli się filmowi krytycy od siedmiu boleści. Film był dość dobry, ja nie wiem czego wy chcieliście - przecież z góry było wiadomo, że film wam się nie spodoba i obejrzeliście go ażeby ponarzekać. Przecież gdyby ten film był nawet ideałem i trzymał się uniwersum tip-top a zobaczylibyście tam, że jeden z alienów zaledwie ruszył ogonem o parę centymetrów nie w tą stronę co trzeba to byście podostawali konwulsji. Idźcie pooglądać Aliens 1-4, zmasturbujcie się trochę przy nich najlepiej i dajcie spokój. To jest amerykańskie kino akcji, film nie miał być straszny, pokazano więcej niż w jedynce i ogólnie więcej niż spodziewałem się. Tu już nie chodzi o obrażanie się nawet na to, że coś pokazano nie tak - wy po prostu już zeschizowaliście na punkcie AvP. Znajdźcie sobie życie, bo takie filmy powstawać będą i będą bawić.
jak kogoś bawi 1:30 h cimnicy jak w odbytnicy, to fakt, film prze bajera
CYTAT(przema @ 3 02 2008, 10:00)

Nie dość, że ciemno, to walki pokazane w takich ujęciach, żeby nic nie można było zobaczyć. Sceny akcji w takiej produkcji powinny być wzorowane na tych z dzieła zwanego "300". Jedyne co w AvP2 dobre to początek na statku i planeta Predatorów. Część pierwsza AvP technicznie była o wiele lepiej nakręcona. Fabuły w filmach tego typu się nie czepiam, ale mimo wszystko też powinna mieć pewien sensowny poziom. Szkoda, bo po trailerze więcej się spodziewałem.
Moja ocena 6/10 ( lekko zawyżona )
2razyjot
3 02 2008, 13:13
CYTAT(przema @ 3 02 2008, 10:00)

Polecam poczekac na edycje dvd - widac o wiele wiecej!
po dluzszym namysleniu sie sadze ze avp1 jest lepsze niz 2 - gdy widzialem trailer 2 na hitmanie zylem mysla ze bedzie lepiej ale nie jest
LiSoQuan
3 02 2008, 21:52
Smieszycie mnie z tymi tekstami.. rozumie ze film moze sie nie podobac ale wy sie zachowujecie jaklbyscie byli załamani z tego powodu... i te teksty "wyczymałem tylko połowe" czy "zacząłem pisac sms".. nie wierze w to ale współczuje... wam sie chyba zaden film nie podoba.. no Signap.. Tobie chyba tylko Hitman... widziałem go w ten sam dzien co AvP2 i moim zdaniem na tym samym poziomie.. czyli fajny udany film. Dodatko jak mówicie ze nic nie widzieliscie na ekranie to sie dziwie bo ja widzialem wszysto i zadna "ciemnica" mi nie przeszkadzała.. moze z tą salą kinową cos nie tak ???
ogolnie sam film w sobie jest ciemno a obraz byl jakos jak dvdrip
2razyjot
4 02 2008, 19:16
CYTAT(signap @ 4 02 2008, 15:26)

ogolnie sam film w sobie jest ciemno a obraz byl jakos jak dvdrip
Nie ogladaj na LCD tylko na dobrym CRT, ja tam nie narzekalem.

EOT!
wystarczy troszke rozjasnic i po problemie
Solidny (pan)
4 02 2008, 22:05
CYTAT(LiSoQuan @ 3 02 2008, 21:52)

