Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Aliens vs Predator: Requiem
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3
Tokar
Najwyższa pora założyć temat. Jaka była jedynka wiadomo. Fajny pomysł z piramidą, fajne hasło reklamowe, całą reszta żenuła.

Trailery dwójki:

http://pl.youtube.com/watch?v=ZaqldqBKCZU

http://pl.youtube.com/watch?v=uvVwRKHIkeA

Kulek to to miażdżyć nie będzie, ale przynajmniej film nie będzie już dozwolony od 12 lat rolleyes.gif
W każdym razie szansa na wesołego slashera jest jak najbardziej, co potwierdza zresztą pierwsze 5 minut filmu:

http://pl.youtube.com/watch?v=3LnQyHC86I8

Wyłączamy mózgi i jedziemy smile.gif
signap
jest tez aliens vs hunters jak sie nie myle smile.gif

na film nieczekam, pojawi sie na dvd to sie zobaczy, nieciagnie mnie do kina. AVP1 bylo dosc slabe za sprawa PG13... Tutaj to zlikwidowali i film moze byc w koncu takim jakim ma byc
kotlet_schabowy
Nie powiem, żeby dla mnie pierwsza część była słabiakiem, ale też jest z nią coś nie do końca ok, skoro po trzech latach od jej oglądnięcia nie mam specjalnej ochoty na obejrzenie po raz kolejny. Jednak dla mnie obecność Predatora lub Obcych w nowym filmie oznacza, że jest on obowiązkowo do "zaliczenia", więc na Requiem zapewne pójdę. Zapowiada się ostrzej niż poprzednio, może większa "skala" konfliktu (całe miasteczko, jacyś wojskowi, a nie tylko grupa "podróżników", jak w każdej części Alien i AvP), ale poza tym chyba nie ma co spodziewać się przełomu : pewnie jak zwykle nieznane twarze aktorów, powoli budujące się napięcie, chwilowo niewidoczne zagrożenie, w końcu konflikt.
nWo
Ludzie w tym filmie to tylko tło wiec nie musza byc znani, czy obchodzi mnie czy ta dziewczyna przybita do sciany za pomoca jakiegos Predatorowego dziwadla jest znana aktorką czy moze to tylko statyska, nie wazne wazne ze przyjemnie jest jak tak wisi i tyle laugh.gif

Anyway szykuje sie ciekawsza jatka niz w jedynce, przynajmniej lokacja nie jest tak pogibana jak w jedynce, kto to widzial walczyc w jakiejs piramidzie, chore dry.gif A tu prosze las, niby jakas mala wiocha, powinno byc przyjemnie.

zeby nie bylo tak jak z gra na psp ktora na licencji tego filmu ssie i jest gniotem niemilosiernym
Mejm
Wlasnie ta mala wiocha i ci ludzie oraz wojsko najbardziej mnie martwia. Po pierwszym trailerze wyglada to tak jakby Predator & Co. wyladowali w pierwszej lepszej redneckiej wiosce blisko lasu. Nastepnie pojawia sie banda nastolatkow, w ktorej prym wiedzie dziewczyna (a jak) dalej akcja przenosi sie do kanalow (skad te kanaly?) a na koncu przybywa armia zeby dawac sie robic w bambuko. Brakuje jeszcze sceny kiedy to Predzio odlatuje a wspomniana dziewczyna patrzy na jego znikajacy statek i roni lezke...

Tak jak pamietam z komiksow to planeta owszem ale porosnieta wielgachna jungla nadaje sie najlepiej na pojedynek tych dwoch ras (czy ja w trailerze widzialem jakis magazyn?).
golab
jak filmidło będzie oparte w jakimś tam widocznym stopniu na pamiętnym komiksie wydanym u nas przez chyba tm-semic w '94, to będzie można oblukać
Ofeck
powinno sie nazywac: aliens vs predators
nWo
niewiele z trailera wynikam,

