Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Poczta Polska
Forum PSX Extreme > Platforma > Pchli targ
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Jędrek
Zakladam temat tutaj, bo chce znac opinie ludzi, ktorzy cos wysylaja, a nie ludzi z HP smile.gif

To sie dzieje od 2-3 tyg na Poczcie to jakas istna parodia. Kolejki kolejkami, to idzie jeszcze wybaczyc. Paczka do Wroclawia idzie 2 tygodnie - priorytetowa, ekonomiczna - miesiac. Nie dosc, ze ku/rwa maja oblezenie i miliony paczek, to jeszcze we Wrocku wybudowali z.a.j.e.b.i.s.t.a, nowa sortownie, ale nie maja tam jeszcze maszyn i wszystko robia recznie O_O Brakuje im listonoszy, ludzi w oddzialach itp. W Wawie podobno sami dyrektorzy pomagaja w sortowaniu paczek.

Chcialem sie tylko dowiedziec jak jest w innych miastach i czy mam szanse na dostanie paczek do swiat ! biggrin.gif

Sam wysylam gry jako paczki, to blad, trzeba wysylac listem poleconym priorytetowym, te ida szybko i maja 2 dni spoznienia tylko.

Chce zareklamowac wszystkie paczki, ale co to da? Przyjda po miesiacu, a reklamacja dotyczy chyba tylko jak jest zabugiona, co nie?

Albert Wesker
paczka jako taka nie ma zadnego terminu smile.gif reklamacje mozna skladac po 14 dniach roboczych od nadania
a co do burdelu - pracownikom na najnizszych szczeblach placa po 1000 zl na reke, traktuja jak robactwo i zlo konieczne wiec nie ma sie co dziwic ze ludzi brakuje... poza tym paczek nie rozwozi poczta jako taka tylko firmy zewnetrzne
Keymaker
Poczta Polska to zayebany monopolista, który niedługo jeszcze będzie się cieszył swoją pozycją, o ile nie zmieni swojego podejścia do klienta... W wakacje, kiedy to ruch jest minimalny, list priorytetowy szedł tydzień ! A mój kumpel na list z grą czeka już czwarty tydzień o.O

W tym miejscu chciałbym zachęcić do korzystania z usług konkurencji, która oferuje lepszą jakość usług w zamian za niższą cenę. Dziś z kolegą z forum zaczęliśmy korzystać z usług firmy In Post. Wg nich list polecony powinien iść ok. 1 dnia, a zwykły 3-5 dni. Tylko wzmocnienie konkurencji pozwoli jakkolwiek wpłynąć na kretynów z Poczty...
Jędrek
Greg - jasne, place sa male, nie dziwie sie, ze nie ma ludzi. Mam tylko pretensje do tych deb/ili co biora po kila tysiakow za nic.

Keymaker - na PP mozna wplynac tylko jak zaczna tracic klientow, a co za tym idzie kase. To prawda, ale potrwa jeszcze dlugo. Ile oddzialow ma InPost? Smiech na sali na razie. Niech sie rozwijaja. Licze, ze kurierzy zejda z ceny, bo np. za 15 zl juz bym wysylal kurierem, nie dosc, ze przyjezdza do domu to jeszcze masz pewnosc, ze dojdzie na drugi dzien.
kamson11
poczta polska to pomylka
ja wylosowalem probki pewnego produktu za darmo
i nie doszlo lol
poczta sobie zabrala.
poza tym na 100 wyslanych 70 bylo poprzecinanych
Jazdaone
witam

