Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Poczta Polska
Forum PSX Extreme > Platforma > Pchli targ
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Bezelek126
tez czekam na 3 gry...
Bojan_Zaw
A nie wiecie może, czy z Jeleniej Góry wychodzą paczki? :F Czekam drugi dzień na Vegasa 2 (priorytetem)...
MasterShake
co za muly, oczywiscie nic nie doslzo
Baqś
Strajk nadal trwa. I bedzie trwał jeszcze pewnie tydzien z tego co w TV mówili. Ale to nie koniec bo po strajku bedzie całe multum paczek do rozniesienia i paczki bedą dochodziły przez kolejny tydzien.
Halcos
Damn, Wrocław stoi, a ja czekam na paczkę mad.gif Zas.rane nieroby. Każdy normalny człowiek, gdy brakuje mu kapuchy to po prostu dorabia w innej pracy, albo ją zmienia na inną, a nie ku.rwa paraliżuje życie całego regionu i jeszcze oczekuje współczucia mad.gif Posr.ana komusza instytucja, życzę im wszystkiego najgorszego
Danilo1972
CYTAT(MasterShake @ 4 06 2008, 23:14) *
3 gry do mnie nie doszly. Maja czas do piatku. Spalilbym im placowke ale to naprzeciw chaty ;f

Spal, proszę!
Dorzucę się na butelkę ekstrakcyjnej.
Już odżałuję RS Vegas, które kwitnie we Wrocku.
I tak niedługo zapleśnieje confused.gif
Syfu narobili i nie wygrzebią się z tego przez najbliższy miesiąc.
Albert Wesker
przyznam, ze niedocenilem Solidarnosci... co z tego ze okienka nie strajkuja, ze listonosze nie strajkuja skoro wystarczy po kilkanascie osob w 14 rozdzielniach i poczta jest cala sparalizowana confused.gif powalony system
Saunter
Nie wiedziałem, że tak można ale muszę ... pochwalić pocztę naszą krajową. Tzn oddział z Poznania i Zielonej Góry, spisali się wyjątkowo i priorytet w 2 dni, jak być powinien, z samego rańca już odebrałem paczkę. Powodzenia i cierpliwości...
zaq123456
Ja czekam na Headset i gdzieś utknął w warszawie confused.gif normalnie nie idzie nić zamówić confused.gif,najlepsze jest to,że listy dochodzą a paczki wcale icon_chainsaw.gif
Krasus
Ciekawa sprawa, jakiś rok-półtorej temu Poczta Polska działała naprawdę sprawnie. Jeszcze pamiętam jak zwykłe (nie priorytetowe!) paczki dochodziły mi następnego dnia po wysłaniu! Aż dziw brał i wiara w cud Irlandii (choć wtedy jeszcze czwarta RP trwała...) istniała. Niestety jakiś czas temu wszystko się znowu (!!) spierdzieliło i mamy to co mamy. Paczka priorytetowa (krajowa!) potrafi "dochodzić" dwa tygodnie i dłużej. Szok.
Jeżeli komuś jednak zależy na czasie, lepiej niech dopłaci parę złotych i skorzysta z usług przedsiębiorstw kurierskich (choć ci też potrafią odwalić niezłe cyrki), ew. Pocztex'u (jak się spóźnią, można żądać zadośćuczynienia ^^). Ponoć pod koniec tego, bądź w przyszłym roku ma zostać "uwolniony" rynek pocztowy, zobaczymy czy prywaciarze zrewolucjonizują obecnie żałosny poziom usług pocztowych...

Morał, najlepiej kupować rzeczy lokalnie. laugh.gif
MichAelis
QUOTE(Albert Wesker @ 6 06 2008, 22:49) *
przyznam, ze niedocenilem Solidarnosci... co z tego ze okienka nie strajkuja, ze listonosze nie strajkuja skoro wystarczy po kilkanascie osob w 14 rozdzielniach i poczta jest cala sparalizowana confused.gif powalony system

sad.gif ile to bedzie trwalo? sad.gif

Kurwa juz mne to wszystko jebie, bo w sumie mi sie nie spieszy, ale chuj mnie strzeli, bo pewnie znowu mi paczki poginą !!
zaq123456
A oto oświadczenie Dyrekcji całego tego majdanu:

KOD
Oświadczenie Dyrekcji Generalnej Poczty Polskiej

W związku z trwającym w różnych częściach kraju protestem pracowników Poczty Polskiej i wynikającymi z tej sytuacji utrudnieniami w dostępie do usług Poczty Polskiej bardzo serdecznie przepraszam naszych Klientów, prosząc jednocześnie o wyrozumiałość i zrozumienie. Zapewniam, że kierownictwo przedsiębiorstwa dąży do jak najszybszego przywrócenia pełnego zakresu działalności Poczty Polskiej.