1. statek po zabraniu ciala znika w kosmosie
2. lecz wykluwa sie poczwarka,
3. robi rozpierduche i
4. statek rozbija sie w innej czesci naszej planety
5. poczwara ucieka ze statku? czy ostatnim tchem predator wysadza statek w powietrze, raczej nie bo inne poczwarki nie wydostaly by sie a tym samym predator z jakiejs tam planety nie mialby po co leciec na ziemie, ale leci wiec faktycznie moze nie sam a sytuacja jest na tyle powazna ze wymagac bedzie interwencji kilku lowcow co z trailera nie wynika, oj bedzie przyjemnie, fabula tutaj nie potrzebna, a w komiksie lowcy walczyli z alienami na pustynnej planecie usianej skalami, choc w przewazajacej czesci akcja dziala sie w bazie ludzi.
Amer
byłem, widziałem... o w morde - nie polecam! bo szczerze mówiąc bardzo ciężko dopatrzeć mi się tu pozytywnych stron (no dobra, jedno ujęcie na basenie jest niezłe, ale z obcym/predatorem nie ma ono nic wspólnego - kto widział ten wie wink.gif ...).

stracony czas i kasa (choć ja akurat bilety dostałem). profanacja tematu.
BieŃ
amer powaga taka tragedia?bo ja jestem strasznie nagrzany na ten tytul....jedynka to lekko strawna kupa i myslalem ze w 2 poprawia swoje bledy huh.gif akcja w miasteczku duzo obcych i predatorow...k.urwa nie moze byc az tak zle wink.gif
87pizol87
Pierwsza recka avp 2
http://www.zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=1261
wyczerpujący material który powie wam jaki ten film jest.
Amer
CYTAT(BieŃ @ 20 12 2007, 19:28) *
amer powaga taka tragedia?bo ja jestem strasznie nagrzany na ten tytul....jedynka to lekko strawna kupa i myslalem ze w 2 poprawia swoje bledy huh.gif akcja w miasteczku duzo obcych i predatorow...k.urwa nie moze byc az tak zle wink.gif

naprawde, kiepsko jest i to bardzo.

będzie troszke spoilerów!

Predator jest 1, a Obcych ciut więcej (w tym jeden troszke zupgradeowany). Sceny starć wypadają niestety słabo (praktycznie zero wywołujących uśmiech na twarzy zagrań). W dodatku jest to jeden z takich filmów, w których giną praktycznie wszyscy. Nawet żona zauważyła w trakcie seansu że "słabo to zrobili bo sceny zgonów pojawiają się dosłownie co 5 minut" w wyniku czego po 30 minutach oglądania ma się już tego serdecznie dość. Nie mam nic przeciwko zdrowiej rozwałce, ale jeśli ktoś wciska mi kit pokroju 10 przypadkowych denatów w ciągu 20 min filmu to wymiękam (wyobrażacie sobie by w - dajmy na to - Drodze bez powrotu uśmiercano kolejnych ludzi z taką częstotliwością?). Fatalnie wypadają także lokacje, które w moim postrzeganiu solidnie gryzą się z miejscami w jakich można pokazać starcia występujących tutaj stron.

akcje pokroju "Obcy wpada na oddział położniczy do szpitala i "zapładnia" wszystkie znajdujące się tam kobiety" to w AvP2 norma - ani to śmiesze, ani straszne. Lipa po prostu.

recka do której wrzucono tutaj link całkiem trafnie oddaje "jakość" tego kina.
Guts
Kuva, a ja głupi spodziewałem sie nie wiadomo czego. Powiedzcie mi, czy naprawdę było tak ciężko przenieść na ekrany jeden z komiksów AVP (Ten wydany u nas w 94 roku przez TM-semic, to wypas), czy nawet zasugerować się kultową nawalanką Capcomu ? Co to się stało, że licencja tych legendarnych potworów, jest oddawana byle komu; wpierw Anderson, teraz grupa tych śmieciarzy, którzy znani są tylko z.... reklam . Na pewno nie pójdę do kina, ponieważ jest to identyczna sytuacja, jak z częścią pierwszą. Wszystkie opinie były negatywne, ale nie chciałem w to uwierzyć (w końcu licencja ma w sobie MOC jak cholera) i obejrzałem to dzieło. Po projekcji stwierdziłem, że te recenzje i tak były "grzeczne", bo ja akurat chciałem rozpierd... przystanek.
BieŃ
jezu gdyby przeniesli komiks avp(specjal z 94) na ekran... ninja.gif dziennie do momentu premiery mialbym 2 kg kupe w spodniach z radosci,tamten komiks to czysty geniusz i zaden avp do tej pory go nie pobil(seria obcy labirynt tez zamiata-imho najlepszy komiks z samym obcym)
ale wracajac do tematu...to kur.wa zly jestem ze i ta czesc tak zniszczyli,poczekam az wyjdzie wiecej recenzji i wstrzymam sie z planowanym wypadem na premiere mad.gif
nWo
komiks bronią prawa autorskie wiec zapomnij, dlatego wlasnie anderson musial pisac wlasny scenariusz, nie powiem kilka filmow wyszlo mu lepiej niz avp1 ale co do avp1 to komplenie nie wykorzystal swojego potencjału.