w ostatnich dwoch latach wyslalem ponad 200 paczek. Jak do tej pory żadna nie zaginela, cztery razy zaliczyly dluzsze opoznienie (okolo 3-4 dniowe). Jak dla mnie firma jest naprawde ok. Problemy jednk zaczynaja sie wtedy gdy zaginie paczka (nie ubezpieczona), oooooo wtedy to można naprawde wyjsc z siebie. Standardowy czas rozptrzenia reklamacji to 93 dni (tak, tak, tzry miesiace)
Poczta ma jedna duza zalete, a mianowicie jest tania.
jarken
Ja jeszcze nigdy nie zawiodłem się na PP. Paczki priorytetowe idą maksymalnie 2 dni i jeszcze żadna paczka nie zaginęła (a wysyłam/odbieram po parę paczek na miesiąc).
Suavek
CYTAT
juz bym wysylal kurierem, nie dosc, ze przyjezdza do domu to jeszcze masz pewnosc, ze dojdzie na drugi dzien.
Z tym też różnie bywa i prawdę mówiąc o takich firmach mam gorsze zdanie niż o poczcie. Raz zamawiając u jednej firmy miałem możliwość śledzić przez internet gdzie aktualnie przesyłka się znajduje. No to po zamówieniu czekam dwa dni a przesyłki nie ma. Patrzę na stronę a tam komentarz z datą wczorajszą w stylu "Przesyłka niedostarczona - brak pieniędzy u odbiorcy". WTF myślę sobie, nikt mnie nie nachodził w domu więc skąd to? Dzwonię do firmy i mówią, że zapewne pomyłka i następnego dnia dostarczą. No super, tyle, że przez DWA kolejne dni miałem DWA kolejne komentarze tego typu jak powyższy (m.in. "Odbiorcy nie zastano w domu" czy wspomniany już brak kasy). Wkurzyłem się i ostatecznie sam się musiałem fatygować do siedziby firmy aby swoją przesyłkę odebrać. Adres na paczce był dobry więc w grę nie wchodziła pomyłka nadawcy.

Mój brat miał podobną sytuację ale z inną firmą w Poznaniu - gościom nie chciało się nosić dużej paczki to robili wszystko aby brat sam się po nią zgłosił...

Z samym traktowaniem przesyłek też nie jest lepiej. Znajomy pracował w jednej firmie kurierskiej i mówił, że o ile na paczce nie jest napisane "Uwaga szkło" to takowe są rzucane, turlane, kładzione jedna na drugą i w ogóle masakrowane.

A i powiem Wam, że osobiście jakoś nigdy nie miałem problemów z pocztą polską. Zawsze nadaję listy poleconym priorytetem i nigdy nie zdarzyło się aby szła dłużej niż tydzień. Średnio są to dwa-trzy dni. Sam także z reguły długo nie czekam - jedyne wyjątki to sytuacje kiedy nadawca biadoli, że wysłał przesyłkę a tak naprawdę czyni to kilka dni albo tygodni później (szczególnie na allegro się to zdarza często).

Nie wiem, może faktycznie wiele zależy od miasta ale jeśli chodzi o prędkość dostarczania przesyłek to osobiście na PP nie narzekam, a i nawet preferuję po doświadczeniach z kurierami.
Dr.Czekolada
Też ostatnio słyszałem o ,,opóźnieniach". Ale wiecie, zastanówcie się trochę, są przecież święta niedługo, milion kartek świątecznych, prezentów, paczek itp itd do przesłania, więc specjalnie się nie dziwmy że tak jest smile.gif.
maciucha
Ja na jedną paczkę czekałem ponad 4 TYGODNIE - prioryetet.
Następna paranoja - wysyłałem do gostka CoD4 i pracownik poczty pomyił ADRESATA z NADAWCĄ!! Na nastepny dzien listonosz przyniósł mi tą paczkę do domu... zaaal
MaciejPŃ
CYTAT(Suavek @ 19 12 2007, 17:22) *
A i powiem Wam, że osobiście jakoś nigdy nie miałem problemów z pocztą polską. Zawsze nadaję listy poleconym priorytetem i nigdy nie zdarzyło się aby szła dłużej niż tydzień. Średnio są to dwa-trzy dni. Sam także z reguły długo nie czekam - jedyne wyjątki to sytuacje kiedy nadawca biadoli, że wysłał przesyłkę a tak naprawdę czyni to kilka dni albo tygodni później (szczególnie na allegro się to zdarza często).

