Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
t3xz
Premiera Gears Of War 2 wg. Amazon już w 15 listopada 2008:
http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=177789

edit: niestety sam wpis na amazon.com został usunięty (kod 404 - brak takiej strony).
Brolly PL
Zobaczymy kiedy to będzie dokładnie i czy to prawdziwe info ale tak przpuszczałem ze pod koniec 2008 lub na poczatku 2009
Salwador
Nie tylko na amazon również w Blockbaster ta sama data widnieje..Pozatym juz zostało powiedziane co bedzie w grzea mianowicie:
-Dłuższy oraz głębszy singiel w którym będzie można zagrać w co-op do 4ru graczy
-Nowe tryby multi (choćby berserek gdzie jeden z graczy nim będzie ganiał pozostałych)jak i poprawiony śilnik..
-Przewracanie różnych przedmiotów np:stołów po czym będzie można się za nim schowac..oraz do broni mają dołączyć duale...
komar737
Juz kilka razy spostrzeglem, Salwador, ze rzucasz zapowiedziami, o ktorych nikt nigdy nie slyszal, nie zapodajac przy tym zadnych sznurow.
Keymaker
W sumie dzisiejsza wypowiedź mistrza od spraw marketingu Microsoft'u potwierdzałaby wydanie w przyszłym roku tej gry. Zapowiedział on dziś, że zamierzają w roku 2008 sprzedać więcej Koksów niż w tym, a co innego może napędzić sprzedaż, niż kolejna część jednego z większych bestsellerów na danej konsoli. Temat według mnie powinien zostać nietknięty, aż do E3, gdzie się okaże: teraz albo nigdy. Nie będzie lepszej okazji to zaatakowania tym tytułem niż E3.

Ja życzyłbym sobie co najmniej lepszą fizykę prezentowaną przez sequel. Wiemy jak to było w jedynce smile.gif Coś czasami można było rozwalić, zwłoki zachowywały się jak ścierki i czegoś jednak brakowało, a patrząc chociażby na takie Fuel of War można dojść do wniosku, że UE3 może wygenerować dynamiczne pole walki. Albo Burnout Paradise i jego fizyka... Na tej konsoli koronę króla grafiki może odziedziczyć tylko kolejne Gears of War i co do tego nikt chyba nie ma wątpliwości smile.gif
Master_Lukas
CYTAT(komar737 @ 20 12 2007, 18:50) *
Juz kilka razy spostrzeglem, Salwador, ze rzucasz zapowiedziami, o ktorych nikt nigdy nie slyszal, nie zapodajac przy tym zadnych sznurow.

Tu masz skan jakiegos pisma (http://www.n4g.com/News-91438.aspx). Na pierwszym zdjeciu jest kawalek textu o GoW 2.

Albo tutaj http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=177691

" Again, while the PC version boasts a new multiplayer mode and refined lobby system, the coding team will be looking demonstrate more ingenuity in multiplayer Gears 2. Like, one player becoming a Berserker and chasing down rival humans or Locusts; and a survival face-off to see who can stay alive as wave after wave of Krill bear down on you. Other things on Epic's 'To Do' List: a longer, deeper Campaign; new weapons, including a flamethrower; four player co-op; a class system; new executions; more choice in the branching level design; true destructible cover; enhanced squad AI and - finally! - a half-decent grenade tossing system. Oh, and a story which kicks things on - but also looks back. That means a playable prologue mission detailing exactly what Fenix did to wind up in the slammer."

Ja juz nie moge sie doczekac biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Salwador
CYTAT(komar737 @ 20 12 2007, 18:50) *

Zamiast się wymądrzać czytaj posty uważnie.. down.gif

dol-lewa strona...zresztą soul już zapodał.. cool.gif
liquid
CYTAT(Salwador @ 20 12 2007, 18:11) *
Nie tylko na amazon również w Blockbaster ta sama data widnieje..Pozatym juz zostało powiedziane co bedzie w grzea mianowicie:
-Dłuższy oraz głębszy singiel w którym będzie można zagrać w co-op do 4ru graczy
-Nowe tryby multi (choćby berserek gdzie jeden z graczy nim będzie ganiał pozostałych)jak i poprawiony śilnik..
-Przewracanie różnych przedmiotów np:stołów po czym będzie można się za nim schowac..oraz do broni mają dołączyć duale...

Coooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!! Single na 4!!! CZAD.
Granie Bersekerem !!!! MOC , zawsze to chciałem , ale jeżeli berserker jest ślepy.......................to jak będziemy widzieć, może na słuch będziemy latać, he he.
raven_raven
Ciekaw jestem, jak mają zamiar zrobić dłuższy singiel, skoro w jedynce był on krótki z powodu pojemności płyty(nie było juz miejsca na tekstury, więc i miejsca na nowe levele). Coś mi się wydaje że ucierpi na tym jakiś element gry...

A tak w ogóle to wypas, już część pierwsza rządziła, a co dopiero może zrobić dwójka...
Lord Tidek
CYTAT(raven_raven @ 22 12 2007, 21:04) *
Ciekaw jestem, jak mają zamiar zrobić dłuższy singiel, skoro w jedynce był on krótki z powodu pojemności płyty(nie było juz miejsca na tekstury, więc i miejsca na nowe levele). ...

Pierwsze słysze o tym, zreszta nawet jesli to prawda to co za problem wydac gre na 2 plytach ?
Salwador
no ja również pierwsze słysze Raven...Szczególnie że gra zajmuje jakies 5gb na dvd..przy dual layer jak sie nie myle ma miejsce do 8gb..
W poscie Gears of War był poruszany ten temat już...
yaczes
Poza tym multi moze byc na osobnej plytce.
signap
jak sie nie myle to GOW jest pierwsza gra na silniku UE3 wiec w GOW moze zostac zoptymalizowany przez co mniej zajmowac
wiiboxstation
CYTAT(signap @ 22 12 2007, 21:26) *
jak sie nie myle to GOW jest pierwsza gra na silniku UE3 wiec w GOW moze zostac zoptymalizowany przez co mniej zajmowac

a dokładnie na UE3.5
Dziobak_
CYTAT(yaczes @ 22 12 2007, 20:16) *
Poza tym multi moze byc na osobnej plytce.

I to jest IMO bardzo dobre rozwiązanie dla wszystkich gier z multi. Mi nie robi to różnicy, a chętnie zobacze porządny kod sieciowy, zwłaszcza w GoW2
McDriv3r
Singiel na jednej plycie multi na drugiej.Takie rozwiazanie jak najbardziej mi pasuje
komar737
CYTAT
a dokładnie na UE3.5

Nie ma czegos takiego.
Keymaker
Chłopak przeczytał dzisiaj najnowsze PLOTKI na temat tej gry, gdzie jest mowa o takim engine'ie.
Salwador
CYTAT
Powiedziano natomiast, że w grze zobaczymy cztery nowe rodzaje broni, nowe sposoby walki wręcz a gracz będzie mógł kierować pojazdami latającymi. Ta ostatnia opcja niespecjalnie nam pasuje do charakteru gry, ale choć na chwilę moglibyśmy w sumie usiąść za sterami King Raven’a. Całość ma być dwa razy większa, dłuższa od pierwszej odsłony GoW. Potwierdza to w pewnym stopniu kolejna plotka na temat olbrzymich bitew na świeżym powietrzu między Locustami i ludźmi.

U3.5 z tego co wiem to po prostu polepszony silnik....
wiiboxstation
CYTAT(komar737 @ 28 01 2008, 17:47) *
CYTAT
a dokładnie na UE3.5

Nie ma czegos takiego.

jest

CYTAT(Salwador @ 28 01 2008, 19:23) *
CYTAT
Powiedziano natomiast, że w grze zobaczymy cztery nowe rodzaje broni, nowe sposoby walki wręcz a gracz będzie mógł kierować pojazdami latającymi. Ta ostatnia opcja niespecjalnie nam pasuje do charakteru gry, ale choć na chwilę moglibyśmy w sumie usiąść za sterami King Raven’a. Całość ma być dwa razy większa, dłuższa od pierwszej odsłony GoW. Potwierdza to w pewnym stopniu kolejna plotka na temat olbrzymich bitew na świeżym powietrzu między Locustami i ludźmi.

