Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Duke Nukem Forever
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2
Albert Wesker
Dzisiaj o 19:00 naszego czasu do sieci trafi trailer Duke Nukem Forever

http://forums.3drealms.com/vb/showthread.php?t=29639

jakies pytania? cool.gif
jarken
Jeszcze nie wiadomo, czy wyjdzie na X360 tongue.gif
Specu
pewnie wyjdzie 'next christmas' jak zawsze ;]
nWo
obok gran turismo na psp duke forever to kolejna gra widmo
Specu
CYTAT(nWo @ 19 12 2007, 10:54) *
obok gran turismo na psp duke forever to kolejna gra widmo

juz od 10 lat xD

duke nukem for(n)ever
WildFirePL
no proszę państwa co można powiedzieć, dali nam prezent pod choinke w postaci teaseru aby napoić się widokiem Duka a poźniej znów zapomną o nim na parę lat? czy naprawdę zaczyna się coś dziać? trzeba czekać aż ujrzymy co znajduję się w pokazówce, czy rzeczywiście pracują nad tą grą. Wiem jedno o ile gra by wyszła i Xbox dostał by exlusiva na konsole to sony wypuściło by nowy dashboard dla ps3 z funkcją samozniszczenia smile.gif
2razyjot
CYTAT(WildFirePL @ 19 12 2007, 11:11) *
no proszę państwa co można powiedzieć, dali nam prezent pod choinke w postaci teaseru aby napoić się widokiem Duka a poźniej znów zapomną o nim na parę lat? czy naprawdę zaczyna się coś dziać?

3drealms nakreca koninkture na ta gre od paru ladnych lat a nikt nigdy na oczy gameplayu nie widzial, w tej chwili oczekiwania sa tak wielkie na przelom w grafice i gameplayu, ktory stanie sie kultowy na miare DN3D ze nie sadze aby sprostali zadaniu. Kiedy gra wyjdzie? Hehehehe, pewnie za ladny roczek/dwa... Ukarze sie kolejny trailer i zapowiedzi z kosmosu.

KOD
. Jednak postać Duke`a jest bardziej znana z gry FPS - Duke Nukem 3D. Gra oparta była na bardzo dobrym w tamtych czasach silniku Build, którego niedługo potem wyparł Quake Engine. W chwili jej wydania, wywołała wiele kontrowersji z powodu dużej ilości przemocy i niecenzuralnego języka. Opowiadała ona historię uzbrojonego po zęby faceta, którego celem była obrona Ziemi przed najazdem obcych. Niedługo po tym zapowiedziana została kontynuacja gry - Duke Nukem Forever. Do tej pory jednak się nie ukazała, a jej premiera określana jest na: When it's done (Kiedy będzie zrobione) Duke Nukem Forever ulegało kilkukrotnym zmianom silnika. Szerokie rzesze pesymistów twierdzą, że owa gra nigdy nie zostanie wydana, a jej cała otoczka ma służyć do jak najdłuższego podtrzymania żywotności serii. Wg nieoficjalnych danych pochodzących podobno z wiarygodnego źródła, Duke Nukem Forever jest na bardzo zaawansowanym etapie produkcji i ponoć ma pojawić sie w sprzedaży w 2008 roku.

10 lat minelo od premiery DN3D a niedaleko po niej slychac juz bylo o przelomowym forever, ktory mial hulac na najlepszym wtedy engine Quake... Coz... ;]]]]]]]]]]
Mejm
Skoro to teaser to pewnie malo bedzie pokazane. Ja do dzis pamietam ostatni trailer robiony bodajze na engine Half-Life (jakies macki i strzaly z bazooki). Coz, dla mnie Duke Nukem 3d to byla gra przelomowa w gatunku FPP i tak jak zadnej innej nie udalo sie podniesc poprzeczki, tak i zapewne samej "nastepczyni" sie nie uda. Ale i tak jestem ciekaw co tam 3d Realms pichci.
Yacek
Co chwile wychodzi nowy kozacki engine i panowie z 3DR chyba nie moga sie zdecydowac, pewnie padnie info, ze robili do tej pory na enginie dooma3 czy tam innej gry, teraz wyszedl crysis i znowu od nowa ;D Musza znalezc sposob aby juz teraz zaczac prace nad gra dzialajaca na enginie ktory pojawi sie dopiero za dwa lata tak aby to mialo szanse ujrzec swiatlo dzienne.
signap
oni zmieniaja te silniki, chyba pierw mialbyc Q2, potem HL1, nastepnie jakis kolejny (chyba source lub id) zaraz oglosza ze zmieniaja silnik na Crysisa bo tamte sa za stare wink.gif. Podobnie bylo z Preyem - trailer z '98 http://www.youtube.com/watch?v=z25KY8b5u1g
Mastah27
CYTAT(2razyjot @ 19 12 2007, 11:23) *
3drealms nakreca koninkture na ta gre od paru ladnych lat a nikt nigdy na oczy gameplayu nie widzial

