CYTAT(TheBesTia @ 23 07 2008, 22:41)

CYTAT(Tommo @ 23 07 2008, 18:10)

Martwi mnie trochę wyrzucenie takich map jak cloktower, war machine czy fuel, przecie to były najlepsze mapy, nie mogli ich zostawić?
Ileż można grać na tych samych mapach , lepiej żeby było dużo nowych
Wiadomo coś o trybie execution , przeszperałem neta i nic na jego temat nie znalazłem , obawiam się że wyleci...

Zmienili nieco koncept i teraz tryb nazywa się Guardian.
Salwador
27 07 2008, 11:42
CYTAT
- Complete Act One in Gears Of War, unlock a playable Anthony Carmine in Gears of War 2
- Find 10 COG tags in Gears Of War, unlock Minh Young Kim in Gears of War 2
- Kill Raam in Gears Of War, unlock a playable Raam in Gears of War 2
Z tego co widze to trzeba przejść 1dynke!!!!!:d
Nie są jakieś wymyślne te achievementy.
Spowodują, że więcej osób sięgnie po jedynkę. I dobrze.
ale gra bedzie bazowala na savie z GOW1 czy po aczivach? Bo ja gralem w PGR3 ale nie dostalem acziva w PGR4 ze gralem w 3 (bo mialem inny dysk)
wolek92
27 07 2008, 12:26
CYTAT(Salwador @ 27 07 2008, 12:42)

CYTAT
- Complete Act One in Gears Of War, unlock a playable Anthony Carmine in Gears of War 2
Zgrzeszysz jeśli tego nie zrobisz !
mam nadzieje ze będzie to sprawdzane po achievementach a nie po save na dysku którego wywaliłem.
Salwador
28 07 2008, 09:21
CYTAT(wolek92 @ 27 07 2008, 12:26)

CYTAT(Salwador @ 27 07 2008, 12:42)

CYTAT
Zgrzeszysz jeśli tego nie zrobisz !

No mam dwa achivy:p..Chyba brakuje mi tylko 10cogów:P
wolek92
28 07 2008, 10:51
Ja za singiel mam wszystkie. Z broni nie mam łuku i booma (powinienem juz dawno miec), Hammera i pistoleciku.
Swoją drogą wkurzają mnie te zgliczowane achivy, w 2 muszą to poprawić
maciucha
28 07 2008, 14:09
No acziwy ssą kompletnie. Żeby mi zaliczylo achivmenta za przejście drugiej misji (i całej gry) musiałem ją przejść 4 razy?!

. 170 curb stompów i brak acziwa w ogóle pomijam. Żeby tylko premiery nie przesuwali.
I co do map - też wolałbym nowe, fajne mapy niż stare, znane i już oklepane. A na gridlocku to ja gram i akurat cieszę się, że go zostawili (w zmienionej formie ale cóż, lepszy rydz niż nic

)
Trailery niszcza, akcja jest strasznie intensywna. Motyw z tarcza i zaslanianiem sie cialem przeciwnika to strzal w dziesiatke. Graficznie oczywiscie bajecznie, design, w zasadzie wszystko genialne. Truizm, ale to pewniak.
CYTAT(Hlipo @ 28 07 2008, 08:50)

mam nadzieje ze będzie to sprawdzane po achievementach a nie po save na dysku którego wywaliłem.
PGR4 sprawdzal raczej po sejwie zas Vegas 2 wykrywal ze wczesniej gralem w Vegas 1 choc save'u na dysku juz nie mam
OnlineCenter inforumuje ze GOW2 bedzie zawieral napisy PL (dobrze ze nie dubbing
Polskie tłumaczenia...shit, fuck - kurde, cholera
myslisz ze jesli gra jest od 18 lat to tlumaczenie bedzie dla 12 latkow?
Mam nadzieje, że nie ale naprawdę rzadko słyszałem np. słowo ku.rwa w grze, a grałem w ich wiele.
CYTAT(Wiolku @ 9 08 2008, 09:51)

Mam nadzieje, że nie ale naprawdę rzadko słyszałem np. słowo ku.rwa w grze, a grałem w ich wiele.
Widocznie nie grałeś w Mass Effect

