3 paczki zostały wysłane tego samego dnia z jednego miasta, ba, z jednego sklepu. 1 z 3 doszła dzisiaj - czekam na resztę:f
Albert ja mm pytanko - wyslalem paczke za pobraniem ,typek nie odebral wrocila, musze za nia zaplacic (

) ,co bedzie jak jej nie odbiore w iles tam?
MaciejPŃ
4 01 2008, 13:36
taka paczka jedzie do jakiesj glownej poczty, zostaje otwarta i wystawiona na licytacje.
Czy jakos tak, wiem bo mialem tak z gra na gba - underdog nie odebral, ja nie mialem awiza i przesylka poszla sie j****
CYTAT(MaciejPŃ @ 4 01 2008, 13:36)

taka paczka jedzie do jakiesj glownej poczty
Czy to nie w slynnych z tej procedury Koluszkach kolo Wawy?
Z ciekawostek poczty polskiej - nadalem polecony piorytet gosciowi z allegro , po 12 dniach gosc zaczyna mnie straszyc negatywem... Lece na poczte i dowiaduje sie ze reklamacje po 14 dniach - no to nic , wyslalem gostkowi skan dowodu nadania i poinformowalem o procedurze reklamacji. 14-ego dnia gosc pisze ze doszla - datownik na pieczatce wskazywal date o 10 dni pozniejsza niz na moim dowodzie nadania... A bylo to kilka miesicy temu - wiec swiateczne oblezenie odpada...
Albert Wesker
5 01 2008, 19:49
CYTAT(Owiec @ 4 01 2008, 08:47)

Albert ja mm pytanko - wyslalem paczke za pobraniem ,typek nie odebral wrocila, musze za nia zaplacic (

) ,co bedzie jak jej nie odbiore w iles tam?
musisz zaplacic jak za zwykla paczke ekonomiczna (do kilograma 6.50) inaczej po 14 dniach roboczych idzie do Koluszek
rada - jesli decydujecie sie wyslac komus paczke za pobraniem pt/allegro lepiej napisac ze wysylka mozliwa jedynie gdy wykona przedplate np. 20zl by w razie nieodebrania paczki nie wychodzic na minus (oczywiscie wtedy trzeba rowniez zmiejszyc kwote pobrania o te 20zl), wiele osob rezygnuje zwlaszcza na allegro rezygnuje z wysylki za pobraniem bo czesto osoby te ich nie odbieraja bo sie rozmyslili w ostatniej chwili. Pozatym przelew mozna zrobic na poczcie jesli ktos nie ma swojego konta.
Akurat ta sprawa skonczyla sie git paczka byla za 67, jak musialem odebrac to juz bylem +6zl do tylu, ale typek machnal 90zl i wszyscy byli szczesliwi.
2 na 4 paczki, ktore do mnie dochodza sa uszkodzone w jakis tam sposob... najczesciej sa to dziury [4-6cm] lub poprostu rozerwania opakowań, ktore sa potem niezdarnie zalepiane taśmą :F z paczek adresowanych do mnie jeszcze nic sie nie 'zgubilo', ale juz paczki adresowane na moja mame zazwyczaj maja jakies braki np: gratisy do kosmetykow.
Ostatnio dostalem gre na 360 z peknietym pudelkiem, a przed wysylka bylo cale... tylko pogratulowac i zastanawiac sie co oni z ta paczka robili.
Jestem w szoku. 3 sposrod 3 wyslanych do mnie priorytetow przyszlo na nastepny dzien (bez uszkodzen itp.)! Nie moge sie nadziwic :|.
CYTAT(Owiec @ 2 04 2008, 16:17)

