Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry na XBOX pytanie
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
BRY@N
Mam takie pytanie wiem że xbox (pierwszy) ma swój własny system plików, dlatego mam pytanie czy da radę zrobić jakimś programem obraz gry na xboxa na kompie?
ping
c-xbox-tool
BRY@N
no tak ściągnąłem program, ale wkładam płytę z grą i płyta jak by była pusta a i w programie nie wiem co tam zrobić
ping
źle się wyraziłeś, myslałem że chcesz zrobić *.iso z plików na dysku, jeżeli chcesz po prostu skopiować grę to nawet alcoholem da radę.
Berion
XDFS nie zobaczysz na PCie, no chyba że na Samasungu z Kreonem.

Nie zrobisz na kompie obrazu gry na Xboxa (oryginalnej!) za pomocą tradycyjnego napędu. Nagrywarka zrobi obraz tylko pierwszej sesji, czyli CDFS (DVD-Video), dalej sobie odpuści myśląc, że dalej już nic nie ma. Taka konstrukcja jest świetnym pomysłem z punktu widzenia developera: utrudnia dump płyty, a filmik informuje debili, że to nie film DVD ;]

Można jeszcze zrobić obraz, tak samo jak się robiło obrazy GD-ROM w zwykłych napędach, czyli spreparować TOC wielkości pełnej DVD9 i wykonać odczyt płyty określając zakres sektorów, które ma odczytać tuż po odczytaniu TOC, tej spreparowanej (trzeba ręcznie podmienić płytę, oczywiście nie eject-em, który przerwie cały proces (i założyć potem magnes jeśli nie chcesz jej zbierać po pokoju ;])).
BRY@N
a skąd można wziąć ten soft do samsunga?
Berion
Z kanału #XBINS lub z Google wink.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.