Jednocześnie informuję, że wprowadzone zostały procedury awaryjne, których celem jest zminimalizowanie problemów spowodowanych akcją protestacyjną. W większości strajkujących placówek uruchomiliśmy okienka do wypłaty świadczeń emerytalnych i rentowych. Utworzony został również zastępczy transport, a część pracowników administracji przesunięta została do wpierania pracy eksploatacyjnej.

Ponadto bardzo dziękuję wszystkim pracownikom Poczty Polskiej, którzy nie uczestniczą w akcji protestacyjnej i wykonują z zaangażowaniem swoje codzienne obowiązki zawodowe, realizując społeczną misję narodowego operatora pocztowego.

Rzecznik Prasowy Poczty Polskiej
Zbigniew Baranowski
Albert Wesker
Za obecny stan poczty odpowiada poprzedni dyrektor, z nadania SLD, Tadeusz Bartkowiak. Podzielil poczte na piony, uniezaleznil jedne od drugich, utworzyl przemnostwo stanowisk kierowniczych i dyrektorskich, polikwidowal inne (ale nie pozwalnial ludzi, siedza w domu i biora po 5tys na miesiac). Teraz jest sytuacja, ze nikt za nic nie odpowiada, sprawy sa spychane z jednego pionu do drugiego - i to jest prawdziwa przyczyna problemow Poczty Polskiej. Teraz jest to zmieniane ale czy sie uda? Tak, ale co Poczta stracila to stracila. A Bartkowiak powinen za to siedziec.
MasterShake
CYTAT(MichAelis @ 6 06 2008, 23:33) *
bo pewnie znowu mi paczki poginą !!

o, o tym nie pomyslalem. Ogolnie parodia, wychodzi poki co na to ze place za magazynowanie swoich paczek gdzies tam a nie za ich dostawe
MichAelis
Strajk z przed roku i sytuacja byla dokladnie ta sama. Czekalem na przesyle z UK i chuj nigdy nie doszla. Polowe rachunkow, listow poginelo ;[
zaq123456
Dziś o połowę zmniejszyła się liczba strajkujących pracowników PPKLIK
ShtaS
W pełni zgadzam się z MichAelisem. Pal licho opóźnienia, nie zależy mi na czasie, byleby te trzy paczki na które czekam w ogóle doszły. Wystarczy, że w zeszłym miesiącu inPost ukradł mi jedną przesyłkę wartą 100 zł >.<
Bezelek126
Mi rowniez zalezy aby do mnie 3 paczk doszly , nie spieszy mi sie az tak bardzo confused.gif Wazne zeby nie zaginely bo wtedy to duzo kasy w plecy jestem... >.< Ida do mnie 3 gry na X'a a tu strajk i pupa sad.gif
papi
Przeyebane z tą pocztą. Dobrze że wziąłem kuriera, ale np mój kumpel wysłał do naprawy xboxa360 jak mu zginie to sie chłopaczek załamie confused.gif
ShtaS
oO Wysłał tego Xboxa 360 do centrum serwisowego Microsoftu? Jeśli tak to czemu PP, a nie kurierem OO?
kapell
A do mnie będzie szedł x360.Mam nadzieje ,że na kurierze sie nie zawiodę. Dziwnym trafem z rąk poczty polskiej w ciągu pół roku zagineły 4 na ok 10 przesyłek zaadresowanych na moja mamę .
Kroolik
Panowie, paczki giną? Rzecznik praw konsumenta i walka z molochem, ja bym nie odpuszczał.
z2djtkose
Ktos tu wspomnial o mozliwosc pocztexem wysyłki..niestety ale to rowniez odpada. Panie z PP nie przyjmia mi paczki która chce wyslac pocztexa .
Aha. No i gry jak nie było tak dalej nie ma od Marcina smile.gif Ogólnie wielki shit sie zrobił. Z drugiej strony o strajku było wiadomo ze bedzie , więc cóż..
czekamy na powrót sytuacji do ''normalnych'' warunków.
MasterShake
zaraz mnie strzeli, jedzie sobie wesolo listonosz, dla kazdego ma listy paczki blablabla i moj dom oczywiscie ominal.
zwierzakX360
Trwa jeszcze ten strajk?? bo czekam juz tydzien na gry sad.gif
z2djtkose
Trwa . Byłem dzis na poczcie , ludzie to tam te panie za okienkami przeklinają od najgorszych xD Naprawde przyjemna atmosfera
ping
CYTAT(_Kroolik_ @ 9 06 2008, 10:22) *
Panowie, paczki giną? Rzecznik praw konsumenta i walka z molochem, ja bym nie odpuszczał.