a po requiem spodziewam sie wlasnie tego ze trupy beda scielic gęsto scenerie jakakolwiek by nie byla poniewaz i z predatorem i z alienem wiaze sie tylko smierc
LiSoQuan
hejj nie opierajcie sie na opinii narazie jednej osoby (nie liczxac recki).. ja własnie wróciłem.. polecam... jestem fanem Alinów i Predatorów od poczatku.. jedynka była za delikatna zgadzam sie, wiec ten na odwrót krwawy. bez zbednego zagłebiania sie w życie ohaterów bo i tak za chwile głowy im urwie :) ... film nie ma klimatu w/w serii ale nie jest źle, jest brutalnie az moze do przesady.. w kinie zawsze omijano scen z brutalną smiercia małych dzieci i kobiet w ciąży .. tutaj nie, scena na bassenie .. no przyznam ekstra tongue.gif ale lepiej jak bohaterka tej sceny ginie.. tak nagle hehe. Tym razem brak ziemskich bohaterów, jest nim Predator :)
Jest to seriia ktora jednak ma swój klimat (bardzo lekki) i tak zostanie.
Podsmumowujac.. nie zniechecajcie sie bo nie wiem czego oczekiwał Amer (moze znajdzie to w Alien 5) , ale film dobry i duzo lepszy od jedynki a i 3 sie szykuje :)
Warto isc do kina i zmiarnowac te 15 lub 19 zł :)
JJJ
jestem po pokazie premierowym.....powiem tak.....

warto wydac te 15 zl,film daje kur ewska rade caly czas sie dzieje akcja,no poprostu miodzio,muzyke skomponowal alan silvestri (dla smaczku dodam ze uslyszycie muzyczke z predatora 1) jungle team-te bebenki, akcja kacja jeszcze raz akcja....zakonczenia nie skmnililem bo komixow nie czytalem ,jakby ktos mi powiedzial o co kaman ( na privie) to bylbym wdzieczny
patrzac sie pod kontem rozrywki 1 kur wa 0/10
BieŃ
Niech ktos tu (pipi).nie spojlerem i powie o co chodzi z ta scena na basanie wink.gif prosze...
Solidny (pan)
CYTAT(BieŃ @ 26 12 2007, 19:13) *
Niech ktos tu (pipi).nie spojlerem i powie o co chodzi z ta scena na basanie wink.gif prosze...

laska miała fajny strój kąpielowy, o to chyba chodzi wink.gif

I również pytam fanów: o co chodziło z ostatnią sceną?
Timmy
CYTAT(Solidny (pan) @ 28 12 2007, 01:00) *
CYTAT(BieŃ @ 26 12 2007, 19:13) *

laska miała fajny strój kąpielowy, o to chyba chodzi wink.gif

I również pytam fanów: o co chodziło z ostatnią sceną?

Ta kobieta ma na nazwisko Yutani a jak wiemy korporacja która wysłała statek nostromo w Alien nazywa sie Weyland -Yutani. .
LiSoQuan
OO czyli autorzy chcieli jakos powizac te historie alienów i AvP razem.. ładnie... zobaczymy czy bedzie cos wiecej...
BieŃ
Wczoraj bylem w kinie..jako fan obcych jak i predatorow moge powiedziec ze film spelnil moje oczekiwania..nie spodziewalem sie genialnej fabuly itp tylko czystej sieki,krwi,akcji mordowania ludzi i obcych happy.gif i to dostalem..czasami film szokuje(akcja z kobieta w ciazy) z mojej strony -8/10 nie zaluje 13 zeta na film

Ostatnia akcja to oczko puszczone w strone fana..mi sie ucieszyla micha
Flaha
Część recenzji z filmweb na temat gry aktorskiej w tym filmie
"Jakby tego było mało, obsada aktorska swoimi śmiertelnie poważnymi staraniami udramatyzowania tej swoistej hekatomby, wprawia w prawdziwie pyszny nastrój. Trzeba mieć wielki talent aktorski, aby, kiedy wszędzie wokół walają się flaki, umieć powiedzieć z kamienną miną odkrywcze i wiekopomne ”Ed, tu giną ludzie”."