.
...Albo Wiedźmina :E
w ME nie przypominam sobie przekleństw - a no przecież, wywaliłem tą grę, bo grałem po angielsku - kwestia była ustawień regionalnych =.=
No a Unreal Tournament? Może i stara gra - ale nikt ich nie zjechał za potęge polskiego podwórkowego słownictwa.
Ja i tak zrezygnuje (jeśli będzie możliwość) z polskich napisów, bo jak ma być tłumaczenie tak jak tłumaczą niektóre filmy i gry to dajcie spokój.
masterlag
9 08 2008, 11:39
Wrex w ME z PL dubbingiem-sztandarowy przykład jak nie powinno się robić dubbingu.
wylaczcie subtitles w menu i po sprawie. Przynajmniej tutaj jest dobrze ze nie kupujesz gry jak na PC tylko z 1 wersja jezykowa PL/reszta lecz mozesz i w Crackdowna pograc z japonskimi napisami
Kiler8888
16 08 2008, 12:40
Tłumaczenie spoko. Będę rozumiał kiedy zaczną gadać skomplikowanie, a róznicę między "fucker" a "dupek" każdy wychwyci. Dubbingu bym nie zniósł.
Co do nowych trybów to już nie mogę się doczekać Wingman i Guardian.
Zastanawiam się jak rozwiążą rozróżnianie postaci w Wingmanie.
W ogóle fajnie gdyby była możliwa pewna kustomizacja postaci.
Balans na multi zapowiada się świetnie.
wujakamil
16 08 2008, 14:44
CYTAT(Wiolku @ 9 08 2008, 09:51)

W girsach na PC przekleństwa są przetłumaczone (napisy).
Slupek88
16 08 2008, 15:19
No właśnie trochę po tych filmikach, multi wygląda za bardzo "lancerrowato". Pewno na zachęte dla hamburgerów, i tak my Polacy będziemy grać shotgunami.
Z innej beczki jest już podana jakaś cena, za wersję kolekcjonerską-limitowaną ?
masterlag
16 08 2008, 15:36
Czy ja wiem czy tylko na zachętę...podobno mają jeszcze podbić power lancy+slow na rushującego wroga..nie,oby to nie zamieniło gry w lancer fest ;p
Kiler8888
16 08 2008, 15:59
Ale na logikę, na bliski dystans shotgun i tak będzie tak samo dobry. Ale nie będzie już rashowania z shotgunami.
Więcej taktyki, więcej wymiany ognia i coverów.
W jedynce przez lagi, i brak "stopping power" (czy jak to się nazywa) lancer był praktycznie bezużyteczny.
No ale, pogramy zobaczymy.
masterlag
16 08 2008, 17:59
Czy ja wiem czy taki bezużyteczny na dystans wiadomo, z bliska przy odrobinie szczęscia szło goscia z shootem połozyc itd.Zobaczymy teraz pewnie zamiast kampienia z lanca np na boomie teraz będzie się przylepiać granaty ot kosmetyczna zmiana.
michalc
16 08 2008, 22:25
Lancer na multi bezuzyteczny?? chyba ktos malo gral z ludzmi co lubia duzo lansowac bo po patchu lancer ma ostry power i nikt nie powie, ze jest inaczej
masterlag
16 08 2008, 22:41
yep,that's right więc dodaj sobie do tego slow na rushera w 2ce+możliwości przylepiania granatów do ścian i może z dynamicznej gry stać się kamp fest.
Kiler8888
17 08 2008, 12:24
lepszy
"kamp" (a raczej "tactic"