http://pl.youtube.com/watch?v=omOPjBoClw0
http://pl.youtube.com/watch?v=NHU3sq8Wfjs

No tak, momenty na trailerach odpowiednio z 1998 i 2001 roku w których Duke sieka do przeciwników to rendery rolleyes.gif.

Po DNF, o ile oczywiście ukaże się także na konsolach, nie spodziewam się za wiele, aczkolwiek miło byłoby, gdybyśmy dostali kawałek porządnego softu. Udało im się po wielu latach z udanym efektem końcowym zrobić Preya, więc liczę, że podobnie będzie z przygodami Księcia happy.gif.
Yacek
Niech sie pospiesza zanim duke'owy voice actor umrze.
Dorian Gray
D3D miał premierę w 1995 roku czyli prawie 13 lat temu. Mniej więcej tak samo datuje się zapowiedź DNForever. Najpierw miała być zrobiona na silniku Q1, potem Q2, potem Unreal, potem to już nie wiem. Trailerów po drodze było co najmniej 2. I zawsze wydanie było już na wyciągnięcie ręki. Do czego zmierzam? Uwierzę że ta gra wyjdzie, w momencie jak zobaczę ją na półce.
Specu
CYTAT(WildFirePL @ 19 12 2007, 11:11) *
Wiem jedno o ile gra by wyszła i Xbox dostał by exlusiva na konsole to sony wypuściło by nowy dashboard dla ps3 z funkcją samozniszczenia smile.gif

i vice versa.

jedno jest pewne, O ILE ta gra ukaze sie w 2008, bedzie musiala byc naprawde cholernie dobra i przelomowa by nie zawiesc rzeszy fanow czekajacych te kilkanascie lat.
2razyjot
CYTAT(Mastah27 @ 19 12 2007, 11:48) *
No tak, momenty na trailerach odpowiednio z 1998 i 2001 roku w których Duke sieka do przeciwników to rendery rolleyes.gif.

A filmiku na stacjach roboczych gdzie masz interface i widzisz ile postac ma energii i schodzi mu amunicja z licznika niby wyrezyserowac nie mozna? LOL! Gameplay to dla mnie jak to na targach gdzies pokaza i ktos sam zagra i zrecenzuje, w baje nie wierze juz, wyroslem...
sinner
Czekamy spokojnie do 19tej, a tam...
Trailer z oficjalny oświadczeniem firmy że gry jednak nie będzie wink.gif
Mastah27
Dwa malutkie screeny ("in-game assets") z ogłoszeń oferujących pracę w 3D Realms:

Oferty napłynęły na początku tego roku, co ciekawe poszukiwano programisty piszącego na PeCety i X360. Developing na obecnym silniku zaczął się prawdopodobnie gdzieś w 2005 roku, ponieważ na początku roku przyszłego podobno na jakimś pokazie prezentowano wczesne tech-dema z gry. Czy uda im się wydać grę w ciągu kolejnych 12 miesięcy? Mam dziwne przeczucie, że tak.

CYTAT(2razyjot @ 19 12 2007, 13:10) *

A filmiku na stacjach roboczych gdzie masz interface i widzisz ile postac ma energii i schodzi mu amunicja z licznika niby wyrezyserowac nie mozna? LOL! Gameplay to dla mnie jak to na targach gdzies pokaza i ktos sam zagra i zrecenzuje, w baje nie wierze juz, wyroslem...