Smieszycie mnie z tymi tekstami.. rozumie ze film moze sie nie podobac ale wy sie zachowujecie jaklbyscie byli załamani z tego powodu... i te teksty "wyczymałem tylko połowe" czy "zacząłem pisac sms".. nie wierze w to ale współczuje... wam sie chyba zaden film nie podoba.. no Signap.. Tobie chyba tylko Hitman... widziałem go w ten sam dzien co AvP2 i moim zdaniem na tym samym poziomie.. czyli fajny udany film. Dodatko jak mówicie ze nic nie widzieliscie na ekranie to sie dziwie bo ja widzialem wszysto i zadna "ciemnica" mi nie przeszkadzała.. moze z tą salą kinową cos nie tak ???
Ja widziałem w pewnym odstępie i Hitman zdawał się być znacznie ciekawszy.
Nie jestem typem, który lubi narzekać, przeciwnie, patrząc na to forum jestem BARDZO tolerancyjny dla filmów.
Mimo to AvP2 mnie zwyczajnie wnerwił. Nie wiem, może to była przełomowa chwila, kiedy nie wytrzymałem już oglądania kiczu za kiczem. Początek był jeszcze obiecujący, ale potem już tylko kolejne kiepskie walki i coraz bardziej nudna brutalność. Cały czas to samo, alieny biegają po mieście a bohaterowie spokojnie sobie podróżują. Tylko raz na jakiś czas grupka redukowana jest o co bardziej irytujące postacie.
Żadnej kulminacji, brak zwrotów akcji i rosnącego napięcia. Njalepiej zakończyć wszystko
atomówką - nie ma kosmitów, porządek świata wrócił, przebiegłe nastolatki uniknęły podstępu i przeżyły.
Tylko kilka akcji Predatora (codename Wolf) dało się oglądać, vide akcja w kanale
Obejrzalem wczoraj, jakosc kopii niezbyt dobra ale ta oslawiona ciemnosc filmu w ogole mi nie przeszkadzala.
A sam film bardzo mi sie podobal, troszke kliamtow gore (dzieciak w lesie i kobiety na porodowce to bylo naprawde mocne), koncowka do bani bo nie lubie takich koncowek, a teraz czekam na rozwałke w jakims duzym miescie. Oceny nie wystawie ale byla by naprawde wysoka, dostalem to co chcialem !
oglądając ten film w dobrej jakości na dobrym crt, ani przez myśl nie przeszło mi słowo "gore", co mi da rozjaśnienie, jak akcja dzieje się w nocy, gdzie z zasady ma nie być nic widać ? a nie widać nie dlatego, że tak sobie scenariusz wymyślili, tylko dlatego, żeby ukryć niedoróbki w postaciach predatora i alienów
niedoróbki w postaci predatora ??
pierwszy predator poowstal w 1992 albo 1994 roku i jakos sobie poradzili z jego postacia, facet byl wyzszy od arnolda a sama postac byla doskonale pokazana, nawet pysk pokazali a ten sie ruszal machal klami, wyl jak polaczenie lwa z silnikiem v8. juz wtedy nie brakoalo glownej postaci na ekranie i to w bardzo dobrym swietle, zarowno w dzien jak i w nocy. tym bardziej nie widze powodu dla ktorego nie mozna bylo pokazac tych postaci w lepszym swietle i to w erze grafiki komputerowej.
no właśnie wtedy go pokazywali i było w pyte, nawet wole obejrzeć tamte stare filmy niż "vs", ktoś chyba nie bardzo palił się do tego żeby użyć tego komputera więc poszli na łatwizne i zrobili ciemnizne
2razyjot
8 02 2008, 10:25
CYTAT(przema @ 8 02 2008, 09:34)

no właśnie wtedy go pokazywali i było w pyte, nawet wole obejrzeć tamte stare filmy niż "vs", ktoś chyba nie bardzo palił się do tego żeby użyć tego komputera więc poszli na łatwizne i zrobili ciemnizne

Czlowieku, skoncz cisnac farmazony bo film ciemny nie byl az tak zeby czegos nie zobaczyc, chyba, ze jakiegos CAMa ogladales z sieci albo zwyczajnie twoje kino nie dalo rady. We Wrocku w Heliosie kumple byli i nikt nie narzekal a o "ciemniznie" nie wspomnial, w R3-ojce wszystko rowniez widoczne i na tv kineskopowym, na LCD nie ogladam XViDow i nie narzekam. Sic!
moje kino jest bardzo dobre, wersja była bardzo dobra, kiedy pojawiał się alien i predator, akcja działa się ... w nocy, a w nocy jest ciemno, a jak w filmie s-f występuje noc, na okrągło kiedy coś się dzieje, to oznacza to tylko jedno, niedoróbki techniczne w surrealistycznych postacia i efektach specjalnych. tyle
2razyjot
8 02 2008, 16:54
Poleglem!
CYTAT(przema @ 8 02 2008, 14:41)

moje kino jest bardzo dobre, wersja była bardzo dobra,
Cieszymy sie...

kiedy pojawiał się alien i predator, akcja działa się ... w nocy, a w nocy jest ciemno,
...ale na Boga skoncz...

