Mam takie pytanie wiem że xbox (pierwszy) ma swój własny system plików, dlatego mam pytanie czy da radę zrobić jakimś programem obraz gry na xboxa na kompie?
no tak ściągnąłem program, ale wkładam płytę z grą i płyta jak by była pusta a i w programie nie wiem co tam zrobić
źle się wyraziłeś, myslałem że chcesz zrobić *.iso z plików na dysku, jeżeli chcesz po prostu skopiować grę to nawet alcoholem da radę.
XDFS nie zobaczysz na PCie, no chyba że na Samasungu z Kreonem.
Nie zrobisz na kompie obrazu gry na Xboxa (oryginalnej!) za pomocą tradycyjnego napędu. Nagrywarka zrobi obraz tylko pierwszej sesji, czyli CDFS (DVD-Video), dalej sobie odpuści myśląc, że dalej już nic nie ma. Taka konstrukcja jest świetnym pomysłem z punktu widzenia developera: utrudnia dump płyty, a filmik informuje debili, że to nie film DVD ;]
Można jeszcze zrobić obraz, tak samo jak się robiło obrazy GD-ROM w zwykłych napędach, czyli spreparować TOC wielkości pełnej DVD9 i wykonać odczyt płyty określając zakres sektorów, które ma odczytać tuż po odczytaniu TOC, tej spreparowanej (trzeba ręcznie podmienić płytę, oczywiście nie eject-em, który przerwie cały proces (i założyć potem magnes jeśli nie chcesz jej zbierać po pokoju ;])).
a skąd można wziąć ten soft do samsunga?