Sorry, ale takie cyrki to można wychwycić na pierwszy rzut oka (jak chociażby pamiętne rendery Killzone 2 i Motorstorm). Nie mam pojęcia jak dla Ciebie fragmenty, w których Duke napieprza do wrogów mogą być renderem, ale ok, szanuję taką opinię.
2razyjot
CYTAT(Mastah27 @ 19 12 2007, 13:47) *
Sorry, ale takie cyrki to można wychwycić na pierwszy rzut oka (jak chociażby pamiętne rendery Killzone 2 i Motorstorm).

Kekekeke, gdyby do tych pseudo gameplayow KZ2 wrzucic licznik amunicji i stan zdrowia + jakies przyciecie animacji/przeskok, w zyciu bys nie cyknal a machina marketingowa to sprytna bestia. ;] Jak nie zobacze na wlasne oczy/nie szarpne ew. nie przeczytam wrazen jakiegos czlowieka a nie czcze przechwali producentow to nie wierze w nic. Jestem realista.
t3xz
Odliczanie do trailera:
http://www.timeanddate.com/counters/custom...ec=0&p0=104
yasiekk
Koniec swiata, tak wczesnie?
Salwador
Ja bym się nie napalał aż tak szybko gdyż podczas wczesnego wywiadu twórcy odpowiedizeli na pare konkretnych pytan...a mianowicie:

-Gra bedzie stworzona na silniku Cryteka (gry crysis)..Firma miała zawsze problem z doborem silnika a to ze względu ze chcą zrobić prawdziwy powrót króla..czyli super grafa oraz grywalność..dzięki czemu gra będzie grywalna przez lata..

-Oraz twórcy powiedzieli iż się skupiają głównie na wersji PC..i to ich jest piorytet..A gdy już skończą dopiero zaczną myśleć nad konsolami...
Wiec jak dla mnie temat zbędny...na obecną chwile..

No i fakt...również wierze iż nastąpi koniec świata jeśli gra wyjdzie:)
koziou
CYTAT(Mastah27 @ 19 12 2007, 13:47) *
Dwa malutkie screeny ("in-game assets") z ogłoszeń oferujących pracę w 3D Realms:

Oferty napłynęły na początku tego roku, co ciekawe poszukiwano programisty piszącego na PeCety i X360. Developing na obecnym silniku zaczął się prawdopodobnie gdzieś w 2005 roku, ponieważ na początku roku przyszłego podobno na jakimś pokazie prezentowano wczesne tech-dema z gry. Czy uda im się wydać grę w ciągu kolejnych 12 miesięcy? Mam dziwne przeczucie, że tak.

CYTAT(2razyjot @ 19 12 2007, 13:10) *

Sorry, ale takie cyrki to można wychwycić na pierwszy rzut oka (jak chociażby pamiętne rendery Killzone 2 i Motorstorm). Nie mam pojęcia jak dla Ciebie fragmenty, w których Duke napieprza do wrogów mogą być renderem, ale ok, szanuję taką opinię.

Mnie to wygląda na Unreal Engine 3...
t3xz
http://www.shacknews.com/onearticle.x/50464
Suprise! Koniec świata już tu jest. Pije Martini z lodem.
Specu
wrzuci to ktos na cokolwiek procz fileshack?
Mejm
http://www.gamershell.com/download_22476.shtml

Edit: nic rewelacyjnego. Tla takie sobie ale wiadomo, ze sie nie starali chlopcy bo po co dla takiego krotkiego urywka. Modele stworow spoko. Daje glowe ze to Unreal Engine i wlasnie w tym enginie widzialbym ta gre. No to czekamy...
Salwador
CYTAT(Mejm @ 19 12 2007, 19:18) *
http://www.gamershell.com/download_22476.shtml

Edit: nic rewelacyjnego. Tla takie sobie ale wiadomo, ze sie nie starali chlopcy bo po co dla takiego krotkiego urywka. Modele stworow spoko. Daje glowe ze to Unreal Engine i wlasnie w tym enginie widzialbym ta gre. No to czekamy...

