Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Sonic na SMS i SMD
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro
porschman
Witam, tak jak w temacie chodzi mi o grę Sonic the Hedgehog. Czy to jest ta sama część na Sege Master System i Sege Mega Drive ? Jeśli się nie mylę to obie te gry mają takie same tytuły na oby platformach. mellow.gif Proszę o pomoc.
ping
z tego co pamiętam (a z pamięcią może być kiepsko bo dawno grałem w te gry), wersja na master system jest uproszczona, biedniejsza i ogólnie inna. Najlepiej dla pewności ściągnij sobie romy każdej z gier i je porównaj.
RoL
To sa zupelnie inne gry. Sonic na Megadrive jest zdecydowanie lepszy. Wersja na Master System jest nieco anemiczna i szybko sie nudzi.
porschman
Dzięki za odpowiedź happy.gif Właśnie kupiłem Master Systema więc tego Sonica napewno kupię, agdy się skusze na MegaDrive to kupie również Sonica na tamtą konsolę.
Lukaszeq
CYTAT(porschman @ 23 12 2007, 10:39) *
Dzięki za odpowiedź happy.gif Właśnie kupiłem Master Systema więc tego Sonica napewno kupię, agdy się skusze na MegaDrive to kupie również Sonica na tamtą konsolę.

Słusznie. wink.gif Taki Sonic na SMSa wygląda IMO niewiele gorzej niż na MD, a już na pewno o wiele lepiej niż gry na nintendowskiego konkurenta - NESa.
Rafael_Sorel
Polecam gorąco drugą cześć Sonic-a po dzień dzisiejszy w nią szpilam

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.