)
fest niż
rush festna kampanii też raszujecie z shotgunami ?
TheBesTia
17 08 2008, 12:36
Jakby nie było , będzie dobrze , w tym głowa Cliffiego
masterlag
17 08 2008, 13:20
Tak "tactic" xD...właśnie to w 1 było fajne,że można było przylamić ale i tak większość grała shoot vs shoot a tu slow z lancy+stick granatów do ścian=ehh.. jeszcze niech dorzucą ghillie suit i jazda.
ciekawe czy gdy damy pare stick granatow do sciany i ktos nas zfraguje to one zostana czy znikna?
Lepiej żeby znikały, bo po pewnym czasie się zrobi istne pole minowe. Smuci mnie to, że muszę czekać aż wyjdzie wersja na Pc(PCF spieszcie się), a to pewnie potrwa z rok
alexx-1
17 08 2008, 13:55
Ciekaw tez jestem jak załatwią sprawe z klanami, bo w takim Battlefield'zie MC są one w grane jakby w dasha co bardzo ułatwia sprawe. Oby w nowych Gearsach tez tak było to będzie GIT.
CYTAT(Wiolku @ 17 08 2008, 14:44)

Lepiej żeby znikały, bo po pewnym czasie się zrobi istne pole minowe. Smuci mnie to, że muszę czekać aż wyjdzie wersja na Pc(PCF spieszcie się), a to pewnie potrwa z rok

wlasnie COD4 gdy stawiamy Claymory to po smierci znikaja razem z nami co jest sprawiedliwe wg mnie
alexx-1
17 08 2008, 14:24
Tych granatow na jednej mapie i tak duzo nie będzie. Pewnie bedą dwa jak w jednyce.
Nadrill
17 08 2008, 18:04
Ciekawe, czy wprowadzą jakieś rangi jak w CoD4...
masterlag
17 08 2008, 18:39
Przydałoby się,a najlepiej by było żeby np low rangi grały z low rangami itd a jeżeli ty mialbys high a kumpel low to invite go do teamu i po problemie.
To by było fajne, coś ala matchmaking w Halo 3.
Kiler8888
17 08 2008, 19:20
W CoDie claymory znikają, ale po chwili. Bodajże w momencie respawnu.
Cliffowi było głupio z kilku lamerskich rzeczy w jedynce, i myślę że teraz bardziej dopracuje multi. Więc nie martwię się na zapas. A jak coś to od czego są update-y ?
Matchmaking jest już przecież potwierdzony
Klanów raczej nie będzie. W jednym z wywiadów mówił że nie koncentrują się na tym, i jak już to trafi później z updatem.
i jak w końcu jest z tymi granatami? wybuchają automatycznie kiedy przeciwnik jest w pobliżu, czy po strzeleniu w nie?
bo widziałem kilka filmików i było różnie
Master_Lukas
17 08 2008, 21:30
Taka mała poprawka. Claymory w Codzie nie znikaja w trybie S&D (czyli bez respa). Dobrze by bylo gdyby w Gowie tez nie znikaly po smierci.
Nadrill
17 08 2008, 21:56
Co to jest ten 'matchmaking'?
Matchmaking to system co szuka ci do gry online ludzi mniej więcej na twoim poziomie. Jak jesteś słaby nie będziesz grał z dobrymi i na odwrót.
Jak granaty nie będą znikac to po jakimś czasie będzie ich o dużo za dużo ;]
michalc
18 08 2008, 00:21
Przeciez na mapkach zazwyczaj leza jedna badz dwie paczki z granatami wiec nie powinno byc tak zle.
Slupek88
18 08 2008, 05:10
Mi się tam system rankingowy z Gearów 1 podobał, ba jeden z lepszych z gier multi. O wiele bardziej mi się widział niż matchmakingi z Halo czy Cod. I po za tym nie było problemu, na ustawki z Polakami, chyba w żadnej grze tak łatwo się nie znajduje, ustawia, wybieramy mapkę ilość rund (standard polski 16

) i lecimy.
alien666
22 08 2008, 00:45
Seriously 2.0 to na prawde poważne przegięcie, ale będe sie starał
XD ownd, przynajmniej Epic dalo cos nowego a nie +1 do kazdego innego acziva za 10 00x. Kiedy reszta?
Jak pierwszy raz ujżałem 100 000 i seriously... Żyłka mi chciała pęknąć :E Moim zdaniem powinni zrobić coś w stylu seriously na multi.
Fisiu, mi skoczyłem ciśnienie po zobaczeniu 100k, ale bardzo dobrze ze kille nie będą sumowane tylko z online.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.