CYTAT(signap @ 23 02 2008, 22:53)

ja tam wolalbym pograc Burmakiem w skali ludzkiej

Pamiętacie notkę epic o tym że przez neta będzie można grać Berserkerem?
Wyobrazcie to sobie...............zniszczalne środowisko, idziemy i idziemy, a tu przez ścianę masakruje nas kumpel ,he he
elsaint360
23 02 2008, 23:54
CYTAT(liquid @ 23 02 2008, 23:17)

CYTAT(signap @ 23 02 2008, 22:53)

ja tam wolalbym pograc Burmakiem w skali ludzkiej

Pamitacie notk epic o tym ße przez neta bdzie moßna graŚ Berserkerem?
Wyobrazcie to sobie...............zniszczalne Örodowisko, idziemy i idziemy, a tu przez Öcian masakruje nas kumpel ,he he

tak jak w tej reklamie snickersa:D
LESZEKCHPL
24 02 2008, 11:36
Aż tak bardzo bym się nie przypalał ,ostatnio odpaliłem po ładnych paru miesiącach i jeszcze mniej mi się podoba. Zupełnie nienaturalna animacja postaci kłuje po oczach a znikające trupy wkurzają że grać nie idzie. Zresztą po COD4 ,GOW prezentuje się jak teatr telewizji, jak dla mnie muszą sporo poprawić wzglendem jedynki żebym kupił.
Chyba jesteś jednym z nielicznych typów, których GOW nie zachwyca. Oczywiście są gusta i guściki, ale...

Osobiście jestem ciekaw która gra będzie nosiła miano "Gry roku" - GTA4, MGS4, czy GOW2. Moim typem jest GOW2 ofkoz
Dziobak_
24 02 2008, 12:11
Cichy, chyba wróce do GoWa

. Jak bedziesz mial ekipę, to slij inv'a

. Do tej gry sie zawsze wraca
Dziobak, ekipa jest zawsze

Jest dużo nowych osób, ale stara gwardia trzyma się dobrze. Dobrze mówisz, ludzi klną na multi ale zawsze do niego wracają i ten fakt cieszy.
Salwador
24 02 2008, 16:54
Fakt..Zacząłem grać na nowa w GoW od tygodnia mimo iż się strasznie denerwuję przy nim..to gram do 4rtej nad ranem z polską ekipą!!coś jest w tej grze co mnie trzyma przy niej:P...A jeśli dwójka będzie jeszcze lepsza to już się boję że wcale nie będę spać!!:D
CYTAT(LESZEKCHPL @ 24 02 2008, 11:36)

Aż tak bardzo bym się nie przypalał ,ostatnio odpaliłem po ładnych paru miesiącach i jeszcze mniej mi się podoba. Zupełnie nienaturalna animacja postaci kłuje po oczach a znikające trupy wkurzają że grać nie idzie. Zresztą po COD4 ,GOW prezentuje się jak teatr telewizji, jak dla mnie muszą sporo poprawić wzglendem jedynki żebym kupił.
Najnowszy pokaz możliwości pokazał , że silnik Unreal Engine 3 prezentuje się fenomenalnie i nie ma mowy o uproszczeniach (kto widział jak rozwala się ściana po przyjęciu ładunku wybuchowego to wie o co chodzi).
Napisze że jestem Fanboyem Sony , uwielbiam serie MGS , ale czuje się troche oszukany tym co prezentują najnowsze produkcje ...........niechodzi o grafę która nareszcie jest piękna , ale o animację w MGS-e , mało konkretów w sprawie KILLZONE 2 .
Sony ma mocne argumenty na 2k8 , ale brakuje mi takiej gry jak Gears of War na PS3..cóż muszę powiedzieć w takich wypadkach SZKODA!
Keymaker
24 02 2008, 18:00
Mogę zostać pasterzem dla Twojej zagubionej duszy i rzucić Ci linkiem z dobrą ofertą XO

I nie przesadzaj, każda platforma, na której ukaże się GTAIV, nadaje się do grania i nie ma co na nią narzekać

Zniszczalne otoczenie w GoW...Nadal płaczę ze szczęścia
CYTAT(Keymaker @ 24 02 2008, 18:00)