zastanów się co Ty piszesz. List polecony priorytetowy, wysłany przed bodajże godziną 16 powinien być na NASTĘPNY DZIEŃ
kat_robert
CYTAT(MaciejPŃ @ 19 12 2007, 19:49) *
CYTAT(Suavek @ 19 12 2007, 17:22) *

zastanów się co Ty piszesz. List polecony priorytetowy, wysłany przed bodajże godziną 16 powinien być na NASTĘPNY DZIEŃ

obaj macie racje
powinien byc na drugi dzien, ale u mnie tez zazwyczaj jest po 2-3 dniach

owszem zdarzalo sie, ze mnie budzil "listonosz" na drugi dzien rano, ale rzadko
Jędrek
PP jest tania? O_O Zobaczcie na InPost. Porownujac ceny z EU to PP jest najdrozsza. A od stycznia pewniakiem znowu beda podwyzki za wysylki. Dla mnie nie ma usprawiedliwienia ze sa swieta, no ok 1-2 dni spoznienia jest do przyjecia, ale panowie, ja juz czekam od 20 listopada na ksiazki z merlina i allegro O_O Niech zatrudnia wiecej osob/listonoszy, niech pracuja 24h, niech robia co chca, ale niech nie przeginaja.

Chyba rzeczywiscie wyprobuje ten InPost, nie chodzi o cene, ale o szybkosc dostawy.

Co do kurierow to fakt, czasami sa odpaly niezle.
Kumple w wakacje pracowali w Siodemce (taka firma kurierska) na magazynie, i to prawda, ze rzuca sie paczkami itp.

U mnie babka na poczcie we Wrocku (maja poczte na jakies 10.000 - 15.000 ludzi) zarabia 1400 zl. Zapierdala jak glupia, potrafi przyjac ode mnie 60 paczek w godzine, robi papierkowa robote, jest odpowiedzialna za prawie wszystko, zapierdziela cholernie. Babka w miejscowosci pod Wroclawiem, zarabia tyle samo, przyjmuje moich 60 paczek w 1,5-2h, ma duzo mniej osob na glowie, a co za tym idzie mniejsza odpowiedzialonosc zarabia tyle samo.

Na PP nie ma zadnych nagrod, jak jakis oddzial wyrabia 200% normy to nic z tego nie ma i jest traktowany tak samo jak oddzial wyrabiajacy 12% normy, ktory ledwo co dziala/nie ma celu w jego utrzymaniu.

Z monopolistami zawsze byl problem i bedzie.

