Powiedzmy, taki pseudo-cop za achiva

I będzie wielu chętnych
Kiler8888
18 06 2008, 18:09
na pewno "wanted" będzie wypasiony, więcej hp, jakiś boom na starcie i już się wyrównują szansę
Fuck yeah.....

PS. Co by nie spamować... architektura Gridlock wyraźnie porosła mchem o_0
lutoslav
25 06 2008, 18:01
Niektorzy mowia, ze nie ma zadnej roznicy w grafice pomiedzy 1 a 2. Pokazcie mi gre, w ktorej wszystkie tekstury sa tak ostre jak w 2. Zadna nie jest ani rozmyta, ani zrobiona jako zapychacz. Podobno ma byc jeszcze jakis filmik. Wie ktos o ktorej?
Dokładnie 4 albo 5 lipca wraz z premierą UT3 (filmik dostępny będzie na płycie z Unrealem).
Powiem jedno: OMFG!!!!!!!111oneoneone
Spodziewałem się nieco podrasowanej grafy a tu... cud, miód, malyna

.
lutoslav
25 06 2008, 18:40
Na Gamevideos.com jest dostepny 18 minutowy wywiad z Cliffem

Opowiada glownie o multi, technikach wykonczenia. Troche nowych informacji, troche starych. Nic o singlu czy co-opie nie ma.
Kiler8888
25 06 2008, 19:16
grafa miód, górskie klimaty bardzo fajne (byle nie przez całą grę), ale pomysł z tarczą średnio mi się podoba
jakoś mi nie pasuje do GoWa, no i zastanawiam się czy i jak będzie z nią na multi
Paweł Dziuba
25 06 2008, 19:53
Oby w GoW 2 nie było takich oczywistych BRAKÓW znanych z jedynki jak :
- niemożność chodzenia/turlania się/strzelania przy przykucnięciu
- wciąż przywierania/przyklejenia przy braniu zewnętrznych i wewnętrznych " zakrętów "
- możliwości brania apteczek/broni w czasie ( przyklejonego i nieprzyklejonego ) przykucu
Z wielką chęcią przywitałbym też bardziej dopracowaną i przewidywalną walkę wręcz i przy takich starciach bardziej dopracowaną pracę kamery .
Lepsze rzucanie granatów też by się przydało , bo to z jedynki - mające 4 podstawowe " błędy " - jest/było najgorzej rozwiązane jak mogło być .
Także strzelanie ze snajperki i - SZCZEGÓLNIE - z kuszy jest DUŻO za długotrwałe ; bo przecież ( już ) " dziś " są automatyczne , nie wymagające przeładowywania co pocisk , snajperki .
CO?! Jakie apteczki? Jakie zakręty? Walka wręcz w napakowanym ołowiem badassowskim majstersztyku? Wielkie O_o
Paweł Dziuba
25 06 2008, 20:06
CYTAT(qb3k @ 25 06 2008, 20:55)

CO?! Jakie apteczki? Jakie zakręty? Walka wręcz w napakowanym ołowiem badassowskim majstersztyku? Wielkie O_o
W jedynce przy przyklejeniu się nie można było "wziąć" rogu np. budynku - wtedy się odklejało .
Apteczek i broni w czasie przykucu też nie można było " zgarnąć " .
Walka wręcz = walka wręcz na bronie

.
IQ przeciwników też nie było wcale takie wysokie - wystarczy przypomnieć sobie że ( z za węgła , czy zasłony ) wychylali się/wybiegali co regularny , określony czas , bez względu na to czy był do nich oddawany ogień , czy nie był .
WTF?
Kurde wyprzedzili mnie

Co do gameplayu ciekawy, fajna wydaje się możliwość przesuwania podczas "zdychania".
Edit:
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/234210.html
źle:
-trochę za duże mapy, hamburgery znowu będą się chować

-wymiana ognia przeważnie lancerami, bez starych, dobrych szotganów
dobrze:
-rozgrywka stała się bardziej taktyczna
-ruszanie się w czasie downa
-nowe rodzaje dobijania i samych Curbów

