Dr.Czekolada
22 12 2007, 00:35
Aż dziw bierze iż nikt nie założył jeszcze tego tematu o_o. Gra z pomarańczowym, nadpobudliwym, kochającym ramen, chcącym zostać Hokage - ninja nie będzie konwersją ostatniego Xbox-owego ,,Rise Of The Ninja" , a zupełnie inną grą. Co ciekawe twórcami są CyberConnect2 (odpowiedzialni min. za serie znaną na PS2 - Narutimate Hero i Narutimate Accel). Premiera - 2008.
Tutaj mamy Trailer
! RAMEN ! Oficjalna strona gry
Dattebayo!
Tamashi
22 12 2007, 03:21
Śledzę informacje o tej grze od tego trailera z TGS ^^. Graficznie wygląda lepiej niż Rise of the Ninja na X0. Cieszę się bardzo, że za pierwszą grę o Naruciaku na PS3 zabrało się CC2. Sądząc po ich wcześniejszych grach (nie tylko serie NNH i NNA) czeka nas świetna gierka. Nie mogę się doczekać xD.
Ja piertole, to wygląda identycznie jak anime

. No to już wiem jaka będzie moja druga (po Dmc4 ofkors) zakupiona na chlebak gra.
Faranell
22 12 2007, 08:55
Oh jak milo!!;D Nawet nie wiedzialem,ze tworza jakas czesc na PS3;) Dla kogos kto lubi mange czy anime pozycja obowiazkowa;)
MUSZĘ to mieć!!!!! A i na moje oko wygląda ładniej niż na Xboxie. Jak będzie w sprzedaży odrazu kupuję!!!
Redmitsu
22 12 2007, 13:26
Najwazniejsze jest to ze robi to studio od Narutimate Hero i Narutimate Accel oni nas nie moga zawiesc =] Chociaz Rise of the Ninja podobno jest bardzo fajny , szkoda jeno ze w niego nie gralem =d Jedynie co najbardziej mnie boli to ze gra ta bedzie u nas pewnie w jezyku angielskim zdubingowana a wszyscy fani wiedza ze najlepszy glos Naruciaka i innych ziomeczkow jest w japonskim ;<
Btw : Ile jeszcze razy bedziemy bawic sie w Naruto Classic ? My chcemy Shipuudena =d
Litwin25
22 12 2007, 13:31
Tyle gier w nowym roku a tak mało kasy
nie jestem fanem naruto.ale wyglada to bardzo fajnie
wie ktos co to za muza?
Dr.Czekolada
22 12 2007, 14:36
CYTAT
Jedynie co najbardziej mnie boli to ze gra ta bedzie u nas pewnie w jezyku angielskim zdubingowana a wszyscy fani wiedza ze najlepszy glos Naruciaka i innych ziomeczkow jest w japonskim ;<
Rise Of The Ninja też jest po Angielsku (w końcu opiera się na amerykańskiej licencji

), ale można ściągnąć z Xbox live Japoński dubbing, a co do wersji na PS3, to sie nie obawiam, na pewno będzie do wyboru Japoński, ew angielski dubbing (tak było np w Ultimate Ninja - wersja PAL Narutimate Hero). Zresztą zawsze będzie można kupić NTSC

, przecież z tym żaden problem, CyberConnect2 zna się na rzeczy !

.
CYTAT
wie ktos co to za muza?
Chodzi o ten kawałek w trailerze z YouTube ?, cóż na moje ucho to spreparowane (tzn gościu który to kręcił dodał tą melodie), bo w oryginale nie było w ogule słychać co tam się dzieje (na targu było tak głośno że inne się chowają

).
Utwór nazywa się ,,The Raising Fighting Spirit" - i naturalnie pochodzi z Naruto OST (imo OST z Naruto to najpiększniejsze utwory jakie słyszałem, a najnowszy Soundtrack Shippuuden wręcz nie mogłem przestać słuchać w kółko

).
BTW: Mi się wydaje że i Shippuuden zagości na naszym chlebaku, ale CC2 zapewne woli poczekać aż zakończy się ta seria, bo bez sensu jest nie dojechać do końca, prawda ?