Jak ktos jeszcze duzo korzysta z InPost to niech cos skrobnie, chce sie przerzucic, a dalej mam niewiele wiecej niz na PP.
Suavek
CYTAT
Jak już kat_robert zaznaczył, jest różnica między tym jak być powinno a jak jest. Rzadko kiedy zdarzało mi się otrzymywać przesyłkę następnego dnia ale zarazem nigdy nie musiałem na takową czekać więcej niż kilka dni, na co narzeka wielu forumowiczów wspominając o tygodniach czy miesiącach.
Owiec
Osobiscie nie chce pisac duzo ,zeby sie nie w(pipi)iac. Podam tylko pare ostatnbich sytuacji:
-Halo 3 - doszlo idealnie po 14dniach - list priorytet
-Halo 3 - doszlo po 15dniach - list priorytet
-Skate - no dzisiaj mijaja jakies 2tygodnie ,a paczki jak nie bylo tak nie ma, tez list priorytet
I duzo, duzo innych przykladow, zauwazylem ,ze paczka dochodzi albo w piatek/poniedzialek (teraz nie pamietam) albo w nastepnym tygodniu tego samego dnia. Na pytanie czemu paczki ode mnie ida normalnie 2/3dni - gdzie powinny byc nastpnego ,ale wiem ze to PP ,to nawet o to sie nie pytam, a do mnie chodza po 2 tygodnie. Wytlumaczenie jak u Jedrka - nowa sortowania paczek i nie moga tego ogarnac - nie moga jej juz ogarnac przez jakies 2 miechy -__-" Rzeczy kupione na prezent oczywiscie nie zdaza dojsc, bo jakby inaczej.
Tylko ciekawi mnie jedna rzecz ,jak to (pipi)a jest ,ze polowa paczek - oczywiscie tych mniej waznych, dochodzi w "normalnym" terminie (jesli cokolwiek zwiazanego z PP ,mozna nazwac normalnym), a te na ktorych komus z domu zalezy pieprza sie do nas po 2 tygodnie huh.gif
Ogolnie co do samego dzialania poczty, juz nie do wysylania mam sporo zastrzezen, pare przykladow:
-Chyba z 2 czy 3x nie dostalem awizo, a po tygodniu przychodzilo powtorne ,a na poczcie tlumaczenie typu - pewnie sie zgubilo.
-Jak paczki przychodza ,to na ojca (adres w allegro ,przez to ,ze zmienilem na siebie zablokowanie konta, milion meili i spowrotem na ojca jest), to oczywiscie jak cos jest na awizo, to jesli je juz dostane ,to ide na poczte pokazuje ,a tu zonk - kto to dla Pana? tata; a jest Pan pelnoletni? nie; no to przykro mi. No zesz ja (pipi)e jest chyba 1 osoba na poczcie u mnie ,ktory nie robi zadnych problemow wszystko odrazu bez problemow, a te (pipi)a suki, ze - regulamin tego zakazuje i musi sie zglosic osoba pelnoletnia. No ja (pipi)ie, mam pare dowodow ,ktore jej pokazuje ,adres ten sam, nazwisko to samo, a te nie uparta ,zes ja (pipi)ie, co jej zaszkodzi? Musi marnowac czas innych.
-Wysylanie paczek - kiedys normalnie zamkniecie zaklejalem tasma izolacyjna, zeby im do lba nie przyszlo ,zeby ja czasem otworzyc po drodze. A tu nagle pewnego dnia, ze mi paczki nie przyjma ,poniewaz nie mozna tak robic huh.gif Ze niby przepisy sie zmienily i na kopercie nie moze byc zadnej tasmy ,ani innych "wspomagaczy" zamkniecia.
-Mama wygrala kiedys w radiu karton snickersow, niedosc ze paczka doszla chyba po 3 tygodniach, to jeszcze jak dostalismy awizo, to przez kilka dni jakims trafem nie bylo jej na poczcie. Jak juz w koncu ja dostalismy, patrzymy o pudelko bylo otwarte, za(pipi)iscie - mialo byc 36, a jest 30, za duzo klopotow ,zeby sie o to klocic ,a i tak (pipi) bysmy dostali. Kiedy drugi raz wygrala, juz paczka byla zrobiona w zupelnie inny sposob ,tak ze nie dalo by sie jej otworzyc bez widocznych sladow i niezbyt bylo wiadomo ,ze to batony (na poprzedniej paczce byly loga snickersa, na tej tylko firmy wysylajacej) i jakos nic nie zniklo. Czyli jezeli na paczce jest jakikolwiek znak ,ktory moze im sie z czyms skojazyc masz 90% szans, ze paczka zostanie otwarta i cos z niej ubedzie albo sie rozpadnie.

Co do monopolu poczty ,ktory ma sie skonczyc niedlugo. Niestety maly blad - PP ma monopol na listy do chyba 20gram ,do 2010. Sa juz firmy ,ktore wysylaja listy i wkladaja metalowe plytki, zeby list mial np. 21gram, ale poczta sie o to przypierdala i zazwyczaj ma wygrane confused.gif Tak wiec, jesli chodzi o przesylki w Polsce najszybciej na jakas poprawe mozemy liczyc, jesli znajdzie sie jakas pozadna firma kurierska z cenami konkurencyjnymi do PP, co sie raczej szybko nie zdazy, ale napewno do 2010 sie uwina.