-błaganie o litość

-przyczepianie granatów
-flamethrower też daje radę
-wszystko inne
juz widze jak bedziemy klnac w grach gdy zostanie 2 graczy, albo ktos na respownie bedzie siedzial ( odszedl na chwile od konsoli )
co do wykonczen, widze wielki minus, mianowicie ni to bedziemy przy teksturze ni to obok, nacisniemy wykonczenie, a nasza postac sie "minie" i nie wykonczy, ze wzgledu iz nie rozpoznala gdzie jestesmy, na jakiej powierzchni.
tarcza? moze byc fajna, w wielu grach byl ten patent, ale malo w jakiej to wyszlo tak jak mialo.
Nowe screeny wywolaly na mnie piorunujace wrazenie( lufa miotacza rozgzana do czerwonosci, to najza(pipi)istrza po(pipi)ka miesiaca!), sledze rowniez newsy i uswiadamiam sobie, ze tak gra czesc moze stac sie naprawde pogromca sezonu, pierwsza czesc brdzo lubie aczkolwiek zawsze mi w niej brakowalo czegos, nei pytajcie czego. Wyglada na to, ze dwojka powinna nadrobic straty i dozucic mase radochy.
wiiboxstation
26 06 2008, 13:08
Nie ma bata grę zamówię w specjalnej edycji (jak wyjdzie taka:P).Słyszałem ,że online będzie podobny do tego z halo, czyli to by znaczyło rangi , a co za tym idzie to ,że ci ,którzy najwcześniej dostaną grę najszybciej wyrobią sobie wysokie rangi

(pewnie dziewczynki z USA)
Slupek88
26 06 2008, 14:33
Fuck nowe zajawki, o multiplayerze (filmiki), pokazują jakim mega hitem będzie Gow2. No kurde nie moge wyjść z podziwu, tyle nowych za(pipi)istych patentów, to mi się podoba. Widać, że panowie z Epic przyłożyli się, i nie będzie to odcinanie kuponów. Byle do listopada.
Lancer z chainsawem do kolekcjonerskiej i biorę

.
CYTAT(wiiboxstation @ 26 06 2008, 14:08)

Nie ma bata grę zamówię w specjalnej edycji (jak wyjdzie taka:P).Słyszałem ,że online będzie podobny do tego z halo, czyli to by znaczyło rangi , a co za tym idzie to ,że ci ,którzy najwcześniej dostaną grę najszybciej wyrobią sobie wysokie rangi

(pewnie dziewczynki z USA)
Nie będzie żadnych rang... z H3/CoD4 zaczerpnięta zostanie jedynie wyszukiwarka. Zbierasz ludzi do party i szukasz meczu, Epic potwierdziło także, że nie będzie dodatkowej opcji "klanów". Do podstawowych map jakie znajdą się w drugiej części oprócz Gridlocka dochodzi również Subway.
Kiler8888
26 06 2008, 16:28
Nawet jeśli byłyby rangi to na co one komu ? Jak jesteś dobry to i tak szybko awansujesz.
Lobby to dobre rozwiązanie.
Nie wiem jak innym, ale mnie podoba się zwiększenie siły lancera. Shotguny stawały się trochę nudne. I żeby nie było lagów (co za tym idzie - opóźnień w strzelaniu) w multi.
Aha, i koniec z przewagą hosta.
Dziobak_
26 06 2008, 16:59
Pojedynki na shotguny to jedna z najlepszych rzeczy, jakie ta gra oferowała, mimo, że shoty były uber randomowe. Ech, łezka sie kręci jak w kwietniu podłączyłem się do XBL i zacząłem cisnąć w gyrosy.
Co do pojedynków na shotguny- błagam, nich oni ich nie wykluczaja Przeciez txty typu - "WTF? Jak to (pipi)a weszło! Cichy ty (pipi)u, rewanż na troice!" przejdą do historii polskiego konsolowego gamingu
Salwador
26 06 2008, 17:00
Jak zwykle mi się podobają oceny wstępne..gra jeszcze nie wyszła ..przwiddywalnie jest w 75% skończona a gracze już oceniają..

..Gra będzie potężna!!ja jestem tego w 100% pewien!!:D
Nie będzie to żadna rewolucja, lecz konsekwentna ewolucja sprawdzonych mechanizmów, czyli "bigger and better"
Ciekawe czy zmiany w multi nie wpłyną na ogólny charakter rozrywki, tak unikatowy i charakterystyczny w jedynce.
CYTAT(Dziobak_ @ 26 06 2008, 17:59)