Zniszczalne otoczenie w GoW...Nadal płaczę ze szczęścia

Ja podchodze do tego newsa z dystansem. Mysle, ze ograniczy sie to wlasnie do rozwalania desek itp.
eee. pokazali niby że dziury się w ścianie i konstrukcjach robią.. taki motyw matriksowy, nawalanka-nawalanka i potem same druty ze zbrojenia ścian. a czy to dadzą? kto wie.
Popatrz na to prostackie pomieszczenie.
Ale kto wie, jakby mozna bylo siac takie zniszczenie, zwlaszcza w multi, to by bylo naprawde kozacko. Duele na shotguny bylyby jeszcze fajniejsze
Dziobak_
24 02 2008, 21:40
CYTAT(hooki @ 24 02 2008, 20:10)

eee. pokazali niby że dziury się w ścianie i konstrukcjach robią.. taki motyw matriksowy, nawalanka-nawalanka i potem same druty ze zbrojenia ścian. a czy to dadzą? kto wie.
O czymś takim myślałem. W końcu GoW to chowanie się za osłonami, co bedzie jak ich zabraknie? Lipsztyk
Bojan_Zaw
24 02 2008, 21:52
CYTAT(Dziobak_ @ 24 02 2008, 21:40)

CYTAT(hooki @ 24 02 2008, 20:10)

O czymś takim myślałem. W końcu GoW to chowanie się za osłonami, co bedzie jak ich zabraknie? Lipsztyk
Nastąpi era realizmu

Poziom trudności będzie większy i zrobi się ciekawiej

Ale sami widzieliście, że to łuk, no i pewnie granaty będą rozwalać coś. Wiadomo, że strzelając w osłonę (np. kolumnę), nie rozwali się ona, chyba...
Keymaker
25 02 2008, 14:41
Wasze obawy o kwestie techniczne są bezpodstawne. Przed premierą pierwszej części serii też nikt nie wierzył, że prezentowane materiały odwzorowują grafikę z gry

Czysty gameplay pokazany, więc okażmy trochę entuzjazmu mając w pamięci dotychczasowe dokonania Epic Games
smalec_
25 02 2008, 14:57
spuperaście, że bedzie dwójka oby dopasili singla maxymalnie bo co jak co ale multi w gow raczej mi nie podchodzi

, ale juz niedługo zamierzam dac grze druga szansę wiec zobaczymy czy sie przekonam do multi
Temper-Tantrum
27 02 2008, 04:40
CYTAT(LESZEKCHPL @ 24 02 2008, 11:36)

No , po Cod4 swiat juz nie jest taki sam jak kiedys . Noc jest na bog , dzien jest na districtcie , nie mam czasu na kolegow i (pipi)ki . Od czasu kiedy wyszedl cod4 ludzie dziela sie na 2 kategorie . Ci ktorzy graja w sieci i bezuzyteczna reszta ... Co do gow2 . Nie wydaje mnie sie , zeby ta gra powtorzyla sukces . Jedynka opowiedziala wszystko i nie zostawila zadnych furtek , niczego do dopowiedzenia . Gow2 moim zdaniem powinien byc samym multi , z duza iloscia plansz , postaci i broni .
CYTAT(Temper-Tantrum @ 27 02 2008, 04:40)

Jedynka opowiedziala wszystko i nie zostawila zadnych furtek , niczego do dopowiedzenia .
Hmmm....że tak zapytam widziałeś zakończenie jedynki??Bo skoro piszesz takie coś to śmiem wątpić
Temper-Tantrum
27 02 2008, 07:52
CYTAT(adi @ 27 02 2008, 06:31)

Jedynka opowiedziala wszystko i nie zostawila zadnych furtek , niczego do dopowiedzenia .
Hmmm....że tak zapytam widziałeś zakończenie jedynki??Bo skoro piszesz takie coś to śmiem wątpić

No masz racje . Z przyczyn technicznych nie widzialem .
CYTAT(Temper-Tantrum @ 27 02 2008, 07:52)

CYTAT(adi @ 27 02 2008, 06:31)

No masz racje . Z przyczyn technicznych nie widzialem .
No to masz
http://youtube.com/watch?v=-pSZ8Hl6HZo UWAGA SPOILER
Śmieszne jest to, że typ, który nie widział nawet zakończenia gry śmie twierdzić, że gra nie ma już nic do powiedzenia w singlu. Żal kolego... tyle powiem.
A co do długości gry to moim zdaniem jest akurat. W dwójce chciałbym zobaczyć kooperację na czterech graczy vide Halo 3. Wtedy byłby niezły kosior

A co do multi... Epic go tylko przypudruję, a nie będzie zmieniać to co jest w nim boskie. Gyrosy mają swój unikalny klimat, który tak naprawdę przyciągnął miliony graczy. Co niektórzy widzę, że chcieliby z tej gry zrobić drugiego UT, czy CoD4 ale na szczęście tak nie będzie (mam taką nadzieję).
Ja tylko chcialbym aby wydluzyli czas gry i bede happy

Swietnie sie bawilismy przechodzac z kumplem Gearsy u mnie na konsoli i mam nadzieje, ze "dwojeczka" bedzie w tym rownie niezgorsza
W multi mogli by naprawic walki na shotguny ,gdzie liczy sie szczescie ,a nie umiejetnosci i troche glitchowanie ludzi.
Niech dadza osobne przyciski do skoku i klejenia sie do sciany oraz dedykowane serwery dla europejskich graczy i bedzie miodzio.
CYTAT(Owiec @ 28 02 2008, 18:43)