(Rise Of The Ninja np nie dojeżdża do końca pierwszej serii).
Tamashi
22 12 2007, 16:13
Na wikipedii czytałem, że Naruto: PS3 Project ma przedstawiać arca z ucieczką Saske. I w sumie dobrze, że nie zabrali się od razu za Shippuudena. Dlaczego? Bo dane byłoby nam poczekać dłużej na amerykańską i europejską wersję. Ameryka raczej sięgnęłaby po tą grę dopiero, gdyby weszli w etap Shippuudena.
Ja to bym chcial Shippuudena i to tego na etapie mangi (jak sasuke absorbuje orochimaru, tobi walczy z ninjasami, jiraya umiera itd..). To by bylo cos ;-)
Mam pytanko a to będzie podobne do Tekkena że caly czas sie tylko bijesz czy może gra będzie miała fabułe.
Dr.Czekolada
26 12 2007, 18:54
Gra będzie co najmniej tak samo rozbudowana jak Xboxowy Rise Of The Ninja, innymy słowy to nie jest zwykła bijatka. Zresztą po trailerze widać, że nie mamy do czynienia z nudnym 1v1 Tekkenem. Bohateraz widzimy jak w zwykłej grze tpp, i to mi się podoba !, właśnie takiego Naruto chce, dużo skakania, Jutsu itp itd a nie tylko Tekken

(zresztą takich gier CyberConnect2 dużo już narobił). W sumie to niespecjalnie wiele wiemy jak narazie o tej produkcji, na pewno będzie wątek rpg (rozwijanie Sharingana, Kijubiego, Bijakugana, itp itd), mam nadzieje że wolność będzie co najmniej taka sama jak w Xboxowym Naruciaku.
Gra zapowiada się ciekawie po graniu w naruto na PS2 nie mam miłych wspomnień gra mi sie nie podobała,ale po tym pierwszym trailerze może sympatia powróci.Ja jednakże jestem fanem innego anime(BLEACH) co widać po avatarze i mam nadzieje że doczekam sie gry na podstawie tego anime(sory za offtop)
fajnie by było gdyby wyszła by w wkacje:)))
Ogólnie to po pokazaniu tego trailera postawili sobie wysoką poprzeczke choćby w przypadku fanów Naruto, największym bólem będzie to jeżeli właśnie nie będzie Japońskiego VA(bo VA z USA jest do bani...) o reszte się nie martwie bo jak widać nie zamierzają wydać crapa (chociażby styl walki Naruto dokładnie taki sam jak w Anime i nie ma zmyślionych, no przynajmniej na tym trailerze ich nie widać :->). Na co licze to dokładnie rozległe tereny do zlukania czyli żeby można dojśc na luzach do Suna Gakure przykładowo, no i dzięki płytkom Blu-Ray aby było sporo fajnych wstawek na silniku gry
Dr.Czekolada
3 01 2008, 17:06
Ja i tak kupie tą gre, nawet gdyby była crapem ! (ale wcale w to nie wierzę imo), dla mnie to dar od Boga że taki tytuł wyjdzie na PS3, chyba po prostu za mało na tej konsoli Japońszczyzny, w ogóle w dzisiejszych current genach cosik jej mało (aż człowieka bierze żal że PS2 opchnął ;().
Sephirath
5 01 2008, 15:03
http://pl.youtube.com/watch?v=78LjKU8Zy28 - jeszcze lepsza jakość trailera (watchout - dziwnie się ładuje).
IMO zanosi się killer, przecież to wygląda i jest animowane jak kropka w kropkę walki z anime ;D
Ciekawe czy jakiekolwiek szanse są, aby to w tym roku wyszło

Data w podtytule jest przyjemna, ale marzec i grudzień to wciąż ten samo rok
Ta gra wygląda genialnie, normalnie w 110% jak anime. Żeby się nie okazało że Naruto będzie lepsze niż Tekken6 hehe