Mnie to rozwaliło XDDD

REZENZJA
BieŃ
Ludzie w tym filmie gina tak szybko jak sie pojawiaja biggrin.gif nie pier.dola z glebszym wywodem bo to nie ten rodzaj kina..nie wszyscy o tym pamietaja,glownymi aktorami filmu sa obcy i sam predator..ludzie to postacie drugoplanowe wink.gif
Flaha
CYTAT(BieŃ @ 28 12 2007, 15:10) *
Ludzie w tym filmie gina tak szybko jak sie pojawiaja biggrin.gif nie pier.dola z glebszym wywodem bo to nie ten rodzaj kina..nie wszyscy o tym pamietaja,glownymi aktorami filmu sa obcy i sam predator..ludzie to postacie drugoplanowe wink.gif

Wiem wiem ale w scenie poważnej którą powinienem w skupieniu oglądać przez takie aktorstwo będę się śmiał jak na komedii XD
nWo
Wlasnie wrocilem z kina, nie powiem ale udalo sie autorom zaczerpnac ze zrodel kilka scen. swietne bembenki w lesie gdy kamera leci nad miastem a potem wlatuje nad las, predator pojawiajacy sie z wody, muza znana z aliens, znane motywy z komiksow z niszczeniem dowodów na istnienie sciganej w kosmosie rasy, nie spodziewalem sie epickiej histori jak w predator z arnoldem czy czegos bardziej horrorowatego jak w aliens w dalekim kosmosie z bando glupich marines, nieco rozczarowalem sie kilkoma motywami bo nie usmiechnolem sie ani razu jedynie gdy ktos rzucil tekst "rząd nie okłamuje obywateli" wykrzywil mi nieco policzki, zawsze tez zastanawialem sie jakby wypadl predalien i dostalem odpowiedz.

widac ze jego natura byla inna niz u obcych, ci ktorych rdzen pochodzi od czlowieka inaczej zachowuja sie niz ten pochodzacy z predatora, alieny nie czekaly z atakiem natomiast glupi predalien dal predatorowi czas na zrzucenie zabawek maski i jeszcze ten podniosly lwi ryk dry.gif ale widac tutaj honor gra pierwszaplanową role a nie instynkt przezycia, widac ze w film zaangazowali sie jacy jajoglowi nerdzi co to nie maja laski i dniami i nocami czytają komisksy analizujac puzniej kazde zachowanie bestii na papierze...... film mi sie podobal. zdecydowanie lepsze to niz jedynka.
Mazzi
wypowiedż internauty o AVP2:

Totalne dno ! Bylem dzisiaj na tym filmie z dziewczyna. Byla tak zdegustowana tym filmem, ze w koncu zrobila mi laske w trakcie filmu. To jedyny pozytywny akcent tego wieczoru.

smile.gif)))))))))))
zajman
To samo co jedynka - dno dno i jeszcze raz dno confused.gif Liczyłem na znacznie bardziej rozwiniętą historie niż opowieść o amerykańskim nastolatku co dostarcza pizze smile.gif Tak na serio to kilka akcji ma klimat(usuwanie dowodów, ciąze:D , początek całkiem całkiem muzyka ) ale stanowczo za mało !!! Po kiego wrzucili amerykańską miłość , córeczke która nie potrafi się przekonać do mamusi wracającej z woja , przewrażliwionego szeryfa i dialogi jak z filmów ejmerykańskich klasy b z połowy lat 80.Fabuła jak dla dzieci , przewidywalna do bólu.Szkoda naprawde szkoda . Nawet nie mysle co mnie czeka niedługo na hitmanie ;/

