Ja również biorę limitkę (staram się zawsze limitki kupować, bo lubię kolekcjonować gry), ale jestem póki co trochę GOW 2 rozczarowany. (Proszę tego nie traktować jako jeżdżenia po X360 czy coś! Niektórzy przewrażliwieni fanboje każdą krytykę hitu na X360, biorą za plucie ich ulubionej konsoli). Dzisiaj przestudiowałem dokładnie wszystkie filmiki z E3 i co tu dużo mówić, albo Cliff już nie miał pomysłu, albo mu się nie chciało. Czy tylko ja mam wrażenie, jakby ktoś nam tu wciskał dodatek? No serio, ale nowe lokacje plus kilka nowych patentów (mówię wyłacznie o singlu) to za mało, żeby dać dwójkę temu tytułowi. Niby fajna rzecz miotacz ognia, ale nadal idziemy wąskim korytarzykiem (mimo złudzenia, że to niby otwarte przestrzenie), fizyki w grze dalej nie ma (gdzie te rozwalające się osłony, Fenix wpakował 30 naboi w murek, a tynk nawet nie odpadł). Słabo Cliff, słabo. Nie wierzę, że X360 już nie ma mocy. Na pewno da się więcej wycisnąc, niż trochę lepszy ogień, bo postacie większej ilości polygonów dalej nie mają, a otoczenie wygląda tak samo jak w jedynce. Coś mi się zdaje, że Epic trochę spoczął na laurach po sukcesie jedynki, bo wygląda jak spali przez ten czas. Już mi się GOW 2 nie podobał na pierwszym filmiku (tym z gametrailers), ale przekonaliście mnie że to pierwszy filmik itp. No cóż, dostaliśmy więcej i nadal jestem zniesmaczony. Lubię GOW, ma przyjemny gameplay, ale naprawdę po sequelo miałem sporo większe oczekiwania. Już po pierwszym pokonaniu Raama sobie wyobrażałem, jak sequel będzie wyglądał, skoro tak jedynka "zamiatała". No cóż, kończę już to narzekanie. Grę jak wspomniałem kupię i mam nadzieję, że się miło rozczaruję

. Szkoda, że demka nie dadzą, ale trudno.
Btw. GOW 3 to już mi się widzi wyłacznie na nowym Xboksie. Skoro już teraz nie mogą więcej wycisnąc, to ja poproszę trzecią częśc na następce, bo nie mam zamiaru oglądać trójki, która wygląda jak dodatek do jedynki.