Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Far Cry 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Mastah27
http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=178575

FC2 zmierza na X360 i PS3 i w zasadzie tyle wiadomo. Warto więc zobaczyć, czego można się spodziewać po konwersji, o ile gra nie trafi na konsole w okrojonej formie, jak to miało miejsce w przypadku pierwszej części:

http://www.gametrailers.com/player/usermovies/118821.html

http://www.gametrailers.com/player/usermovies/118856.html
superment
jak dla mnie przekot. dobry motyw z wyrywaniem pociskow z ciała, no i ogolnie widac ze fizyka daje rade.

to chyba na tym samym silniku co pctowy crysis dziala.
Raiven2
Oj będzie hicior, naprawde grafa jest piekną już w stadium Pre-Alpha, fachowym okiem widac że to Pre-Alpha ale wiecie tongue.gif Np. Bardzo jasna trawa pod słońcem lub mało detali w modelach budynku tongue.gif
Lord Tidek
Ehhh, pierwsza cześć mnie nie porwała to czemu druga miałaby to zrobić ? Technicznie fajne ale jakoś nie czuje by było coś więcej w tej grze, no ale czas pokarze i może sie zaskoczę miło. Chociaż fajny motyw z tym odciąganiem rannego kompana.
marek1712
CYTAT(superment @ 4 01 2008, 11:23) *
... to chyba na tym samym silniku co pctowy crysis dziala.

Nie działa na CryEngine 2 bo te gry robią dwie zupełnie inne firmy (Crysisa Crytek, a FC2 Ubisoft Montreal na Diunia Engine).

Tak czy siak - mam nadzieję, że to nie będzie taka kupa w stylu FC z Xa, czyli idź przed siebie i strzelaj chodząc w wąwozach z roślinności. Far Cry'a w wersji PC przeszedłem z 5 razy i za każdym dawał mi masę radości (głównie z powodu skradankowego charakteru). FC na Xa to była czysta rzeźnia (z celownikiem wielkością przebijającym chyba kaliber każdej dostępnej broni) - gdzieś też zniknął ten klimat wysp Mikronezji (co choć trochę w Predator poprawiono). Oby tylko FC2 na to nie cierpiał, bo póki co zapowiada się wyśmienicie.
bomberman
masakraq.tylko zeby byly zwierzeya i bedzie elegancko:)
tewus
przeciez w trailerze sa zwierzeta... jak dla mnie bomba:) motyw z ratujacym Cie z opresji partnerem (bez skryptow) mega swiezy:) fizyka i grafika cod miod. no i wyglada, ze nie bedzie to fc z x'a (faktycznie bezczelnie okrojony wzgledem wersji pc). burza rewelacyjna:) oby tylko byly tez krajobrazy jak w pierwszym fc. eh, te plaze i turkusowa woda.... happy.gif
marek1712
Na sawannie z wodą będzie ciężko wink.gif Ale jeśli pojawią się jakieś malownicze krajobrazy to nie mam nic przeciwko tongue.gif
kim
szkoda tylko ze na PC bedzie juz w marcu, a wersja konsolowa jest zapowiedziana dopiero na rok fiskalny 2008-2009 huh.gif
Gooralesko
Cudów się po wersji konsolowej nie spodziewajcie. FC2 prezentuje taki poziom fizyki, tekstur, wielkości i złożoności terenu, że na bank w tej samej postaci nie zawędruje na Xboxa 360. Przykro mi to mówic ale jestem realistą: za wysokie progi dla X360. Niestety.
GHB-BA
oby nie powtorzylo "sukcesu" Crysisa - grafika, fizyka wysoki prezentowala ale reszta niebyla niczym nowym i grywalnym
Gooralesko
To nie ma być gra, która zaskoczy czymś nowym w kwestiach grywalności tylko miła strzelanka z oprawą techniczną nowej generacji. Tak samo jest z Crysisem i następnymi tytułami, w których grafika (w tym ogromna ilość pięknie odwzorowanych obiektów - np. drzewa składające się z liści które można odstrzelić od gałęzi), fizyka, oraz animacja będą się wyróżniały. Smaczki graficzne obecnie robią wrażenie bo nikt inny nie zastosował ich w swoich tytułach. Takie rzeczy jak dym lecący wraz z wiatrem lub destruktywne środowisko gry sprawią, że za 2 może 3 lata będą to standardowo wykorzystywane elementy gier. Dokładnie tak jak dzisiaj fizyka bez której każda gra byłaby obecnie skreślana na starcie.
marek1712
CYTAT(GHB-BA @ 6 01 2008, 17:20) *
oby nie powtorzylo "sukcesu" Crysisa - grafika, fizyka wysoki prezentowala ale reszta niebyla niczym nowym i grywalnym

Z tym się muszę zgodzić. Choć nie ukrywam, że grę przeszedłem dwa razy i sprawiało mi to przyjemność.
Za to wielki laugh.gif to sprzedaż Crysis: ~86k sztuk w ciągu miesiąca LINK
Michael7
CYTAT(Gooralesko @ 6 01 2008, 17:07) *
Cudów się po wersji konsolowej nie spodziewajcie. FC2 prezentuje taki poziom fizyki, tekstur, wielkości i złożoności terenu, że na bank w tej samej postaci nie zawędruje na Xboxa 360. Przykro mi to mówic ale jestem realistą: za wysokie progi dla X360. Niestety.