Avp - 4/10
Avp 2- 5/10
AiszA
Z przykrością stwierdzam, że pazerność producentów doprowadziła do profanacji obu bohaterów... W zasadzie przez cały film oglądamy hardcore'ową odmianę berka, jaką sobie zafundowali, przy okazji urządzając konkurs, kto wybije więcej miejscowej ludności... Alien vs Predator 1 i 2, ma tyle wspólnego z klimatem Obcego co Dylematu 5 z Alternatywy 4 wink.gif Nie rozumiem jak można było tak zbeszcześcić klimat poprzednich Aliens... Mimo wszystko mam nadzieję, że równolegle do serii AvP jeszcze kiedyś powstanie bezpośrednia kontynuacja sagi o Obcym... No i że będzie bardziej podobna do oryginału nie taniej podróbki, trzeba się spieszyć z 5, bo ilość zmarszczek na twarzy Sigourney Weaver robi się niepokojąco duża rolleyes.gif Obejrzeć można, kiedy już nic lepszego nie ma pod reką, na mroźne wieczory jak znalazł smile.gif

małe co nieco spox.gif
kotlet_schabowy
Dziś byłem w kinie na Aliens versus Predator 2 i napiszę tak, że wrażenia mam przeciętne. Na pewno nie zbesztam filmu, ale też spodziewałem się, że "wejdę" w ten topic z założeniem wychwalenia go. Na pewno nie żałuję, bo jestem fanem serii Alien i Predator i dla samej obecności tych stworów warto iść na każdy iść z ich udziałem. Po drugie, nie jest źle. Oczywiście historie ludzkich bohaterów to średniawa na całego, ale przynajmniej film się na nich nie skupia. Miłość ostatecznie nie zwycięża smile.gif. Niestety z trailera można dowiedzieć się aż za dużo (bombardowanie miasta), szkoda. Film jest za ciemny ! Jedynka była mroczna, ale nie aż tak, żebym nie widział, co się dzieje Oo (mówię oczywiście o kinie). Wiem, że to buduje atmosferę, ale to przesada (aż miałoby się ochotę poprawić ustawienia ekranu). W kazdym razie : Predaliena dla mnie za mało (no i kur.wa w tej ciemności to do końća nie wiem, jak wygląda), walka finałowa słaba (poza tym chaotyczne to wszystko, no i nadal ciemność). Motyw z ciążami natomiast udany, wprowadzenie nowości do świata Aliens, choć może nieco naciągany, jednak na pewno trochę obrzydliwy.
Przyjemniejsze były akcje ze "zwykłymi" ksenomorfami.

Mówiąc w skrócie : wszystkiego jakby za mało, co tylko w przypadku bohaterów ludzkich może być plusem. Nowe gadżety Predatora i używanie starych ok, ale pomysł z tym niebieskim "kwasem" to lekki zonk (chyba, że zostanie wyjaśnione, ale zostało, a mnie umknęło), bo czemu niby łowcy miałoby zależeć na usuwaniu śladów i pozostałości ?
Wychodzi na to, że najlepszy klimat miał początek filmu (planeta Predatorów !) i końcówka (od pojawienia się w szpitalu). Ogólnie jednak zauważyłem po sobie, że sam klimat oglądania filmu w kinie sprawia, że jakoś nie chłonę go tak całkowicie, jakbym nie skupiał siędo końca. Wydaje mi się, że lepiej wkręcę się w klimat jak oglądnę AvsP2 w domu, na małym ekranie.

Podsumuję w skrócie : może ja trochę za dużo oczekiwałem, na pewno warto oglądnąć, szczególnie, jak się lubi serie A i P, film może lepszy od "jedynki", ale nie jakoś ostro. Po prostu inny.
44bronx
ja jestem fanem filmow o alienach i pierwszej czesci predatora.AvP1 byl sredni, AvP 2 to trageia bez klimatu.Co to woole za pomysl z tym obcym-predatorem???W trzeciej czesci obcego alien rodzi sie z psa i wcale nie ma pyska rotwajlera wink.gif a tu jakis alien z pyskiem predatora...Gra aktorow jest do bolu sztuczna Alieny sa zwinne niczym slonie wink.gif...a walka predatora z tym predalienem przypomina mi power rangers, bo ten obco-predator wymahuje lapami jakby umial karate i czeka na preatora zanim ten zdejmie zbroje...jedyny fajn motyw to obcy plynacy w basenie (przyomina akcje z ''przebudzenia'') i chwila na panecie predatorow.Ognie film to totalna kupa i moim zdaniem same flaki dwojce nie pomoga.Ch.j w du.pe rezyserowi za profanacje klasykow.
Kubaa__
typowy film, na ktory idzie sie z nastawieniem "i tak cudów nie bedzie, ale chetnie popatrze na znane pyski". akurat w tym wypadku pyski należały do harcujących stworków.
od razu przejde do podsumowania - aktorzy żenada, obcych prawie w ogole nie bylo widac (nie mowiac juz o tym mieszancu, gdyby nie miał warkoczykow to dopiero pod koniec filmu bym skapował, ze ma on cos wspolnego z predatorem), mogli dawac przed seansem jakies noktowizory czy coś, pare fajnych akcji, zanosiło sie na seks ale nic z tego, najlepszy faktycznie poczatek. jak sie czlowiek odpowiednio nastawi i zrozumie, ze nie idzie na film z głebokim morałem na koncu i aktorstwem na miare oskara to mu sie spodoba.
ozzy69
CYTAT(LiSoQuan @ 28 12 2007, 07:15) *
OO czyli autorzy chcieli jakos powizac te historie alienów i AvP razem.. ładnie... zobaczymy czy bedzie cos wiecej...