"WTF? Jak to (pipi)a weszło! Cichy ty (pipi)u, rewanż na troice!"
Dziobson... to się nazywa skiiil, bijatcz
PS. Chłopaki nie gadajcie takich głupot, że fajnie by było gdyby lanser był mocniejszy bo to byłaby bzdura. Na LANie lanserami gra się tak jak na hoście online... A to już się robi chore.. ja tam wole rozwalać ciała przeciwników na kawałki szotem niż lamersko kłaść karabinkiem przeciwnika.. To tyle
il capitano
27 06 2008, 08:36
GoW obok PES6 byl najczesciej granym w moim domu produktem dzieki ktorym zdobywalem skill w multi oraz poznalem mase ludzi. Pierwsza gra w ktora mlocilem online i zapadla w mojej dyni bardzo gleboko. GoW2 pozamiata, jedynka jest dla mnie kultowa.
Gears of War 2 - New Gameplay Footage
http://gameplanets.blogspot.com/2008/06/ge...y-from-ut3.htmlFatality za pomocą łuku miażdży.
Kiler8888
28 06 2008, 20:53
nie chodzi mi o wyeliminowanie pojedynków na shotguny ;]
na krótki dystans i tak będą najlepsze, ale chciałbym aby było lepsze zastosowanie lancera.
nie będzie opóźnienia w strzelaniu i będzie dobrze
Dziobak_
28 06 2008, 21:01
Bunch of Lancelots aka Hiszpans... oh, jeeee
Ale ok, nie wyrokuję, bo nie grałem, moze teraz granie na lancery będzie przyjemnijesze w co mimo wszystko wątpie
EDIT: Z tego co widzę na filmiku zapodanym przez Jarkena to podczas bling-firingu nadal nie ma żadnego celownika, punkciku, czy coś. Szkoda, bo nadal będą kropkarze i teksty "przecież trafiałem!" (i tym razem nie będzie to miało wiele wspólnego z kodem sieciowym gry)
Paweł Dziuba
28 06 2008, 21:16
Widać dużo nowości :
- osłanianie się przeciwnikiem
- tarcze
- przyczepiane/przyklejane miny czułe na ruch
- możliwość przerżnięcia przeciwnika od tyłu ( w 1 była ZAWSZE jedna animacja , z przodu )
- miotacz ognia
Ale :
- ( chyba ) dalej nie można ( w przykucu ) strzelać , chodzić i turlać się na boki kiedy się nie jest "przyklejonym"
- rzucanie granatów dalej jest rozwiązane tak GÓWNIANIE jak było
- interakcja z otoczeniem/możliwość jej rozwałki dalej jest praktycznie zerowa
- mam przeczucie że kuszy i snajperki nie poprawią
Lepsza rozdziałka:
KLIK!Ogólnie wypas, lecz pozostaje pewny niedosyt przez te lanserki, za mało walk 1v1 na szoty
pod filmikiem ktory dal cichy jest takie cos jak "download options" i tam po kliknieciu mozna sciagnac filmik ktory zajmuje cos ponad 500mb czyli w calkiem przystepnej jakosci,polecam.
Mnie najbardziej z nowosci cieszy to ,ze zrezygnowali z downowania active reloadami ze snajpy

.
Paweł dziuba uwierz mi, że środowisko będzie zniszczalne.(TIP: spójrz na poprzednie wrzucone w tym temacie filmiki).
Dziobak_
29 06 2008, 08:21
CYTAT(cichy_ @ 28 06 2008, 22:47)

Lepsza rozdziałka:
KLIK!Ogólnie wypas, lecz pozostaje pewny niedosyt przez te lanserki, za mało walk 1v1 na szoty

IMO Lancer nie będzie przegięty. Obejrzyj każdy jeden trailer, jak graja burgery w GoW. Chociażby ten promujący Raven Down'a i Old Bones'a. Oni na ravenie popierdzielali z lancerami

. Tak jest na każdym trailerze i ten równiez kontynuuje tę tradycję. IMO polska scena bedzie zadowolona
No ja myślę, że tak będzie Dziobson
------------
Snajpa bez aktiva, cud malina
Snajpa bez aktiva- do dupy! Z aktivem trzeba było mieć skilla, żeby bawić się snajpą. A tak? Pierwszy lepszy weźmie snajpę i 1 kill gwarantowany.
Kiler8888
29 06 2008, 10:46
Ale w GoWie chyba nie chodzi o to żeby biegać na boki turlać się i strzelać z shotguna.
Więcej taktyki i coverów. I nie, lancer nie jest lamerski, raczej "bieg + strzał z shotguna", i inne wykorzystywanie glitchy.
Lamerskie to jest jak nie umiesz się przed takim strzałem uchronić. Albo strzał w główkę jak ktoś na Ciebie biegnie, albo odskakujesz w bok.
Kiler8888
29 06 2008, 11:10
nie mówię że nie umiem ;]
ale to zaliczają jako glitch
CYTAT
Snajpa bez aktiva- do dupy! Z aktivem trzeba było mieć skilla, żeby bawić się snajpą. A tak? Pierwszy lepszy weźmie snajpę i 1 kill gwarantowany.
Zaraz zaraz, snajpa bez aktiva nie będzie od razu "dałnowała" tylko raniła... Teraz nie będzie lamerów którzy nie potrafią strzelić headshota i tylko dałnują i myślą, że są PRO snajperami... Dopiero teraz snajpa udowodni kto tak ma z niej naprawdę skilla.
CYTAT
"bieg + strzał z shotguna", i inne wykorzystywanie glitchy.
LOL