Walka z wiatrakami.

Mi wszystko dochodzi w terminie ;P
Kroolik
CYTAT(ping @ 9 06 2008, 15:31) *
CYTAT(_Kroolik_ @ 9 06 2008, 10:22) *

Walka z wiatrakami.

Mi wszystko dochodzi w terminie ;P

Możliwe, ale jak raz wygrasz to sobie już nie będziesz odpuszczał.
Ja kiedyś walczyłem z PKP o około 2 zł i po miesiącu walki przelali mi na konto smile.gif

Może robimy akcję społeczną?
Zobaczysz listonosza to wal w pysk albo chociaż opluj może wtedy zrozumieją, że dotyka to ludzi niezainteresowanych ich losem.
Dlaczego nie powieźli na taczkach dyrekcji? Mogli zrobić tak by żadna poczta nie docierała do władz poczty i ich rodzin, a nie do każdego obywatela.

Tak na marginesie złożyłem reklamację i żądam zwrotu kasy od poczty za 10 priorytetów które dotarły do adresatów po średnio 5-6 dniach.
Zobaczymy co odpowiedzą złodzieje.
Danilo1972
Kroolik - w regulaminie nie ma obowiązku dostarczenia priorytetu w ciągu 24 czy 48h, więc myślę że nic tu nie ugrasz.
Listonosza można lać w ryj, ale tylko tego z solidarności (u mnie to porządni goście, w przeciwieństwie do jaśnie pań z okienek na głównej poczcie).
U nas poczta nie strajkuje, tyle że nic to nie daje, bo cały Dolny Śląsk jest zależny od Wrocławia, który strajkuje.
Podsumowując - lać w ryj solidarnościowców, bo łajzom nie chce się pracować, a kasę braliby tylko za przynależność do trupa, jakim są te związki.
Matrox
Super, a ja czekam na Halo3, narazie jeszcze nie ma tragedii, bo dopiero w piatek zostala wyslana. Po tym co tu piszecie zaczynam sie o nia obawiac, ale dzieki Danilo przynajmniej wiem, ze jak nei dojdzie to mam lac pocztowcow z Wroclawia wink.gif
signap
Oni wszystko maja by jak najwiecej zaplacic za zwykla wysylke gry w kopercie babelkowej (o wartosci np. 70) - pior - 1zl, + polecony (1zl cos) a w razie z zgubienia paczki dostajesz 6x wartosc nadania czyli ze 30zl dostaniesz (przy nadaniu za 5-6zl), wiec trzeba dodatkowo ubezpieczac bo moze komus spodobac sie pudelko DVD i placic ok 8zl za wysylke w kopercie. A za paczke do 1kg placisz 10zl...
Albert Wesker
signap, co ty w ogole piszesz?