a jak w filmie s-f występuje noc, na okrągło kiedy coś się dzieje, to oznacza to tylko jedno, niedoróbki techniczne w surrealistycznych postacia i efektach specjalnych. tyle
...skoncz gadac od rzeczy! ;/
Wyobrazasz sobie alienow w dzien? Hm, podpowiem ci - klimat by polegl i zniknal. Nie wiem co masz do "ciemnicy", mi ogldalo sie b. dobrze a efekty byly na przyzwoitym poziomie. NIe wiem czemu czepiasz sie na sile.
kotlet_schabowy
8 02 2008, 17:17
Przecież logicznie rzecz biorąc to nie ma bata, żeby kostiumy były w jakikolwiek sposób gorsze niż w Predator 1 lub 2, więc teoria o "maskowaniu niedoróbek" jak dla mnie upada. Jednak ogólnie zgodzę się, że film jest nieco za ciemny, parę rzeczy umyka, liczę, że na DVD będzie git.
wychodzi na to ze te dwadziescia lat temu liczyl sie pomysl i troche pracy w charakteryzatorni, a sukces byl murowany. i nie bylo takiej techniki jak dzis, efekty komputerowe to mozna bylo zobaczyc ogladajac napisy koncowe. a facet przebrany za predatora (Kevin Peter Hall) w obu czesciach niezle sie napocil ale wypocil

dzisiejsze filmy nastawione sa tylko na kase, nic pozatym. zero pomyslu przynajmniej jakiegos ciekawego bo wiadomo ze amerykanskie przyglupy sie na to rzuca. przypomina mi sie jeszcze The Thing, tam jakie byly efekty niech sobie ktos z was siegnie pamiecia, krew, tzn farma sie wylewala z tych manekinow i jak to oblesnie wygladalo, galareta jakaś maź, bleeee. ale za to klimat mialo za(pipi)isty i to wlasnie kiedys byly te efekty a dzis zastapily je komputery, i powszechnie panujace zaciemienie w kinie. chyba komus wyp.ier.dole jak mi powie ze avp moze sie rownac z predatorem 2 bo o jedynce z arnoldem to nie wspominam. uwazam ze predator 2 jest zdecydowanie gorszy ale w porownaniu z avp toz to kurde kult. i akcja filmu toczyla sie tez w niedalekiej przyszlosci bo 1997 roku jak pamietam a film mial premiere minimum dwa lata wczesniej.
rymek1987
11 02 2008, 19:56
hahahaha
Te zdjęcie mnie rozwaliło:)
A co do filmu,to powiem że deczko mnie rozczarował.Tylko jeden Predator na cały film!Nie licząc tego na początku który nie doleciał cały na ziemie:)
Jednak na pewno lepszy niż częśc pierwsza
Bo to może był jakiś mega wypasiony Predatorek. Taki może hmm- jakiś super wojownik albo co. W jedynce AVP kilku ich było i sobie nie umieli poradzić z kilkoma obcymi a tutaj jeden jest i sprząta wszystko.
Ogólnie film fajny, tylko czemu większość akcji nie działa się w terenie, tylko w mieście? Mieli naprawdę fajną scenerię- góry, lasy to wrzucili wszystko do miasta i klops.
AumaanAnubis
12 02 2008, 00:10
Na poczatku dodam ze nie bylem w kinie na nim bo nie lubie do kina chodzic(gadanie innych itd.) tylko sciagnelem dosc bardzo dobra jakosciowo wersje(zadne "CAM").Po obejrzeniu trailera(Store Showdown)mialem mokro w gaciach i strasznie sie napalilem na ten film i bylem pewny ze bedzie super.Nie rozczarowalem sie zbytnio.Nie spodziewalem sie dobrej fabuly.Poczatek filmu
(akcja na statku) bardzo mnie wciagnal w film.W jedynce zrobili z predatorow jakis pakerow ktorzy nie potrafia sobie poradzic z obcymi(i w dodatku maja muppetowe mordy).W requiem Predator to "wreszcie"Predator.Prwdziwy Hunter.Ultimate badass;p
Jesli komus sie nie podobalo ze
w kanalach walczyl z dwoma obcymi to jest chyba "gupi" albo albo ma problemy emocjonalne czy "cóś".Dlaczego Pred
przylecial zacierac slady i zabic obcych ?Moze dlatego ze wiedzial ze ludzie moga sobie nie poradzic a ludzie to jedna z ulubionych zwierzyn na ktora poluje Pred.Pozatym na
ekranie zobaczyl obraz jaki widzial predator na statku ktory sie rozbil i zobaczyl ze powstala jakas mutacja obcego z jego rasa i to chyba glownie wyruszyl na ziemie aby na nia zapolowac(niezle trofeum nad komikiem by z tego bylo
).Podobal mi sie motyw z dwoma dzialkami i scena w ktorej rzucil dwa shurikeny naraz
Troche wkurzylo mnie to ze w tej czesci Predator zachowuje sie troche nie honorowo.Np.
zabil tego policjanta czy kogos tam co pomagal w poszukiwaniach w lesie.Gosciu zobaczyl jak pred zacieral slady nie majac nawet broni tylko latarke a pred go zabil ,sic!Sceny walki Pred Vs. Predalien sa dobre!Nie kuzwa w stylu power rangers jak to ktos wyrzej okreslil(idz sie lecz!).Prawda ze troche za ciemno w niektorych scenach ale nie zeby nie bylo nic widac(ja widzialem wszystko dobrze ogladajac sciagnieta wersje a wy nie widzieliscie nic ogladajac film w kinie??!!-to w jakim wy (pipi)o.ym kinie musieliscie byc!!!!)Nikt zadnych niedorobek nie chcial zacierac ta "niby" ciemnoscia wedlug was bo technologia od czasow pierwszych filmow z obcym i z predator poszla do przodu jesli ktos nie zauwazyl i kreatury mozna zrobic na wygladajace na prawdziwe dosc latwo..To ze obcy rozwijaja sie zbyt szybko i tak szybko
"utkaly" sobie gniazdko w szpitalu mi w cale nie przeszkadza.Jesli rozwijaly by sie wolniej to akcja musiala by trwac kilka dni wiecej.W porownaniu do pierwszej czesci AvP obcy rozwijaja sie dosc wolno(jeden dzien w filmie chyba).W jedynce AvP z chestburstera obcy przeistaczal sie w drona w kilka minut!!!Nie mowiac juz o tym ze obcych bylo wiecej niz ludzi w piramidzie a to nielogiczne bo obcy wylegaja sie z ludzi a wiec jesli w piramiedzie bylo ich np. 5 to i obcych musialo by byc 5.Predalien wyglada bardzo dobrze i od razu widac ze to krzyzowka preda i aliena.Wyglada nawet lepiej niz w Aliens Vs. Predator Primal Hunt(Gra na PC polecam