Przeciez juz w pierwszym AVP jest nawiązanie. Pojawia sie Bishop (tzn jego tworca???), jego nazwisko to nazwa firmy z Alienow. A poza tym tak samo bawi sie dlugopisem jak Bishop nozem w Alien 2.

CYTAT("44bronx")
Co to woole za pomysl z tym obcym-predatorem???W trzeciej czesci obcego alien rodzi sie z psa i wcale nie ma pyska rotwajlera wink.gif a tu jakis alien z pyskiem predatora...

Tez sie nad tym zastanawialem, ale jak też wyjasnic wyglad obcego w Alien 4?? Czemu przypomina skrzyzowanie z czlowiekiem? Gdyby nie ten pies z 3 (w wersji rezyserskiej nie ma psa, sa bawoly atakowane przez obcaka) i ten dziwny obcy z 4 to wszystko byloby ok. Moznaby przyjac, ze alien "wchłania" część cech swojej ofiary, czyli tak naprawde nie wiadomo jak on wyglada...

A co do filmu to nie oczekiwalem rewelacji i dlatego nie zawiodlem sie. Mialo byc duzo akcji, predzia, obcych, krwi i było.
Dziewczynie sie podobal, bo byl wg niej straszny smile.gif Po seansie powiedziala, ze ma nadzieje, ze ten piesek z kanałów nie zginął tongue.gif Lepszy niz AVP1 ale gdzie mu tam do starych czesci Obcaka.
kotlet_schabowy
CYTAT(44bronx @ 6 01 2008, 21:08) *
(...)Co to woole za pomysl z tym obcym-predatorem???W trzeciej czesci obcego alien rodzi sie z psa i wcale nie ma pyska rotwajlera wink.gif a tu jakis alien z pyskiem predatora...(...)

Przecież Alieny przejmują cechy organizmu, który był nosicielem. Przywołujesz Alien 3 a właśnie w Alien 3 mamy najlepszy przykład na to, jak inny jest Obcy z psa. Pierwszy z brzegu przykład : brak rurek na plecach. Po drugie, Alien jest mniejszy. Porusza się głownie na czterech odnóżach. Do tego jakieś szczegóły typu bruzdy, wygląd czaszki i szkieleta. To naprawde nie są losowe zmiany.