Przeciez powiedziano ze robia na silniku Cryteka..:/
Yacek
Za to postac duke moim zdaniem wyglada marnie, paskudny bump mapping i plastik. Takie sa moje wrazenia.
komar737
Zgadzam sie z Jackiem w cent.
WildFirePL
hehehehe, to było dobre, podoba mi sie, śmieszny jest ten teaser, boze musze miec ta gre, 3d realms macie u mnie pewniaka smile.gif
Salwador
drobna wypowiedz:Scott Maclean

CYTAT
W pracy jest świetnie, aż chce się rano wstawać. Nasz zespół jest wspaniały. Nad poziomami pracuje mi się po prostu doskonale, a inni są bardzo przychylni wykonywanej przeze mnie pracy. W dodatku inni programiści wykonują tak świetną robotę, że sam jestem w szoku. Już nie mogę się doczekać chwili, w której będziemy mogli pokazać światu choć część naszej pracy
Lord Tidek
Nie wierze !! Po prostu to się nie dzieje !! to jest niemożliwe !! Czyżby to miał nadejść ten dzień po którym jeszcze 1 dzień będzie grała pewna orkiestra ? Czekanie na ta gre ciągneło się za mna przez całe dzieciństwo i kiedy myślałem że się już nic nowego nie pojawi mamy tu taki piekny prezent na święta, chyba zaraz się popłacze icon_cry3.gif

Powiem jedno, potworki wyglądają super a ruszają się rewelacyjnie smile.gif a co do tego bump mapingu to moze miał byc taki specjalnie tongue.gif No ale co tam książę powraca i na pewno zatrzęsie wszechświatem nuke.gif
signap
silnik to chyba podciagniety Prey
Dante
Same Duke moim zdaniem trochę średnio wygląda ale ja i tak tą gierkę kupię choćby dla samych tekstów.
Mikes
Duke wygląda jak Bruce Willis
yasiekk
Bruce jest lysy i lepiej gra.
maciek88
CYTAT(Salwador @ 19 12 2007, 20:11) *
drobna wypowiedz:Scott Maclean

CYTAT
W pracy jest świetnie, aż chce się rano wstawać. Nasz zespół jest wspaniały. Nad poziomami pracuje mi się po prostu doskonale, a inni są bardzo przychylni wykonywanej przeze mnie pracy. W dodatku inni programiści wykonują tak świetną robotę, że sam jestem w szoku. Już nie mogę się doczekać chwili, w której będziemy mogli pokazać światu choć część naszej pracy

Tak, jest cudownie, typ w ogóle najchętniej robiłby to za darmo z własnej woli... Za takie pier.dolenie o niczym wielki minus. Wciskaniem kitu chcą przyćmić brak konkretów? Mogliby ludzi poważniej traktować ciule.

Sam filmik biedny no bo niby czym się tu podniecać? Po stokroć lepsze rzeczy były i są pokazywane, co więcej, przełożyły/przełożą się na rzeczywistość. Dobre chociaż, że konwencje właściwą zachowali. Szczyt tandety i kiczu znaczy się - Prince ciśnie hantla jarając cygaro wielkości własnej bani, plus kretyński fryz i logo na tle flagi Stanów smile.gif

Wciąż na jakiś konkret czekam.
WildFirePL
CYTAT(maciek88 @ 19 12 2007, 22:47) *
Sam filmik biedny no bo niby czym się tu podniecać? Po stokroć lepsze rzeczy były i są pokazywane, co więcej, przełożyły/przełożą się na rzeczywistość. Dobre chociaż, że konwencje właściwą zachowali. Szczyt tandety i kiczu znaczy się - Prince ciśnie hantla jarając cygaro wielkości własnej bani, plus kretyński fryz i logo na tle flagi Stanów smile.gif

bo to właśnie jest Duke !!!!!!!! on jest tym kim ty dobrze wiesz że nigdy nie zostaniesz, on jest zawsze lepszy od ciebie, on jest zawsze bohaterem, on jest zawsze najlepszym z najlepszych, on ma klase, on ma humor !!!!!!!!! on ma hentelki !!!!!!!!! on bierze na lewą rękę swoją teściową a na prawą pół litra !!! on ma łeb od parady !!!!!! ON JEST WIELKI !!!!!!!! DLACZEGO?????
BO ON JEST MITEM !!!!!!!!!!!!!!!
Dr.Czekolada
CYTAT
bo to właśnie jest Duke !!!!!!!! on jest tym kim ty dobrze wiesz że nigdy nie zostaniesz, on jest zawsze lepszy od ciebie, on jest zawsze bohaterem, on jest zawsze najlepszym z najlepszych, on ma klase, on ma humor !!!!!!!!! on ma hentelki !!!!!!!!! on bierze na lewą rękę swoją teściową a na prawą pół litra !!! on ma łeb od parady !!!!!! ON JEST WIELKI !!!!!!!! DLACZEGO?????
BO ON JEST MITEM !!!!!!!!!!!!!!!