)To ze predator poluje
sam jest lepsze od tego ze poluje we trojke jak w avp1(w koncu to mysliwy).
A teraz pare "w(pipi)ien"
1-dlaczego nie zrobia twarzy preda takiej jaka mial w Predator i Predator 2???!!!!!!!!(ta w requiem wyglada dobrze ale w filmach z predem wygladala o niebo lepiej)
2-
Dlaczego debilni nastolatkowie przezyli dluzej niz dosc dobrze wyszkoleni i uzbrojeni zolnierze???!!!!Gina od razu jak tylko przybeda "na pomoc" OMFG!!!
3-
to ze ludzie przejeli dzialko preda to troche wyjasnienie dlaczego technologia poszla do przodu ale mi sie to nie podoba!!!4-Czy akcja filmow z predem bedzie sie juz zawsze dziac w terenie zabudowanym??
(bylo troche lasu ale to jakies 5 minut!!!)Predator najlepiej wyglada w dzungli a alien jeszcze tam nie wystapil wiec bylbym ciekaw jak by sie tam prezentowal

.
5-to zakonczenie...zalosne.
Wiem ze to nawiazanie troche do filmow z obcym gdzie na koncu zawsze byl wybuch(oprocz Alien 3 ktory moim zdaniem jest najlepszy-najstraszniejszy i ma jakis taki fajny mroczny klimat).Gdyby jeszcze zrzucili ta bombe po roztrzygnieciu walki preda z predalienem(wiadomo pred by wygral
) to bylo by troche lepiej a tak to predalien przebija preda a pred predaliena i bomba atomowa.Prosze-nigdy wiecej takich zakonczen...
6-twarz a raczej szczeka drona wyglada troche sztucznie(te przezroczyste cos polaczone z dolna i gorna szczeka).
7-
Predator niby tak starannie zaciera slady a pod koniec filmu zwyczajnie zaczyna to olewac.Prawda ze juz zbytnio niczego nie dalo sie zatrzec ale jednak to troche dziwne.
Predator to moja ulubiona postac (aliena lubie troch mniej) i film polecam kazdemu kto choc troche lubi te postacie.
CYTAT(AumaanAnubis @ 12 02 2008, 00:10)