W multi mogli by naprawic walki na shotguny ,gdzie liczy sie szczescie ,a nie umiejetnosci i troche glitchowanie ludzi.
Bzdura.
A nie? Powiedz ,mi ze nie ma motywow, ze jest walka na shotguny typek strzela ,tam gdzie go widzi, a tak naprawde jest w innym miejscu i wali Ci headshota? Nie raz tak mialem.
Master_Lukas
28 02 2008, 19:49
CYTAT(Owiec @ 28 02 2008, 19:39)

A nie? Powiedz ,mi ze nie ma motywow, ze jest walka na shotguny typek strzela ,tam gdzie go widzi, a tak naprawde jest w innym miejscu i wali Ci headshota? Nie raz tak mialem.
To nie szczescie, tylko polaczenie. Jak grasz z Amerykanami to nie dziw sie ze ich nie trafiasz. Na dobrym polskim hoscie nie ma zadnych problemow. Wszystko elegancko wchodzi, a skilla trzeba sobie wyrobic, wiedziec jak sie poruszac i jak strzelac.
A grajac z Pawlokiem ,ktory ma 4Mb to tez wina hosta i naszych skilli ,mimo ze sami polacy byli?
Czasami bzdety się zdarzają, ale to tak jak mówi Lukas jest to wina połączenia, a nie szczęścia. Nawet na słabym łączu skillowy gracz potrafi sobie poradzić... także ja bym tu polemizował
No niech bedzie, ze wina lacza. Jednak czemus ludzie narzekaja na niesprawiedliwe kille i glupoty, ktore sie zdarzaja dosyc czesto w porownaniu do innych strzelanek
na cos trzeba zwalic jak sie przegra
zastanawia mnie czy GOW2 pobije pewnego acziva :} - 10k kilow :}, The Club trzeba zrobic 10 001 :} moze w 2 bedzie 20k
Master_Lukas
29 02 2008, 08:30
Ja nie mialbym nic przeciwko zeby w multi w ogole nie bylo achievów, jak cos, to gora 5

Taki CoD 4 nie ma achievow mulit, a ile osob gra online? Gdyby naprawde fajnie rozbudowali kampanie, to osiagniecia podczas jej przechodzenia w zupelnosci by wystarczyly. Pewnie i tak beda achievy w online, ale lepiej by bylo jakby wymyslili takie, na których nie trzeba poswiecac baaardzo duzo czasu (Seriously). Najlepiej szybko zdobyc achievy, a pozniej cieszyc się sieczką na ekranie

W jakims pismie (byly skany w temacie) bylo napisane ze bedzie podzial na klasy, levele postaci czy cos takiego.
McDriv3r
29 02 2008, 10:12
Owiec marudz bo poprostu cienki jestes w gre i tyle.Glitche sie zdarzaja pewnie ale to juz nie wina gracza a tak mowia lacza.Wiecej pograj w multi to skumasz gre ;]
Dziobak_
29 02 2008, 11:00
Shotgun w GoW jest randomowy, nie ma co tu kryć. Jako potwierdzenie, dam
filmik. Z drugiej jednak strony, jest wyraźna granica pomiędzy graczami dobrymi, a słabymi. Multi w GoW wymaga skilla. Żeby dobrze grać shotgunem, potrzeba trochę czasu
Poprawia kod sieciowy i bede mogl znowu grac w Gearsy ;] Potrzebuje gry, w ktora bede grac gdy Halo 3 mnie znerwicuje (sorry, COD4 jest fajny ale to nie ta liga) XD
PS. Tak, shotgun jest randomowy ;] No chyba, ze w ciagu osatniego pol roku odkad nie gram wyszedl jakis patch, ktory to poprawil (smiem watpic)
Łohoho zes sie odezwal Driver mistrzu w gyrosy
McDriv3r
29 02 2008, 21:10
Sa wogole jakies screeny czy cus?
Ps.Dawaj owiec zapraszam na 1 vs 1 ;]
Master_Lukas
29 02 2008, 22:36
CYTAT(McDriv3r @ 29 02 2008, 21:10)