U3.5 z tego co wiem to po prostu polepszony silnik....

no bo przecierz mówiłem o silniku na którym ma śmigać GOW 2
komar737
CYTAT
jest

Gdyby byl chociaz w planach, pisaloby o tym na WielkimPedale. A tam nic, nawet zadnej zapowiedzi ze strony Reina czy cus.

Ot, zwykla ploteczka.
Hela
Wszyscy się tego spodziewali, ale na konferencji M$ na GDC został przed chwilą zaprezentowany:

"11:39:: Gears of War 2 video! No gameplay, just a red and black video of a fight with the locust. Very stylish. The trailer ends and Cliffy B chainsaws his way through the back of the stage."
http://xbox360.ign.com/articles/853/853363p1.html

Premiera w listopadzie tego roku.
MichAelis
Kilka sekund sie spoznilem confused.gif

Listopad, nie przypuszczalem ze tak szybko. Ciekawe czy bedzie cos nowego, czy po prostu 5 kolejnych actow wink.gif
Bojan_Zaw
Shit yeah! biggrin.gif Szkoda, że premiera nie w wakacje, bo bym miał czas na granie, a tak to w klasie maturalnej będę sad.gif
Zeratul
Pewnie bedzie wygladac jak UT III wyciagna cala moc z UT 3... szkoda, spodziewalem sie kolejnego graficznego kopa w rylo... ale moze trojeczka...
najwazniejsze jednak zeby zrobili dobry kod sieciowy i bedzie dobrze... reszty nie musza zmieniac.
jarken
Piękne newsy dziś pojawiają się smile.gif Ninja Gaiden 2 pojawi się 3 czerwca, kolejne części Fable i Gearsów pod koniec roku.
Hela
Kilka obrazków z dema technicznego, w którym pokazali 100 przeciwników na raz na ekranie (chociaż tej sceny nie ma na zdjęciach...):
http://www.joystiq.com/2008/02/20/joystiq-...ft-gdc-keynote/

Zeratul - no raczej potężnego skoku graficznego nie będzie, ale na pewno ma być znacznie poprawione oświetlenie/cienie, które pojawiło się w najnowszym buildzie UE3, więc zawsze coś.
Zajcik
Miejmy nadzieje, ze usprawnia interakcje z otoczeniem, bo to chyba jedyna rzecz, ktora stala na niskim poziomie w pierwszej czesci wink.gif
Zeratul
Ciekawe jak to wszystko sie ma do prac nad portem UTIII, moze UTIII w ogole sie nie pojawi na X360... Epic to nie jest jakas kosmicznie duza firma. Ale po tysiackroc wole GoW2 nad UTIII. Dawac co-op dla 4 i bedzie rzez...
Jacobss
No i zarąbiście biggrin.gif. Wreszcie, cieszę się jak dziecko. Obawiam się, że KZ 2 może dostać porządnego kopa w tyłek od GoW 2. Wie ktoś może, kiedy będzie konferencja Sony? Aha, i czy gdzieś jest (lub będzie) do ściągnięcia konferencja Microsoftu?
Hela
CYTAT(Zeratul @ 20 02 2008, 21:18) *
Ciekawe jak to wszystko sie ma do prac nad portem UTIII, moze UTIII w ogole sie nie pojawi na X360... Epic to nie jest jakas kosmicznie duza firma. Ale po tysiackroc wole GoW2 nad UTIII. Dawac co-op dla 4 i bedzie rzez...