.
Dr.Czekolada
6 01 2008, 00:08
Wątpie by porównywanie tego do Tekkena ma jakikolwiek sens, Naruto zapowiada się raczej na typowego TPP (nie będzie tych ,,Tekkenowych" ujęć w walce jak w przypadku Xboxowego Rise of The Ninja). Cholewa już 2008, daliby jakieś nowe tapety, trailery

.
Sephirath
6 01 2008, 12:35
CYTAT(Dr.Czekolada @ 6 01 2008, 00:08)

Wątpie by porównywanie tego do Tekkena ma jakikolwiek sens, Naruto zapowiada się raczej na typowego TPP (nie będzie tych ,,Tekkenowych" ujęć w walce jak w przypadku Xboxowego Rise of The Ninja). Cholewa już 2008, daliby jakieś nowe tapety, trailery

.
Stwierdzenie "Project begins 2008" nasuwa mi niemiłe skojarzenia z rozpoczęciem prac

No ale git, nvm, może jednak coś dadzą. Chociaż nawet strona gry wygląda... raczkująco
PiekielnyZ
6 01 2008, 21:16
Racja gra jeszcze nie jest skończona a sam trailer który widzieliśmy narazie mało nam mówi więc można spodziewać sie wszystkiego
Dr.Czekolada
13 02 2008, 13:29
Skany:
1 2No to mamy 100% dowód że akcja gry będzie pokazana do końca uniwersum Naruto.
okej panowie, screeny w HD. Z tego co widze to właśnie panowie osiągnięto 100% jakość wizualną zgodną z kreskówką jeśli chodzi o wykonanie postaci pociągniętych cell shadingiem. Screeny są prześliczne a postacie po raz pierwszy chyba w jakiejkolwiek grze NAPRAWDĘ wyglądają jak wyjęte z kreskówki.
Zresztą lukajcie:
http://www.gamersyde.com/news_6301_en.html
Wygląd postaci - REWELACJA
Otoczenie też wygląda świetnie... choć mogliby je też pociągnąć cell-shadingiem

Mam nadzieję że Dragon Balle na PS3 też osiągną taki poziom wizualny
Kurcze gdyby otoczenie było w cell shading to by nie dało się tego odróżnić od tego anime.Wykonanie postaci genialne.
Dr.Czekolada
13 04 2008, 18:36
Od siebie dodam - ..... O K**** !!!!...... (Ten screen z pięścią Naruto walnąłem se na tapetke

), wygląda na to że gra będzie miała podtytuł Ultimate Ninja Storm .
kolejny news- tym razem mamy trailer, gdzie pokazują raczej gameplay, który wygląda... jeszcze LEPIEJ niż zaprezentowane jakiś czas temu screeny.
Animacja postaci jest kosząca i bije na głowę wszystko co dane nam było widzieć- włącznie z nowym DBZ na czele. To jest właśnie cell-shading nowej generacji.
http://www.ps3site.pl/naruto-w-ruchu/
Montinek
16 04 2008, 15:54
Odliczanie.Wszedłem na stronę pokazaną w trailerze. To odliczanie do otwarcia strony, nowego traileru, czy dema?
Chyba nie premiera

W każdym bądź razie to już za 2 godziny!
Dawid-kun
16 04 2008, 16:15
Ja myśle, że to raczej odliczanie do otwarcia strony:P.
Żeczywiście można śmiało stwierdzić, że gra wygląda niemal identycznie jak anime:P
Litwin25
16 04 2008, 16:39
Lepiej bo będziemy mogli w nią ingerować
Kornolio
16 04 2008, 16:51
Fakt graficznie to rewelka, ale okaże się w praktyce jak to wszystko hula.
Tylko się zdołowałem po tym trailerze, liczyłem na przygodówke ala Rise of Ninja, a to mi wygląda na kolejną bijatykę, mylę się? Oby do diabła!
HikiQmori
16 04 2008, 18:06
Zna ktoś password?
Odliczanie na oficjalnej stronie dobieglo konca.
Wpisujac kod: tiger-tiger-dragon mamy dostep do trailera, nowych screenow oraz informacji odnosnie gry