Oj wyjdzie gooral wyjdzie:) zobacz info wink.gif:

Ubisoft potwierdził, iż gra Far Cry 2 ukaże się nie tylko na konsolę PlayStation 3, ale także na Xboxa 360. Gra ukaże się w nadchodzącym roku fiskalnym, który rozpoczyna się w kwietniu tego roku.

Edit: nie pisałem tego tylko skopiowałem z informacji! Żeby później nie było że sobie coś wymyślam:P
Gooralesko
Czytaj ze zrozumieniem Michael7.
Michael7
CYTAT(Gooralesko @ 27 01 2008, 16:51) *
Czytaj ze zrozumieniem Michael7.

Ok Sory, trochę źle Cię zrozumiałem. wink.gif
2razyjot
Far Cry z xboxa1 ciagnal wiele a grafika zaskoczyla bardzo pozytywnie, zarzuty o sterylnej dzungli "ze trawa sie nie ugina a bobry nie przegryzaja drzew" mnie nie ruszyl zbytnio. Garsc nowych shotow z PieCa, oby FC2 byl pokazem mocy nowej konsoli jak jedynka na oldgena. Chociaz na razie poza fajnymi pejzazami i wiekszym zasiegiem wzroku nie widze nic wielkiego, destrukcja duza (pewnie drzewa i krzaki i tak beda nietykalne) no a grafika... Nic zaskakujacego. ;p

Trailer

marek1712
Trzeba było uważniej oglądać trailery na GT - drzewa też ulegają destrukcji i to ponoć na więcej sposobów niż w Crysis (a tam już bdb to wygląda).
A dżungla w FCI ssała na potęgę - po prostu wąwóz i tyle. W dodatku na szczęście trochę ten mankament poprawili.
Brolly PL
Gameplay:
http://xboxsite.pl/News/GDC-GameplayFar-Cry-2.html
TomisH
Gra dostanie edytor plansz smile.gif
(Zly)Seba
przeciez to bedzie hicior, az sie dziwie,ze konsole pociagna taka grafe wink.gif
Gooralesko
CYTAT(marek1712 @ 28 01 2008, 19:48) *
Trzeba było uważniej oglądać trailery na GT - drzewa też ulegają destrukcji i to ponoć na więcej sposobów niż w Crysis (a tam już bdb to wygląda).
A dżungla w FCI ssała na potęgę - po prostu wąwóz i tyle. W dodatku na szczęście trochę ten mankament poprawili.

Dzungla ssała ale w wydaniu konsolowym. Oryginał z PC miał prawdziwie otwarte tereny i co ważniejsze Ubisoft jest w 100% odpowiedzialny za Instincts Predator na X i X360. Oby przy FC 2 nie popełnił jakiegoś większego błędu (framerate na poziomie 25 kl/s?, loadingi? a może znacznie brzydsza grafa względem wer. PC?)
(Zly)Seba
sam tez sie boje,ze to spartola ... a w pieca nie bede inwestowal,zeby to przejsc wink.gif
Keymaker
Czy ktoś ze zgredów lub użytkowników ma zamiar i możliwość pokazać się na warszawskim pokazie, który mają przeprowadzić ludzie z Ubi ? Ewentualnie któryś z użytkowników ? Chodzi mi o ten pokaz o godzinie 18, po którym będzie impreza w Klubie 35 mm ^^
Master_Lukas
CYTAT(Keymaker @ 23 06 2008, 22:10) *
Czy ktoś ze zgredów lub użytkowników ma zamiar i możliwość pokazać się na warszawskim pokazie, który mają przeprowadzić ludzie z Ubi ? Ewentualnie któryś z użytkowników ? Chodzi mi o ten pokaz o godzinie 18, po którym będzie impreza w Klubie 35 mm ^^

Ja bede, wygralem zaproszenie biggrin.gif:D:D
krln
Odnośnie zaproszeń to można je jeszcze wygrać tutaj
Baron Ski
Konkurs - Do wygrania KOLEJNE pięć podwójnych zaproszeń na ekskluzywny pokaz Far Cry 2 w Warszawie!
Rozdajemy zaproszenia na ekskluzywny pokaz Far Cry 2 - bądź jednym z pierwszych w Polsce, którzy zobaczą ten tytuł!