Na konferencji był szef Epic, chwalił najnowszą wersję UE3, ale o UT3 on, ani nikt inny nie wspomniał ani słowem, więc to powinno dać trochę do myślenia. Wydaje mi się, że tak czy inaczej prace nad portem na X0 cały czas idą do przodu i w końcu go wydadzą. Chociaż jaki jest sens karmienia graczy okrojoną wersją UT3 (brak modów), skoro można się skupić na kontynuacji Gearsów, która przyniesie im dużo więcej pieniędzy?
yaczes
Jesli poprawia kod sieciowy GOW2 bedzie mialo 1 miejsce na Live przez kilka lat ;f
Zeratul
raczej przez max 2 lata... bo pewnie po nich ukaze sie GoW 3... no i dalej czekamy na CoD 6, ktore pewnie zrobi IW... bo 5 moze takiego szalu nie zrobic, chociaz moze poleciec na fame 4... no i czekamy co sie bedzie dzialo z Halo, czy bedzie Halo 4... generalnie nalezy skupic sie teraz na najwiekszym killerze tego roku GoW 2... kolejny fenomenalny rok dla posiadaczy X360... a niby mialo byc tak slabo smile.gif
Velius
WTF listopad?Nie spodziewalem sie ze tak szybko,juz zacieram rece i pre-order napewno poleci.
Ciekawe czy tym razem single player tez bedzie taki krotki no...no i najbardziej chyba kreci wiekszosc ludzi mutli,mam nadzieje ze multi bedzie zawieralo mniej bledow na starcie niz jedynka,ale najpiekniejsze jest to ze znow moze zebrac sie 'stara ekipa" i ciac cale noce.
Ahh...wywalic headshota Zeratulowi(pozdro) to to za czym tesknie:D
xxxplayer
http://www.gametrailers.com/player/30798.html
^Oficjalny trailer, nie przedstawia gameplayu ani niczego ciekawego ale i tak warto obadać. (w dodatku w HD) biggrin.gif
Jacobss
Sciągnałem już teaser z xbox live. Za(pipi)iste, jeżeli faktycznie będzie ten patent z piłami, to epic ma u mnie piątke. Nowy theme daje po jajach, a obrazek już sobie zrobiłem. Ludzie, ściągać i oglądac.
Zeratul
CYTAT(Velius @ 20 02 2008, 22:37) *
WTF listopad?Nie spodziewalem sie ze tak szybko,juz zacieram rece i pre-order napewno poleci.
Ciekawe czy tym razem single player tez bedzie taki krotki no...no i najbardziej chyba kreci wiekszosc ludzi mutli,mam nadzieje ze multi bedzie zawieralo mniej bledow na starcie niz jedynka,ale najpiekniejsze jest to ze znow moze zebrac sie 'stara ekipa" i ciac cale noce.
Ahh...wywalic headshota Zeratulowi(pozdro) to to za czym tesknie:D

a ile mi tych headshotow zrobiles jak zawsze gralismy w tym samym teamie...?
z2djtkose
Wypas smile.gif Kolejny killer który zapewni tygodnie zabawy .Graficznie moze nie bedzie wielkiego kopa w jajca , ale i tak bedzie robiło wrażenie
Sztajniec
CYTAT(Zeratul @ 20 02 2008, 21:18) *
Dawac co-op dla 4 i bedzie rzez...

DOKŁADNIE! W Halo 3 grało się świetnie w czwórkę, co dopiero będzie przy GoW'ie 2 wub.gif