Ostatnio dostalem gre na 360 z peknietym pudelkiem, a przed wysylka bylo cale... tylko pogratulowac i zastanawiac sie co oni z ta paczka robili.
to te pieczatki :| tez tak mialem... tzw mam, takie ładne okrągłe peknięcie :F
Kiler8888
3 04 2008, 18:19
a myślałem że tylko u mnie poczta jest taka niedorozwinięta...
ostatnie 2 gry jakie dostałem pocztą miały pęknięte pudełka
edit:
były to 2 osobne listy
MaciejPŃ
3 04 2008, 18:53
a sie w(pipi)ilem dzisiaj.
Przychodze do domu koło godziny 15, patrze sobie na wycieraczke i biore z niej ulotki, na makulature. Patrze a co leży koło nich? LIST POLECONY z grą, co to ma być!!?? jakby ktoś wziął, nie doszedłbym do tego gdzie to wcieło. W takim wypadku, co mogę zrobić? napisać jakąś skarge czy coś?
raven_raven
4 04 2008, 13:11
Ta, skarżyć się możesz. Może nawet do sądu pozwać.
Ale co Ci to da? Jedynym rozwiązaniem jest przerzucenie się do konkurencji, gdy tylko taka powstanie.
mozez wypierdo$%& listonoszowi cegłówka z okna w ryj i wiecej tak nie zrobi
Skargi nic nie dają a konkurencja już istnieje - inpost czy jakoś tak.
Ja przyjąłem zasadę że dla pocztowców jestem miły i uprzejmy, nawet jak panie z okienka bywały czasem nieprzyjemnie denerwujące to zaciskałem zęby dzięki czemu w dniu dzisiejszym wszyscy na poczcie są dla mnie mili i wszystko da się załatwić

. O dziwo ostatnio działanie naszej poczty mnie napawa optymizmem - paczki zagraniczne dochodzą na czas, nic nie jest uszkodzone a w budynku poczty zero problemów.
Macieju - pogadaj z listonoszem na ten temat, byle grzecznie bo Ci zacznie rzucać paczkami. Poproś żeby polecone wrzucał Ci do skrzynki albo najlepiej - zostawiał na nie awiza. Wtedy gdy będzie ruszał w teren, zamiast Twojej paczki weźmie awizo a gra będzie bezpiecznie leżała na poczcie.
Albert Wesker
6 04 2008, 09:41
idz prosto do naczelnika tego urzedu pocztowego - zeby zostawic taki list koles musial podrobic twoj podpis, inaczej tego listu nie zakartuje i nie bedzie mogl zrobic dobrego sumariusza
Mastah27
16 04 2008, 09:09
Potwierdzono już, że od poniedziałku poczta strajkuje?
Albert Wesker
16 04 2008, 10:53
tak, od 6 rano 21 kwietnia zaczyna sie straj bezterminowy
Musiolik
16 04 2008, 14:57
Czyli można się spodziewać opóźnień/wielkich opóźnień w doręczaniu paczek?
shit, akurat w momencie kiedy idą do mnie zagraniczne paczki. mam nadzieje że nic nie zginie...
A ja muszę Pocztę pochwalić

. Przeważnie paczki szły do mnie co najmniej 5 dni roboczych (polecone prio, rozmiar taki co by gra weszła), a ostatnio... Kupiłem Gearsy od użytkownika Kromi z tego forum, on wysłał w poniedziałek, a ja miałem paczkę we wtorek o 8:50 ( tak bynajmniej było na awizo

). Normalnie aż nie wiem co powiedzieć.
maciucha
16 04 2008, 16:50
CYTAT(ping @ 16 04 2008, 16:01)

shit, akurat w momencie kiedy idą do mnie zagraniczne paczki. mam nadzieje że nic nie zginie...
Jestem w tej samej sytuacji

. Zamówiłem 2 tyg. temu Vegas 2 za play-asi, jeszcze nie doszlo i z tego co widze szybko nie dojdzie bo znowu maja jakiś piep.rz.ony strajk

. Jak pech to pech

.
A czy w takim wypadku ktoś orientuje się ile kosztuje ubezpieczenie dość małej paczki (co by się gra zmieściła)?
Keymaker
17 04 2008, 15:52
Siedzę przy laptopie i nagle do moich uszu docierają "świetne" nowiny: "Poczta Polska chce podnieść ceny usług o 10 %"...
SAY WHAT ? WTF ?
Ok, ostatnio się spisuję w kwestii priorytetów, jeżeli o mnie chodzi, ale podnosić ceny ? Jakoś InPost może lepiej świadczyć usługi po niższych cenach
Musiolik
17 04 2008, 15:56
CYTAT(Keymaker @ 17 04 2008, 16:52)

Siedzę przy laptopie i nagle do moich uszu docierają "świetne" nowiny: "Poczta Polska chce podnieść ceny usług o 10 %"...
SAY WHAT ? WTF ?
Ok, ostatnio się spisuję w kwestii priorytetów, jeżeli o mnie chodzi, ale podnosić ceny ? Jakoś InPost może lepiej świadczyć usługi po niższych cenach