Lol happy.gif , a zdarzyło się kiedyś że graliśmy postacią gorszą od nas ? tongue.gif (chyba że kolesiem w ,,No more heroes" na Wii tongue.gif) nie, czepiam się. Dobrze powedziane (i przekonujące, z Duke'a to taki wykszałciuch i żartowniś biggrin.gif <- to nie jest sarkazm). Cóż moge powiedzieć, każdy z nas słyszał o tym tytule od bardzo daaaaaaaaaawwwwnaaaaaaaaaa, i musiał kiedyś nadejść dzień w którym ta gra wyjdzie, taki projekt jak DN Forever, już dawno powinien umrzeć, a tymczasem przez te parenaście lat producenci cały czas nad nim siedzą, zaprawde godne to pochwały. Uważam że nawet gdyby gra nie była super-duber-hiber-mega-HITEM (tzn np nie byłaby aż taka świetna jak twierdzili twórcy), to i tak będzie szokowała czasem trwania prac o_o. Bynajmniej bo Duke'u nie tyle chce się spodziewać onieśmielającej grafy, fizyki itp itd, co sporą interaktywność z otoczeniam (pamiętacie prostytutki w DN3D ? biggrin.gif)i masą humoru w komentarzach tego pakera. A może.... twórcy jeszcze może posiedzieliby nad tą grą ? tongue.gif (zabrzmiało to tak jakby już wyszła, pardon).
Salwador
W rzeczy samej Duke to jak legenda :P ..LEcz z flagą amerykanską na samym końcu przesadzili...USA znowu ratuje świat??
2razyjot
CYTAT(Salwador @ 20 12 2007, 17:50) *
W rzeczy samej Duke to jak legenda tongue.gif ..LEcz z flagą amerykanską na samym końcu przesadzili...USA znowu ratuje świat??

Mi to na sarkazm raczej wyglada, poza tym czepiasz sie. Od zawsze bylo wiadomo ze Duke to hamburgerojad z krwi, sterydow, miesni i kosci.
ogicool
widząc temat myślałąm, że DNF wyszedł chociażby na pieca,
dla mnie to obok pierwszego i drugiego Quake'a też legenda
chodzi mi ofkoz głównie o Duke Nukem 3D, a tu trzeba dalej czekać...uh
jak piec mi to pociągnie, to pójde na to hehe laugh.gif
btw: nie wspominam z grzeczności o wersji na konsole:/
signap
3DR bedzie robilo porty DNF na 360 i PS3
Konar$ky
Nie wierze że ja na to pierwszy trafiłem, i nikt mnie nie prześcignął.......POKAZALI GAMEPLAY DNF!!!!

Pierwszy odcinek programu o grach "Jace Hall Show" pokazujący gameplay dnf

Jeżeli nie chcecie zbędnego peirdolenia to przełączcie od razu do 2:30.

"What the fuck took you so long!" xD
raVen20
Gierka zapowiada się całkiem całkiem,być może Książę powróci do naszych łask.
MasterShake
a wiecie ze to mial byc exclusive na gamecube? XD
Konar$ky
CYTAT
a wiecie ze to mial byc exclusive na gamecube? XD

O_O'? To nintendo dopiero miałoby exclusive'a tongue.gif A jeśli chodzi o trailer, ja jestem stanowczo na tak dla DNF w takiej postaci, bo usilnie kojarzy mi się z HL2, przy którym po całym orange box'ie nie miałem dosyć wink.gif
Ficuś
Z całym szacunkiem dla Duke'a ale słabo to wygląda jak na razie -eksplozje i otoczeniu z dupy w porównaniu do dzisiejszych hitów.Ale Duke to nie tylko grafika ,liczy się przede wszystkim klimat choć uważam,że sukces części 3D jest nie do powtórzenia.
signap
gra jeszcze nie skonczona jest wink.gif, pozatym bedzie to taki PREY2 tyle ze z Diukiem
cureman
Dla mnie to wyglada jak PREY 2 nic nowego ................ dry.gif
Salwador
dla mnie również podchodzi pod Praya 2..ale w sumie nad kolejnym Prayem tez pono pracują..smile.gif Mimo wszystko 3mam kciuki..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.