No chyba ,ze po drodze ktos wymysli teleporter o wystarczajecej mocy ,zeby wysylac chciazby rzeczy do 1kg sorcerer.gif

EDIT: O jaki dlugi post ,zem machnal.
Bojan_Zaw
Czy ktoś z was dostał normalnie przesyłkę w tym okresie przedświątecznym? Koleś mi wysłał Strangleholda w poniedziałek (paczka pobraniowa priorytet), więc powinna być dzisiaj confused.gif Powinna... Jest szansa, że dostanę grę do końca tygodnia?
Owiec
Jesli u Ciebie nie zmontowali sortowni ,jakies szanse masz.
McDriv3r
Ja w swomie szybko dostalem.Gre koles wyslal w piatek a dostalem poniedzialek.Wiec mysle ze jest git.
Mastah27
To co się teraz u mnie dzieje to jakaś tragikomedia jest confused.gif. Już na początku grudnia paczka priorytetowa szła do mnie jeden tydzień, ale im bliżej świąt tym te opóźnienia stają się masakryczne. Paczka z Anglii o ile miesiąc-dwa temu docierała maksymalnie w 7 dni, to teraz z 5 przesyłek (nadanych jednocześnie) wysłanych 5 grudnia, 2 dotarły po 13 dniach, a pozostałych ani śladu. Aż boję się, kiedy dotrą do mnie paczki wysłane w późniejszych dniach. Nie wiem co oni w tym roku spieprzyli, czy to kwestia znacznie większej ilości przesyłek, czy też może jak już wspomnieliście nowych sortowni, ale 12 miesięcy temu takie rzeczy były nie do pomyślenia (praktycznie zero problemów). Myślałem, że z PP będzie coraz lepiej, a tu mamy odwrotną sytuację confused.gif.

Jędrek - Oby ta paczka jednak dotarła przed świętami smile.gif.
Albert Wesker
brak ludzi plus kretynskie pomysly tych na gorze... ostatnio kilka razy zmieniala sie ekipa rzadzaca i za kazdym razem wcielali swoje za(pipi)iste pomysly - teraz jest pelna dezorientacja, nikt nie jest za nic odpowiedzialny, na jednego pracownika obslugi klienta przypada 2 biurowych (z 4x wyzsza pensja oczywiscie), do tego przelozonymi ludzi na okienkach i ekspedycjach sa stare flądry ktore kompletnie nie znaja sie na nowoczesnym zarzadzaniu, obsludze komputera (ostatnio moja kierowniczka przez pol godziny pisala maila... z zegarkiem w reku)... ogolnie jest tragedia a najgorsze co moze byc to wyzywanie sie na pracownikach okienkowych przez klientow... ostatnio koles na mnie ryczal czemu nie ma wiecej okienek otwartych, mowie mu zeby sie udal do moich przelozonych i spytal; on mi na to ze ja jestem od tego zeby cos takiego zglosic... powiedzialem mu ze moi przelozeni maja w (pipi)e moje zdanie - koles sie popatrzal i poszedl
naprawde, kopią nas z roznych stron wiec moze przynajmniej troszke wyrozumialosci od klientow, prosze? smile.gif a (pipi)c mozecie dyrekcje i naczelnikow bo to oni sa wszystkiemu winni, nie pracownicy na okienkach, ekspedycjach czy sortowniach
Tytek
Jak widać nie ejst tak najgorzej.
Na jedną grę czekam już od dwóch tygodni, za to druga przyszła w dwa dni.
Mathiu
Zakupy świąteczne w tym roku robiłem przez Internet, więc przesyłki prezentująsię następująco (wszystko priorytety):
1. nadana 17.12 - przyszła 18.12
2. nadana 17.12 - przyszła 20.12
3. nadana 17.12 - przyszła 20.12
4. nadana 14.12 - przyszła 18.12

Trzeba zaznaczyć, że 15 i 16.12 to była sobota, niedziela. Nic nie zaginęło, nic nie zostało naruszone. Chyba nie jest aż tak tragicznie?