Pracownicy chcą podwyżek o 700 zł, Poczta daje 500 zł ale i tak będzie na minusie więc muszą podnieść ceny. Od kumpla dowiedziałem się, że podobno pracownicy wcale nie przyjdą na pocztę, więc fatalnie ;/
raven_raven
17 04 2008, 18:29
No to jak dostaną po (pipi)e, bo się klienci zaczną odwracać i powstanie konkurencja z prawdziwego zdarzenia, to sie obudzą

.
Na razie mają monopol i stąd te wszystkie kłopoty.
Wiecie, moja wiara w ideę prywatyzacji już dawno zanikła, o ile w ogóle istniała. Zlikwidować najpierw, a potem niech sobie radzą siusiaki. Jak są takie dobre w byznesowaniu to problemu mieć nie powinni. A przynajmniej profity z wcześniejszej działalności zanikną i będzie sprawiedliwie.
Btw. Się będę musiał przejść do lokalnego oddziału UPS...
Niech strajkuja - popieram w 101%.
Ale caly ten zarzad to bym w.y.p.i.e.r.d.o.l.i.l w. p.i.z.d.z.i.e.c, a szczegolnie grubego naczelnika w moim oddziale.
Po swietach poczta zaczela znow dobrze pracowac, teraz bardziej w/k/u/r/w/i/a/j/a mnie sklepy/ludzie z allegro, ktorzy wysylaja paczki po 3-4 dniach od momenty zaplaty.
Nie moga teraz strajkowac, jak do mnie idzie korba i hamulec do roweru xD Czemu oni zawsze jakis ciekawy czas znajda, wtedy swieta, teraz gta...
Albert Wesker
17 04 2008, 22:06
strajku RACZEJ nie bedzie...
po pierwsze decyzje o strajku podjela Solidarnosc bez konsultacji z innymi zwiazkami zawodowymi, sama Solidarnosc nie jest nawet najwiekszym zwiazkiem na Poczcie
po drugie strajk jest wybitnie szkodliwy dla Poczty
po trzecie kierownictwo Poczty poszlo na daleko idace ustepstwa placowe i w zasadzie wszyscy sa zadowoleni oprocz Solidarnosci
po czwarte strajk bedzie nielegalny z powodu bledow proceduralnych Solidarnosci
Musiolik
17 04 2008, 22:22
CYTAT(Albert Wesker @ 17 04 2008, 23:06)

strajku RACZEJ nie bedzie...
po pierwsze decyzje o strajku podjela Solidarnosc bez konsultacji z innymi zwiazkami zawodowymi, sama Solidarnosc nie jest nawet najwiekszym zwiazkiem na Poczcie
po drugie strajk jest wybitnie szkodliwy dla Poczty
po trzecie kierownictwo Poczty poszlo na daleko idace ustepstwa placowe i w zasadzie wszyscy sa zadowoleni oprocz Solidarnosci
po czwarte strajk bedzie nielegalny z powodu bledow proceduralnych Solidarnosci
I dzięki bogu, bo już miałem sklinać na pocztę

A z solidarnością są w każdym sektorze pracy problemy (np. w górnictwie). Ale dla pewności zaczekajmy do poniedziałku.
firana140
18 04 2008, 17:41
strajk ma niby być w maju, po długim weekendzie
informacje od listonosza
ale jak sam stwierdził pewnie dadzą sobie spokój
Niby strajku nie ma ,a ja i tak czekam za dwiema paczkami ponad tydzień.
No koniec świata
raven_raven
22 04 2008, 20:20
Nie może być strajku, DS ma dojść do mnie przed długim weekendem.
A tak serio, to nie zauważyłem żadnych zmian w działalności poczty, czyli nadal jest dobrze.
CYTAT(Cris @ 21 04 2008, 23:12)

No koniec świata

Ja juz 2 raz w tym miesiacu czekam na priorytet ponad poltora tygodnia...
a mi wszystko przychodzi jak należy, nawet paczki zza granicy
CYTAT(Matrox @ 22 04 2008, 21:26)

CYTAT(Cris @ 21 04 2008, 23:12)

