Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Zagadka
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
_tifa
Khem, no więc ja mam takie pytanie. Dlaczego nazwa mojego dysku C jest na niebiesko? biggrin.gif
Od razu mówię, że to nie jest żadne "fotomonto" ani nic w tym rodzaju. Jakieś 3 dni tak się zrobiło i już zostało.

Autentycznie kolor ten jest żywszy, na print screenie jakiś taki marny tylko.

http://img98.imageshack.us/my.php?image=schowek01de7.jpg

Wyjaśni mi to ktoś? biggrin.gif
Colio
dysk jest skompresowany, miałaś zapchany HDD pewnie i się w tle włączyło oczyszczanie dysku
greah
kontekst > właściwości > odznacz "kompresuj dysk, aby zaoszczędzić miejsce na dysku"

albo jeśli nie chcesz usuwać kompresji ale denerwuje Cię niebieski kolor >>> opcje folderów > widok > odznacz "pokaż zaszyfrowane lub skompresowane pliki NTFS w kolorze"
stona
Kompresja na dysku systemowym? No za bardzo to wydajności chyba nie podniesie wink.gif
_tifa
kolor niebieski zniknal. dzieki smile.gif

ale i tak wyszlo na to, ze musialam zrobic formata i dodac wiecej miejsca na C
signap
greash - na dysku D mialem 8gb ktore komp chcial skompresowac - nie da sie tego usunac?
greah
tzn. co chcesz usuwać? Monit dot. kompresji czy owe pliki? Jeśli to drugie to nie ma potrzeby, bo owe 8gb to nie są zbędne pliki tylko pliki, których nie używasz tj. masz np. dużą kolekcję komiksów, których nie czytałeś od np. pół roku. Po pewnym czasie system uzna, że są to pliki zbędne i będzie chciał je poddać kompresji aby zredukować ilość zajmowanego przez nie miejsca
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.