Co do InPost - ja "na dzień dobry" miałem z nimi przygodę. Kupiłem na Allegro, wziąłem przesyłkę InPostem (bo taniej), przyszła na czas (awizo), jadę odebrać i przesyłki nie ma - WTF? Babka poprosiła mnie o nr telefonu i mieli dzwonić jak znajdą. Na drugi dzień o 11 telefon, że przywiozą osobiście - i git :)
Jak otworzą punkt InPosta, który znajduje się praktycznie w tej samej odległości co PPoczta (jest już zaplanowany, a nawet uwzględniony na stronie inposta), to na pewno będe dawał ludziom do wyboru możliwość wysyłki poprzez prywaciarza, a sam też raczej będę z tego korzystał.
raven_raven
Ja w tym okresie wysłałem/otrzymałem już 3 paczki i ani jedna nie była nawet dnia później.
Wszystkie priorytety polecone przyszły na czas, nie było żadnego zaginięcia ani opóźnienia, naprawdę nie wiem na co to narzekanie smile.gif.
izon
hmm ja w niedziele kupilem gre na allegro odrazu przelalem kase.Koles wysylal w pon priorytetem a we wtorek gra byla juz u mnie w chacie:)Gorzej z druga przesylka z Anglii ktora idzie juz 10 dni:(
Jędrek
Listy nie maja opoznienia, przechodza przez inne sortownie, jest ich po prostu duzo mniej niz paczek. Ja gre wyslana poleconym, prio tez dostalem po 3 dniach...

Na przesylke z Anglii czekam juz 12 dni, zawsze byla w 4-5.
Yahoosh
Z Poczta Polską jest jak z zużytym laserem starego odtwarzacza - wkładasz do czytnika i czasami odtworzy poprawnie płytkę, a czasami musisz czekać i czekać i czekać, zamiary i ruchy PP są nam niewiadome, zaś traktowanie paczek jest tak samo bardzo rózne - na własnych oczach (czekając na bus) widziałem jak kolesiowi 2 razy spadła ta sama paczka... pięć minut przed oddaniem w ręce właścicielowi. Tak więc nasze paczki miały by co opowiadać jakby mialy struny głosowe i przeważnie ryczały zdania przepełnione foryczą i "%$*$&$#()(*@" - łaciną.

Zdażało mi sie na priorytetowe czekać dosłownie 3 tygodnie, a także 3-5 z rzędu paczki priorytetowe nadchodziły na następny dzień... czasami nawet z rana. Na widok Człowieka od Paczek złożyłem ręce i spojżałem w niebiosa. Nie mam nic do tych co rozwożą po miastach, ale samo przesyłanie miedzymiastowe ma szanse coś zrobić źle, może skręcić nie w ten zaułek ? Wypaść z trasy na 2 tygodnie bez podania przyczyny.

Średnia dla PP po paru latach użytkownia 3+/5, zdaje test ale na pewno nie jest prypusem, czasami lepiej zainwestować w UPS czy wogóle inne konkurencyjne firmy, co nie znaczy że i u nich pracują sami perfekcjonaliści, ale napewno się starają.
SpideyPL
Polecam zapoznać się z negatywnymi postami na temat pracy firmy InPost.

http://aukcjoteka.blogspot.com/2007/01/inpost-czy-warto.html
http://www.blog.shrew.pl/2007/02/05/inpost-nie-popisal-sie/
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=2...amp;v=2&s=0

Obawiam się że na razie PP nie ma groźnego konkurenta w tej firmie.
dynio
Hmmm, kupiłem na allegro PS2 w poniedziałek,odrazu pobiegłem wpłacic pieniądze.Koleś dostal pieniądze w środe i w ten sam dzień wysłał o 11 paczkę.Strasznie się niecierpliwię, a przesyłki niema... mam nadzieję,że jutro przyjdzie... lub może jakimś cudem dziś.
A co do wcześniejszych przesyłek, zawsze dostawałem następnego dnia,niemogłem narzekac na PP.
Jakuza
A ja od 10.12 czekam na przesyłkę i doczekać się nie mogę ( skan potwierdzenia wysyłki mam od gościa który wysyłał gierkę )...poczta jak zawsze dała dupy przed świętami...i woogule martwię się czy doczekam się tego Halo 3 confused.gif