tylko tak to można skomentować, widać długo nie grałeś w Girsy... i jakie glitche? Czitują tylko lamerzy, którzy nie potrafią grać i dzieciaki co myślą, że są dzięki temu fajni... Aby dobrze władać szotem musisz mieć bdb aima, a taki lanser nie wymaga zbyt dużo skilla.
CYTAT
Niby kto?
Dziobak_
29 06 2008, 11:22
CYTAT(qb3k @ 29 06 2008, 11:45)

Po pierwsze- chyba kolego Kubku, nie załapałeś o co chodzi. Po prostu, tym razem, JEDEN STRZAŁ z active'a nei będzie kładł na ziemie
Po drugie- tak zwane active whores, to byl szczyt lamerstwa, czyli właśnie wystrzelenie pocisku ze snajpy po to żeby załadować active'a i położyć jednym strzałem, co było uber banalne
CYTAT(Kiler8888 @ 29 06 2008, 11:46)

Ale w GoWie chyba nie chodzi o to żeby biegać na boki turlać się i strzelać z shotguna.
Więcej taktyki i coverów. I nie, lancer nie jest lamerski, raczej "bieg + strzał z shotguna", i inne wykorzystywanie glitchy.
Eeee, wlasnie o to chodzi? Po PDZ, GoW i Gejo3 to najbardziej skillowe gry (szkoda, że przez kod sieciowy było w GoWie sporo loterii) na X360. I właśnie walka na shoty o tym decydowala.... Lancer po drugim updacie w GoW został tak wzmocniony, że sporo osób zaczęło wychodzić nie na shotguny a na lancery własnie. I biega takich dwóch pajaców w kółeczku i strzela po nogach / w ziemie. Z shotguna musisz umieć celwac, z Lancera- nie za bardzo. Przy walce na shoty często decydował pierwszy strzał, strafe, to wszystko składało siena sukces. Bo w tej grze noob nie ma szans z jakimś uber pro, nawet przy takiej parówie, jaką jest kod sieciowy
CYTAT(Kiler8888 @ 29 06 2008, 12:10)

nie mówię że nie umiem ;]
Powiedz kto Ci takich głupot naopowiadał

EDIT: Fcuk, Cichacz mnie ubiegł
Z tą snajpą- fakt, my bad, będzie lepiej

.
Dziobak wie co mówi

Ja tylko dodam jeszcze, że kod sieciowy jest wprost stworzony dla graczy mających 128/256/512kb/s łącze, takich typów nazywa się "drewniakami", jest ich cholernie ciężko ubić, przez co zdecydowanie można poszarpać sobie nerwy.
Dziobak_
29 06 2008, 11:33
Wazelinka mode on, co cichutki? Och, ach
Co do drewna to się z jednej strony zgodze, a z drugiej nie za bardzo. Bo choć czasami można dostać jasnej kur**cy, to taki Artus, czyli czlowiek pocinajacy na Neo 512 kb/s, twierdzi, że duzo lepiej grało mu się jak miał Chello 2 mb/s. Poza tym- Pershing podobno kiedyś dostał z hammera na twarz i przeżył, a ma bodajże 4 mb/s

. Ale to stare dzieje, teraz czekamy na dwójke i katujemy UT3
On ma 6mb
Jaka tam wazelinka, Tomuś

Przyjedź na Fun Daya to się zmierzymy na LANie o ile będzie GoW

PS. Pershi będzie na 100%, reszta eVo też się pojawi.
Dziobak_
29 06 2008, 11:51
W sumie całe wakacje siedzę w domu.....
Pershi jedzie? To na bank będę!
Kiler8888
29 06 2008, 12:06
ano jak grałem to tak mówili

bo jak biegłeś i strzeliłeś to strzał był a postać się jeszcze cała nie podniosła
sporo ludzi na to bluzgało
co do pojedynków na lancery to sobie takowych nie przypominam (ostatni raz grałem w lutym tego roku), gry już nie mam ,więc może jakiś update mnie ominął.
a co do shotgunów liczył się nie tyle skill co ping
bo przy niskich lagach grało się zupełnie inaczej niż przy większych
w GoWa grałem sporo i wiem co mówię ;]
edit:
literówki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.