Alien 3 ktory moim zdaniem jest najlepszy-najstraszniejszy i ma jakis taki fajny mroczny klimat)
no to wszystko wyjasnia
Ja jestem wielgachnym fanem serii Aliens i Predatora częsci 1.AvsP 1 i 2 wrzucam do jednego wora wraz z Predatorem 2(choć i tak P2 najlepszy z tej całej trójki).To co zrobili w obu częsciach AvsP 1 i 2 woła o pomstę do nieba.Alleluja,że przynajmniej w tej części żaden Predator nie zakolegował się z ziemianami bo wtedy to już bym nie doczekał do końca filmu.Uważam za to ,że całościowo jednak AvsP1 była lepsza niż dwójka-miała przynajmniej parę fajnych akcji-jak pierwsze starcie obcego z predatorem(wg mnie najlepsza scena z obu części) i nawet lepsze efekty specjalne(było coś widać !!)
Dwójka AvsP to śmiech na sali
-grupa dzieciaków z szeryfem rozwala prawie całą armię alienów (przypominam 1 alien wybił prawie całą załogę Nostromo,wyszkoleni marines polegli już w pierwszej konfrontacji z obcymi)
-predator zacierający ślady kiedy mu się o tym wspomni
-sprowadzenie aliensów do mięsa armatniego,wolnego,głupiego itp
-sprowadzenie Predatora do wielkiego wolnego silnego dziada(no sorry ile razy w tym filmie obcym lub nawet ludziom udaje się skradać obok wyszkolonego zabójcy całe życie trenowanego do polowań...żal

)
-efekty specjalne sprowadzone do ciemności
-miasto wyludniało w pare chwil-pełno aut ,a gdzie ludzie?każdego obcy załatwił?to dlaczego w autach na autostradzie i w mieście nie ma śladów krwi,rozbitych szyb itp?)
-końcówka lol
rymek1987
12 02 2008, 13:58
Co jak co ale NAJLEPSZY do tej pory film o OBCYm to Aliens 2 Decydujące Starcie.Nie ma innego jak narazie:)
A co do AvP to superowa akcja była jak
Pred w wypuścił Swoje "Okrągłe Ostrze" i tą fajną Blondi przybiło do ściany:) autentycznie piknie dostała:)szkoda że nie Headzika:)
2razyjot
12 02 2008, 16:09
CYTAT(rymek1987 @ 12 02 2008, 13:58)

Co jak co ale NAJLEPSZY do tej pory film o OBCYm to Aliens 2 Decydujące Starcie.Nie ma innego jak narazie:)
A co do AvP to superowa akcja była jak Pred w wypuścił Swoje "Okrągłe Ostrze" i
tą fajną Blondi przybiło do ściany:) autentycznie piknie dostała:)szkoda że nie Headzika:)
UZYWAJ SPOILER TAGOW K.U.R.WA MAC!!! 
Uswiadomie cie. Jak napiszesz ze
W rambo 4 rambo w koncu ginie w ostatniej scenie bo widzialem kopie robocza w necieAle jak uzyjesz spoiler taga, czyli:
KOD
[spoiler][/spoiler]
I pomiedzy nie wstawisz cytat wyzej to otrzymasz:
W rambo 4 rambo w koncu ginie w ostatniej scenie bo widzialem kopie robocza w necie
Kalinho
12 02 2008, 16:24
Matko Jedyna co za strata czasu. Jedyny dobry motyw nie dotyczyl ani predatorka ani alienka tylko tekstu odnosnie tego jakoby amerykanska armia czy rzad(juz nie pamietam) nie oszukalaby obywateli. reszta to totalne dno, efekty, ktore zobacza tylko ludzie posiadajacy noktowizor(moze to tak specjalnie zrobili by poczuc sie jak predator?), dialogi, scenariusz oraz aktorstwo na poziomie M jak Milosc itd.
4/10
Tyle sie naczytalem o tych egipskich ciemnosciach a najwyrazniej moja kopia byla ok bo zadnego dyskomfortu z powodu ciemnicy nie czulem. Zreszta walka finalowa byla tak kiepska, ze ci z was, ktorzy "niczego nie widzieli" nie maja czego zalowac. Pozostale natomiast walki to krotkie 15s. przerywniki od dretwych dialogow i nudnej akcji. Ogolnie widac, ze tworcy nie mieli pomyslu jak doprowadzic do starcia tych dwoch ras. A zakonczenie sugeruje mi juz, ze i na trzecia czesc tego pomyslu im zabraknie (nie wiem jak wy ale ja po slowach tego generala mam przed oczami ludzi szturmujaych planete predatorw xD Wzglednie dyktature pani Yuki (czy jak jej tam) na ziemi i odsiecz predatorow w obronie naszej cywilizacji...)
kotlet_schabowy
12 02 2008, 21:48
To by była chyba lekka przesada, Mejm