Sa wogole jakies screeny czy cus?
Nima, tylko arty.
Cóż, achievy online to kwestia gustu, moim zdaniem te w GoW były rozłożone IDEALNIE i tylko zachęcały do dalszej zabawy. Dzięki Pistolero poznałem potęgę tej broni! Jedyną przesadą było Seriously, bo ten achiv nie był do zaliczenia w parę tygodni... Dla przeciętnego gracza trzeba jakieś pół roku ciągłej, częstej gry...
Powinni jednak poprawić losowość pojedynków, bardzo częstą w GoW'ie...
Kiler8888
5 03 2008, 23:11
Co do shotgunów to jak wyżej powiedziano rozchodzi się o łącze i... o to kto jest hostem ;]
Ja jeszcze nigdy nie miałem tak żeby strzał pojawiał się tam gdzie celuje (jak na singlu). Zawsze jest opóźnienie, jak długie zależy od połączenia. Po przyzwyczajeniu lekki lag może wypaczyć całą rozgrywkę.
I tak wolę multi w Gearsach niż w Halo
HortexPL
9 03 2008, 19:29
CYTAT(Fab3r @ 29 02 2008, 22:58)

...Dla przeciętnego gracza trzeba jakieś pół roku ciągłej, częstej gry...
Nie przesadzaj. Pol roku, ale nie ciaglego grania, a takiego czestego to moze 3 miechy.
Achievement za 10k kilów musi powrócić w dwójce, inaczej nie będzie takiej motywacji do zabijania.
Moze byc nawet achiev za wieksza ilosc killsow, zwlaszcza dlatego, ze nowy silnik bedzie mogl wygenerowac wiecej postaci, co moze tez przelozyc sie na wieksza liczbe osob w multi.
CYTAT(w07t3k @ 9 03 2008, 21:13)

Moze byc nawet achiev za wieksza ilosc killsow, zwlaszcza dlatego, ze nowy silnik bedzie mogl wygenerowac wiecej postaci, co moze tez przelozyc sie na wieksza liczbe osob w multi.
no nie wiem, chyba źle rozumujesz

to ze silnik bedzie potrafil wyswietlac tyle postaci, nie znaczy ze łącza internetowe to utrzymają w płynności.
Salwador
10 03 2008, 17:03
wydaje mi się że raczej multi w ilości graczy będzie podobny..może max będzie 16tu graczy a to właśnie ze względu uniknięciu lagów..
http://www.gametrailers.com/player/32198.htmlGDC 2008: Unreal Tech Demo Direct-Feed w lepszej jakosci niz cam - sd/hd
Woda prezentuje sie znakomicie, szczegolnie bajer z falowaniem kiedy Marcus strzela w jej kierunku. Destrukcja otoczenia rownie dobra. Oby tylko dotrzymali tego terminu wydania z koncowki traileru.
maciucha
26 03 2008, 21:12
Ach... Ten sam klimat, ten sam styl i Marcus, acz zauważyłem że przyciął włosy i nieco posiwiał

... Świetnie wygląda wspomniana już falująca woda ;]. Jestem tylko ciekawy czy dotrzymają tej liczby locustów z pokazówki. Dawno już miałem nadzieję, że zawalcze jakoś zbiorowo pod sztandarami a nie 2vs2 ;P. Jestem również ciekawy czy w multi Gridlock też będzie zalany wodą... Ogólnie gdyby nie Gearsy i Halo 3 sprzedałbym ten szrot a tu jednak Girsami i Halo M$ mnie przy tym złomiątku trzyma... No nic, do następnego trailera...
Er_WolvEr
26 03 2008, 23:09
Woda fajnie wygląda, ale zapewne nie będzie żadnego efektu na zbroi / ciele postaci pokazującej, że własnie pływałeś w bajorku.
Bedzie częściowo zniszczalne otoczenie, ale czy ktoś pomyślał o tym jak te gruzy mogą przeszkadzać w rozgrywce ? Komuś zalezy, żeby zaklinowac sie w gruzach albo stracić cielność przez wchodzenie na jakieś drobinki ?
Największy +s tego co narazie zapowiadają w 2jeczce jest z pewnościa jeszcze dopracowanie cieniowania. Zniszczalność otoczenia będzie fajna, tylko jeżeli jakoś rozwiążą problem związany z gruzami (albo będą znikać, albo nie bęzie go w potyczkach online)
Czego osobiście oczekuje od 2jeczki ? Żeby nie była tak krótka, by epizod wzięty z PC nie byl połową gry. By dodano chociaż 2 ciekawe bronie z których naprawde bęzie sie korzystać. Żeby online było jak w Przykładowo Orange Box'ie - czyli włącze, że chce teraz grać ONLIE i nie bede musiał za każdym razem klikać VERSUS> Xbox Live Player/Ranked Match> Custom itp/, tylko żeby po walce wracało mi to listy Player/Ranked matchy i kilka innych usprawnień (klany ?).
Licze, iż kod gdy bedzie aż tak zoptymalizowany, by textury jeszcze szybciej sie wczytywały, a część textur nie odstawała od tych tłustych i pięknych. Żeby zwiększyć ilośę trybów Online, żeby od początku było troche więcej plansz na online albo chociaz żeby DODATKI NIE MIAŁY BLOKADY REGIONALNEJ.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.