http://onlygames.pl/news-hot_konkurs_-_do_...zawie-1220.html
yanek
Far Cry 2 dvacetiminutová prezentace
http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=28158&r=top

a tak po polsku to 23 minuty prezentacji FC2
yaczes
Prezentacja Far Cry'a byla po prostu ZENUJACA. Na dzien dobry rozdawano fajny gadzet - smycz. Myslicie, ze z logiem FC2? Nie. PKP Intercity (?). Podczas godzinnej prezentacji, gameplayu bylo moze z 5 minut - gra caly czas sie crashowala. Zenada. Nie wiem ile zajmuje restart komputera w Ubisofcie, ale 20 minut przerwy miedzy zawieszkami to chyba lekka przesada. Podczas owych przerw mozna bylo zadawac pytania - widownia nie zawiodla. - Czy w tej grze beda swinie? - Jaki jest wasz stosunek do rasizmu? itp, itd. Lamana angielszczyzna i srednia wieku 13 lat (jeden z dzieciaczkow, ktory BTW poprosil mnie, abym na godzine zostal jego tata, bo nie chcieli go wpuscic, powiedzial mi, ze rozdawali zaproszenia na zlotych tarasach - faktycznie pokaz byl ekskluzywny). Jesli chodzi o sama gre to podczas tych 5 minut nie pokazano nic nowego - wszystko to bylo walkowane na gametrailers juz dawno temu. Na pokazanym buildzie byla masa baboli. Zadnej rewolucji na pewno nie bedzie - to bylo jasne juz od dawna.
Zastanawia mnie skad wzieli tyle mulatek i murzynek (na hostessy). Troche to zreszta niezreczne, skoro w grze wycina sie glownie bambusy...
Nie wiem jak bylo na poprzednich pokazach, ale nastepne (innych gier) chyba o.s.r.a.m (jesli beda).
Paweł Dziuba
CYTAT(Flamingo @ 2 06 2008, 17:15) *
przeciez to bedzie hicior, az sie dziwie,ze konsole pociagna taka grafe wink.gif

Na konsole gra będzie ( znacznie ) "pocięta" w oprawie - ale to wiadomo , ważne aby przycięli to co trzeba ( jak np. w HL2 na X-Boxa ) .
Far Cry na X-Boxa był b. słaby i nie z powodu "zrobienia wąwozu" i utraty ( jak rozumiem - po części był taki charakter gry na PC ) skradankowego charakteru , ale z powodu fatalnych przeciwników pod każdym względem : ich IQ , animacji i wyglądu .
Jak recenzent z PE ( chyba Hiv ) mógł dać tej grze 9- - to przy dobrym chumorze była gra na 6 . Jeszcze jeden dowód że w w PE nie znają się na strz. FPP ( praktycznie oceny wszystkich gier są zawyżone ) .
Grałem w nią kilka godzin , a w wersję na PC nie grałem - gwoli "formalności" .
Pawcio4
CYTAT(yaczes @ 28 06 2008, 20:45) *
Prezentacja Far Cry'a byla po prostu ZENUJACA. Na dzien dobry rozdawano fajny gadzet - smycz. Myslicie, ze z logiem FC2? Nie. PKP Intercity (?). Podczas godzinnej prezentacji, gameplayu bylo moze z 5 minut - gra caly czas sie crashowala. Zenada. Nie wiem ile zajmuje restart komputera w Ubisofcie, ale 20 minut przerwy miedzy zawieszkami to chyba lekka przesada. Podczas owych przerw mozna bylo zadawac pytania - widownia nie zawiodla. - Czy w tej grze beda swinie? - Jaki jest wasz stosunek do rasizmu? itp, itd. Lamana angielszczyzna i srednia wieku 13 lat (jeden z dzieciaczkow, ktory BTW poprosil mnie, abym na godzine zostal jego tata, bo nie chcieli go wpuscic, powiedzial mi, ze rozdawali zaproszenia na zlotych tarasach - faktycznie pokaz byl ekskluzywny). Jesli chodzi o sama gre to podczas tych 5 minut nie pokazano nic nowego - wszystko to bylo walkowane na gametrailers juz dawno temu. Na pokazanym buildzie byla masa baboli. Zadnej rewolucji na pewno nie bedzie - to bylo jasne juz od dawna.
Zastanawia mnie skad wzieli tyle mulatek i murzynek (na hostessy). Troche to zreszta niezreczne, skoro w grze wycina sie glownie bambusy...
Nie wiem jak bylo na poprzednich pokazach, ale nastepne (innych gier) chyba o.s.r.a.m (jesli beda).

