No niestety stało się : na ekranie mojego LCD Phillips pojawiły się zarysowania spowodowane przez rurę od odkurzacza .Widoczne niestety w trakcie ,gdy telewizor jest włączony .Dosyć głębokie ... Co robić ? Jakiś sprawdzony środek chemiczny(duża powierzchnia zarysowań ) wymiana panelu ? Pomocy !!!! cCzy da się to zetrzeć ?
Czyli sytuacja beznadziejna ?
No nie wiem... Zetrzeć rysy?
http://forum.di.com.pl/showthread.php?t=2747Raczej słabo...
Slyszalem cos kiedys o jakims "diamentowym" plynie (czy cos takiego;p) ktory wypelnia ubytki na ekranie, ale nie wiem dokladnie jak to dzialalo. Ale chyba istnieje jakis srodek na to, chociaz pewnie ze skutkiem jest juz gorzej. BTW, cos ty robil z ta rura? Odkurzales ekran? O_o
Hehe, czasem trzeba poodkurzać ekran.Tak pisało w instrukcji

Problem rozwiązany: udałem się do serwisy IBM i fajny pan za free zrysował ryski.

Pozdro.
Faranell
3 04 2008, 14:41
CYTAT(SORROW @ 3 04 2008, 14:00)

Hehe, czasem trzeba poodkurzać ekran.Tak pisało w instrukcji

Problem rozwiązany: udałem się do serwisy IBM i fajny pan za free zrysował ryski.

Pozdro.
WTF czyscic ekran ODKURZACZEM?? no comment
Tak to jest jak się odbiera tekst z instrukcji dosłownie, a nie czyta go ze zrozumieniem.
PS. W USA pewnie wywalczył byś odszkodowanie za straty moralne i wymianę TV na nowy [bo napisali "odkurzyć"] XD
skyblue
25 05 2008, 12:34
M-A-S-A-K-R-A

tylko tyle mi do głowy przychodzi jako komentarz
Buhahaha xD
Juz sobie wyobrazam cala sytuacje: koles podchodzi z odkurzaczem do telewizora, wlacza urzadzenie, reguluje moc, przyklada do powierzchni, nagle rura jezdzi po ekranie, bo nie mozna jej oderwac bez wylaczenia ciagu - nie no, jak mozna byc takim debilem? XD
MichAelis
31 05 2008, 15:20
xDD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.