Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Extremalne horrory azjatyckie...
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
naruto1991
Witam!!!

Jeżeli już tu zawitaliście tzn, że interesujecie się tym rodzajem kina...

Jeżeli możecie podawajcie tytuły extremalnych horrorów azjatyckich:

Niektóre z nich to:

*Niku Daruma
*Mu Zan E
*Ichi the killer (podobno najbrutalniejszy na świecie)
*seria Guinea Pig
*Men Behind the sun
*Shogun Sadicsm
*Devil's Laboratory
*Begotten

Czekam na więcej

Niektóre z filmów opieraja sie na fabule snuff. Czyli autentycznych morderstw wykonywanych na ich potrzeby. Dowiedziono na szczęście, że to nieprawda:)

Jeżeli chcecie coś dopisać to zapraszam do dyskusji.

Pozdrówka

Miras

Mile widziane szersze informacje o tym rodzaju kina.
Snejk
czesc
nie potrafie na tym forum dobrze cytowac wiec to oleje ;f

z tym, ze ichi to najbrutalniejszy film to przesada, ale film swietny. mam na dvd ;]

Devil's Experiments zalicza sie to serii Guinea Pig. jest to pierwsza czesc wiec nie wiem czemu osobno to wymianiles. Kwaiaty ciala i krwi zdecydowanie najbardzije gore ;]

co do snuff to nie tyle, ze "Dowiedziono na szczęście, że to nieprawda" tylko, ze nie udowodniono istnienia takowych

co do filmow to moge polecic :
serie All Night Long. zwlaszcza druga czesc ktora potrafi kopnac w ryj
Red Room 1,2. filmy doscy przecietne ale miejscami dosyc pomyslowe. wyrywanie plodu etc
Untold Story. nie jest to raczej typy gor ale calkeim niezly szoker
Chainise Torture Chamber
Naked Blood - scena wyrywania oka to imo bardzo wysoka szkola jazdy ;]
Guts of a Virgin - nedza sraszna ;]
nie wiem czy wiesz, ale jest jeszcze jedna nieoficjalna czesc Guinea Pig pt. Lucky Sky Diamond. przyzwoite

sporo tego syfu powychodzilo jest ale niestety gruba czesc jest bardzo ciezko dostepna ;]

_Milan_
wyrywanie pochwy bylo mocniejsze w Naked Blood ;]

Snejk
ale nie bylo tak slicznie pokazane jak oczko ;]
Dante
Może nie najbrutalniejszy ale warto oblookac chośby dla sceny z sutkami czy językiem
Mejm
CYTAT(Dante @ 18 12 2007, 21:18) *
Może nie najbrutalniejszy ale warto oblookac chośby dla sceny z sutkami czy językiem

W Oldboy'u zrobili to znacznie lepiej. Ale fakt, Ichiego trzeba oblookac (no i mange tyz).

Widzialem Chainise Torture Chamber 1. Dwojke tez mialem na dysku ale po obejrzeniu jedynki sobie darowalem. Jedyny dobry patent to byla na poczatku "pokazana" kastracja jako jedna z kilku kar w Chinach.
naruto1991
Siemka!!!

Snejk masz rację Miało być Devil's laboratorysmile.gif Poprawiłem to dzięki...

3mcie się

Mirek
Masorz
a ten film gdzie ta panienke zayebiscie torturowali, puszczali jej jakies wrzaski przez 24 godziny a na koniec wylali na nia jakies flaki a ona sie obudzila i myslala ze to jej to jaki to to cos ma tytul????
Snejk
Guinea Pig 1 - Devil's Experiments
Mordechay
Z azjatyckich horrorów to widziałem jedynie "Uzumaki"(o takich wirach wink.gif ), które ekstremalne nie jest.
BieŃ
Moze ktos podac tytul najbrutalniejszego filmu z tego calego gatunku? i zapodac spoilera z np. najbardziej przej.ebana scena wink.gif
greah
Najbrutalniejszy będzie Niku daruma. Cytując horror.com.pl Jako "wielki finał" mamy dość obszerną scenę "gwałtu" na rozciętym brzuchu, z którego wypływają wnętrzności, obcinanie genitaliów oraz rozwalenie twarzy tasakiem.

Jednakże najbardziej dosadny i dający do myślenia jest Man behind the sun zwłąszcza gdy ogląda się go jako paradokument a nie shocker. Indokrynacja młodzieży, która na rozkaz potrafi zatłuc kijem bezbronnego jeńca; eksperymenty z zimnem, szrapnelami czy chorobami a do tego wymuszona indolencja jeńców tylko pogłębia uczucie braku sensu życia w takim świecie.
Jak na mój gust film bardzo ciężki i dosadny a do tego zostaje w pamięci na dłużej niż facet kopulujący z jelitami
Snejk
Niku Daruma to lipa. Efekty tanie i nierealistyczne, do tego optyczna cenzura. pfff
Za to MBS zdecydowanie extremalny
Dud.ek
http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,4522930.html - takie małe zestawienie dla zainteresowanych
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.