PS. Kod sam odkrylem, ale mozliwe ze sa tez inne, udostepniajace co innego
Dr.Czekolada
16 04 2008, 19:17
Mnie także lekko niepokoi to, że jak narazie nie pokazano eksploracji a'la Rise of The Ninja, poza tym sam fakt że tytuł gry to Ultimate Ninja (seria bijatyk) Storm, i to co można przeczytać w dziale ,,features" na stronie podanej powyżej (poczytajcie zresztą sami).
Efekty przy atakach to istna miazga. Gdybym miał PS3, pewnie bym się skusił.
Heviro (Fanboy BDG)
16 04 2008, 19:38
Trailer niszczy toż to wygląda jak anime . Jest tam mowa o trybie przygody ale będzie na pewno tego mniej niż w Rise . Mam nadzieje że dodadzą online i ciekawi mnie team dream squad ma ktoś jakiś pomysł? może będzie można układać swoje drużyny ? Drużyna "Hevira ":Naruto , Shino , Sasuke prowadzący Kakashi yeah !
Dr.Czekolada
16 04 2008, 19:41
Cóż, gre robią Japończycy, więc myślę że pojawi się przynajmniej coś takiego, jak dialogi w stylu drama cd (gry ,,opowiadaniowe" popularne in Japan).
CYTAT(Dr.Czekolada @ 16 04 2008, 20:17)

Mnie także lekko niepokoi to, że jak narazie nie pokazano eksploracji a'la Rise of The Ninja, poza tym sam fakt że tytuł gry to Ultimate Ninja (seria bijatyk) Storm, i to co można przeczytać w dziale ,,features" na stronie podanej powyżej (poczytajcie zresztą sami).
Moze bedzie cos na ksztalt eksploracji gdyz w features wspominaja o "Discover A Brand New Mission Based Adventure Mode". Warto rowniez przyjrzec sie dokladnie screenom, gdzie mozemy ujrzec Naruto walczacego z Gaara, ktory ulegl transformacji. Taka walka raczej pojawi sie tylko w Adventure Mode
Jednak na przygodówkę la Rise of Ninja liczyć raczej nie możemy. Szkoda bo tez myślałem że będzie to takie action RPG a nie bardziej rozbudowana bijatyka. Miałem chrapkę na ten tytuł, która jednak opadła:/
Montinek
16 04 2008, 20:33
CYTAT(bebbop @ 16 04 2008, 19:15)

Odliczanie na oficjalnej stronie dobieglo konca.
Wpisujac kod: tiger-tiger-dragon mamy dostep do trailera, nowych screenow oraz informacji odnosnie gry

PS. Kod sam odkrylem, ale mozliwe ze sa tez inne, udostepniajace co innego

A co dają? ( tak, wiem, jestem leniwy )
Hmmmm... A może prosto z mostu: jak brzmią?
Dr.Czekolada
16 04 2008, 20:42
Narazie działa tylko ten kod, sprawdzałem (chyba O_O') wszystkie sekwencje. To po prostu ,,zabezpieczenie" , by dostęp mieli niektórzy (brawa