. Ja jednak myślę, że tak jak sugerowano na różnych forach, najlepszą opcją będzie przeniesienie akcji w przyszłość, może na jakąś obcą planetę. Zachować klimat jak w gierce AvsP 2 na przykład, przy okazji zapewniając odmianę od dwóch poprzednich części.
nWo : co jest dziwnego w uznaniu Alien 3 za najlepszą część ? Akurat klimatem dla mnie "bije" pozostałe.
AumaanAnubis
12 02 2008, 22:30
Seria aliena powinna skonczyc sie na 3 czesci aliena...
Alien Resurrection to wyciagacz kasy(chociaz w sumie calkiem niezly).Popsul to uczucie jakie pozostawilo zakonczenie aliena 3 tak samo jak final fantasy x-2zniszczyl uczucie po koncowce FFX.
Alien 3
Aliens
Alien
Alien Resurrection
to moj ranking alienow i jesli komus sie nie podoba to niech sie powiesi
w nastepnych filmach z predem i alienem wolalbym wiecej widziec co robi pred lub alien(np. jak alieny tworza sobie gniazdko i tam zaciagaja ofiary,widziec wiecej oczami predatora jak poluje na ofiare)a nie patrzec jak bande debili ucieka i probuje przezyc ta wojne miedzy stworami
chcesz zobaczyc co dzieje sie w gniazdach obcych? obadaj komiks aliens labyrinth..ja bylem w szoku podczas czytania calej serii
AumaanAnubis
12 02 2008, 23:01
CYTAT(BieŃ @ 12 02 2008, 22:39)

chcesz zobaczyc co dzieje sie w gniazdach obcych? obadaj komiks aliens labyrinth..ja bylem w szoku podczas czytania calej serii

ja nie czytalem zadne go komiksu o alienie ani o predzie.juz ich raczej nie zdobede.czy moze ktos wie skad mozna sciagnac?(wiesz ktos skanerem skopiowal do kompa strony)
kotlet_schabowy
12 02 2008, 23:28
Na stronie Ciacha o Obcym są dziesiątki komiksów, jak chcesz szczegółowe dane to pisz na PW

.
Edycja : no jednak lipa, sprawdzałem i już nie ma downloadu komiksów, sorry za błędne info. Jednak może coś na serverze się "znajdzie" do wieczora.
nie wiem jak mozna predatorowi dopisywac jakies punkty honoru

to cos przybywa z kosmosu i zabija dla sportu nie ma tutaj nic honorowego, to co przedstawiono w filmach jest raczej wyznacznikiem, komiksy to taki sposob dogodzenia fanom, ktorym z reszta tez jestem i nie przepuscilem zacnym tytulom.
tak wiec na ziemie przylatuje jakas szycha z klanu i nie bedzie sie pieprzyc z posprzataniem burdelu narobionego przez jego pobratymcow, ja sie tam nie dziwilem zabijal co mu sie nawinelo pod pazury, blondi poszla sie kochac z jakims dziwadlem, dwaj bogu ducha winni fani marysi i kilka innych postaci ktore weszly mu w droge.
a co do aliena to pierwsza czesc byla horrorem a nie filmem akcji, druga czesc aliens to juz czysta jatka i malo tam horroru, no i mamy trzecia czesc z ktora zwyczajnie niewiem gdzie przypiac. ani to horror ani dobry film akcji. osobiscie mi ustepuje i piewszej czesci jako horror i a juz nie jest takim filmem akcji jak druga czesc. zwyczajnie to kwesia gustu i tyle z tym sie nie bedziemy spierac jak ktos lubi te czesc no to cos inny gust i tyle

resurection to dosc dobry film akcji + nieco humoru.
Wiecie czego najbardziej brakuje w serii avp. tego co bylo a obydwu predatorach, mianowicie tekstow w stylu:
kto to mógł zrobić ?strzelali na wszystkie strony, to nie ma sensu
co sie tu dzieje ?
nic z tego nie rozumiem
jak jeden czlowiek mogl cos takiego zrobic i zniknac bez sladu ?
chodzi mi o klimat tajemnicy ze nagle zaczyna dziac sie cos z czym ludzie nie mieli wczesniej doczynienia, i ida zlym tropem szukajac czlowieka a gdy widza kto za tym stoii ...