Predalien to nie wymysł twórców Aliens versus Predator 2. Pojawił się już w dodatku do gry AvsP2 (Primal Hunt), a o ile się nie mylę, to występował też w komiksach. Może ktoś to nazwać udziwnieniem i być sceptycznie nastawiony, ale ja takie niuanse w seriach bardzo lubię. Polecam kilka fanowskich stronek, jak strona Ciacha o Obcym czy Fiorina 161 (http://www.fiorina.prv.pl/).
Humulus XP
Obejrzałem film i muszę powiedzieć, że o pierwszej części AvP, nie byłem zbyt entuzjastycznie nastawiony do Requiem. Jednak doznałem miłego rozczarowania. Predek nareszcie jest taki jak trzeba (pomijając osobników ginących w debilny sposób na początku) - ma fajny sprzęt, w tym sporo nowych zabawek, porusza się jak trzeba (nie odstawia takiego karate jak jego pobratymcy z jedynki). Ludzie są w tym filmie tylko mięchem armatnim i żaden z kilku wątków nie zainteresował mnie ani na moment. Hybryda Xenosa i Predka jest interesującym pomysłem, choć chwilami musiałem zgadywać który to, bo niewiele dało się zobaczyć. Odrzuciła mnie troszkę przesadzona obrzydliwość niektórych motywów - ja rozumiem, że twórcy chcieli koniecznie udowodnić, że ich film nie będzie już taką głupią młodzieżówką co część poprzednia ale jednak byli w tym niekonsekwentni bo fabuła jest po prostu debilna i aż się gryzie z brutalnością i gore niektórych scen (X-Morphy na porodówce). Przynajmniej ja miałem takie odczucia podczas seansu. Pomimo tych wad, film jest naprawdę niezły i chętnie obejrzę go jeszcze raz na DVD, gdzie będę mógł przynajmniej podkręcić jasność obrazu wink.gif .
Aha - lekko offtopując, w kwestii dziedziczenie cech nosiciela przez obcych, twórcy filmowi byli nieco niekonsekwentni - obcy w pierwszym Alienie różnił się zasadniczo od tych z "Aliens", choć też wyszedł z człowieka. W "Alien 3", Fincher wpadł na pomysł z wprowadzeniem nowej odmiany Aliena, choć w tym przypadku nie było różnicy pomiędzy okazem, którego żywicielem był pies (wersja normalna) i wół (wersja reżyserska), co w zasadzie powinno obalić teorię dziedziczenia cech (widocznie istnieją różne embriony). Zresztą wyobraźnia ludzka nie zna granic, więc nie zdziwię się, jeśli w kolejnej części obcy wykluje się z Freddy'ego Kruegera. Koniec OT.
44bronx
Tez sie nad tym zastanawialem, ale jak też wyjasnic wyglad obcego w Alien 4?? Czemu przypomina skrzyzowanie z czlowiekiem? Gdyby nie ten pies z 3 (w wersji rezyserskiej nie ma psa, sa bawoly atakowane przez obcaka) i ten dziwny obcy z 4 to wszystko byloby ok. Moznaby przyjac, ze alien "wchłania" część cech swojej ofiary, czyli tak naprawde nie wiadomo jak on wyglada...[/quote]

Kolego wyglad bialego obego w ''czworce'' jest dokladnie wyjasniony i wydaje mi sie ze nie ogladales tej czesci obcego zbyt dobrze, bo ripley na poczatku zostaje sklonowana, z probek krwii z wiezienia z czesci trzeciej a jak wiadomo w ''trojce'' ripley byla nosicielka krolowej obcych.Kiedy wiec naukowcy sklonowali ripley byly efekty uboczne - tzn dna ripley polaczylo sie z dna krolowej obcych i na odwrot.Ripley miala żrącą krew sile i spryt obcego a krolowa przejela z dna ripley ludzki uklad rozrodczy i urodzila hybryde czlowieka z obcym.
maciek88
Byłem w kinie bo w oczekiwaniu musiałem wypełnić sobie czymś czas. Badziew, wiadomo. Po 30 min zacząłem dręczyć ludzi z nudów smsami i nie wiem nawet co sie tam za bardzo działo. Las fajnie wyglądał na początku filmu, tyle zalet.

Co się stało z tą blondynką?
BieŃ
Zostala pieknie zdjeta przez predatora wink.gif
ozzy69
44bronx - dzieki za wyjasnienie, w sumie masz racje - dawno nie ogladalem tej czesci a poza tym uwazam, ze jest bardzo kiepska i jakos nie mialem ochoty do niej wracac.
44bronx
CYTAT(ozzy69 @ 8 01 2008, 16:01) *
44bronx - dzieki za wyjasnienie, w sumie masz racje - dawno nie ogladalem tej czesci a poza tym uwazam, ze jest bardzo kiepska i jakos nie mialem ochoty do niej wracac.

sorry ale ''czworka'' jest jedna z najlepszych czesci Aliena.jak dla mnie najlepsza jest dwojka, pozniej czworka, jedynka (ma najlepszy klimat i jest najstraszniejsza ale jak dla mnie troche za stara), na koncu trojka, ktora choc nie jest zla to mi nie podchodzi.
BieŃ
1 Aliens
2 Alien
3 Alien 3

Aliens resurrection to profanacja calej sagi
44bronx
CYTAT(BieŃ @ 9 01 2008, 11:38) *
1 Aliens
2 Alien
3 Alien 3