No koniec świata

Ja juz 2 raz w tym miesiacu czekam na priorytet ponad poltora tygodnia...
Jedna "już" przyszła , czekam na drugą.
maciucha
23 04 2008, 21:14
Co z tym strajkiem? Jest, był będzie czy co? Bo nie wiem czy zamawiac gre czy nie...
Albert Wesker
24 04 2008, 08:47
niby 5go maja ale na 90% go nie bedzie
dlaczego? bo chce go tylko Solidarnosc, reszta zwiazkow jest sklonna do ustepstw
A jak to jest z majowką ?? 1-go napewno beda miec nieczynne ale w w piątek tzn 2-go bedą normalnie mieć otawrate i bedą roznosić paki ??
CYTAT(dx36 @ 27 04 2008, 19:23)

A jak to jest z majowką ?? 1-go napewno beda miec nieczynne ale w w piątek tzn 2-go bedą normalnie mieć otawrate i bedą roznosić paki ??
2 maja będą normalnie pracować.
raven_raven
28 04 2008, 17:28
To dobrze. A teraz pierwsza moja wpadka z Pocztą. Dopiero na 22 transakcji jest problem:
Wysłany GBA do firany140 zaginął w akcji... Dodam, że priorytet wysłany w środę poprzedniego tygodnia, a mamy poniedziałek....
Niestey nic na razie nie można zrobić, jedynie czekać

.
Albert Wesker
28 04 2008, 20:55
tip: przesylki wysylajcie listami/paczkami wartosciowymi (wartosc 100 zl to tylko 2 zl wiecej do kosztow wysylki)
przesylki wartosciowe sa indywidualnie wypisywane (numer, skad, dokad) a zwykle tylko ilosciowo (np 500 paczek i 1000 listow), sa zabezpieczone odpowiednio, nie slyszalem nigdy o zaginionej przesylce wartosciowej (a na poczcie pracuje juz sporo czasu)
A teraz z innej beczki. Co mi się ostatnio przydarzyło. Został do mnie wysłany pad w kopercie bombelkowej. Zabezpieczony był prawidłowo nic nie powinno się stać. No właśnie... Nikt chyba nie przewidział, że czynnikiem destrukcyjnym może być LISTONOSZ. Współczuję mu inteligencji. Pewnie wszyscy wiedzą jak są zbudowane skrzynki na listy w blokach. On otwiera jakby cały panel i bez problemu umieszcza listy w przegródkach. Jak się okazało paczkę wcisnął na siłę żeby tylko się zmieściła i nie musiał jej odnosić na pocztę. Ok. Szczęśliwy chciałem wyjąć wyczekiwaną przestyłkę i w tym momencie ZONK. Paczka nie chciała wyjść. Trochę się pomęczyłem, bardzo zależało mi na czasie więc rozciąłem po prostu kopertę i próbowałem wyjąć pada bo myślałem, że tak się uda. Niestety nie. Musiałem zostawić kartę na skrzynce, że listonosz ma to wyjąć i zanieść do sąsiadki. Jak się okazało gałka w padzie uległa zniszczeniu, ma teraz ogromną martwą strefę. Ahh któż by przewidział.
Bedziesz to reklamowal (o ile sie da)?
Albert Wesker
1 05 2008, 10:47
reklamowac nie bardzo sie da natomiast da sie zlozyc skarge
opisz sytuacje w dwoch egzemplarzach, zanies je na poczte, jeden zostaw u naczelnika a drugi niech ci podbije pieczatka poczty, napisze kiedy przyjeto skarge i podpisze
Albert, znasz temat wiec sie wypowiedz.
wysyłając kilka dni temu gre zapłacilem za to 5,30 (priorytet, polecony), podobnie Michaelis (5,30 za wysyłke). Dziś znów coś nadawałem (1 gra, dokładnie ten sam sposób pakowania!) i kosztowało mnie to 4,80 (czyli po staremu) Dlaczego?
maciucha
2 05 2008, 09:25
CYTAT(Amer @ 2 05 2008, 10:20)

Albert, znasz temat wiec sie wypowiedz.
wysyłając kilka dni temu gre zapłacilem za to 5,30 (priorytet, polecony), podobnie Michaelis (5,30 za wysyłke). Dziś znów coś nadawałem (1 gra, dokładnie ten sam sposób pakowania!) i kosztowało mnie to 4,80 (czyli po staremu) Dlaczego?
To chyba zależy od pracownika poczty. U mnie jedna babka na poczcie tez pobiera 5,30zł a inne 4.80zł... Paranoja ale cóż...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.