W takim wypadku w Warszawie była rewelacja biggrin.gif. Ja postanowiłem pójść na transmisje "na żywo" we Wrocławskim kinie. Kiedy przybyłem na godzine 14 nie było nikogo! Po około 15 minutach przyszło 3 kolesi i to byli jedyni którzy przybyli, ale to jeszcze nie jest w tym wszystkim najgorsze. Od 14 obsługa projektora i reszty sprzętu nie wiedziała jak włączyć dzwięk ! Nie umieli podłączyć miksera i innych kabelków biggrin.gif Po 1 godzinie (sic!) nadal nie było nic odpalone, obsługa dzwoniła do "specjalistów" i się pytała jak to podłączyć biggrin.gif (jedna z obsługi była sprzątaczką smile.gif).
Wkurzyliśmy się i zaproponowaliśmy pomoc, po okolo 5 minutach zrobiliśmy co było trzeba (wyjście dzwięku mieli ustawione po hdmi a nie po jacku smile.gif) i mieliśmy nadzieję, że całość ruszy. Jednak okazalo sie ze transmisja eventu to obraz z kamery przemysłowej na biurko i monitor, gdzie ludzie podchodzili i chyba sprawdzali gre (nie wiem dokladnie co tam sie dzialo bo projektor wyswietlal okropny obraz). Nie ma to jak zachecic ludzi do przychodzenia na takie "eventy".
Maiden
Ciekawy wywiad w rodzimym języku
TomisH
11 nowych shotów z gry.

Gooralesko
http://gamersyde.com/stream_7980_en.html

Chyba na Xklocku było pokazywane.
TomisH
Było, było - w 30 klatkach gra popyla.
(Zly)Seba
nie dziwie sie taaaka gra smile.gif
ksztyrix
Nowy trailer
Gooralesko
CYTAT(ksztyrix @ 16 08 2008, 14:24) *

Kozacki. Pokusiłbym sie o stwierdzenie dzieło ale w przypadku trailera gry nie wypada uzywać takiej terminologii wink.gif
Sarge
Nowy Far Cry naprawdę bardzo dobrze się zapowiada, świetnie wygląda całe środowisko w grze, patenty z ogniem też niczego sobie... Dla mnie to może być jeden z najciekawszych FPS-ów końcówki tego roku.
Othis
http://www.gametrailers.com/player/38617.html

EDYTOR MAP MULTI: jesli dadza obracanie przedmiotow we wszystkich kierunkach i drilowanie gleby to nie mam pytan da sie wtedy zrobic najlepsze mapki do multi jakie istnialy(nawet robione przez developerow)

moj filmik z kilkoma mapami do fc predator:

http://www.youtube.com/watch?v=Fsbr1eZfWZQ
Dark AlexX
Znana już data premiery Far Cry 2 w Europie
htp
Pewnie gra w wersji na x360 będzie wyglądać bardzo słabo.
masterlag
Tak a na ps3 przebije PieCa na ultra-high.....
kulak4
O ile się nie mylę, to był już pokazywany kawałek (11 minut) gameplayu na X360 właśnie i gra nie wyglądała "bardzo słabo"...
htp
To tylko gameplay więc dużo nie widać może nie wygląda bardzo słabo ale słabo biggrin.gif
Gooralesko
CYTAT(htp @ 19 09 2008, 14:44) *
To tylko gameplay więc dużo nie widać może nie wygląda bardzo słabo ale słabo biggrin.gif

"To tylko gameplay więc dużo nie widać" - zastanawiasz się co piszesz? Na trailerach dużo nie widać. Na gameplay'u owszem. Szczególnie 11 minutowym. I FC2 wygląda nieźle a w porównaniu z obecnie dostępnymi grami to pierwsza trójka.
marek1712
CYTAT(htp @ 19 09 2008, 14:44) *
To tylko gameplay więc dużo nie widać...

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Mało z fotela nie spadłem po przeczytaniu tego.
Skoro podczas gry za wiele nie widać, to gdzie chcesz zobaczyć więcej? W prerenderowanych logosach UBI czy może prerenderowanym menu?
htp
Przecież to gameplay z wersji pc.
signap
mowisz o tym?
http://www.gametrailers.com/player/40099.html

widac ze to konsola a nie PC za sprawa poruszania sie celownika
htp
CYTAT(signap @ 20 09 2008, 08:13) *
mowisz o tym?
http://www.gametrailers.com/player/40099.html

widac ze to konsola a nie PC za sprawa poruszania sie celownika

Mi chodzi o ten http://gamersyde.com/stream_7980_en.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.