Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z dźwiękiem
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
Oran
Zainstalowałem - odchodząc od zasady którą miałem aby nie używać takich paczek, ale potrzebowałem bo mi .avi filmiki nie działały (teraz wiem, że prawdopodobnie wystarczyło ffdshow czy jakoś tak instalnąć), no ale dobra kodeki nie są złe, wszystko ładnie śmiga oprócz... Dźwięku - nie mam dźwięku na youtubie, w ogóle we flashu, nie mam dźwięku w owym avi pliku (Life of Brian które ogladałem setki razy wszystko było ok...) i nie mam dźwięku w ogóle w windowsie! Dźwięku logowania itp. Nie moge wrzucić ikony głośności na pasek, chociaż zaznaczam tą opcje.

Ehh, a taki winamp normalnie działa, dźwięk jest wszystko ok. Odrazu mówie, że format nie wchodzi w grę - a by pomógł na 100%. Ma ktoś jakiś inny mniej brutalny sposób na to?

EDIT:

Dodam, że reinstalowałem ten kodek, różne cuda robiłem - wrzuciłem kilka innych kodeków też ale nadal dupa confused.gif
stona
A powiedz pomarańczku, reinstalowałeś stery od dźwiękówki? wink.gif
Oran
Reinstalowałeś confused.gif

Nawet wrzucałem inne niż miałem - nadal dupa zbita, to coś w systemie napaćkane, bo nie mogę mieć w trayu ikonki od regulacji głośności, ktoś może miał taki sam problem kiedyś? Może jest jakieś lekarstwo - nie licząc formata. biggrin.gif
stona
To może tak:

Panel sterowania > Dźwięk i urządzenia audio > Audio

I tu ustaw odpowiednie urządzenie.
Shimizu
oprocz tego poinstaluje sobie quick time, real time i ffdshow tak na wszelki wypadek =) to Ci napewno nie pomoze w plikach dzwiekowych z wina ale w filmach pewnie tak, a jak nie to moj blad =)
Oran
@Shimi

No mam te kodeki wszystkie, i jest gut - ale jeśli nawet w ffdszole mam kodek do flv to dupa, i tak dźwięku na youtube nie ma (a głównie o to mi chodzi... bo reszta działa, team speak, gry, winamp, cinema player happy.gif).

@stona

Robiłem już to - nie mam tam żadnego wyboru tylko sterownik dźwięku jaki mam, to jest tylko on tam... Nie pamietam czy wcześniej było inaczej, kurde no format jest nieunikniony - a chce go zrobić od razu pod nowy sprzęt, ale nie mam koszyka pod wentylator i nie mam jak sprzetu złożyć biggrin.gif
stona
Ale jeśli masz integre to powinna tam być jej nazwa.

A nie masz wyciszonego czegoś? Sprawdź dokładnie [ ustaw w zaawansowanych widok na wszystko [mix, aux itp] i posprawdzaj. Zrób też może sobie 2 konto i na nim sprawdź. Zawsze to szybciej i bez formata smile.gif ]
Oran
Hah - zrobiłem formata, z tym kontem by na 100% zadziałało, kurde, głupi ja biggrin.gif

Zadziałało by bo już raz tak miałem, ahh, pamięć mam dobrą ale krótką. No ale nic format siadł, więc i problem też się rozwiązał czyli temat do zamknięcia, dzięki wszystkim za pomoc ;*

EDIT:

Znaczy nie miałem dokładnie tak - bo nie miałem dźwięku wcale wtedy, zmieniłem konto użyszkodnika i było si, więc teraz by działało pewnikiem też biggrin.gif

Zamknijta ten topik.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.