Masakra confused.gif
maciucha
CYTAT(Jakuza @ 22 12 2007, 22:32) *
A ja od 10.12 czekam na przesyłkę i doczekać się nie mogę ( skan potwierdzenia wysyłki mam od gościa który wysyłał gierkę )...poczta jak zawsze dała dupy przed świętami...i woogule martwię się czy doczekam się tego Halo 3 confused.gif

Masakra confused.gif

A ja ci jeszcze dokopie - dostalem halo 3 w 3 dni od wysylki (poniedzialek - sroda). Ogólnie cieszę się, że mieszkam w małej miejscowosci, bo bynajmniej nie mam takich kłopotów z pocztą smile.gif. W sumie nie mogę zbytnio narzekać na pocztę w doręczaniu moich przesyłek smile.gif.
w.w.w
ja nie będe dużo pisał
paczka nadana w czwartek w tamtym tygodniu a przyszla dzisiaj[WIGILIA]
Ziomu666
Ja wysłałem grę 17-stego i do dziś koleś który miał ją otrzymać jej nie dostał... Paczki zawsze wysyłam po 15:00 (na następny dzień wysyłka) Z racji szkoły. Teraz od razu po świętach mam zamiar wysłać paczkę przed 15:00 i zobaczymy co się stanie :) .
I ostatnio dziwną rzecz widziałem wysyłając paczkę a mianowicie:
stoję sobie przy okienku obok są drzwi (otwarte) ,a tam jakaś pani bierze sobie list do rąk i !!OTWIERA GO!! zamurowało mnie jak to zobaczyłem...
SIKI
prezent dla mojej starszej na gwiazdke został wysłany 19-12-2007r i do dziś nie ma...............
Dumian
Zamówiłem na Allegro 2 gry. Wysłane teraz w piątek, doszły od razu w poniedziałek czyli jednak nie zawsze jest tak źle wink.gif
Albert Wesker
CYTAT(SIKI @ 27 12 2007, 17:01) *
prezent dla mojej starszej na gwiazdke został wysłany 19-12-2007r i do dziś nie ma...............

przez takich ludzi wlasnie robia sie zatory... co ci szkodzilo kupic to na poczatku grudnia?
czesio83
jak sie cos kupuje na ostatnia chwile to sie wysyla kurierem i problem z glowy:)
z poczta polska to jest loteria wink.gif
Jędrek
CYTAT(Albert Wesker @ 27 12 2007, 16:34) *
CYTAT(SIKI @ 27 12 2007, 17:01) *

przez takich ludzi wlasnie robia sie zatory... co ci szkodzilo kupic to na poczatku grudnia?

Wlasnie, ludzie kupuja na ostatnia chwile i maja pretensje, za rok moze beda madrzejsi.

Ja mam pretensje bo czekam od konca listopada na ksiazki i nadal nie ma.
Jakuza
CYTAT(Jakuza @ 22 12 2007, 22:32) *

Masakra confused.gif

Doszło po hmmm...18 dniach... confused.gif
Kame
CYTAT(czesio83 @ 27 12 2007, 15:39) *
jak sie cos kupuje na ostatnia chwile to sie wysyla kurierem i problem z glowy:)
z poczta polska to jest loteria wink.gif

