Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: RYSY NA EKRANIE LCD-KA
Forum PSX Extreme > Inne > HD
SORROW
No niestety stało się : na ekranie mojego LCD Phillips pojawiły się zarysowania spowodowane przez rurę od odkurzacza .Widoczne niestety w trakcie ,gdy telewizor jest włączony .Dosyć głębokie ... Co robić ? Jakiś sprawdzony środek chemiczny(duża powierzchnia zarysowań ) wymiana panelu ? Pomocy !!!! cCzy da się to zetrzeć ?
SORROW
Czyli sytuacja beznadziejna ?
Wampis
No nie wiem... Zetrzeć rysy? wacko.gif
http://forum.di.com.pl/showthread.php?t=2747
Raczej słabo...
KOMODO
Slyszalem cos kiedys o jakims "diamentowym" plynie (czy cos takiego;p) ktory wypelnia ubytki na ekranie, ale nie wiem dokladnie jak to dzialalo. Ale chyba istnieje jakis srodek na to, chociaz pewnie ze skutkiem jest juz gorzej. BTW, cos ty robil z ta rura? Odkurzales ekran? O_o
SORROW
Hehe, czasem trzeba poodkurzać ekran.Tak pisało w instrukcji smile.gif Problem rozwiązany: udałem się do serwisy IBM i fajny pan za free zrysował ryski. smile.gifsmile.gifsmile.gif Pozdro.
Faranell
CYTAT(SORROW @ 3 04 2008, 14:00) *
Hehe, czasem trzeba poodkurzać ekran.Tak pisało w instrukcji smile.gif Problem rozwiązany: udałem się do serwisy IBM i fajny pan za free zrysował ryski. smile.gifsmile.gifsmile.gif Pozdro.

WTF czyscic ekran ODKURZACZEM?? no comment
stona
Tak to jest jak się odbiera tekst z instrukcji dosłownie, a nie czyta go ze zrozumieniem.

PS. W USA pewnie wywalczył byś odszkodowanie za straty moralne i wymianę TV na nowy [bo napisali "odkurzyć"] XD
skyblue
M-A-S-A-K-R-A wink.gif tylko tyle mi do głowy przychodzi jako komentarz smile.gif
Flik
Buhahaha xD
Juz sobie wyobrazam cala sytuacje: koles podchodzi z odkurzaczem do telewizora, wlacza urzadzenie, reguluje moc, przyklada do powierzchni, nagle rura jezdzi po ekranie, bo nie mozna jej oderwac bez wylaczenia ciagu - nie no, jak mozna byc takim debilem? XD
MichAelis
xDD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.