az mi sie nie chce pisac wiece oco mi chodzi albo do czego zmierzam. W drugiej czesci byla taka chwila w kostnicy gdy doktorek cos tam powiedzial do szeryfa ze pora zadzwonic po kawalerie bo szeryf sobie sam nie poradzi. czy cos w tym stylu.
aha i jakby ktos mial namiar na jakies malo dostepne komiksy ze stajni dark horse z aliens lub predator to dajcie znac, tarzan vs predator, alien war, chyba w tym zeszycie czarne alieny bronia sie przed nowa odmiana agresywniejszych czerwonych alienow. a moze tytul mi sie yebnol bo dawno to czytalem ale historia wlasnie byla o tym.
jakby nie bylo trzeciej czesci avp to bym sie nawet ucieszyl a tak ta niepewnosc i strach przed nieznanym pozostają.
AumaanAnubis
13 02 2008, 18:10
Ja osobiscie posiadam tylko komiks Aliens Xenogenesis.A co do tej tajemnicy o ktorej piszesz to trudno by bylo taka zrobic gdy wokol szaleja obcy.W filmach o predzie byl tylko on bez alienow wiec takie cos to z latwoscia sie dalo zrobic ale aliens vs. predator to juz raczej czyste kino akcji.
"nie wiem jak mozna predatorowi dopisywac jakies punkty honoru" -w kazdym filmie predator zachowywal sie honorowo.Nie zabijal bezbronnych a w requiem robi zwyczajna rzez.Chyba ci bracia nie ogladali filmow z nim ze takie cos zrobili z niego.A ta dziewczyna co dostala...to byl przypadek-jej wina wiec wybaczam
P.S.Mam nadzieje ze doczekam sie predatora znowu w dzungli czy to w grze czy filmie....
no tak. laskom nic nie zrobil w dzungli i w miescie, zapomnialem ale nie wiem co z tym moze miec wspolnego honor. widocznie poluje na gatunki ktore moga mu zagrozic, takie wyzwanie wiec kobiety by olewał. oszczedzil tez kobiete w avp ale mial ja zabic dopiero jak mu oddala dzialko i zabila aliena cos tam mu zaswitalo. ktos tu sugerwal sie komiskem. pomysl zly nie byl ale i tak nasladowanie. zero oryginalnosci to raz dwa to piramida pod ziemia w lodowcu no ta lokacja totalnie mnie zmiazdzyla. negatywnie oczywiscie.
AumaanAnubis
13 02 2008, 18:59
Co z tym wspolnego ma honor?No coz zabicie nieuzbrojonej osoby itd. wiazalo by sie z dyshonorem i gdyby ktos sie z klanu o tym dowiedzial moglby zostac wygnany.
http://members.iinet.net.au/~jaherne/thehunted/faq.php poczytaj sobie troche.
W predator Concrete jungle zostal wygnany n 100 lat na jakas planete pelna dziwny stworkow za to ze ujawnil sie swojej zwierzynie(ludziom)i wysadzenie miasta w powietrze

(swoja droga gra wcale nie jest taka zla brakuje jej tylko dobrej fabuly).
No przeciez oczywistym jest, ze Predatorzy walcza tylko z kims kto posiada status "wojownik", "mysliwy", "zolnierz" itd. Doskonale to widac w obu czesciach Predatora i komiksach (np. Batman vs. Predator). Przeciwnik musi byc godny podjecia z nim walki. A jesli idzie o honor to chociazby zakonczenia czesci 2 (nie avp 2) oraz czesci pierwszej Batman vs. Predator dobrze to pokazuja (za pokonanie predzia odpowiednio gacek i murzyn zostali nagrodzeni i.. nie zabici hehe).
Natomiast avp2 to jest jakas paraolimpiada. Totalne wypaczenie zasad universum Aliens i Predator. I jeszcze ten watek nastolatkow xD W Alines 2 z chmara obcych nie dali sobie rady marines z wyje.banymi gunami a tutaj mamy szeryfa z shotgunem, dwoch spalonych ziomow i ekipe z american pie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.