Aliens resurrection to profanacja calej sagi

kazdy ma swoj gust ale profanacja alienow jest seria ''alien vs predator''.Czworka jest za.je.b.ista ma ten specyficzny klimat filkmow z alienami.Fabularnie tez wszystko trzyma sie kupy i w moim rankingu jest zaraz po ''Aliens''
nWo
resurekcja ma fajny futu klimat, widac ze akcja dzieje sie gdzies w dalekiej przyszlosci cos na oko 2500 rok (pomijajac fakt ze ripley driftowala po kosmosie niby jakies 57 lat) dry.gif

natomiast nie nazwalbym jej profanacja, ot udane ozywienie ripley, skoro dane weyland yutani stwierdzaly obecnosc matki w jej brzuchu to oczywistym jest ze aby odsyskac obiekt nalezy sklonowac ripley z jej komorek, gdzies czytalem ze po wyladowaniu na ziemi tam juz toczy sie wojna z obcymi, a poki co na imdb nie widac aby pani weaver miala w planach alien 5
2razyjot
CYTAT(nWo @ 9 01 2008, 14:28) *
resurekcja ma fajny futu klimat, widac ze akcja dzieje sie gdzies w dalekiej przyszlosci cos na oko 2500 rok (pomijajac fakt ze ripley driftowala po kosmosie niby jakies 57 lat) dry.gif

natomiast nie nazwalbym jej profanacja, ot udane ozywienie ripley, skoro dane weyland yutani stwierdzaly obecnosc matki w jej brzuchu to oczywistym jest ze aby odsyskac obiekt nalezy sklonowac ripley z jej komorek, gdzies czytalem ze po wyladowaniu na ziemi tam juz toczy sie wojna z obcymi, a poki co na imdb nie widac aby pani weaver miala w planach alien 5

Ty chyba nie chcesz mi powiedziec ze piszesz to na serio i to jest spoiler? huh.gif
nWo
Sigourney Weaver udzialala wywiadu w ktorym podala ze jezeli ma zagrac w ALIEN 5 to ma to wygladac wlasnie tak, nie ma jednak scenariusza do tego filmu, naturalnie tez aktorka nie ma tez tego w planach na 2008 i 2009 jak zreszta widac. dry.gif
maseł
nie zgadzam sie ze Predator 2 byl kijowy. byl calkiem w porzadku.
avp2 jeszcze nie mialem przyjemnosci ogladac ale sie nadrobi.
nWo
a wlasnie w tych nowych filmach brakuje tego co bylo w predatorze, mianowicie chodzi mi o rozwiazywanie zagadki, ciala wiszace na drzewie, pamietam jak komandosi kombinowali w dzungli .... co sie tu kuwa dzieje, wszyscy mocno podkur.ieni. tak samo w predator 2, masakra kolumbijczykow w hotelu. albo badanie znalezionego kawalka metalu w scianie. siedzi ekipa i kombinuje co sie dzieje ?? takie rzeczy sie nie dzieja a jednak sie dzieja dry.gif

predator powstal w fajnych czasach i w fajnych okolicznosciach, zna je ktos ?
maseł
Jak chodzi o czasy to w czasie tongue.gif premiery P2 mialem 9 lat bodajze a okolicznosci, to przyjmowalem wtedy pierwsza komunie swieta.
spider242526
Aliens vs Predator 2 jest naprawdę dobry! Warto obejrzeć ten film chociażby po to aby zatrzeć wrażenie po niezbyt udanej "jedynce". Dwójka powinna nazywać się 1.5 albo coś w tym stylu.
epl
tak tylko czemu efekty na pol gwizdka???
wybuch atomowy wyglada troszke lepiej niz w CoD4 nie wspomnianjac o tym ze w grze zastosowano znacznie ciekawszy sposob jego przedsatwienia
czemu certyfiakt 15???
czemu majc tak swietna miejscowe jak miasteczko na za(pipi)u tego w ogole nie pokazano???
czemu w ogole nie straszne
czemu trailer cloverfield przed filmem wzbudzal wieksze emocje niz AvP ???
nie uwazam filmu za klape jak 1 (tamta byla straszna - o wlos od klasy Uwe:) ale denerwuje sie bo zmarnowano naprawde duzy potencjal crossovera
jesli powstanie nastepny AvP zycze sobie otwartej wojny miedzy alienami, amerykanskimi marines a gdzies tam w cieniu predatorami probujacymi zapanowac nad wszystkim, najlepiej w centrum NY albo LA. Niech przeniosa akcje kiladziesiat lat w przod, niech alieny opanuja ziemie a ludzie beda szukac schronienia na marsie czy ksiezycu

acha swietny motyw z pania Yutani
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.