Kupiłem core 20 grudnia (kurier), doszło 27 grudnia, tydzień kurierem - nieźle dry.gif
Kupiłem gre na allegro 27 grudnia, doszło 31, cztery dni pocztą polską, prawie dwa razy szybciej niż kurierem dry.gif .
Bzdurski
Paczka nadana w piątek doszła dzisiaj, w poniedziałek. Nie jest źle, raz tylko zdarzyło się Poczcie mnie zdenerwować - gdy wysyłałem paczkę do Legnicy zapomniałem podać numeru mieszkania... A że listonosz był leniwy (bo adresat mówił, że owy listonosz doskonale wie, gdzie mieszkał adresat) to odesłali paczkę z powrotem...
Jędrek
Po miesiacu i do mnie doszla smile.gif
maxi
cze!
CHciałem kupic sobie na allegro gre tj: TIME CRISIS 4 ktora by byla wysylana z USA...i teraz mam problem napisalem do jakiego stypka ktory juz kupil od tego sprzedawcy gre i on napisal ze paczke listonosz zostawil mu w skrzynce...i mam problem bo do mojej skrzynki nie wepchnie sie tak duzego pudelka w jakim jest TIME CRISIS 4...boje sie ze listonosz zostawi to na płocie albo na skrzynce i ktos mi to ładnie mowiac zajuma....CO mam zrobic?
Arkady
CYTAT(maxi @ 3 01 2008, 14:33) *
cze!
CHciałem kupic sobie na allegro gre tj: TIME CRISIS 4 ktora by byla wysylana z USA...i teraz mam problem napisalem do jakiego stypka ktory juz kupil od tego sprzedawcy gre i on napisal ze paczke listonosz zostawil mu w skrzynce...i mam problem bo do mojej skrzynki nie wepchnie sie tak duzego pudelka w jakim jest TIME CRISIS 4...boje sie ze listonosz zostawi to na płocie albo na skrzynce i ktos mi to ładnie mowiac zajuma....CO mam zrobic?

Paczki pod drzwiami to ułamek %, przecież tego nie robi co drugi listonosz. To, że komuś się przytrafiło RAZ nie znaczy częstych przypadków, mi osobiście zawsze zostawiał awizo w skrzynce.

Swoja drogą napiszę i ostrzegę niektórych (jeżeli już ktoś tego nie zrobił) Poczta Polska ma nowe przepisy, co do listów poleconych, teraz nie tylko je ważą, ale również mierzą!! Długość, szerokość i wysokość biggrin.gif oczywiście im więcej cm na linijce się załapie tym więcej zapłacimy.
maxi
Sorry ale mi już kilka razy się przydażyło że zostawiał w skrzynce paczke...ostatnio np zostawil w skrzynce paczke z UK...i nie wiem co mam robic confused.gif
Arkady
CYTAT(maxi @ 3 01 2008, 14:46) *
Sorry ale mi już kilka razy się przydażyło że zostawiał w skrzynce paczke...ostatnio np zostawil w skrzynce paczke z UK...i nie wiem co mam robic confused.gif

Bo w skrzynce zostawiają te co się mieszczą, tylko przy większych zostawiają awizo. Nic się nie martw, listonosze to nie banda jełopów za których niektórzy uważają, pod drzwiami nie zostawią paczki z USA, bez przesady smile.gif
sinner
Nie wiem jak u Was wyglądają skrzynki, ale u mnie założoną taką z której bezproblemu można wyciągnąć wszystko - nie posiadając oczywiście klucza.
maxi
No dobra trzymam cie za słowo...ze nie zostawi!dzieki

CYTAT
Nie wiem jak u Was wyglądają skrzynki, ale u mnie założoną taką z której bezproblemu można wyciągnąć wszystko - nie posiadając oczywiście klucza.

Niestety u mnie tez...ja nigdy sam nie używam klucza! dry.gif happy.gif ]
Dud.ek
Trzeba sie dogadać z listonoszem aby zostawił paczke np. u sąsiada. Ja tak mam, jedynie paczek pobraniowych sąsiad nie odbiera bo sie boi wałka smile.gif
Jędrek
Zmiencie se skrzynki.

Paczki tez sa mierzone, sa 2 gabaryty - A i B.
Jest fajnie, nowe zasady kosztowaly kolejny milion, wydrukowanie ksiazeczek z cennikiem i warunkami, specjalne linijki na biurkach pracownikow, lol. Teraz bedzie jeszcze mierzenie paczek, co wydluzy kolejki.
Albert Wesker
z punktu widzenia pracownika to po prostu dolozenie nam niepotrzebnej nikomu roboty... poczta zamiast byc konkurencyjna zniecheca do siebie klientow... szkoda slow
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.