Zbieram kasę na pre-order ;]
Keymaker
Cieszcie się i pijcie ! GoW2 zrobi nam z twarzy drugi odbyt smile.gif
Evil Gaara
No proszę ,godz. temu kupiłem GoW 2 na PS2 ,a tu się dowiaduję.że GoW 2 na Xsia wychodzi i jak tu nie wierzyć w fatum rolleyes.gif Dłuższy singiel,liczniejsi i bardziej wymagający bossowie ,zredukowanie siły hosta w multi to jedyne czego oczekuję od 2.Jeśli chodzi o akcję pokazaną w teaserze,czyli walkę na piły to jeśli byłoby to w formie patentu znanego z God of War(naciskanie przycisków w określonej kolejności)to jestem jak najbardziej za,zarówno w singlu jak i multi,bo może przestałoby to być az takie randomowe,no cóż,oby do listopada cool.gif .
McDriv3r
Teaser masakra.Jak fenix mowil to az mnie ciarki przeszly po plecak xD.Najlepsza gra na ixa powraca.Od 2 oczekuje tylko dluzszego singla i wiecej map.To juz wiadomo do kogo bedzie nalezec gwiazdka 2008 ;]]]
komar737
Coś szybko jak na listopad. Albo toczą piane albo odpierdzielą kit.
Soul
http://www.gamersyde.com/news_6002_en.html

UT 3 presentation
MichAelis
Czy tylko mi sie wydaje ze to jedna wielka sciema MS? Nie mieli co pokazac to wymotali 5 min przed pokazem ten pseudo trailer, do loga z jedynki dopisali 2, no i ta okładka. Kurwa no, chyba w to nie wierzycie. Obym sie mylił, ale jak dla mnie nie maja NIC hyh.gif
chyba trzeba byc debilem zeby uwierzyc w taka okładke:

w takie logo xDDDDDDDDDDDDDDDDD

no i ten trailerek, gdzie nic nie ma procz paru artow z jedynki.

Smialbym sie miniej, ale to ze strony MS i jeszcze na maila to porozsyłali xD
Keymaker
jak ktoś nie obejrzał filmiku prezentującego ulepszony UE3, to niech jak najszybciej nadrobi tę zaległość. No po prostu kopara mi się w tyłek wgryzła i włosy na tyłku zjeżyły xD Ta gra będzie zUa, MUAHAHAHAH !!!
Jacobss
Na pewno nie można się spodziewać po GOW kopa w tyłek w kwestii grafiki. To jest pewne z dwóch powodów: Po 1. Epic nie zdążył wyprodukować nowego silnika, więc jadą na ulepszonym starym. Po 2. Prawdopodobnie Xbox 360 już nie uciągnie znacznego ulepszenia. Także, jeżeli chodzi o grafikę to już raczej wiemy co będzie. Jednak dostaniemy wreszcie choć trochę zniszczalne środowisko oraz zapewne bitwy będą bardziej epickie (wnioski na podstawie filmiku z UE). Zapowiada się wypas, w każdym razie. Kto byłby chętny na taką misję, że jesteśmy dalej 4 - osobową drużyną z Marcusem na czele, a na przeciwko biegnie na nas ze 500 locustów. Kto jak kto, ale się na takie coś piszę. Po tym co zobaczyłem w HS, jestem przekonany, że byłoby to możliwe. Wskoczyć w hordę Locustów, tnąc piłami, kopać i walić bronią, kąpiąc się w radości w krwi przeciwnika. Takie coś mi się marzy cool.gif
Zajcik
Olbrzymie wrazenie robi mozliwosc oddzialywania na otoczenie... rozwalic mozna doslownie wszystko ohmy.gif Cos mi sie zdaje, ze Gears of War bedzie gra roku po raz kolejny, choc bedzie mialo silna konkurencje w postaci chociazby nowego MGSa wink.gif
Salwador
W filmiku demonstracyjnym UT3.5 można zobaczyć:
-jeszcze bardziej realisytczne cieniowanie odtoczenia jak i postaci
-realistyczna woda..
-fizyka reakcji na obiekty ciekłe czy miękkie
-Interakcja z otoczeniem!!a mianowicie niszczenie ścian podłogi itd..!!
-100 Locustów na Gridlocku!!:) Czyżby prawda o wielkich polach bitewnych??
Jak dla mnie bomba..Data premiery jest całkiem realna gdyż były pogłoski iż się ukaże w listopadzie..
Tekstury,postacie,grafy nie trzeba zmieniać..polepszony silnik..To nie Halo gdzie trzeba czekać 3lata bo nowy silnik mają:)
Ja czekam i zacieram ręce..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.