Solidarnosc to rak toczący Poczte. Podobnie jak niekompetentni pracownicy... sam u siebie na Poczcie mam takie jasnie panie, do roboty ostatnie ale do strajkowania byly pierwsze confused.gif Winne tez sa struktury Poczty, zaleznosc od wielkich sortowni; bicie listonoszy na rejonie nic nie da bo skoro pracuje to znaczy ze nie strajkuje, prawda? W Katowicach nie ma strajku i co z tego? Przyjmujemy przesylki ale one nie odchodza bo sortownie np we Wroclawiu odmawiaja przyjecia
Diabeu
u mnie listonosze doręczają, to co dostaną z sortowni - dużo tego nie ma ale paczka nadana w piątek to wczoraj była na biurku
Keymaker
Ja nie do końca mogę narzekać na Pocztę. W zeszłym tygodniu, w poniedziałek rano, zamówiłem dwa filmy na dvd.co.uk. Wysłane zostały chyba nawet tego samego dnia. I tak wczoraj patrzę do skrzynki, a tam leży paczuszka smile.gif Czy kolega pocztowiec może ten fenomen jakoś wytłumaczyć ? Czy przesyłki z zagranicy są jakoś inaczej traktowane ?
Juchy
moze to do wawy przylatuje wiec jak sortownia w wawie pracuje to nie bylo problemy z dostarczeniem....
Keymaker
Wczoraj na mieście spotkałem listonosza i spytałem się o sortownie: czy działa i czy normalnie rozprowadzają listy. On wymownie zaprzeczył...
Albert Wesker
przesylki zagraniczne traktuje sie zupelnie inaczej, sa umowy miedzynarodowe, kary od komisji europejskiej i tutaj nie ma zartow i zabawy w strajki
MasterShake
musze jutro zlapac listonosza i sie wypytac bo dzisiaj oczywiscie nic znowu nie przyniosl.
Jędrek
U nas, we Wrocku to nie ma bata zeby cos dostac, sortownia okupowana itp. biggrin.gif
dx36
wy sie przejmuejcie ze przychodzi wam przesylka dzien lub dwa dni pozniej a co ja mam powiedziec jak juz tydzien czekam
?? W piatek bylem na poccie to "mila" pani powiedziala ze nie ma szans zeby juz doszla i jeszce przy tym krzyczala na mnie na caly budynek ehh...
Lukas_AT
Czekam na przesyłke już 3 tygodnie. Z pocztą jest naprawde kiepsko.
aux
Nic się nie martwcie, poczta polska myśli o nas. 'Zginęła ci paczka? Możesz ją od nas odkupić, o ile ktoś nie da za nią więcej'. Tak na poważnie to nie wiem co o tym myśleć, ale to raczej żart jakiś. Może kolega pocztowiec wytłumaczy o co kaman.

http://www.poczta-polska.pl/aktualnosci.php?id=13643

ohmy.gif
Bartg
Spoko ja czekam na paczke juz 10 dni, a w Łodzi nie doszedl zaden list od 2 tygodni. Fajny beda mieli zapierdziel jak zaczna w koncu pracowac...
Albert Wesker
to sa rzeczy niedoreczone czyli takie, ktorych ani odbiorca ani nadawca nie odebral (wbrew pozorom jest tego duzo), takie aukcje sa co roku
Coati
mi sie az tak nie spieszy... ale mam nadzieje, ze moje 5 paczek w koncu do mnie dotrze, a nie zaginie gdzies... TAM.

własciwie po co oni strajkuja? obstawiam, ze to nic nie da, a dla przecietnego zjadacza chleba poczta stanie sie tylko wrogiem publicznym... :F
maciucha
CYTAT(Coati @ 10 06 2008, 22:55) *
poczta stanie sie tylko wrogiem publicznym... :F

Żeby się czymś stać najpierw trzeba nim nie być...
Poczta ostro daje du.py. Moja rozdzielnie nie pracuje, tak samo jak miejscowa poczta confused.gif. Solidarność...
Keymaker
Albert, Ty się znasz, to pewnie będziesz znał odpowiedź. Czy jeżeli sklep ma podpisaną umowę z Pocztą, to czy paczka Pocztex'em będzie na pojutrze u mnie, jeżeli jutro wyślą ?

I dzięki za informacje o wysyłkach międzynarodowych smile.gif Bardzo mnie to uspokoiło.
Albert Wesker
poczta narazie wstrzymala przyjmowanie pocztexow (mozna tylko przyjmowac miejscowe w woj slaskim i opolskim) tak wiec przykro mi...
Keymaker
Sam sprzedawca wczoraj mówił, że nadali przesyłki bez problemu. Oni mają jakąś umowę or sth...
Albert Wesker
dostalismy pismo, ze nie mozemy przyjmowac pocztexow... moze od masowych jest inaczej, chociaz watpie; daj znac czy doszlo, przekonamy sie (ale skoro poczta przyjela to musi dojsc w terminie, pocztexy sa platne za opoznienia, w przeciwienstwie do listow i paczek)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.