, dajcie takie zabezpieczenia do komputerów w Białym Domu

).
Suprise dla Jakima
Informacja prasowa:
NAMCO BANDAI GAMES ANNOUNCES NARUTO™: ULTIMATE NINJA® STORM FOR THE PLAYSTATION®3 SYSTEM
Naruto's PLAYSTATION 3 System Debut Revolutionizes Ninja Action with Full 3D Combat, Free-Roaming Exploration and Incredible Anime Graphics
Santa Clara, Calif., (April 16, 2008) - Leading video games publisher and developer NAMCO BANDAI Games America Inc., today announced NARUTO™: Ultimate Ninja® STORM exclusively for the PLAYSTATION®3 computer entertainment system. Based on the popular NARUTO™ animated television series from VIZ Media, the game delivers ninja action on an unprecedented scale as players go head to head in full 3D combat, investigate every inch of the Hidden Leaf Village in open-world exploration and revel in high definition graphics that surpass traditional hand-drawn animation.
Evolving the head-to-head fighting action of the Ultimate Ninja series, NARUTO: Ultimate Ninja STORM allows players to battle in full 3D across massive environments. Players will unleash powerful jutsu attacks, perform acrobatic evasive maneuvers and even run up walls and over water as they pursue their opponent for ninja supremacy. Players will be able to customize their character's fighting style and recruit up to two support characters to put their own stamp on the action. Each character in the game is capable of unleashing powerful Awakening abilities under certain gameplay conditions, offering new traits and talents to the game's impressive ninja roster of 25 popular characters from the animated series. NARUTO: Ultimate Ninja STORM supports head-to-head multiplayer fighting for up to two players.
Allowing players to further immerse themselves in the world of NARUTO,
NARUTO: Ultimate Ninja STORM introduces all-new free-roaming exploration across the Hidden Leaf Village and the Forest of Death. Players can search every inch of these iconic environments to take on more than 100 unique missions, collect valuable scrolls and interact with additional characters from the NARUTO animated series. Injecting additional variety to the game's head-to head combat, these missions include races, special deliveries and large-scale battles against massive opponents.
Taking advantage of an original next-generation graphics engine, NARUTO: Ultimate Ninja STORM utilizes fluid animation, incredible visual detail and an advanced facial expression system to create high-definition graphics on the PLAYSTATION 3 system that surpass traditional hand-drawn animation. Replicating the same environments, characters and effects as the hit animated series, this new technology allows gamers to become a part of the world of NARUTO like never before.
"Naruto's PLAYSTATION 3 system debut truly blurs the line between gaming and animation to deliver the most immersive and authentic interactive experience the franchise has ever seen," said Todd Thorson, Director of Marketing and Public Relations with NAMCO BANDAI Games America, Inc. "Players will marvel at the game's jaw-dropping graphics, fast-paced 3D fighting and new open-world exploration as they experience a classic NARUTO storyline with all of their favorite characters and environments."
Wychodzi na to, ze free-roaming bedzie dokladnie taki sam jak w przypadku wersji na 360

PS."NARUTO: Ultimate Ninja STORM will launch exclusively for the PLAYSTATION 3 system this fall."
Premiera przewidziana na jesien
"all-new free-roaming exploration across the Hidden Leaf Village and the Forest of Death"Phi, znowu gra oparta na pierwszym "sezonie" (~80 ep.) Naruto

Co to ma byc zrzynka z Rise of Ninja?
Osobiscie licze ze moze jednak gra bedzie bardziej rozwinieta i pozwoli chociaz pierwsza serie rozegrac...
Wywiad:
http://www.gametrailers.com/player/32997.htmledit: jedna bedzie troche dluzsza do 135 epizodu ... super;/
Dr.Czekolada
19 04 2008, 00:06
Heh, to że akcja będzie do acre z ucieczką Sasuke, było wiadomo od początku

. A teren eksploracji, jako tako nie dziwi.... Co chcielibyście pewnie połazić po całej wiosce ukrytego piasku

? (albo dźwięku..).
Nowe screeny:
http://www.gamersyde.com/news_6423_en.htmlZąbki, ząbki, wszędzie ząbki.
Mysle, ze o zabki nie ma co sie martwic. Jezeli nawet nie zostana usuniete, to IMO gra bedzie na tyle dynamiczna z lekkim blurem (screenshot z Orochimaru), ze i tak sie tego nie zauwazy

A nawet jesli nie to ja plakac nie bede, bo dla mnie grafa nie jest najwazniejsza ;]
Dr.Czekolada
6 05 2008, 20:47
Cóż... te screeny (niebotycznie, na pewno z gry) wielu na pewno przygaszą..... Ale wciąż czekam na tą gre, at least niech przynajmniej ta animacja jak z trailerów pozostanie ! ;(.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.