Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z przeglądarkami (?)
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
ghost.
Mam taki oto problem. Myslałem na poczatku, że dotyczy on tylko tego forum, ale dzisiaj rano zauważyłem jeszcze jedną stronę wyswietlaną w podobny sposób, wiec pomyslałem ze moze z mojej strony cos jest nie tak. Generalnie, chodzi o to, że niemal za kazdym razem gdy wchodzę na forum PE, pojawia mi się na górze okna pasek "jestes niezarejestrowanym uzytkownikiem - zaloguj lub zarejestruj sie" - ok, loguję sie przy uzyciu przycisku do wpisywania haseł w operze (v.9.24) lub poprzez wpisanie loginu i hasła w IE7 - jestem zalogowany. Ale jak tylko nacisnę na jakis inny odnosnik na forum, np "zobacz nowe posty", ponownie pojawia sie okienko ze jestem niezalogowany, tak jakby nie zapamietało mojego logowania. Robiłem Ctrl+f5, czysciłem ciasteczka, usuwałem zawartosc Temp'a, i problem nadal jest, zarówno pod Operą jak i IE. Co ciekawe, narazie zauwazyłem jeszcze tylko jedną strone na której takie cos wystepuje - www.wipeout-game.com, tam - zaraz po wprowadzeniu loginu i hasła (na pewno oba poprawne) i nacisnieciu "sign in", pojawia sie ekran z napisem "Session expired - please log in again", co jest dla mnie bzdurą.

Narazie na kilkunastu innch stronach/forach, które odwiedzam, a które wymagaja logowania, wszystko śmiga normalnie...

Czy ktos ma jakies pojecie o co moze w tym chodzic?
Oran
Kiedyś miałem to samo - znaczy podobnie, bo na całkiem innych stronach, i to tylko kilku.

Co było przyczyną? Jakiś cookie-grabber czy coś takiego - taki wirus/spyware, jak go znalazł mi któryś z antywirów (bo skanowałem ostro w poszukiwaniu właśnie jakiegoś syfu) i go usunął wszystko było ok przez pare dni, potem się winda zaczeła sypać (!), ostatecznie format pomógł.

ps. Problem miałem tylko na operze i IE, Firefox normalnie się logował...

ps.2 Możliwe, że Ty masz całkiem inny problem ale proponowałbym skana przynajmniej jakimś spybotem i adware'em tak dla pewności.
wilku00034
Mam podobny kłopot z kompem mojego brata. Co najgorsze zjawisko pogłębia się coraz bardziej i w tym momencie mimo że internet jest, to nic poza GG się z nim nie łączy, a jak łączy to gorzej niż przez modem confused.gif
Naszczęście jutro zmieniamy OS i żegnamy tym samym wszelaki wirusy tongue.gif
ghost.
Robiłem wczesniej skanowanie Nod'em 32, ale dla pewnosci zrobiłem jeszcze spybot'em i ad-aware - co prawda usuneło mi pare rzeczy niepotrzebnych, ale nic krytycznego - no i problem dalej wystepuje...
Agent_Man
CYTAT(ghost_spike @ 5 01 2008, 16:44) *
Robiłem wczesniej skanowanie Nod'em 32, ale dla pewnosci zrobiłem jeszcze spybot'em i ad-aware - co prawda usuneło mi pare rzeczy niepotrzebnych, ale nic krytycznego - no i problem dalej wystepuje...

Sprawdź ustawienia Firewalla / zapory windowsowej (o ile używasz). Możliwe, że to blokuje ci ciastka z forum i tej drugiej strony.
ghost.
niestety nie pomaga nawet wyłaczenie... chyba skonczy sie na formacie confused.gif
STRETCH
format z powodu jakigos bledu z cookiesami, chyba zartujesz. poczekaj kilka dni. mize problem nie lezy po twojej stronie.
Oran
Czytaj w nawiasie: Poczekaj aż samo się naprawi biggrin.gif

Spróbuj Counter Spy'em (płatny programik) o ile się nie myle to właśnie on mi to wykrył - albo czekaj właśnie na jakiś cud laugh.gif
ghost.
no i sie naprawiło ;d
Oran
W sensie, że stara zasada informatyków 'poczekaj aż się samo naprawi' (by bash.org.pl biggrin.gif) zadziałała? biggrin.gif
ghost.
Nie no, tak dobrze tym razem nie było, chyba fenio dzisiaj rano cos pogrzebał i zadziałało tutaj akurat, wipeout-game.com dalej nie chce sie logowac, ale jestem w stanie wycierpiec
signap
ja mam z wiekszoscia stron gdzie trzeba podawac login/pass i niewiem czemu (pewnie cos z ciastkami) ale przyzwyczailem sie do tego - wystarczy kliknac zaloguj i juz jestem zalogowany

ff 2011
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.