Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Inteligo vs. mBank
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
OsciBosci
Co lepsze?? Głównie zależy mi na kupowaniu przez internet na ebay.
Arkady
CYTAT(OsciBosci @ 20 12 2007, 21:22) *
Co lepsze?? Głównie zależy mi na kupowaniu przez internet na ebay.

W takim razie bardziej polecam Inteligo, za konto płacisz miesięcznie 99gr, karta jest darmowa, płacisz nią w sklepie, wyciągasz z bankomatu gotówkę, kupujesz na PSS i działa z PayPal (ebay m.in. angielski, amerykański). W mBanku konto jest za friko, ale karta tylko płatnicza, musisz załatwić jeszcze sobie ekarte która kosztuje 25zł rocznie. Czyli Inteligo wychodzi taniej.
Mastah27
CYTAT(Arkady @ 21 12 2007, 09:16) *
za konto płacisz miesięcznie 99gr

4,99 zł, o ile średnie miesięczne saldo na koncie wynosi poniżej 99,99 złotych, jeśli powyżej to nie płaci się nic.

CYTAT(Arkady @ 21 12 2007, 09:16) *
karta jest darmowa

no.gif. Miesięcznie za kartę płaci się 99 groszy (no chyba, że ma się na konie powyżej 50 patyków, wtedy płaci się 0 groszy).

Tyle tytułem sprostowania smile.gif.

Trzeba jeszcze wspomnieć o przelewach. W Inteligo za każdy przelew internetowy na konto w innym banku płaci się 99 groszy, zaś w mBanku z tego co kojarzę co miesiąc można za darmo wykonywać 25 takich przelewów.

Mathiu
CYTAT(Mastah27 @ 21 12 2007, 13:48) *
Trzeba jeszcze wspomnieć o przelewach. W Inteligo za każdy przelew internetowy na konto w innym banku płaci się 99 groszy, zaś w mBanku z tego co kojarzę co miesiąc można za darmo wykonywać 25 takich przelewów.

W mBanku przelew do innego banku każdorazowo kosztuje 50 gr.
OsciBosci
No ale chyba w Inteligo placi sie 5zł za wyjecie z bankomatów sieci Euronet a w mBank jest za friko??
ani
W inteligo 4,50zł, mbank friko.

Jak nie masz stałego dochodu, ew. nie będziesz w stanie wyrobić salda pow. 100zł żeby nie płacić prowizji za prowadzenie rachunku w inteligo, to bierz mbank.

Wszystkie plusy i minusy masz już wyżej wypisane. (no dodać jeszcze można, że pkobp ma mnóstwo placówek w których możesz bezprowizyjnie wpłacić kase, w mbanku są tylko [znienawidzone przeze mnie] wpłatomaty w ilości sztuk kilka na całe miasto)
nWo
do zakupow w necie (ebay) inteligo, a najlepiej miec jeszcze paypal i jazda, mbank posiadac bedzie coraz wiecej mKiosków czyli placowek gdzie mozna wplacici i wyplacic kase (warto poczaytac jakie sa warunki zalozenia wlasnej dzialalnosci gospodarczej, mozna bowiem otworzyc wlasny mkiosk, 1.zalozyc dzialalnosc, 2.wystapic o dotacje dla malych poczatkujacych przedsiebiorstw/firm, 3.zatrudnic pracownika lub dwoch-tworzac przy tym miejsca pracy co jest gdziest tam jednym z warunkow otrzymania dotacji na rozpoczecie takiej dzialalnosci) ale takie miejsca powstaja powoli wiec rzeczywiscie wplacanie kasy w przez inny bank badz poczte wiaze sie z ponoszeniem kosztow prowizji.
kat_robert
glupie pytanie:
to inteligo o ktorym mowicie to pko inteligo?
ani
Nie.
Mówimy o koncie inteligo, w całości prowadzonym przez internet http://www.inteligo.pl

pko inteligo to tylko dodatkowa usługa dostępu przez internet do rora zakładanego w placówce banku.
kat_robert
CYTAT(ani @ 22 12 2007, 18:33) *
Nie.
Mówimy o koncie inteligo, w całości prowadzonym przez internet http://www.inteligo.pl

pko inteligo to tylko dodatkowa usługa dostępu przez internet do rora zakładanego w placówce banku.

no wlasnie cos mi nie pasilo, bo ja mam konto w pko i na te wszystkie dziwne rzeczy co niektorzy wypisywali przymykalem oko, ale jak przeczytalem: "do zakupow w necie (ebay) inteligo, a najlepiej miec jeszcze paypal i jazda" to sie we mnie zagotowalo
to ja placze, ze nie moge na ebayu kupowac, a tu sie okazuje, ze mam najlepsze konto do tego?!?
jak sie jednak okazalo - wcale nie mam

dziekuje za wyjasnienia
ping
mBankowskie eKonto jest łykane przez Paypal? inteligo ma obsługe klienta do dupy (a że w tej chwili nie mam konta to szukam alternatywy), zalatwić z nimi cokolwiek - tragedia.
STRETCH
paypal w polsce jeszcze chyba nie pobiera kasy bezposrednio z rachunkow bankowych wiec to nie zalezy od konta tylko od karty.

mbank jest lepszy od inteligo pod kilkoma wzgledami.
wiecej bankomatow z ktorych mozesz za darmo wyplacac kase. jest usluga cashback. przelewy poza mbank 50gr. prowadzenie konta za darmo niezaleznie od kasy ile na nim masz.

w inteligo masz karte ktora mozesz placic przez internet (paypal te sprawy). jesli masz wiecej niz 100 na koncie to placisz tylko 99gr miesiecznie.
mam konta w obu bankach i sobie radze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.